Sama meikki, kaksi tyyliä

Meillä kaikilla on oma perustapamme tehdä meikki. Silmämeikin banaanivarjostuskin voi näyttää aivan erilaiselta, riippuen siitä kuka sen tekee. Ystävälläni Leenalla ja minulla on hyvin erilainen tapa tehdä silmäluomen perusvarjostus, ja itse olen niin jumittunut omaan tyyliini että oli oikein mielenkiintoista päästä tarkastelemaan lähietäisyydeltä toisenlaista tapaa varjostaa. Leenalle taas minun tapani tuntui vieraalta.

Leena_meikkaa

Keksin, että tekisimme saman meikin omalla tyylillämme Leenan silmiin. Meikkiin käytettiin kahta vaaleaa luomiväriä (Inglotin vanilja ja valkoinen, ei kuvassa), kahta ruskeaa ja yhtä harmaata. Yläluomen rajaus tehtiin Make Up Storen kakkueyelinerilla, ja alasisärajaus Urban Decayn Zero-kynällä.

Leena_eyes_makeup

Leena_eyes2

Leena aloitti tekemällä ensimmäisenä yläluomen rajauksen. Hän jatkoi levittämällä Safaria koko liikkuvalle luomelle, ja teki sen jälkeen luomivaon ja ulkonurkan varjostukset. Vaaleat sävyt hän levitti vasta viimeisenä, valkoista sisänurkkaan Safarin päälle ja vaniljaa kulmaluulle.

Minä aloitin sipaisemalla luomen sisänurkkaan valkoista ja taputtelemalla loppuluomelle vaniljaa. Vedin sen jälkeen päälle Safaria aivan sisänurkkaa lukuunottamatta, ja tein sitten luomivaon ja ulkonurkan varjostukset. Laitoin Night Manouvresia sekä luomivakoon että ulkonurkkaan, ja Crow’ta vain ulkonurkkaan. Sen jälkeen häivyttelin rajat vaniljalla, ja tein rajauksen viimeisenä.

Leena_eyes3

Leena_eyes

Leenan meikkaustyyli on todella pikkutarkka, ja tulos näyttää huomattavasti huolitellummalta kuin minun. Leena käyttää varjostuksiin pienenpientä, tylppää rajaussivellintä (!), jolla minä en ikinä saisi aikaan noin kaunista häivytystä (tai oikeastaan minkäänlaista häivytystä). Ulkonurkan varjostuksen ja rajauksen Leena lopettaa eksaktisti pystyyn linjaan siihen mihin yläluomi päättyy, melkein kuin ”seinään”. Leena tekee lisäksi myös yläsisärajauksen (mikä entisestään intensifioi katsetta).

Minä teen varjostukset keskikokoisella flat shader -siveltimellä ja/tai pullealla häivytyssiveltimellä suurpiirteisemmin. Vedän varjostuksen aina ulkonurkan yli ja häivytän pehmeäksi. Samoin rajauksen vedän ulkonurkan yli, mieluusti siipimuotoon. Yläsisärajausta käytän vain harvoin, yleensä vain tummien smoky-meikkien yhteydessä.

Aika mielenkiintoista vertailla meikkaustyylejä, ainakin minusta! Minullekin tuli halu opetella tuo Leenan ”tiukka” varjostus, vaikkei se minun silmieni malliin niin sovikaan.

Mitäs mieltä te olette tästä kokeilusta? Kumpaanko varjostustyyliin oma tyylinne kallistuu?

Kommentit (44)
  1. Itse raskasluomisena ja pyöreät silmät omaavana tuo sinun tyyli on ehdottomasti parempi! Omat silmät tulisi tosi raskaaksi tuolla toisella. Joten ihan silmän muoto päättää kumpi olisi kivempi.

  2. Hauska kokeilu :)

    Itseäni miellyttää enemmän tuo oikeanpuoleinen Leenan tyyli, se tuo silmän muodon kauniisti esiin ja on todella huolellisen näköistä työtä! vau!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *