”Sanni ja siemennäkkäri”

Hehe, en malta olla mainitsematta tästä hauskasta otsikosta Hesarin sivulla josta lukijani vinkkasi eilen.

Sanni_ja_siemennakkari

Eilen on siis julkaistu kuluneen vuoden Suomen suosituimmat Google-haut, ja otsikon perusteella voisi allekirjoittanut jo röyhistää rintaansa, että onkos meikän siemennäkkäri noin suosittu! ^_^ :D

Heh, kyse on tietenkin kahdesta eri hakusanasta eri poppari-Sannista ja siemennäkkäristä erikseen, mutta olihan tuo nyt hauskan näköinen. Etenkin kun  meikäläisen siemennäkkäriresepti ON yksi blogin kaikkien aikojen suosituimpia postauksia ja reseptejä. :)

221015_Kotona_IMG_7808_2

Googlehaut_2015

Minähän olen ollut ihan aikaani edellä kun postasin siemennäkkäreistä jo reilut kolme vuotta sitten, tässä alkuperäinen juttuni:

Sannin herkkucorner: rapea siemennäkkäri

Vuosien varrella olen irtautunut mittaamasta ainesosia ja nykyään varioinkin taikinaa lähes jokainen kerta, käyttäen milloin enemmän leseitä ja muita kuituhiutaleita (vähempirasvainen näkkäri), milloin enemmän siemeniä. Yrttejä ja mausteitakin tulee nykyään heitettyä usein joukkoon.

Välillä valmistan näkkärin täysin kananmunattomana, jolloin rakenteesta tulee vohvelimaisen kevyt ja eri lailla rapea. Mums! Tällöin paistolämpötilaa on hyvä laskea ja paistoaika pidentyy kun taikinasta haihtuu hitaasti nestettä. Vuosien varrella olen myös oppinut, että psylliumin sopiva pitoisuus vaikuttaa suotuisasti taikinan levittyvyyteen; taikina ei ole niin tahmeaa ja sen saa siloteltua lusikalla pellille helpommin. Nesteen kanssa geeliytyvillä chia-siemenillä on samanlainen sitova ominaisuus.

Minun keittiössäni siemennäkkäri on käytännössä korvannut muut vhh-leivät kokonaan, mantelileipää tulee enää leivottua vain hampurilaissämpyläksi. Siemennäkkäri vain on niin tajuttoman hyvää että miksi söisi muuta… :)

221015_Kotona_IMG_7799_2

Muita siemennäkkäriin koukuttuneita?

Kommentit (17)
  1. Jep, sun blogista pitää aina käydä lunttaamassa siemennäkkärin resepti :)

    Mäkin itseasiassa yhdistin ton Hesarin otsikon heti suhun :D

  2. Pitäisi varmaan kokeilla tehdä, ystävän luona maistelin jotain vhh näkkäriä ja se oli hyvää!

    Ja tuo kuva, lohta, oispa jo joulu ^_^ Kinkulle ihan sama kunhan saa lohta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *