Sannin herkkucorner: helpot ja maukkaat tonnikalapullat

Suuresti kiinnostusta herättäneiden tonnikalapullien resepti kuvien kera, olkaa hyvä! :)

Alkuperäinen ohje on Alkon Etiketti-lehdestä.

 

Tämä opiskelijan kukkarollekin sopiva purtava ei paljon kustanna, mutta maistuu huomattavasti ruokaisammalta kuin pelkkä tonnaripurkki nuudeleilla! :) Puhumattakaan siitä että näyttää kivemmalta! ^_^

Näistä ruoka-aineista syntyvät omat herkkupullani.

…mutta pullat valmistuvat yksinkertaisimmillaan näistä! Jokaisen kotona on yleensä pari purkkia tonnikalaa, juustoa, kananmunaa ja leivänmuruja. (Lisäys vastuullisesta tonnikalan valinnasta: suosi Skipjack-eli boniittitonnikalaa, lajin kanta ei ole uhanalainen.)

Korppujauhojen sijaan voi käyttää myös leivänmuruja. VHH:laiset korvaavat korppujauhon Pofiber-perunakuidulla (löytyy kauppojen gluteenittomien jauhojen osastolta). Tuoreyrtit ja siemenet tuovat pulliin pikantin lisämaun.

Tykkään laittaa pulliin pari hyppysellistä sitruunamelissaa,  se tuo kalapulliin raikkaan maun. Paahdetut ja hienonnetut pinjansiemenet ovat myös herkullinen lisä! Näissä pullissa käytin pinjan kaltaisia sembramännyn siemeniä joissa on kevyesti pihkainen aromi.

Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut munat, korppujauho/Pofiber, juustoraaste ja mausteet. (+ Yrtit & siemenet jos käytät niitä.)

Muotoile seoksesta pullia.

Paista kalapullia pannulla öljyssä keskilämmöllä. Kääntele pullia parin minuutin välein, valmistuvat n. 10 minuutissa. Pannusta nouseva tuoksu houkuttelee kyllä talouden muutkin asukit keittiöön, sen voin luvata! :) Etenkin jos käytät yrttejä.

Voilá, ja herkkusi on valmis!

Itse nautin tonnaripyörykkäni yleensä kermaviili- tai jogurttikastikkeen kera uunikasvisten kyljessä. Ovat niin täyttäviä että muutama pulla pitää kylläisenä pitkään!

Bon appetit!

P.S. Tässä kyselijöille lista niistä ruoka-aineista, joita aina pidän kotona.

Kommentit (65)
  1. Minä vain-81
    18.4.2012, 08:36

    Itsekin olen jo muutaman kuukauden ”karpannut” (inhoan myös sanaa:) Ja täytyykin joskus kokeilla noita kalapullia..kiitos vaan ohjeesta.

    Itse olen huomannut vain positiivista kun olen alkanut VHH:lle, vatsani ei turvota jne. Ja lisäksi syön joka päivä omega3-rasvahappokapselin, ja mielestäni tämä suuntaus on hyvä myös iholle? Koska marjat,rasvat jne. ovat mielestäni iholle hyväksi.

    1. Ihan totta! Kalaöljy on hyväksy MYÖS iholle :) Tässä linkki, jossa annetaan siihen ja moneen muuhun kysymykseen vastaus:

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=179

      Kannattaa kiinnittää huomio, että saat kapseleistasi riittävästi omega3:sta ja että siinä on riittävästi nimenomaan EPA:a (sillä nimenomaan on ne suurimmat terveysvaikutukset).

      Itse olen huomannut, ettei ihoni enää kuivu. Se on kimmoisampi ja kirkkaampi. Olen myös huomannut vaikutuksen hiuksissani.

  2. Kiitos ohjeesta! Näistä tykkää varmasti lapsetkin, yleensä kaikki pullat ja pyörykät kelpaa;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *