Saisiko olla porkkanantuoksuista parfyymiä kahvimukissa?

Mitäs sanoisitte take away -kahvimukeissa ja kananmunakartongeissa myytävistä luxus-tuoksuista? Minä sanoin, ”wow, mikä idea!” ja kiinnostuin heti ranskalaisen Honoré des Présin ekotuoksuista, kun silmiini sattui artikkeli näistä persoonallisista tuoksuista.

HonoreDesPres2

Honoré des Prés valmistaa hienostuneita, 100% luonnon raaka-aineista valmistettuja tuoksuja, joilla on Ecocert-sertifikaatti. Yleensä sanaa ”luxus” ei liitetä ekotuoksuihin, eivätkä nämäkään mitään satojen eurojen parfyymeja ole, mutta kuitenkin selvästi ylellisempiä ja arvokkaampia kuin tavalliset ekotuoksut. 50ml Honoré des Présin eau de parfumia maksaa 80€ ja 100ml eau de toilettea 120€.

OliviaGiacobetti

Olivia Giacobetti

Honoré des Présin tuoksunenänä toimii tunnettu ranskalainen parfymööri Olivia Giacobetti, joka on luonut tuoksuja mm. Guerlainille, Shiseidolle ja Diptyquelle. Honorélle hän on luonut kaksi tuoksukokoelmaa; vuoden 2008 Pure Extracts of Nature ja vuoden 2010 We Love New York. Lukemassani artikkelissa kerrottiin herkullisin kuvauksin raastettua porkkanaa, kookosmaitoa ja korianteria sisältävistä tuoksuista, ja pian olinkin jo googlettamassa merkin Suomen jälleenmyyjiä. Niitä en kuitenkaan löytänyt, vaan päädyin lopulta tilaamaan sample-setin ruotsalaisesta Slow Fashion House -kaupasta. Setti sisältää 3ml näytteet kaikista Honoré des Présin tuoksuista, ja maksaa kohtuulliset 25€. Minut valtasi kertakaikkiaan pakkomielle päästä tuoksuttelemaan näitä vallan erikoisilta kuulostavia, kiehtovasti brändättyjä tuoksuja!

HonoresNYtuoksut

Kerron tässä postauksessa We Love New York -kokoelman tuoksuista, jotka ovat kaikki eau de parfumeja. Jätän toisen kokoelman omaan postaukseensa.

Honores_Vamp

Vamp a New York EdP

”Olivia has invented a mystical flower that is not available anywhere. With her magical talent, she has revealed the perfume of this flower thas has never been smelt before.”

Ensituoksu: tuberoosa ja rommi

Sydäntuoksu: Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: balsamiöljyjä

Siis. Wow. Tämä oli ensimmäinen tuoksu, jonka haistoin koko sample-kitistä. Ja täytyy sanoa, että en ole tällaista tuoksua ennen haistanut. Tämä on todellakin jotain erilaista. En tiedä johtuuko se orgaanisista raaka-aineista vai onko tämä vain Giacobettille ominaista tuoksukäsialaa (kun en Giacobettin aiempia tuoksuja tunne), mutta väittäisin, että Suomen kauppojen perushajuvesihyllyiltä et ihan heti löydä tämän kaltaista tuoksua.

Tuoksu on voimakas, ja hyvin, hyvin earthy. Tähän sopii juuri tuo englannin kielen sana, en tiedä miten sen sanoisi suomeksi. Joku voisi kuvailla tuoksua jopa tunkkaiseksi. Keveä ja raikas se ei missään nimessä ole. Mikään erikoistunut tuoksunenä kun en ole, niin en tiedä, miltä tuberoosa tuoksuu, mutta kai se sitten tältä tuoksuu. Rommin ja vaniljan haistan kyllä selvästi. Tuoksusta tulee raukea olo. Se on raskas ja viettelevä. Tämä on voimakaspersoonaisen ihmisen tuoksu. Upea, uniikki, erikoinen.

Ja kuulkaas. Tämä pysyy. Toisin kuin aiemmat kokeilemani ekotuoksut, tämä on ja pysyy iholla. Melkein koko päivän. Vaatteet tuoksuvat Vamp a New Yorkille vielä monta päivää. Vamp a New York saattaa olla omaan makuuni ehkä hieman liian voimakas, mutta aina kun haistan sitä uudelleen, huomaan olevani siihen pikkuisen koukussa. Aikamoinen vamppi.

HonoreDesPres_Carottes

I Love Les Carottes EdP

”An inconsiderate fragrance for trendy boys and girls.”

Ensituoksu: raa’at porkkanat

Sydäntuoksu: appelsiini, saksankurjenmiekka ja Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: patsuli ja benjoin

Tässäpä on teille tuoksuksi pullotettua porkkanaa. Ensituoksu on siskoni kiteyttämänä ummehtunut porkkanakellari. Ja se toimii! :) Oikeasti, tämä tuoksu täytyy vain haistaa, jotta sen ymmärtää. Jos Vamp a New York on persoonallinen, niin tämä on jo eksentrinen. Ei todellakaan joka liisan tuoksu. Les Carottesissa on sama, tunnistettava earthy’mäisyys kuin muissa kokoelman tuoksuissa. Se on raikkaampi kuin Vamp, ja sopii päivään. Se on kaikessa kevyessä ummehtuneisuudessaan iloinen ja pirteä. Porkkanan tuoksu sofistikoituneessa hajuvedessä on niin yllättävä, että tätä haluaa vain nuuhkia uudelleen ja uudelleen.

I Love Les Carottes on kokoelman suosikkini. Ja kenties suosikkini kaikista Honorén tuoksuista. Porkkanat muuten tulevat luomuviljelijöiltä Harlemista. :) Trés New York!

HonoreDesPres4

Love Coco EdP

”The ideal potion to get married in Manhattan! Just breathe the pure extract made of a spicy delicate white coconut milk challenging a coriander leaf.”

Ensituoksu: korianterin lehdet ja siemenet, kookosmaito

Sydäntuoksu: tonkapapu ja Bourbon-vanilja

Pohjatuoksu: valkoinen seetri ja kookos-esanssi

Vaikka Love Cocossakin on kokoelmalle tunnusomainen, ”multainen” fiilis, se on selvästi kolmikon helpoin tuoksu. Tähän voivat ihastua kaikki kookoksesta pitävät. Love Coco on lempeä cocktail kookosmaitoa, korianteria ja tonkapapua. Miellyttävä, lämmin, pehmeä. Olivia Giacobettin mukaan tuoksu sopii parhaiten käytettäväksi liberty-kuvioisen bikinin kanssa jonain aurinkoisena päivänä New Yorkin Green Parkissa. :)

honore-des-pres-visuel-2

Vasta jälkeenpäin bongasin Nuuh Beibe! -blogista tiedon, että Honoré des Présin tuoksuja saakin myös Suomesta. Ainakin Helsingin Yrjönkadun Nudge-liike myy Honoréta. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte muita jälleenmyyjiä. Nudge-liikkeen nettisivu linkkaa edelleen BioNature-maahantuojan sivulle, mutta Honoré des Présiä ei mainita BioNaturen merkkien joukossa. Edit. Myös GreenLips on alkanut myydä Honoréta.

Muita linkkejä:

Honoré des Prés

Slow Fashion House

Kommentit (49)
  1. Todellakin uusi ja erikoinen tuttavuus! Itse en ole – ainakaan toistaiseksi – innostunut ekotuoksuista juuri niiden ”persoonattomuuden” ja laimeuden vuoksi. Tuoksut ovat paheeni, joten tuntuisi hyvältä löytää itsellekin ekologisempi vaihtoehto. :) Minulle on ekohenkisiä ystäviä, joille olen ostanut lahjaksi ekotuoksuja, joten taidanpa tilata heille samplet postauksesi innoittamana. :)

    La Claréen antioksidanttivoide saapui tänään postiluukusta, ja olen myyty. Aivan ihana tuoksu, upea koostumus, hyvä imeytyvyys ja ah, sitä pehmeyttä, jonka tuote jättää iholleni! Ensimmäinen luonnonkosmetiikkatuoteperheeseen kuuluva voide, jonka tuoksu on miellyttävä – ja joka ennen kaikkea toimii. Jälleen iso kiitos suosituksesta, Sanni. :)

    1. Voi kun kiva kuulla, Satu! Minäkään en keksi tuosta voiteesta kertakaikkiaan mitään moitetta, aivan mahtava tuote.

  2. aika jännä idea :) vähän kiinnostaisi kokeilla :)

    http://ddiamantee.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *