Sannin herkkucorner: julmetun mehevä VHH-porkkanakakku

Olin viime viikonloppuna teatterissa äitini ja siskoni kanssa. Väliajalla seuralaiseni tilasivat isot viipaleet porkkanakakkua, joka sai kuolan valumaan muuan kahviin tyytyneen vähähiilihydraattisen neidon suupielistä.

Seuratessani noiden muhevien leivonnaisten katoamista lautasilta, päätin vakaasti kokeilla karppiystävällisen porkkanakakun valmistusta heti kotiin päästyäni. Damn it, mä todistaisin että ilman vehnäjauhoja ja sokeriakin voi tehdä yhtä herkullista kakku-unelmaa!

  

Ja niin mä teinkin! :) Perinteisten herkkujen karppiversioihin muuten niin skeptisesti suhtautuva hra Karkkipäiväkin joutui myöntämään, että kyllä oli pirun hyvää.

Saako olla sunnuntaikahvin seuraksi…?

.

Ohje on n. puolen litran pieneen kakkuvuokaan. Kakusta tulee n. neljä reilua viipaletta, hiilareita per viipale vain 2,3 g!

Vatkaa muna ja sokeri/muu makeutus vaahdoksi. Sulata voi. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voi, kerma ja yhdistetyt kuiva-aineet sekä porkkanaraaste. Levitä taikina voideltuun ja korppu-(tai manteli)jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Yhdistä kuorrutuksen aineet (laitoin silmämääräisesti sen verran kun arvioin kakun tarvitsevan, mitat viitteellisiä) ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

.

…saattoi käydä niin, että söin kuvauksen aikana  yli puolet kakusta…. Se oli vain niin hyvää. En voinut hillitä itseäni.

.

Ohjeen hasselpähkinäjauheen voi vaihtaa kookosjauhoonkin. Sekaan voi myös laittaa hyppysellisen kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Ensi kerralla taidan ottaa oman kakkuviipaleen teatteriin mukaan…! ;)

Kommentit (46)
  1. Hei Sanni,

    itse olen tehnyt tuolla samalla reseptillä tuota porkkanakakkua jo jonkin aikaa! Itse lisään noihin karppileivonnaisiin vielä psyllium-kuitua että saavat vähän rakennetta ja eipä tuo vatsakaan tykkää kyttyrää moisesta. Omasta puolestani voisin vetää tuota kakkua vaikka pellillisen kerralla, niin hyvää se on :)Tälläkin hetkellä porkkanakakkuhammasta kolottelisi, mutta en jaksa ruveta leivontahommiin. Mielestäni kakun maku on paras seuraavana päivänä kun kakku on hetken saanut vetäytyä jääkaapissa.

    1. Mäkin lisään aina sämpylöihin psylliumia mutta tuo kakun rakenne toimi näköjään oikein hyvin ilmankin. Psyllium ei varmaan kuitenkaan koskaan ole pahasta! ^_^

    2. Hei, miten ihmeesssä olet saanut pohjasta noin kuohkean? :O itse olen tehnyt jo useaan kertaan tämän ja edelleenkään paksuus ei ole kuin ehkä 3-5mm!! Missä vika voi olla…?

  2. Minulla ei jostain syystä näy kuvat, jos sun blogia selaa Firefoxilla. IE:llä kyllä näkyy. Johtuukohan tämä joistain minun selainasetuksista, vai oletko vaihtanut mihin lataat kuvasi? Ennen kyllä näkyivät… :/

    1. Onpas outoa…. :/ En ole vaihtanut mitään kuvien latauksiin liittyviä toimintoja, lataan ne WordPressin omaan ”kuvapankkiin” ja liitän sieltä postaukseen.

      1. Minulla on ollut aiempien postausten kanssa samaa ongelmaa. Pitää vain käydä useamman kerran kurkkimassa ja jollain kerralla kuvat sitten yhtäkkiä näkyvät.

      2. No, ongelma on siis täällä päässä. :) Säätöä säätöä. >_<

    2. täällä ainakin näkyy ihan hyvin firefoxilla :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *