Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sannin herkkucorner: helpot ja maukkaat tonnikalapullat

Suuresti kiinnostusta herättäneiden tonnikalapullien resepti kuvien kera, olkaa hyvä! :) (Kosmetiikka-aiheinen postaus tulossa vielä myöhemmin tänään niiden iloksi, jotka mielellään skippaavat Karkkipäivän fuudihommelit! ^_^)

Alkuperäinen ohje on Alkon Etiketti-lehdestä.

 

Tämä opiskelijan kukkarollekin sopiva purtava ei paljon kustanna, mutta maistuu huomattavasti ruokaisammalta kuin pelkkä tonnaripurkki nuudeleilla! :) Puhumattakaan siitä että näyttää kivemmalta! ^_^

Näistä ruoka-aineista syntyvät omat herkkupullani.

…mutta pullat valmistuvat yksinkertaisimmillaan näistä! Jokaisen kotona on yleensä pari purkkia tonnikalaa, juustoa, kananmunaa ja leivänmuruja.

Korppujauhojen sijaan voi käyttää myös leivänmuruja. VHH:laiset korvaavat korppujauhon Pofiber-perunakuidulla (löytyy kauppojen gluteenittomien jauhojen osastolta). Tuoreyrtit ja siemenet tuovat pulliin pikantin lisämaun.

Tykkään laittaa pulliin pari hyppysellistä sitruunamelissaa,  se tuo kalapulliin raikkaan maun. Paahdetut ja hienonnetut pinjansiemenet ovat myös herkullinen lisä! Näissä pullissa käytin pinjan kaltaisia sembramännyn siemeniä joissa on kevyesti pihkainen aromi.

Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut munat, korppujauho/Pofiber, juustoraaste ja mausteet. (+ Yrtit & siemenet jos käytät niitä.)

Muotoile seoksesta pullia.

Paista kalapullia pannulla öljyssä keskilämmöllä. Kääntele pullia parin minuutin välein, valmistuvat n. 10 minuutissa. Pannusta nouseva tuoksu houkuttelee kyllä talouden muutkin asukit keittiöön, sen voin luvata! :) Etenkin jos käytät yrttejä.

Voilá, ja herkkusi on valmis!

Itse nautin tonnaripyörykkäni yleensä kermaviili- tai jogurttikastikkeen kera uunikasvisten kyljessä. Ovat niin täyttäviä että muutama pulla pitää kylläisenä pitkään!

Bon appetit!

P.S. Tässä kyselijöille lista niistä ruoka-aineista, joita aina pidän kotona.

Kommentit (65)

  1. Maranen

    Nam! Tein näitä tänään ja oli kyllä tosi herkkua. Mieskin tykkäsi. :)

  2. Purpose

    Kiitos ohjeesta! Nämä oli tosi hyviä :)

  3. Heidi

    Tuunasin ohjetta hiukan, lisäsin taikinaan maissia ja kevätsipulia ja tuli muuten ihan tajuttoman hyviä kalapihvejä! Mieskin tykkäs :) Nää jää meillä ehdottomasti vakkariruokien joukkoon.

    • Sanni

      Kiva kuulla! :) Tää on kyllä ihan huippuhyvä resepti, voi tuunailla loputtomiin. Mä ajattelin seuraavaksi kokeilla pinaatilla… ^_^

  4. Menni

    Ihan sikahyviä! Pakko tehdä toistekin tupla-annos. :)

  5. Heli

    Resepti on ollut muistilistalla jo pitkään, mutta nyt sitten kokeilin. Koekaniinina oli kalaruokiin kielteisesti suhtautuva mies ;) Otin em. huomioon ottaen pienen riskin ja maustoin pullat kalamaisesti tillillä. Hyviä tuli, mutta seuraavalla kerralla voisin kokeilla enemmän ja erilaisia mausteita. Miehelle kelpasi niin hyvin, että otti lisää, mutta eihän se ihan periaatteesta voinut ääneen kehua kalaruokaa ;D

  6. Kirsi

    Lisäsin joukkon jääkaapissa vanhentuneet rucolat sekä cashew-pähkinörouhetta :) Jauhot korvasin Fibrexillä, mutta olisi saanut desin sijasta laittaa parikin, tai turvotuttaa vähän aikaa. Näihin saa hyvin piilotettua kaikkea ”jämää”. Kiitos ohjeesta, en tonnikalasta niin välitä, mutta hyviä silti tuli! Ja paistoin paljossa öljyssä pinnan oiiiikeen rapeaksi.

  7. Emma

    Kiitos, Sanni! Tein näitä äsken ja on hyvää. Tein antikarppiversion korppujauhoilla ja kylkeen uunijuureksia. Ulkonäkö ei ole kyllä yhtään kaunis, mutta pidän silmät kiinni syödessä. Pullat jotenkin levisivät paistaessa. Mums!

  8. Mmiia

    Omnonomonom.. oli niin maukasta, että tulee varmasti tehtyä toistekin. Ah. Ja tosiaan, ei noita pullia montaa jaksa mauskuttaa kun tulee jo massu täyteen :)

  9. Anna

    Voi että, olen jo pitkään haaveillut näistä pullista ja nyt tuli viimein se hetki että toteutin ne! En tiedä mikä meni pieleen kun maistui jotenkin kitkeriltä… :( Tonnikala oli vedessä ei öljyssä mut eikai se vaikuttanut asiaan. Ja murskasin joukkoon pinjansiemeniä ja yrtteinä ihan vaan kuivattua tilliä ja basilikaa. Oisko vika ollut niissä kun ei ollut tuoreita? Höh, olisin niin halunnut tykätä näistä! Jospa syyllinen onkin tämä flussa, ehkä se vääristi makuhermojani!! :D
    Mut nuo uuniporkkanat oli ihan loistavia, kiitos siitä!

    Ai niin muuten, suolana oli ruususuola, voisko se vaikuttaa?? :D

    • Sanni

      Tuo öljy kyllä pehmentää tonnaripullien makua ja tekee koostumuksesta muutenkin paremman, mutta vaikea uskoa että sen puute sentään tekisi mausta kitkerän… Ikävä kyllä en osaa lähteä yhtään veikkailemaan mikä tuon kitkeryyden toi, tonnarihan ei itsessään ole kitkerää joten mausteisiin sen luulisi liittyvän… :/

    • Elisa

      Pinjansiemenet luultavasti syynä. Lainaus Eviran sivuilta:

      ”10. Pinjansiementen syömisen jälkeen suuhun voi jäädä karvas ja metallinen maku, joka peittää alleen muut maut ja voi kestää jopa viikkoja. Onko se vaarallista?

      – Oireet ovat varsin epämiellyttävät, mutta niistä ei aiheudu vaaraa terveydelle. Saksalaisselvityksen mukaan syynä saattaa olla pinjansiemenissä luontaisesti esiintyvät triglyseridit, jotka muodostuvat glyserolista ja pitkäketjuisista tyydyttymättömistä rasvahapoista.

      Kaikki pinjansiemenet eivät aiheuta oireita, vaan ikävän jälkimaun kehittäneet siemenet ovat olleet lähes poikkeuksetta peräisin Kiinasta. Saksalaistutkijat arvelevat, että kyse on kenties jostain tietystä pinjalajikkeesta, mutta asiaa ei ole tutkittu perusteellisesti.

      Oireet saattavat johtua myös siitä, että pinjansiementen joukkoon on päässyt pihkaa tai jonkin toisen kasvin siemeniä.”

      http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/asiakokonaisuudet/vierasaineet/usein+kysyttya/

  10. Annakaisa

    Näistä on tullut ihan meitin lemppareita! Saa kilvan miehen kanssa syödä, ettei lopu kesken :D Jaa nää on superkäteviä ottaa evääksi töihin. Kiitos Sanni tästä ohjeesta :)

    • Sanni

      Mä tein viimeksi sellaisen version johon heitin sekaan myös vähän linssejä, aijjai että oli hyvää! ^_^ Näitä voi tosiaan varioida vaikka miten.

  11. somppis

    Hola!

    Perfect, jo pitkään oon himoinnu tonnikalapullia mut aina ku alkaa funtsii mitä kokkais ne jotenki unohtuu. Nyt ei unohtunu! Laitoin kaks munaa ja murskasin ite korppujauhot kuivist leivist. Tuli hemmetin hyvää. Juustoraasteena käytin avocadopastan jämiä – pecorinoa ja parmesania ja yrttinä tilliä. Heitin taikinaan seeaminsiemeniä ja pyörittelin valmiit pallerot siemenissä ennen ku paistoin. Ihanan rapee paistopinta! Lisukkeeks maa-artisokkamuhennosta ku sellasia sattu kaapissa norkoilee. Nam.

  12. Maria

    En ole aiemmin tajunnut kokeilla tätä reseptiä, vaikka olenkin jutun jo tuolloin 2012 lukenut. Pakko tulla kiittämään, että aivan tajuttoman hyvä resepti, kiitos sen jakamisesta Sanni! :) Tästä tuli kyllä kertaheitolla ihan suosikki.

    • Sanni

      Jee, taas uusi tonnaripullafani! ^_^ Ne on kyllä parhaita – ja reseptiä voi varioida vaikka kuinka heittämällä joukkoon mitä nyt mieleen tulee! :) Itse olen viime aikoina ollut kovin ihastunut versioon, jossa on tonnarin lisäksi valkoisia papuja ja porkkanaraastetta.

  13. Annika

    Kiitoksia ohjeesta! Pakko kommentoida, kun aluksi suhtauduin vähän epäilevästi tähän ohjeeseen… Päätin kuitenkin kokeilla ja näistä taisi tulla heti uusi lempparini! :)

    • Sanni

      Excellent! :)

  14. Elina

    Tää ohje on ollu mulla ikuisuuden kirjanmerkeissä, ja onneksi viimein tajusin kokeilla! :)

    Tuli kyllä ihan superhyviä :) Mua hirvitti kaupassa noiden pinjansiemenien hinta, niin laitoin ronskisti cashew-pähkinöitä. Lisäksi basilikaa, cayennepippuria, mustapippuria ja valkosipulia mausteeksi.

    Ja hyvin toimii myös veteen säilötyllä tonnikalalla. Mua ällöttää joku siinä öljysessä, joten ei ollu vaihtoehto :D

    • Sanni

      Jee, kiva kuulla että maistui! :) Pinjansiemenet voi tosiaan korvata melkein millä vain, kaikki pähkinät tuovat kivaa rousketta ja tekstuuria :)

  15. Nimetön

    Pullat ovat päässeet muunneltuna myös Hesarin Nyt-liitteeseen: http://nyt.fi/a1305923968714

  16. Mira / Blinger Shimmer -blogi

    Nyt vasta sain ensimmäistä kertaa testattua ja on muuten kyllä tosiaan täyttäviä – ja hyviä! :D

    • Sanni

      No eikös olekin ^_^ :)

  17. Ninde

    Pitkästä aikaa tein näitä, noin puoli vuotta oli taukoa välissä. 13-vuotias tytär sanoi ”ei ollu ees pahoja”, mikä on varmasti paras palaute, minkä voi kuulla! Pitäähän tällaiset kehut siis laittaa eteenpäin :D

    • Sanni

      *kiittää* :)

  18. Jompula

    Kiitos ohjeesta Sanni! Olen saanut paljon vaihtelua ohjeistasi ruokavaliooni. Tein aika isoja pullia ja jaksoin just ja just syödä niitä kolme ja mies myös. Ja yleensä ollaan molemmat kovia syömään. :D Mitä vaan voi näköjään tehdä vhh:na. Lupasin miehelle tehdä ensi viikonloppuna voileipäkakkua ohjeellasi. Kuulostaa herkulliselta!

    • Sanni

      Toivottavasti kakkukin maistuu :)

  19. Kukka

    Tänään vihdoin kokeilin näitä. Olipas hyviä :) Tein tuolla herkkuversiolla ja kyllä kannatti. Mutta nyt mulla on vielä paljon sitruunamelissaa, jota ostin ekaa kertaa elämässäni. Joten kysymys kuuluu, että olisko sulla heittää kehiin jotain toista reseptiä tai muuta vinkkiä, miten käyttää sitruunamelissaa?

    • Sanni

      Sitruunamelissa on tosi hyvää esim. pirtelöissä tai sitä voi pilkkoa vaikka rahkan sekaan tai heittää salaattiin.

  20. Ohmy

    Oon löytänyt tämän reseptin sun kauttasi vuosia sitten ja resepti on ollut käytössä silloin tällöin, makuja varioiden. Tänään versiossa mukana chili, puna-ja valkosipuli sekä sitruuna. Yrttinä korianteri. Paistuvat kivasti pihveinä tai pullina uunissa, 200 astetta ja 20 minuuttia.
    Kiitos reseptistä, siitä on ollut tosi paljon iloa! ?

    • Sanni

      Mahtava kuulla ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.