Sannin herkkucorner: rapea siemennäkkäri

Nyt jaan teille eniten käyttämäni ruokaohjeen – tästä superhelposta ja erittäin matalahiilihydraattisesta näkkileivästä tuli supersuosikkini kertalaakista!

   

Sain ohjeen anopiltani vuosi sitten kun olin juuri aloittanut VHH-ruokavalion. Tuunasin sitä sisällyttäen reseptiin hieman enemmän eri siemeniä, ja vuoden aikana olen valmistanut tästä suursuosikista jo monen monta eri versiota eri jauheilla ja siemenkokoonpanoilla.

Näkkäri on ikävä kyllä myös mieheni suurta herkkua, ja mun pitää välillä laittaa näkkärit piiloon ettei koko pellillinen katoa parissä päivässä! ^_^

Sekoita ainekset kulhossa pehmeäksi taikinaksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi. Paista uunissa vajaa 200 asteessa 20-30 minuuttia riippuen siitä kuinka kovaa tai tummaa haluat näkkäristäsi. Leikkaa näkkäri viipaleiksi heti tuoreeltaan, ennenkuin se ehtii jäähtyä kovaksi.

Alkuperäisessä ohjeessa oli 10 rkl auringonkukansiemeniä eikä lainkaan kurpitsan- tai hampunsiemeniä, mutta eri siemenillä näkkäristä tulee maukkaampaa. Hampunsiement tuovat leipään erityisen rapean lisän.

Olen korvannut välillä osan vehnäleseistä ja mantelijauhosta myös sokerijuurikashiutaleilla ja hampunsiemenjauheella, ja hyvää tulee. Aikeissa on kokeilla myös kuivatulla nokkosella maustettua versiota.

Näkkäri on herkullista sellaisenaan terveellisenä snacksina tai vaikka aamupalana juuston ja muiden perinteisten leivänpäällysten kanssa. Ja paljon ruokaisampaa kuin perinteinen viljanäkkileipä.

.

Varoitus: siemennäkkäri voi aiheuttaa hallitsematonta himoa ja riippuvuutta. ;)

P.S. Uusi karva-aiheeseen liittyvä kysely sivupalkissa!

Kommentit (52)
  1. Tätä voisikin kokeilla. Mies ei ole niin näkkärin perään, mutta mie voisin syödä vaikka kuinka paljon :D Normi-näkkäri ei vaan ole ihan vhh-ystävällinen, niin ehkä tämä voisi ollakin hyvä vaihtoehto *raapustaa ainekset ostoslistaan*

  2. Kuulostaa aika kivalta ja helpolta ohjeelta. Voisin vaikka joskus kokeilla vaikka en tykkää tavallisesta näkkäristä enkä ole edes vhh -ruokavaliolla :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *