Rusketa mut!

Ensin myötätunnon sana teille lukijoille: tiedän kuinka tylsää on lukea samoista tuotteista blogi toisensa perään. :/ Samat tuotelähetykset kolahtelevat yhden sun toisenkin bloggaajan postiluukusta ja sitten lukijat altistetaan tuotteen X kuville ja arvosteluille joka paikassa. Itse pyrin välttämään ihan hurjan monessa blogissa esiintyneistä tuotteista kirjoittelua koska se on, no, tylsää. Mutta nyt tulee juttua jo useammassa blogissa näkyneistä puteleista, pahoitteluni ja toivottavasti jaksatte silti lukea. ^_^

  

Eli testissä siis itseruskettajia. Ymppäsin mukaan viime vuoden keväällä testaamani Rocherin ruskettajan niin saadaan vertailuun kolme eri tyyppistä tuotetta; suihke, vaahto ja voide. Neljäs tuote on kasvoille.

Olen kyllä joidenkin testikertojen jälkeen ollut oikea kävelevä itserusketuskatastrofi ranteiden ja käsivarsien kohdalta. Arvatkaa oliko nolo mennä töihin myymään itseruskettajia käsivarret läikillä? :D Vaikutin varmaan tosi ammattilaiselta…. Yhtä kämmenselkäfiaskoa jouduin peittelemään meikkivoiteellakin…! Kertokaa minulle, te itseruskettaja-maestrot, millä ihmeellä käsivarsien sisäpinnan ja etenkin ranteet & kämmenselät saa käsiteltyä niin että tulos on tasainen? Kun kädet on pakko pestä voiteen levityksen jälkeen, millä estää ranteiden ja kämmenselkien raidoittuminen?

LOVEA Itseruskettava suihke. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa porukassa edustaa Lovea, jonka raaka-aineista 100% on luonnollisia. Olen ihmetellyt miksei monillakaan luonnonkosmetiikkafirmoilla ole valikoimassaan itseruskettajia, kun rusketuksen aikaansaava aine DHA:han on mitä luonnollisin aine eli sokeri  (sitä syntyy kasvi- ja eläinkunnassa sokeriaineenvaihdunnan välituotteena). ”Normikosmetiikkaan” DHA:ta valmistetaan kuitenkin useimmiten synteettisesti.

Tuoksu: alkoholi on incissä ensimmäisenä, ja sen haistaa. Voimakkaahko tuoksu jossa voi aistia gardenian kun alkoholin ensipuraisu on haihtunut.

Tuntu: suihke jää ikävä kyllä iholla vähän tahmeaksi.

Tulos: tasainen, luonnollisen sävyinen rusketus kaikkialla muualla paitsi käsivarsissa, ja yhtenä testikertana suihkin ainetta piiikkaisen liian innokkaasti kainaloiden alueelle – tuloksena läikkä-deluxe.

LUMENE Natural Bronze Itseruskettava vaahto. Vaahtomaista ”itsaria” (kiitos nauruista, Tanja) en ole ennen kokeillutkaan, ja kokemus osoittautui erittäin positiiviseksi.

Tuoksu: raikas, ei perinteisellä kookos/gardenia-linjalla. Tuoksussa ei erotu yhtään DHA = kaikin puolin miellyttävä.

Tuntu: vaahto on kermavaahtomaisen pehmeää ja liukasta, tuntuu mukavalta iholla, levittyy notkeasti ja imeytyy nopeasti. Kuivuu hetkessä!! Ei jätä minkäänlaista pintatuntua, siitä extrasuuret plussat.

Tulos: tasainen, kaunis ja luonnollinen rusketus – paitsi käsivarsien sisäpinnalla. Kollegatkin kehuivat tämän päivetyksen väriä.

YVES ROCHER Itseruskettava emulsio. Tätä kokeilin pari kertaa jo viime vuonna, sitten se jäi kaappiin koska itseruskettajat eivät vain ole mun juttu.

Tuoksu: tiraré eli gardenian kukka täälläkin – mutta Yvesin voiteessa läpi tunkee myös DHA:n tuttu makea tuoksu.

Tuntu: kosteuttava, nopeasti imeytyvä emulsio. Porukan kosteuttavin.

Tulos: suhteellisen tasainen ja luonnollinen tämäkin, tosin ei ehkä ihan yhtä tasainen kuin kilpasiskonsa. Käsivarret jäävät jälleen läikikkäiksi – tosin vika taitaa olla levittäjässä eikä tuotteissa.

LUMENE Natural Bronze Itseruskettava kasvovoide.

Tuoksu: raikas ja miellyttävä.

Tuntu: koostumus on kevyt ja geelivoidemainen, imeytyy nopeasti ja jättää ihon miellyttävän sileäksi. Riittää kosteuttamaan yksinään ei-kuivaa ihoani. Koostumus vaikuttaa jonkun verran epästabiililta, sillä melkein joka kerta kun tuubia puristaa tulee ensin ulos pelkkää vettä ja sitten vasta voidetta.

