Sanctum – luomukosmetiikkaa Australiasta

Luonnonkosmetiikkakokemukseni laajenivat viime kuussa Euroopan ulkopuolelle, kun pääsin testaamaan australialaista Sanctum-merkkiä. Kyseessä on vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka on omistautunut tuottamaan mahdollisimman luomupitoista kosmetiikkaa. (Luonnonkosmetiikka ja luomukosmetiikkahan ovat eri asioita, vaikka termit tuntuvat menevän monilla sekaisin. Kaikki luonnonkosmetiikassa käytetyt raaka-aineet eivät suinkaan ole luonnonmukaisesti tuotettuja vaikka luonnosta tulevatkin.) Luomupitoisuus Sanctumin tuotteissa on vähintään 70% ja useissa tuotteissa jopa yli 95%. Vettä ja mineraaleja ei OFC-sertifikaatissa lasketa luomuprosenttiin.

Sanctum-hoitoaineenhan jo julistin yhdeksi vuoden harvoista Löydöistä, mutta mitä tuntemuksia herättää ihonhoitopuoli?

Näin alkuun totean, että tuoksut eivät ehkä ole Sanctumin vahvin puoli. Tuotteiden laatu vakuutti kuitenkin yleisellä tasolla, ja testipaketista löytyi haastajia muutamille vanhoille suosikkituotteilleni. :)

Purifying Foam Cleanser. Pumpattava vaahtoputsari. Tykkään todella, todella paljon! Ei pese ihoa yhtä narskuvaksi kuin Mádara, ja iho jää ihanan tuntuiseksi. Korostan kerta toisensa jälkeen sitä, että en voi sietää jos putsari jättää iholle minkäänlaista nihkeyttä, öljymäistä kalvoa, kiristelyä tai mitään ”tuotteen tuntua”, tai jos joudun näkemään tavallista enemmän vaivaa tuotteen iholta huuhtomisessa. Sanctum vastaa vaatimuksiini täydellisesti: kevyt vaahto huuhtoutuu iholta hetkessä ja iho jää puhtaaksi, sileäksi ja pehmeäksi. Tätä tulen ostamaan.

Soothing Cream Cleanser. Pehmeän voidemainen puhdistusemulsio, tuttu sanctum’mainen tuoksu. Ei sovellu silmämeikinpoistoon, kirveli hirveästi. Piti huuhtoa kauan että kirvely lakkasi.

Moisture Replenish -päivävoide. Sopii normaalille, seka-, rasvaiselle ja herkälle iholle. Erikoinen ja sanalla sanoen hyvin ”luonnonkosmetiikkamainen” tuoksu. Tähän tottuminen vie aikaa, niinkuin alussa Mádaran tuoksuun. Koostumus on sekin tunnistettavasti erilainen kuin ”normikosmetiikassa”. Voide on paksuhkoa ja jännästi liukuvaa. Liukuvuus tekee siitä hurjan riittoisaa, ja pieni nokare leviää koko kasvoille. Paksusta koostumuksesta huolimatta voide ei ole rasvaista. Imeytyy nopeasti ja jättää iholle himmeän pinnan. Voiteen outo tuoksu verottaa käyttökokemuksen miellyttävyyttä, mutta muuten tykkään Moisture Replenishistä kovasti.

Gentle Face Exfoliant. Voidemainen koostumus, kuorivat rakeet isohkoja mutta niitä on harvassa. Kuorivina ainesosina riisinlese ja saksanpähkinän kuori. Iho jää mielettömän hyvän tuntuiseksi huuhdellessa, ei mitään jälkitunnetta; nahkeutta tai öljymäistä kalvoa. Ainoastaan sileys ja pehmeys. Aivan ihana! Tykkään tästä melkeinpä yhtä paljon kuin NeoBion Magnolia-kuorinnasta.

Body Balm. Ihana kermamainen koostumus, levittyy hyvin ja tuntuu syväkosteuttavalta. Jää iholle hieman rasvaisemmaksi kuin normaalisti käyttämäni luonnonkosmetiikan vartalovoiteet, minkä veikkaan johtuvan korkeasta kaakaovoipitoisuudesta. Iho ei kuitenkaan jää tahmeaksi.

Body Buff. Suihkukuorinta, vaahtoaa kevyesti ja rakeita ei ole kovin tiheässä. Kuorivana ainesosana saksanpähkinänkuorta ja luffaa. Hoitaa hommansa, hyvä perustuote.

Käsivoide. Loistava, Santen vanhan Natural Basics -käsivoiteen (RIP, nyyh!) ohella paras käyttämäni luonnonkosmetiikan käsivoide. Ihanan tehokkaasti pehmentävä mutta kevyt koostumus joka imeytyy hetkessä ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi. Ainoastaan tuoksu tökkii, se on aika kamala. :/ Vähän samanlainen kuin kasvovoiteessa.

Testiin lähetettiin myös kokeilupakkaus miesten tuotteita. Mr. Karkkipäivän syyniin pääsivät Moisture Balance -kasvovoide, partageeli, suihkuvaahto sekä kasvo- & vartalokuorinta.

Kokemukset eivät olleet kovin positiivisia. Partageelin kevyesti kokkareinen, hyytelömäinen koostumus sai misteriltä murska-arvion,  ”Tätä on ihan mahdoton levittää”, eikä geelimäisen kasvovoiteen tuoksu ja ohut koostumuskaan miellyttänyt. (Tulkitsen, että herra pitää enemmän voidemaisista tuotteista kasvoillaan.) Suihkuvaahtopurkin mies käytti sentään kokonaan, mutta tuoksu sai jälleen kritiikkiä. Ainoa tuote, joka miehen (ja minunkin) mielestä oli ihan ok, on kasvo- & vartalokuorinta. Tuote on voidemainen ja sisältää kuorivina ainesosina luffaa sekä riisinlesettä ja saksanpähkinän kuorta. Tässäkin tuotteessa eteeristen öljyjen tuoksu on voimakas.

Ihan uteliaisuudesta kysyn, että onko joku muukin nyt kokeillut sitä Sanctumin hiustenhoitoainetta johon ihastuin? Olisi kiinnostavaa kuulla onko se toiminut yhtä hyvin muidenkin hiuksissa. :)

P.S. Ja Sanctum.fi -nettikaupan Karkkipäivä-tarjoushan on edelleen voimassa (31.12.2011 saakka). Kirjoittamalla “Muuta tietoa”  -kohtaan karkkipäivä -25% saa tilauksestaan 25% alennusta.

Kommentit (16)
  1. Kiitos näistä arvioinneista =) Pitääkin harkita ton vaahtoputsarin hankkimista…

  2. Voi itku, tietenkin Moisture Replenish-voiteessa on jojobaöljyä eli turha edes haaveilla.

    Shampoo ja hoitis on iherbistä loppu, saako syyttää sun postausta? ;D

    1. Voi harmi, ilmeisesti et voi käyttää jojobaöljyä…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *