Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sannin herkkucorner: julmetun mehevä VHH-porkkanakakku

Olin viime viikonloppuna teatterissa äitini ja siskoni kanssa. Väliajalla seuralaiseni tilasivat isot viipaleet porkkanakakkua, joka sai kuolan valumaan muuan kahviin tyytyneen vähähiilihydraattisen neidon suupielistä.

Seuratessani noiden muhevien leivonnaisten katoamista lautasilta, päätin vakaasti kokeilla karppiystävällisen porkkanakakun valmistusta heti kotiin päästyäni. Damn it, mä todistaisin että ilman vehnäjauhoja ja sokeriakin voi tehdä yhtä herkullista kakku-unelmaa!

  

Ja niin mä teinkin! :) Perinteisten herkkujen karppiversioihin muuten niin skeptisesti suhtautuva hra Karkkipäiväkin joutui myöntämään, että kyllä oli pirun hyvää.

Saako olla sunnuntaikahvin seuraksi…?

.

Ohje on n. puolen litran pieneen kakkuvuokaan. Kakusta tulee n. neljä reilua viipaletta, hiilareita per viipale vain 2,3 g!

Vatkaa muna ja sokeri/muu makeutus vaahdoksi. Sulata voi. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voi, kerma ja yhdistetyt kuiva-aineet sekä porkkanaraaste. Levitä taikina voideltuun ja korppu-(tai manteli)jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Yhdistä kuorrutuksen aineet (laitoin silmämääräisesti sen verran kun arvioin kakun tarvitsevan, mitat viitteellisiä) ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

.

…saattoi käydä niin, että söin kuvauksen aikana  yli puolet kakusta…. Se oli vain niin hyvää. En voinut hillitä itseäni.

.

Ohjeen hasselpähkinäjauheen voi vaihtaa kookosjauhoonkin. Sekaan voi myös laittaa hyppysellisen kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Ensi kerralla taidan ottaa oman kakkuviipaleen teatteriin mukaan…! ;)

Kommentit (46)

  1. Jonttu

    Sanni, Sanni, osaisitko auttaa? Haluaisin tehdä tätä kakkua, mutta meillä on täällä vain seuraavia juttuja käytettävissä eikä edes paikallisesta kaupasta löytynyt muuta: mantelijauho, maissijauho ja hasselpähkinärouhe. Mitä noista käyttäisit tähän porkkanakakkuun? Tein nyt koe-erän, johon laitoin hasselpähkinäjauheen tilalta maissijauhoja! Onkohan vähän kaukaa haettua? Voisiko käyttää jauhoiksi pelkkää mantelijauhoa? Niin ja siis tuo koe-erä on vielä uunissa, mutta jos maku ei ole ihan kauhea, niin huomenna teen toisen.

    • Sanni

      Voit käyttää pelkkää mantelijauhetta :) Hasselpähkinäjauho ja mantelijauho ovat leivonnallisesti käytännössä sama asia (kummatkin rasvaisia, vähähiilihydraattisia pähkinäjauhoja), hasselpähkinäjauho vain on vieläkin rasvaisempaa ja tuo taikinaan omaa pikanttia hasselpähkinän aromia.

      Maissijauho taas on ihan eri kamaa: muodostuu 75-prosenttisesti tärkkelyksestä (hiilarista) ja on hyvin vähärasvainen. En osaa yhtään sanoa millainen kakun rakenteesta tulee jos sekaan laittaa maissijauhoa, no ainakin paljon kuivempi. :) Mutta ei kakku pilalle mene, siitä vain tulee erilainen :)

      • Jonttu

        Tuli ihan hyvää. Tai oikeastaan meillä oli vielä hieman noita hasselpähkinäjauhoja, niin maissijauhoa tarvitsi laittaa alle desin (tein kaksinkertaisen annoksen). Maku oli hyvä, makeutta en kaivannut enempää, mutta hieman sellainen kananmunamaisuus tuli läpi. Mutta siis tosi hyvä kakku.

        • Jonttu

          Porkkanakakku on kyllä ehdottomia rakkaudenkohteitani. Oi joi…

          Mutta siis tuo maustamaton Philadelphia ihan sellaisenaankin on kyllä aivan älyttömän hyvää!

          • Sanni

            Mutta siis tuo maustamaton Philadelphia ihan sellaisenaankin on kyllä aivan älyttömän hyvää!

            Mun mielestä se taas on liian suolaista yksinään :D En ylipäänsä tykkää levitemäisistä tuorejuustoista sellaisinaan, vähän niinkuin rahkaa joka on suolaista. Oudon makuista.

  2. Marika

    Sama homma täällä! Outoa Jäi muutenkin liian löysäksi ja lättänäksi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.