Sannin herkkucorner: karpit kekkerit

Pidin viime sunnuntaina pienet illanistujaiset ja tarjolla oli ainoastaan vähähiilihydraattisia herkkuja.

Vain koska haluaa vältellä sokeria, perunalastuja ja valkoisia jauhoja, ei tarvitse kekkereissäkään tyytyä pureskelemaan pelkkää porkkanaa. Tässä ideoita nopeasti valmistuvaan vähähiilihydraattiseen snack-menuun. Ruoat pohjautuvat kala-kasvisruokavalioon.

Illan ”menu”:

  • Vihanneksia ja itsetehtyä dippikastiketta
  • VHH-ruispaloja sitruunaisella tonnikalamoussetäytteellä
  • Kylmäsavulohirullia itsetehdyllä karpalotuorejuustotäytteellä
  • Juustoisia suolakeksejä seesaminsiemenillä
  • Paahdettuja pähkinöitä
  • Mutakakkua kermavaahdolla ja karpaloilla

Suussasulava mutakakku taisi olla illan hitti. Resepti löytyy täältä.

Tonnari-ruissaripalat syntyivät uunissa rapeiksi paahdetuista Karppis-ruispaloista, itsetehdystä tonnikalamoussesta ja viinisuolaheinästä.

Näyttää kaukaa ihan popcornilta…. Mutta siellähän on kukkakaalia. ^_^

Vähähiilarisen suolakeksireseptin olen kehittänyt itse, VHH-suolasnackseja kun ei oikein kaupasta löydy.

.

Kylmäsavulohirullien täytteeksi olin aikoinut ostaa Creme Bonjourin uutta karpalotuorejuustoa, mutta sitäpä ei vielä löytynytkään kaupasta. (Satikutia Pirkka-lehdelle joka mainostaa tuotteita joita ei vielä edes myydä…) Valmistin sitten täytteen itse Philadelphia-juustosta, karpaloista ja mausteista. Toimi!

Keksejä olisi kyllä voinut valmistaa tripla-annoksen….

Oli mukava ilta eikä kukaan tullut sipsi- tai karkkiähkyyn. ^_^

Kommentit (23)
  1. Näyttävät (ja kuulostavat) tosi hyviltä..!

  2. Hienot on tarjoilut! :) Mutta voi, miten hyvältä nuo juustoiset suolakeksit kuulostavat, jotain suolaista pikkupurtavaa olen kaivannut itsekin! Jaatko mahdollisesti reseptiä täällä jossain vaiheessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *