Karkkipäivä
Karkkipäivä

Saisiko olla porkkanantuoksuista parfyymiä kahvimukissa?

Mitäs sanoisitte take away -kahvimukeissa ja kananmunakartongeissa myytävistä luxus-tuoksuista? Minä sanoin, ”wow, mikä idea!” ja kiinnostuin heti ranskalaisen Honoré des Présin ekotuoksuista, kun silmiini sattui artikkeli näistä persoonallisista tuoksuista.

HonoreDesPres2

Honoré des Prés valmistaa hienostuneita, 100% luonnon raaka-aineista valmistettuja tuoksuja, joilla on Ecocert-sertifikaatti. Yleensä sanaa ”luxus” ei liitetä ekotuoksuihin, eivätkä nämäkään mitään satojen eurojen parfyymeja ole, mutta kuitenkin selvästi ylellisempiä ja arvokkaampia kuin tavalliset ekotuoksut. 50ml Honoré des Présin eau de parfumia maksaa 80€ ja 100ml eau de toilettea 120€.

OliviaGiacobetti

Olivia Giacobetti

Honoré des Présin tuoksunenänä toimii tunnettu ranskalainen parfymööri Olivia Giacobetti, joka on luonut tuoksuja mm. Guerlainille, Shiseidolle ja Diptyquelle. Honorélle hän on luonut kaksi tuoksukokoelmaa; vuoden 2008 Pure Extracts of Nature ja vuoden 2010 We Love New York. Lukemassani artikkelissa kerrottiin herkullisin kuvauksin raastettua porkkanaa, kookosmaitoa ja korianteria sisältävistä tuoksuista, ja pian olinkin jo googlettamassa merkin Suomen jälleenmyyjiä. Niitä en kuitenkaan löytänyt, vaan päädyin lopulta tilaamaan sample-setin ruotsalaisesta Slow Fashion House -kaupasta. Setti sisältää 3ml näytteet kaikista Honoré des Présin tuoksuista, ja maksaa kohtuulliset 25€. Minut valtasi kertakaikkiaan pakkomielle päästä tuoksuttelemaan näitä vallan erikoisilta kuulostavia, kiehtovasti brändättyjä tuoksuja!

HonoresNYtuoksut

Kerron tässä postauksessa We Love New York -kokoelman tuoksuista, jotka ovat kaikki eau de parfumeja. Jätän toisen kokoelman omaan postaukseensa.

Honores_Vamp

Vamp a New York EdP

”Olivia has invented a mystical flower that is not available anywhere. With her magical talent, she has revealed the perfume of this flower thas has never been smelt before.”

Ensituoksu: tuberoosa ja rommi

Sydäntuoksu: Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: balsamiöljyjä

Siis. Wow. Tämä oli ensimmäinen tuoksu, jonka haistoin koko sample-kitistä. Ja täytyy sanoa, että en ole tällaista tuoksua ennen haistanut. Tämä on todellakin jotain erilaista. En tiedä johtuuko se orgaanisista raaka-aineista vai onko tämä vain Giacobettille ominaista tuoksukäsialaa (kun en Giacobettin aiempia tuoksuja tunne), mutta väittäisin, että Suomen kauppojen perushajuvesihyllyiltä et ihan heti löydä tämän kaltaista tuoksua.

Tuoksu on voimakas, ja hyvin, hyvin earthy. Tähän sopii juuri tuo englannin kielen sana, en tiedä miten sen sanoisi suomeksi. Joku voisi kuvailla tuoksua jopa tunkkaiseksi. Keveä ja raikas se ei missään nimessä ole. Mikään erikoistunut tuoksunenä kun en ole, niin en tiedä, miltä tuberoosa tuoksuu, mutta kai se sitten tältä tuoksuu. Rommin ja vaniljan haistan kyllä selvästi. Tuoksusta tulee raukea olo. Se on raskas ja viettelevä. Tämä on voimakaspersoonaisen ihmisen tuoksu. Upea, uniikki, erikoinen.

Ja kuulkaas. Tämä pysyy. Toisin kuin aiemmat kokeilemani ekotuoksut, tämä on ja pysyy iholla. Melkein koko päivän. Vaatteet tuoksuvat Vamp a New Yorkille vielä monta päivää. Vamp a New York saattaa olla omaan makuuni ehkä hieman liian voimakas, mutta aina kun haistan sitä uudelleen, huomaan olevani siihen pikkuisen koukussa. Aikamoinen vamppi.

HonoreDesPres_Carottes

I Love Les Carottes EdP

”An inconsiderate fragrance for trendy boys and girls.”

Ensituoksu: raa’at porkkanat

Sydäntuoksu: appelsiini, saksankurjenmiekka ja Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: patsuli ja benjoin

Tässäpä on teille tuoksuksi pullotettua porkkanaa. Ensituoksu on siskoni kiteyttämänä ummehtunut porkkanakellari. Ja se toimii! :) Oikeasti, tämä tuoksu täytyy vain haistaa, jotta sen ymmärtää. Jos Vamp a New York on persoonallinen, niin tämä on jo eksentrinen. Ei todellakaan joka liisan tuoksu. Les Carottesissa on sama, tunnistettava earthy’mäisyys kuin muissa kokoelman tuoksuissa. Se on raikkaampi kuin Vamp, ja sopii päivään. Se on kaikessa kevyessä ummehtuneisuudessaan iloinen ja pirteä. Porkkanan tuoksu sofistikoituneessa hajuvedessä on niin yllättävä, että tätä haluaa vain nuuhkia uudelleen ja uudelleen.

I Love Les Carottes on kokoelman suosikkini. Ja kenties suosikkini kaikista Honorén tuoksuista. Porkkanat muuten tulevat luomuviljelijöiltä Harlemista. :) Trés New York!

HonoreDesPres4

Love Coco EdP

”The ideal potion to get married in Manhattan! Just breathe the pure extract made of a spicy delicate white coconut milk challenging a coriander leaf.”

Ensituoksu: korianterin lehdet ja siemenet, kookosmaito

Sydäntuoksu: tonkapapu ja Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: valkoinen seetri ja kookos-esanssi

Vaikka Love Cocossakin on kokoelmalle tunnusomainen, ”multainen” fiilis, se on selvästi kolmikon helpoin tuoksu. Tähän voivat ihastua kaikki kookoksesta pitävät. Love Coco on lempeä cocktail kookosmaitoa, korianteria ja tonkapapua. Miellyttävä, lämmin, pehmeä. Olivia Giacobettin mukaan tuoksu sopii parhaiten käytettäväksi liberty-kuvioisen bikinin kanssa jonain aurinkoisena päivänä New Yorkin Green Parkissa. :)

honore-des-pres-visuel-2

Vasta jälkeenpäin bongasin Nuuh Beibe! -blogista tiedon, että Honoré des Présin tuoksuja saakin myös Suomesta. Ainakin Helsingin Yrjönkadun Nudge-liike myy Honoréta. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte muita jälleenmyyjiä. Nudge-liikkeen nettisivu linkkaa edelleen BioNature-maahantuojan sivulle, mutta Honoré des Présiä ei mainita BioNaturen merkkien joukossa. Edit. Myös GreenLips on alkanut myydä Honoréta.

Muita linkkejä:

Honoré des Prés

Slow Fashion House

Kommentit (49)

 1. Catmint

  Oletkos kokeillut Black Phoenix Alchemy Labin tuoksuja? Niitä saa myös testerikoossa, mm. eBaysta saa edullisesti ”imp/decant packeja” :) eri tuoksujen olemukset saa selville foorumin kautta (bpal.com –> forum –> reviews) tai esimerkiksi täältä: http://scentscribbles.com/notes/Main_Page . Tuolta voi etsiä vaikkapa tietyn ainesosan perusteella tuoksuja.

  Itse olen täysin koukussa BPAL:iin, minulla on muutaman satasen edestä noita tuoksuöljyjä hyllyssäni… Mikäs sen mukavampaa, kuin tuoksua syksyiseltä nuotiolta tai lumiselta kuuselta… :)

  • Sanni

   Herranen aika, tuolla BPALillahan näyttäisi olevan satoja tuoksuja…… Huh! Ei varmaan ihan helppoa päästä sisälle tuon merkin tuoksujen maailmaan. :) Minkähän kokoisia ne samplet mahtaa olla, kun BPALin sivuilla myytävät (normi?)koot on 5ml…. ja mitä ihmettä he tarkoittavat sanalla ”imp”? :)

   ”A general rule of thumb: if the cost of a 5ml is $17.50, 99% of the time that means the scent is impable. There are rarely individual imps available for any oils that cost more than $17.50.”

   • Catmint

    Imp (firman nimeämä ja sieltä tuleva), eli decant (ei firmalta tuleva) eli testeri. Impit ovat 1 ml kokoisia, tulevat sellaisessa lasiputkilossa jollaisissa useimmat tuoksutesterit tulevat. Livejournalissa järjestävät usein nk. decant circlejä, eli joku ihminen tilaa ison pullon ja nimensä listalle halunneet ostavat sitten sen 1ml testerin tai useamman niitä. Hinta on useimmiten 3.50 USD – 4.50 USD riippuen, onko kyseessä limited edition (BPAL tykkää varsin kovasti noista limitedeistä ja ne tulee yleensä teeman mukaan. Joulu, ystävänpäivä, Kuun kierron mukaan…) Lopulta nuo oppii muistamaan aika hyvin ja kun yli vuoden noiden kanssa läträä niin alkaa muistamaan tuoksutkin ulkoa ;)

    Noiden testereiden kesto riippuu ihan tuoksusta ja ihokemiasta, mutta minulla ensimmäinen tuoksuni noilta (1 ml sellaista tuoksua kuin Autumn Moon of the Mirror Stand) saapui minulle viime vuonna ja siitä on vielä moneen käyttökertaan, öljyä ei todellakaan tarvitse paljoa laittaa :) Jotkut tietyt tuoksut myös paranevat vanhetessaan, eli ”uusi” pullo ei välttämättä tuoksu heti yhtä hyvältä, kuin se hyllyssä 3 vuotta seisonut tuoksu… Mutta asia korjaantuu yleensä ajan kanssa :) Voin lähettää sinulle muutaman noista tuoksuistani, mikäli kerrot vähän mistä tykkäät?

    • Sanni

     Imp (firman nimeämä ja sieltä tuleva), eli decant (ei firmalta tuleva)

     Mun täytyy sanoa, että en siltikään oikein ymmärrä…. ^_^ Onko tämä jotain tuoksufriikkien omaa kieltä? Vai onko ”impi” ihan oikeaa englantia? :D *blondi on blondi*

     Voi ei, olisi aivan mahtavaa saada tuoksutella noita! Viitsisitkö oikeasti lähettää noita? Tykkään päivätuoksuissa sitruksen säestämästä kukkaisuudesta (marjatkin on jees) ja iltatuoksuissa mausteisen viettelevistä tuoksuista. Myös lämpimän puiset tuoksut ovat ihania. Imelät tuoksut (tyyliin Escadan Magnetism) eivät uppoa, eivätkä mitäänsanomattoman miedot kukkaiset (tyyliin Versacen Bright Crystal). Lemppareitani ovat YSL:in Baby Doll, Diorin Hypnotic Poison ja Cacharelin Gloria. Vähän klassisemman naisellisista tuoksuista olen tykännyt tosi paljon esim. Armanin Idolesta.

     • Catmint

      Kyllä, kyseessä on nimenomaan fanien oma kieli :) Imp tulee sanoista Imp’s ear ja se on BPAL:ista lähtöisin, decantit ovat siis sama juttu, mutta alkuperä on eri: imp-nimikkeellä olevat tuoksunäytteet tilataan ”labrasta” ja niissä on aina käyttämättömyystakuu sekä samanlainen etiketti. Monelle fanille muuten nuo etiketit ovat tärkeä juttu, niissä ei todella monen fanittajan mielestä saa olla yhtään öljyläikkää eivätkä ne saa olla rullautuneina mitenkään. Noh, sivuraide meni, kuitenkin: decantit ovat siis näiden BPALin käyttäjien omia Imp’s ear näytteitä. Useita BPAL:in tuoksuja ei saa nimittäin impeinä, joten joku tietty henkilö tilaa 5 ml pullon tiettyä tuoksua, jakaa ne 1 ml lasisiin testeriputkiloihin ja tekee niihin omanlaisensa etiketin. Näin BPAL:in tuoksuorjilla on esim. limited edition -tuoksujen kanssa mahdollisuus testata mielenkiintoiset tuoksut ennenkuin he tekevät ostopäätöksen 5 ml suhteen :)

      Useimmat kätköni tuoksuista ovat käytettyjä, mutta mikäli se ei haittaa, voin mielelläni lähettä sinulle pienen valikoiman noita tuoksuja! :)

      • Sanni

       Kuulostaa mielenkiintoiselta! :) Mutta edelleen – mikä on ”impin korva”? ^_^ Miten korva liittyy tuoksuihin?

       5ml kuulostaa tosi vähältä, mutta ilmeisesti se on hyvin riittoisaa?

       Ei tosiaankaan haittaa jos tuoksut ovat käytettyjä, olisin tosi iloinen jos saisin niitä nuuskittavaksi. :) Laitahan vaikka sähköpostia tulemaan; karkkipaiva (at) hotmail.com

       • Catmint

        Noh, tuolla BPALissa on muitakin outoja juttuja ( ;) ) mutta ilmeisesti imp on mytologiassa sellainen pienehkö demoni tai keijukainen, eli viittaa ilmeisesti pieneen kokoon tuo lempinimi.

        5 ml kuulosti itsestänikin todella vähältä, mutta tähän mennessä olen tilannut vain yhden 5 ml pullon ja oletan sen kestävän minulla todella monta vuotta. En ole saanut kulutettua yhtäkään 1 ml testeriä loppuun nyt vuoden päivittäisen käytön aikana! Joskus työkaverinikin ovat sanoneet, että tuoksunpa voimakkaasti! Eli tuju tavara on kyseessä :) tuolta BPALin foorumilta varmasti löytyy enemmän gallupintapaista siitä, kauanko kullakin kestää minkäkin kokoinen tuoksuputeli, useimmat muistaakseni kirjoittivat, että heillä 1 ml kestää n. 30-50 käyttökertaa, riippuen tuoksusta ja sen määrän lätkimisestä :)

        Laittelenpa postia jahka saan siihen tilaisuuden!

 2. Anna

  Kuulostaa aika jännältä porkkanan tuoksuinen hajuvesi.Oletkos muuten sattunut huomaamaan, että Lushillekin on tullut omat parfyymit?

  http://www.elle.fi/kauneus/vinkit/_a158480/olisiko+joku+naista+kevaan+tuoksusi/

  • Sanni

   En ollut tuota huomannut, kun en oikeastaan muutenkaan ole kovin kärryillä Lushin tuotteista. :)

 3. Tiltu

  VIIMEIN pääsin itsekin tutustumaan näihin Turussa käydessäni.
  Ostin näytteet Porkkanasta, Vampista ja Kookoksesta ja yllätyksekseni se kookos oli lempparini, vaikken normaalisti siitä niin välitä.
  Vamp on kyllä kestävä! Tosin kyllä se porkkanastakin häivähdyis säilyi yllättävän pitkään.

  • Tiltu

   Ainiin! Piti vielå mainita, että suihkautin jotain miesten tuoksuakin vahingossani ja se se vasta pysyikin! Oli aika persoonallinen ja miehekäs tuoksu- Mielestäni siinä tuoksui terva, savu, nahka ja viski ^^ varmaankin tämä http://www.greenlips.fi/product/270/honor-des-prs-chamans-party-edt-50ml

   • Sanni

    Tuo Chaman’s Party oli tosiaan minullakin pysyvin ja voimakkain Pure Extracts Of Nature -kokoelman tuoksuista, todella persoonallinen ja mielenkiintoinen tuoksu. Sitä markkinoidaan unisex-tuoksuna, mutta arvelen että vetoaa enemmän miehiin. :)

    • Tiltu

     Juu, tulihan siitä vähän sellainen ”suoraan savusaunasta”-fiilis omalla iholla :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.