Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ryppyvoiteiden sokkotesti

”Your friendly neighbourhood” kosmetiikkahörhönne on palannut. Aiheena tänään ryppyvoiteiden sokkotesti, ja kuvituksena – ihan vain kiusaksenne – Sannilaisen lomakuvia. Ei niitä purkkeja aina jaksa katsella. Samalta ne näyttää. :)

Minua kiinnosti testata leikkimielisesti miten koehenkilöt kokevat kolme eri tyyppistä ryppyvoidetta. Yksi voiteista maksaa lähemmäs 200 euroa, kaksi muuta taas ovat parin kympin kieppeillä mutta toinen on perus ”markettikosmetiikkaa” ja toinen luonnonkosmetiikkaa. Tuntuuko kallis voide ylellisemmältä tai erottuuko luonnonkosmetiikan voide joukosta koostumukseltaan? En kertonut koehenkilöille voiteista mitään muuta kuin että ne ovat aikuiselle iholle tarkoitettuja.

A = L’oreal Age Perfect

B = Dior Capture Totale

C = Weleda Pomegranate

Koehenkilöinä toimivat anoppini, äitini sekä parhaan ystäväni äiti. Kaikki ikänsä puolesta voiteiden kohdeyleisöä.

Koehenkilö 1 (kuivahko, veltto ja pigmenttiläikikäs iho):

A – rasvaisin, ei imeytynyt yhtä hyvin kuin muut. Tuntui silti miellyttävimmältä kolmesta.

B – voimakas tuoksu joka ei haihtunut nopeasti. Koostumus tuntui jollain tapaa hieman rakeiselta.

C- voimakkain tuoksu, mutta haihtui nopeasti. Ei kommentteja koostumuksesta.

Koehenkilö 2 (ohut, kuiva ja paikoin erittäin kuiva iho):

A – mieto, puhdas tuoksu. Sopivan paksua, levittyi ja imeytyi helposti. Vaikutti riittoisalta ja kosteutti hyvin.

B – miellyttävä tuoksu, tuoksui joltain tutulta markettituotteelta. Aluksi kiristävä tunne, mutta imeytyi helposti. Ei kovin riittoisaa, piti laittaa enemmän kuin A:ta jotta kosteusteho olisi sama.

C – tuoksui kynttilänvahan ja lyijykynän sekoitukselta. Koostumus ohutta lirua. Imeytyi nopeasti, mutta kosteustehot eivät riittäneet.

Koehenkilö 3 (normaali iho, ryppyjä ja kimmoisuuden puutetta):

A – tuoksuton, koostumukseltaan paksuhko mutta hyvin levittyvä ja imeytyvä. Arkinen, persoonaton.

B – täyteläisempi, kosteuttavampi, miedosti tuoksuva. Miellyttävän tuntuinen. Haalean vaaleanpunainen väri tuo mieleen mummon alusvaatteet.

C – koostumukseltaan ohuin, lähes lirua. Imeytyi ihoon välittömästi, jätti sileän tunteen. Miedosti lääkeyrttinen tuoksu antoi tuotteelle luonnetta. Pidin tästä eniten.

Koehenkilö 3 teki myös oma-aloitteisesti arvion voiteiden hintaluokasta, ja veikkasi A:n olevan halvin ja B:n kallein. Niinkuin ovatkin.

Testi ei tietysti sinällään kerro paljoakaan, kun koehenkilöitä oli vain kolme, mutta oli minusta mielenkiintoinen ja tyydytti uteliaisuuttani. ^_^ Halvin eli L’oreal ei näyttänyt yhtään häviävän Diorin luksusvoiteelle. Odotin Weledan voiteen kirvoittavan kommentteja poikkeavuutensa perusteella (valitsin testiin tarkoituksella hyvin perinteisen luonnonkosmetiikkavoiteen koostumuksen), mutta koehenkilöt tuntuivat lähinnä kiinnittävän huomiota sen ohuuteen.

Koehenkilöt saivat voiteista vain pienet näytteet jotka riittivät ehkä viikon käyttöön per voide. Olisi kyllä ollut erityisen mielenkiintoista kuulla heidän kommenttinsa voiteiden pitkäaikaisvaikutuksista täyden purkin jälkeen. Kiinteyttääkö parin sadan voide paremmin kuin parin kympin? Olisiko minunkin äitini iho selvästi heleämpi ja napakampi ”kunnon” ryppyvoidekuurin jälkeen? (Hän käyttää normaalisti edullisia peruskosteuttavia päivävoiteita ilman mitään extra-tehoja.)

* * *

Sen voin muuten kertoa, vaikkei se tähän testiin liitykään, että anoppini huomasi  ihossaan eron käytettyään purkin Clarinsin Vital Light -seerumia. Normaalisti hän käyttää Lumenen tuotteita. Anoppi on hyvä testihenkilö kun hän ei (oman äitini tavoin) ole juuri lainkaan kiinnostunut kosmetiikasta eikä ymmärrä purkkien tai niiden sisältöjen päälle hölkäsen pöläystä. Annoin hänelle koulutuksesta saamani Vital Light -purkin, ja arvelin ettei hän välttämättä edes ymmärrä mitä seerumi on. Niinpä vain parin kuukauden kuluttua anoppi ilmoitti että haluaisi mielellään ostaa ”täyden purkin sitä seerumiainetta”. (Hän luuli 30 ml:n purkin olevan näytekoko, eikä ylipäätään ymmärtänyt että aine on huomattavasti Lumenea tyyriimpää.) Kuultuaan, että samankokoinen pullo maksaa itse asiassa 99 euroa, hän tuli toisiin ajatuksiin. ^_^ Mutta yhä vain kun tapaamme, hän muistaa mainita kuinka iho tuntui ihan erilaiselta kun hän käytti Vital Lightia. Mielenkiintoista!

.

Kommentit (21)

 1. Becoming Glitterati

  Kiitos hyvästä postauksesta! On ihan mielenkiintoista lukea noinkin erilaisten voiteiden käyttökokemuksia. Mietin kuitenkin, mitä vaikutuksia voi huomata viikon käytön jälkeen? Kun iho uudistuu noin kuukaudessa, voiko mitään muuta ominaisuutta kuin kosteutusta arvioida tuolla käyttöjaksolla? Muut ihossa tapahtuvat muutoksethan johtuvat ainakin osittain vielä muista, kuukauden sisällä käytetyistä tuotteista (ja toki olosuhteista, elintavoista, jne.).

  -vali
  http://valintoja.blogspot.com

 2. Pumpulipupu

  Olipas mielenkiintoinen testi! Tosi hyvä idea, ja kiinnostavat tulokset!

  Minusta myös erittäin mielenkiintoisia olivat nuo anoppisi kokemukset Vital Light -seerumin kanssa. Olen tähän asti ollut samaa mieltä kanssasi, että seerumit eivät tee omalle vähän yli kolmekymppisen iholleni mitään. Nyt olen kuitenkin käyttänyt Lancomen Genifiqueta testitarkoituksessa vähän yli kuukauden, ja paras ystäväni luuli, että olen käynyt ottamassa jotain kauneuspiikkejä tms. :) En keksi muuta selitystä kuin Genifique tai uusi meikkivoide jota kokeilin. Itse en huomaa mitään eroa, mutta kiinnostuin nyt todenteolla voivatko nuo seerumit sitten kuitenkin tehota. :)

  Sulla vaikuttaa olleen ihana loma, kivaa! :)

 3. Karoliina

  Ihanaa että olet palannut! Tosin ansaitsit kyllä loman toivottavasti oli hauskaa (:

 4. N from Manifest2Materialism

  Älyttömän fiksu idea oli muuten ja hauska varmaan toteuttaakin :) Monesti olen kyllä myös ihmetellyt samaa, että onko noissa kalliden purkkien ja halpojen purkkien välillä todella eroa? Vaan onko se vaan psykologinen juttu, että kun käyttää 200 €:n Dioria, niin TUNTUU, että iho on paremmassa kunnossa?: D

  http://manifest2materialism.blogspot.com

 5. naela

  Mielenkiintoinen pikku testaus.
  Harkitsen siirtymistä jossain vaiheessa tuohon Age Perfect-voiteeseen. Olen nyt 41 v. ja käyttänyt viimeiset 8 vuotta vain ja ainoastaan L’orealin Revitalift päivä-ja yövoidetta ja kun kasvoni ovat ns. peruslukemilla, niissä ei ole yhtään ryppyä. Vaikea tietysti sanoa kuinka paljon asiassa on voiteen ansiota, mutta olen tyytyväinen :)

 6. milipili

  Dior tuoksui marketille, haa-haa! Lorkku kesti viitisen kertaa ja Dior vain kahteen. Weledaa kokeili kahdesti kun sen kosteusteho ei riittänyt ja meikkivoide levittyi rumasti.

  Huvitti tuo Weledan tuoksu, toisen lyijykynä on toisen lääkeyrtti =))

  Ihanan kesäisiä kuvia!

 7. Tinker Tailor Soldier Spy

  Kiva kun olet palannut lomilta!!:) En ole aiemmin sulle kommentoinutkaan, mutta piiiitkään seuraillut blogiasi :))

  Toivottavasti oli rentouttava loma!<3

 8. manzikka

  Ihana, että olet taas täällä kotimaan kamaralla :) itelläniki heräs matkakuume…. ihania kuvia …saisiko udella missäs maassa kävit?:) maisemat näytti vähäse kreetalta… :) ja muutenki ihana postaus, kiitos!

  • Sanni

   Portugalissa oltiin, Madeiralla :) Viimeksi olinkin siellä yli 10 vuotta sitten juhlimassa 18-vuotissynttäreitäni, ”vähän” oli hotellialue kasvanut sen jälkeen. Ihana paikka patikoinnin ystäville!

 9. Tyttö ilman helmikorvakorua

  Siinä on helppo joulusynttärimikälielahja anopille, etenkin jos ostaa työntekijäalella/muulla alella. :)

 10. miu

  Ootko alkanu jotenkin rajoittamaan kommentteihin vastaamista niin, ettet vastaa enää kommentteihin, jotka eivät liity kyseiseen postaukseen?

  • Sanni

   Moikka miu! :)

   Viittaat ilmeisesti Schrammek BB Fluid -postaukseen jättämääsi kysymykseen. Kävin vastaamassa siihen nyt. :) En ehtinyt vastata siihen samana päivänä kun jätit kommentin, sillä kyseinen ilta oli erittäin kiireinen ja kului lähinnä pakatessa. Huomaan kyllä, että vastasin kuitenkin sinun jälkeesi kommentoineelle idalle, mutta sellaista sattuu että joku kommentti jää vastaamatta ja toinen saa vastauksen. Tämä on ihan inhimillistä :) ja johtuu yleensä (ainakin minun kohdallani) siitä, että johonkin kommenttiin ehtii vastata todella lyhyesti sanalla tai parilla, kun taas joku toinen vaatii pidemmän vastauksen. Jos minulla on kiire, jätän enemmän ajattelutyötä vaativan vastauksen myöhempään. Olen kuitenkin pahoillani että jouduit odottamaan lomani yli, lähdin reissuun varhain seuraavana aamuna enkä käynyt netissä kahdeksaan päivään.

   • miu

    Voi ei se mitään haittaa, että jouduin vähän odottamaan! Ymmärrän täysin, että välillä on kiirettä. Hämmennyin vain jonkin verran, toivottavasti en vaikuttanut törkeältä kysyessäni täällä! :) Kiitos, että vastasit kommenttiini! :)

 11. anni

  Olitkos eilen nightwishin keikalla, vai näinkö väärin? :)

  • Sanni

   Olinpa hyvinkin :)

 12. ^-^

  anteeksi, tämä ei liity aiheeseen millään tavalla, mutta tänään kun kiersin kirpputoria niin löysin jonkun huonokuntoisen pienen ponin, hintalapussa luki ”my little pony pieni 4,50€” O___O ihan niinkuin ihmiset ei huomais mikä on aito mlp ja mikä ei.

 13. Kiinnostunut kosmetiikasta

  Hei! Olen aina silloin tällöin lukenut blogiasi, koska mielestäni osaat hyvin analysoida ja myös vastata kommentteihin. Tämä ei varsinaisesti liity tähän näihin kolmeen voiteeseen, mutta en löytänyt paikkaa jossa voisin sinulta kysyä eräästä tuotteesta.

  Eli olen myös joskus tilannut i herbiltä tuotteita, nyt se on taas jäänyt, mutta tutkittuani ingredients listoja joistain tuotteista, pidän niitä todella mahtavina.

  Kysymys olisi tuotteesta: Avalon Organics, Vitamin C Renewal, Vitality Facial Serum.

  Mielestäni kaikki muut tuotteen aineosat ovat loistavia, mutta parista vähän jään miettimään.

  citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, citrus limon (lemon) peel oil, citrus limon (lemon) peel extract
  sekä
  arnica montana flower extract

  Olen nimittäin usein ”tutkinut” incilistoja paula’s choice sivuston ingredients-listan avulla, sillä mielestäni siellä on hyvin perustein (tieteelliset tutkimukset) selvitetty eri aineiden piirteitä.

  Näitä sanotaan siellä ainakin ”skin-irritanteiksi”. Mitä mieltä sinä olet /onko sinulla muuta tietoa esim. juuri näistä aineosista?

  Kiitos jos jaat taas tietojasi :)

  • Sanni

   Moi!

   Vastailen sinulle huomenillalla kun istun laivassa ja on paremmin aikaa :)

  • Sanni

   Noniin, m/s Isabellalta hyvää iltaa! :)

   Kyllä, jotkut eteeriset sitrusöljyt ovat fototoksisia. Ja arvelen, että Paula tarkoittaa juuri tätä ominaisuutta puhuessaan ”skin-irritanteista” tässä yhteydessä. Pikainen googlaus löysi esim. tällaisia tieto”iskuja” asiasta:

   http://www.heatherscent.com/2011/01/citrus-essential-oils-phototoxicity.html

   http://www.aromaweb.com/essentialoils/citrusessentialoils.asp

   Jälkimmäisessä sanotaan, että:
   ”When using any skin care products that include phototoxic essential oils, it is strongly recommended that you avoid exposure to the sun for at least 24 hours.”

   Itselläni ei ole parempaa tietoa sitrusöljyjen fototoksisuudesta, eli olen itsekin pelkästään netin tiedon varassa. Meidän kosmetiikan kemian kurssilla puhuttiin eteerisistä öljyistä vain lyhyesti, eikä tätä valokosketusreaktiojuttua sivuttu lainkaan. Harmi, olisi ilmeisen tarpeellinen tieto. :/

   Eli noiden artikkeleiden perusteella uskaltaisin kyllä käyttää Avalon Organicsin seerumia, mutta välttäisin aurinkoaltistusta käytön yhteydessä.

   • Nimetön

    Ok. Kiitos. Jotenkin kyllä tuntuu että valitsen jonkun muun seerumin i herbistä. Oletko itse nyt tilannut i herbistä mitään? mitä mieltä olet niistä ainesosista mitä siellä on runsaasti? jotenkin tuntuu että ne voisivat olla hyviä.

    • Sanni

     Tilaan itse iHerbistä vain ruoka-aineita tällä hetkellä, sillä kosmetiikkavarastot ovat tosiaan ääriään myöten täynnä. Shampoovarastoni saan tod.näk. kulutettua tämän vuoden loppuun mennessä, ja sitten voin tilata Herbistä shampoota! ^_^ Muita tuotteita kuten kasvovoiteta, vartalotuotteita, hoitoaineita, suihkugeelejä, kuorintoja ja putsareita minulla on varastossa useiksi vuosiksi…. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.