Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sanni goes juustola!

Arvatkaas mitä! Meitsi lähtee pariksi päiväksi töihin juustolaan! :)

Juustola

Tehän tiedätte että olen kovan luokan juustoaddikti.

Vuonna 2012 halusin alkaa toteuttaa pitkään uinuneita unelmia, kuten sen oman reppureissun. Tämä tulikin toteutettua. Toinen pitkään mielessä pyörinyt haave on päästä tutustumaan pienen kotijuustolan toimintaan ja juuston valmistukseen. Juuston valmistus on minusta ihan älyttömän kiehtovaa – miten yhdestä ainoasta raaka-aineesta, maidosta, saadaankin loihdittua niin uskomattoman laajakirjoinen paletti eri makuja ja koostumuksia?

Juustot_Aura

Tänä vuonna laitoin haaveen vihdoin eteenpäin. Kyselin juustotiskeillä vinkkejä pienjuustoloista joita voisin tällä vierailuideallani lähestyä. Sain kuulla Heikkilän Juustolasta Pälkäneellä, pienessä Laitikkalan kylässä.

Ja nyt, kolmea kuukautta myöhemmin, olen lähdössä Heikkilän tilalle ”työharjoitteluun”! :) Aivan mahtavaa! Lähden Laitikkalaan tänään ja pääsen mukaan juustolan emännän Annikan työarkeen maanantaista tiistaihin aamusta iltaan. En malta odottaa…!

Kirjoittelen blogiin tietysti sitten miten juustolassa sujui. :)

Tällainen vierailu on minulle yhtä antoisa ja kutkuttavan kiintoisa kuin tutustumiset kosmetiikkatehtaisiin…! <3

Ylempi kuva: Jussi Reinilä / Heikkilän tila

Kommentit (10)

 1. Jonttu

  Haluaisin kysyä, mitä edullista luomiväripalettia suosittelisit vasta meikkaamaan opettelevalle, kylmäsävyiselle ihmiselle, jonka silmien väri on lähellä hasselpähkinää, jos hän kaipaa luonnollista lopputulosta.

 2. Henna

  Ihana Sanni :)

 3. ella

  Mahtavaa! Tämä on niin kiinnostavaa, etten osaa sitä paremmin sanoiksi pukea. Kerro sitten ”kaikki”! :)

 4. kim

  Hahaa, anoppila on talon päässä tosta juustolasta ja onpa tuolla tullut useasti käytyäkin (ja tietty maisteltua juustoja oijoi nami <3) eli hyvää reissua vaan Laitikkalaan! :)

  • Sanni

   Täällä ollaan ja on kyllä idyllistä! :) Terkut vain! :)

 5. jenni

  Ihan sama juttu mulla… Mitkään ripsarit ei varise mihinkään ja noita vedenkestäviä en saa MIL-LÄÄN pois. Ehkä näitten asioitten välillä on joku yhteys;-)

  • Nimetön

   Oih, piti pistää tohon 38-postaukseen!:-D

 6. Mirja

  Poikaystävä oli yliopistoaikoina juustotehtaalla töissä! :D Harmi vaan ettei oltu vielä silloin yhdessä, olisin nimittäin erittäin mielelläni maistellut niitä herkkuja! :) Paikka oli muuten Northumberland Cheese. Se on aika lähellä meidän nykyistä kotia täällä Pohjois-Englannissa, Newcastlen lähellä. :) Toivottavasti nautit kokemuksestasi!

  P.S. Hitsi mitä kärsimystä toi leipäjuuston kuva aiheuttaa, mä kaipaan sitä niin paljon ja sitä ei saa täällä mistään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.