Sannimanuaali

Tähän aamuun pieni välikevennys Lidl-aiheisiin. Tein hiljattain aikamatkan itseeni 13 vuoden taakse.

Sannimanuaali_IMG_4184

Kävin toukokuun aikana läpi kotimme vanhoja kirje- ja paperitavaralaatikoita osana ilmeisesti elämän mittaista jemmojen raivausoperaatiotani. (Hitaasti etenevästä raivauksesta on tullut jo vähän niinkuin elämäntapa…) Intohimoisena kirjeenvaihtajana minulla on ollut aikoinaan aivan valtavat varastot erilaisia kirjepapereita, kuoria ja koristeluvälineitä.

Näistä suurin osa on edelleen tallella. Osa niinkin kaukaa kuin lukioajoilta.

Kirjepaperi_IMG_4161

Joissain kirjepapereissa on vielä markka-määräinen hintalappu… ^_^ Nämä söpöt Tiimarissa myytävät kirjepaperisetit olivat suosikkejani.

NYT_lehti_Janis_kannet_IMG_4148

Söpön paperitavaran jemmailijan ominaisuudessa olin säästänyt myös monia Julia Vuoren Jänis-aiheisia Helsingin Sanomien NYT-lehden kansia…. :) Vanhin oli vuodelta 1999. Rakastin – ja rakastan edelleen Julia Vuoren kuvituksia.

Kävin läpi myös Mr. Karkkipäivän monivuotisia kirje-, kortti- ja lehtileikepinoja (näitä löytyi mm. eteisen vaate- siivoustarvikekaapin ylähyllylle säästettyinä…) Pinot kertoivat osaltaan vähän haikeaakin tarinaa aikojen muuttumisesta, enää juuri kukaan ei lähetä kirjeitä ja harvemmin edes tervehdyksiä posti- ja maisemakorttien muodossa. Tai no, eihän sitä tarvitse välttämättä haikeana nähdä vaan kehityksenä, nyt tervehdyksiä kulkee entiseen verrattuna nelinumeroinen luku viestiapplikaatioiden ja sosiaalisen median kautta.

Kirjeet_IMG_4175

Yhdestä korista löytyi huolellisesti säästettynä myös pino minun miehelle lähettämiäni kirjeitä ja kortteja.

Päällimmäisenä näkyy muuten ensimmäinen koskaan Kreikasta miehelle lähettämäni kortti :) Vuosi 2006 ja Hydran saari.

Kirjeet_IMG_4177

Kirjeet ovat ajalta, jolloin minä asuin vielä vuoden ympäri Ahvenanmaalla ja olimme etäsuhteessa. Vuosilta 2004, 2005, 2006… Etenkin suhteemme alkuaikoina kirjoittelimme toisillemme paljon pitkiä ja seikkaperäisiä kirjeitä joiden sisällössä avasimme välillä teemoja joista emme tavatessamme juuri puhuneet, tutustutimme itseämme toisiimme niin riveillä kuin rivien välissä.

Kirjeiden joukosta löysin lähetyksen joka liikutti ja huvitti minua niin, että päätin heti tuolloin jakaa sen teidänkin kanssanne. Aikomus jäi kuitenkin silloin vain Instagramin ja yhden kuvan tasolle.

Tänä aamuna Lidl-viikon keskellä löytyi vihdoin hetki julkaista laajempi juttu blogissa. Breikki kahden euron purkeista ja tuubeista :)

(Lidl palaa kyllä taas illalla ;)

Sannimanuaali_IMG_4178

Olin lähettänyt miehelle ensimmäisen seurusteluvuotemme aikana Sannin käyttömanuaalin ^_^

Opukseen olin näemmä käyttänyt kaikki tekstin- ja kuvankäsittelytaitoni ja briljeerannut Clip Artilla :D

Olin täysin unohtanut tehneeni tällaisen. Sitä oli valtavan hauska lukea ja nauroin monille jutuille jotka edelleen pitävät paikkansa, mutta samalla kirjoitelma palautti mieleen ajat, jolloin olen monelta osin ollut erilainen Sanni.

Sannimanuaali_IMG_4179

”Hitusen pedantti”..? ^_^ :D Aijaa? :D

Sannimanuaali_IMG_4180

…mikä puuttuu..? :-0

Sannimanuaali_IMG_4181

Tämä sivu sai minut mietteliääksi. Ja ehkä lukijankin. Ei ole tarkoitus hämmentää teitä väläyttämällä yhtäkkiä tällainen pala menneisyttäni, mutta pala on lopulta yhtä paljon minua kuin värikkäät jänikset, tuoksuvat voidepurkit, säilyketonnikala-ateriat ja Santorinin auringonlaskut. Tuon ajan kokemukset ovat osa minua ja sitä millaiseksi olen kasvanut ja muovautunut. Kepeään ja humoristiseen muotoon puetun tekstin pinnan alla on minun jäävuoreni. Ehkä kirjoitan siitä joskus.

Mutta tämä julkaisu haluaa kuitenkin olla positiivinen, hauska ja viihdyttävä ja tuoda ehkä hymyn jonkun teistä huulille siellä aamukahvin tai lounaan äärellä. Ajat ovat aikoja ja vaiheista kasvetaan seuraaviin. Nyt olen onnellinen ja siivoan paljon vähemmän ^_^ (Enkä todellakaan kenenkään muun kotona… :D)

Lopuksi ohjeet Sympatux emotionaluxin hoitoon:

Sannimanuaali_IMG_4182

.

Mukavaa päivää kaikille, missä päin ikinä olettekaan :)

 

Kommentit (35)
  1. Ihana :’D

  2. Aika ihana <3
    Mä suunnittelin myös aikoinani käyttöoppaan kirjoittamista miehelle, mutta se jäi. Mä kun olen hyvin paljon parempi ilmaisemaan itseäni suullisesti kuin kirjallisesti :D

    1. …mutta kun kirjoittaa ylös niin ehkä ohjeet painuu paremmin muistiin..? ;D Ja manuaaliin on aina hyvä vedota erimielisyystilanteissa ^_^ ”Ei kun katsopa tästä, siinä lukee että mulle ei saa puhua aamuisin ennen kahvia, mä menen muuten vikatilaan, syytä itseäsi..!” XD Nojoo, toi oli vähän huono :)

      1. Mies ei muuten juurikaan lue, kuuntelee äänikirjoja nykyään kyllä. Kyllä se onneksi nyt kymmenessä vuodessa on oppinut jotain siitä miten mä toimin, enää ei tarvii alkaa äänittämään manuaalia :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *