Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ryppyisen ihon meikkaaminen

Meikkasin joululomalla taas pitkästä aikaa äitini. Saan harvoin harjoitusta ryppyisen ihon meikkaukseen, ja tulipahan taas todettua että ei se ihan helppoa ole.

Äitini on 64, ja hänen ihonsa on etenkin silmien ympäriltä jo huomattavan ryppyinen. Silmänympärysvoiteet ovat ikävä kyllä olleet äidilleni aina vähän vieras käsite, ja nyt voi vain miettiä olisiko niiden käytöllä voinut hidastaa ihon rypistymistä. Ryppyjen laatu tuli itse asiassa äidille itselleenkin pienoisena shokkina, hän ei nimittäin meinannut uskoa silmiään kun näki lähikuvat kameran näytöllä. ”Herran jestas, tuoltako minä oikeasti näytän?” kuului kauhistunut kommentti. Omaan peilikuvaan on niin tottunut, että tietyt asiat havaitsee vasta valokuvan kautta. :)

Mom_beforeafter

Tein äidille kevyen arkimeikin, joka tasoitti ihon sävyä ja toi silmiä enemmän esiin. Huulista pitää sanoa sen verran, että mieluiten olisin valinnut creme-huulipunan enkä mitään kiiltävää, mutta minulla ei ollut reissussa mukana yhtään huulipunaa joten äiti valitsi meikkiin oman suosikkihuulikiiltonsa.

DiorBeigeMassai

Silmämeikkiin käytin Diorin Beige Massaï -palettia, jonka annoin äidille lahjaksi muutamia vuosia sitten. Tämän paletin sävyt sopivat äidilleni täydellisesti. Koostumus on myös ihan nappi aikuisen meikkiin. Beige Massaï -paletin sävyissä ei ole eri koostumuksia, vaan kaikki ovat semimattoja kevyellä satiinisella hohdolla. Paletissa on korallinen persikka, vaalea kerma, neutraali vaaleanruskea, murrettu punainen ja lämmin tummanruskea.

Kuvasin meikin vaiheet, vaikkei kyseessä ole mikään silmämeikin huipputaidonnäyte. Näistä kuitenkin näkyy, miten vaikeaa ryppyiselle luomelle on luoda juuri muuta kuin perusvarjostukset. Useampia eri sävyjä on turha käyttää, sillä ne eivät erotu velton luomen poimuista. Ryppyisellä luomella toimii parhaiten yksinkertainen vaalea/tumma-kontrasti. Tummaa voi käyttää reilusti vaikka koko luomella, sillä se häivyttää vaikutelmaa veltosta, löysästä ihosta.

Aiti_silma

Äidin silmäluomi pohjustettuna.

Aiti_silma2

Levitin koko luomelle Beige Massain vaaleinta sävyä.

Aiti_silma3

Luomivakoon levitin persikkaa. Se on mieto sävy eikä oikeastaan mitenkään varjosta silmää, mutta raikastaa meikin ilmettä. Yritin kovasti ”pakata” sävyä niin että se olisi toistunut voimakkaampana, mutta turhaan.

Aiti_silma4

Luomen ulkopuolikkaalle levitin vaaleanruskeaa.

Aiti_silma5

Tummensin ripsirajan paletin tummanruskealla sävyllä.

Aiti_silma6

Levitin tummanruskeaa myös alaluomen ulommalle kolmannekselle, ja vaaleaa sävyä sisänurkkaan kirkastamaan. Tähän olisi sopinut vielä loistavasti nudensävyinen sisärajaus, mutta IsaDoran Blonde-kynä ei ollut matkassa. Luomivärillä rajaaminen on ryppyiselle iholle usein toimivampi tapa kuin kynärajaus, sillä kynä ei liu’u veltolla ja poimuisella iholla kovinkaan hyvin. Pienellä siveltimellä ja tummalla luomivärillä tulos on luonnollisempi – ja rajaus helpompaa.

Kasvomeikin (näkyy ylimmässä kuvassa) tein Bare Mineralsin Light-meikkipohjalla. Poskipunaksi laitoin Rimmelin Santa Rosea, ja huulille olisin valinnut jonkun vaaleahkon punaruskean creme-huulipunan, jos sellainen olisi ollut saatavilla.

Seuraavana päivänä halusin vielä kokeilla tummempaa iltameikkiä. Mikään musta smokey eye ei äidilleni todellakaan sovi, joten käytin jälleen Beige Massaï -palettia ja levitin koko luomelle kerroksittain vaaleanruskeaa ja tummanruskeaa. Sisänurkan jätin vaaleaksi.

Aiti_meikki2

Varjostuksen voi jättää tarkkarajaisemmaksi kuin tasaisella iholla, sillä silmien ollessa auki varjostuksen reunat ”poimuttuvat” eikä huolellisen häivytyksen jälki kuitenkaan näy. Yläluomen rajasin mustalla nestemäisellä eyelinerilla. Se onnistui yllättävän hyvin rypyistä huolimatta.

Äidin silmä alkoi tässä vaiheessa vuotaa, ja osa meikistä valui pois….

Aiti_meikiton

Ennen…

Aiti_meikki2_3

…ja jälkeen.

Ja kyllä, ripsissä on maskaraa, vaikkei se juuri kuvissa näy. ^_^ Olisin käyttänyt äidille vähän tuuheuttavampaa ripsiväriä, mutta sillä mentiin mitä äidillä oli meikkipussissaan.

Aiti_iltameikki

Tämän meikkipohjan tein Lily Lolon Warm Honey -sävyllä, josta olen hankkinut äidille näytekoon. Todella yllättävästi se näytti äidin iholla vaaleammalta kuin Bare Mineralsin Light, vaikka Warm Honey on Lolon luokituksen mukaan Medium-tason sävy (ja BM Light taas on vaalean tason sävy). Poskilla äidin ikivanhaa, punertavaa maapuuteria (merkkiä en muista) ja huulilla sama punaruskea kiilto kuin edellisessä meikissä.

* * *

Odotan mielenkiinnolla, miltä oma ihoni näyttää 30 vuoden kuluttua. Itsehän olen käyttänyt silmänympärysvoidetta säännöllisesti 2-kymppisestä saakka, ja haluan uskoa että sen käytöllä on jotain vaikutusta juonteiden ennaltaehkäisyyn ja ainakin niiden syntymisen hidastamiseen.

Heitän tähän loppuun todistusaineistoa kosteusvoiteen tehosta! :D Kuka muistaa, kun kerroin joku aika sitten aamuisin ilmestyvistä ”siristelyrypyistäni”? Kuvaan usein aamuisin, ja kameran tähtäimen läpi kurkistellessa tulee silmää väkisin siristettyä voimakkaasti, ja tästä seuraa aivan hirveät pintarypyt! Yksi aamu levitin ryppyjen ilmestyttyä silmän ympärille ja nenän varteen naamion (=paksu kerros silmänympärysvoidetta), ja annoin vaikuttaa puoli tuntia. Rypyt silisivät!

Rypyt_vertailu_

Klikkaa kuva suuremmaksi niin rypyt näkyy! ^_^

Joten oikeasti. Muistakaa käyttää silmänympärysvoidetta, vaikka ihollanne ei vielä iän merkkejä olisikaan tai vaikka se ei olisi kuiva. Silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttää 20 täytettyään. Silmänympäryksen iho on ohuinta ihoa koko kehossamme, ja rypyt tulevat vääjäämättä näkymään siellä ensimmäisenä. Kosteuttaminen ja UV-säteilyltä suojaaminen ovat parhaat keinot rypistymisen hidastamiseen. Jos ette muuta muista tästä postauksesta, niin muistakaa edes tuo! ^_^ Terveisin Karkkipäivän täti. :)

Kommentit (74)

  1. Seku

    Nyt on vuosi 2015 lopuillaan, mutta ryppyiset luomet eivät häviä minnekkään.Kiitos neuvoistasi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.