Tulos: mieto, luonnollinen päivetys, hyvin samaa luokkaa kuin säännöllisesti käyttämäni Yvesin kasvoruskettaja. Ei jätä rajoja, voi levittää huoletta varomatta sen kummemmin kulmakarvoja kuin hiusrajaakaan (ainakaan minulla ei rajoja ole jäänyt kertaakaan). Tykkäilen tästä kovasti, varmasti tulee käytettyä loppuun viimeistään sitten kun Yves-purkki on saatu tyhjäksi.

Tässä yhden testikierroksen jälkiä…. Läntti oli kuvanottohetkellä jo ehtinyt vaalentuakin, aluksi se oli vielä hirveämpi. Kun heräsin käsi tämän näköisenä, yritin hulluna kuoria ihoa ja liuottaa sitä öljyssä toivoen että sävy vähän tasoittuisi, mutta turha luulo…. Työkaveri vinkkasi että sitruuna vaalentaa ihoa, ja niinpä laitoin seuraavana yönä pahimman väriläiskän päälle laastarin jonka tyynyyn olin imeyttänyt sitruunamehua. (Saa nauraa…!) Kun aamulla repäisin laastarin, lähti väri kyllä teippikohdista, mutta ei tyynyn kohdalta…. Aaargh!!

Onneksi itserusketus irtoaa nopeasti ja viiden päivän kuluttua minun ei enää tarvinnut yrittää piilotella kättäni töissä. ^_^

Onko teillä jakaa jotain hauskoja ”itserusketus gone horribly wrong” -juttuja? :)

P.S. Kropparuskettajista voiton vei kirkkaasti mousseversio eli Lumene! Ei minusta kuitenkaan koskaan tulisi itseruskettajan rutiinikäyttäjää (muualle kuin kasvoihin), sen takaa vähintään aamuisin ilmassa leijuva DHA:n lemu. Sillä vaikka ”itsari” ei iholle levittäessä tuoksuisikaan DHA:lle, muodostuu haju kyllä yön aikana kun voide alkaa vaikuttaa iholla. Oli tuote sitten mikä hyvänsä – edes paksulla lompakolla ei voi ostaa täysin hajutonta itseruskettajaa.

* * *

P.P.S. Mikrobloggaus reaaliajassa: arvatkaa mitä juuri kolahti postiluukusta? No Lumenen BB-voide. Kuka yllättyi tästä tuoteuutuudesta? ^_^ Jaksaako kuluttaja vielä innostua BB-uutuuksista…? Jäämme mielenkiinnolla tarkkailemaan Lumenebeebeen vastaanottoa. Luuletteko että BB-buumin huiput on jo koettu vai voisiko Blemish Balmin kulta-aika olla Suomessa vielä edessäpäin..? Syksyllähän markkinoille on hivuttautumassa vielä ainakin Cliniquen BB, ja tuskin jää viimeiseksi………….

Kommentit (52)
 1. Itse en pese käsiä itseruskettavan levityksen jälkeen juuri siksi että siinähän lähtisi kämmenselistäkin väri, joskus yritin varovasti pestä vain kämmenet mutta sen on vähän hankalaa :D Nykyään pyyhin talouspaperilla kämmenet ja sormien välit mihin itseruskettava kertyy, on toiminut ihan hyvin. :)

  1. Itse olen tehnyt samoin, enkä olekkaan ymmärtänyt ikinä miksi purnukoissa lukee että pese kädet levityksen jälkeen :) sehän on ihan hullua, että käsistä aineen pesee pois kun on koko muuhun vartaloon kuitenkin laittanut sitä!

 2. She loved life
  20.6.2012, 09:40

  Itse olen ihastunut tällä hetkellä siihen Doven asteittain ruskettavaan kosteusvoiteeseen, en millään saa nyt nimeä päähäni :D Mutta sen kanssa olen toiminut niin, että levityksen jälkeen olen huuhdellut käteni, mutta sen jälkeen vielä laittanut ihan pienen pienen pikkiriikkisen tipan ainetta molemmille kämmenselille, ja sitten toisen käden ranteella levittänyt sen pitkin kämmenselkää ja ranteen päällysosaa, sekä lopuksi hieronut molempien käsien ranteiden alapuolia yhteen. Sitten sama toiselle kädelle. Näin ollen niin kämmenselät kuin ranteetkin ylä- ja alapuolelta ovat tulleet tasaisiksi, mutta tuotetta ei tule rystysiin, sormitaipeisiin tai kämmenien sisäpuolelle. Olen levitellyt/hieronut niin kauan kunnes aine on tuntunut suht imeytyneeltä, ja senkin jälkeen vielä koittanut pitää ranteet suht suorina jonkun aikaa, ettei mitään ryppyjälkiä pääse syntymään :)

  1. En ole enää moneen vuoteen jaksanut pelata itseruskettavien kanssa, olen mieluummin sävyltäni ”puhdas broileri”. Oma kikkani kämmenselkien ja ranteiden kanssa oli se, että pesin ensin kädet ja sormenvälit huolellisesti. Sitten levitin tanakalla vanulapulla (sellaisella, joka ei nukkaa) itseruskettavaa kämmenselkiin ja ranteisiin. Voitelin ensin toisen ja sitten toisen käden. Mielestäni tällä sai aikaan ihan mukiinmenevän tuloksen, sillä huolellisesti toimien ainetta levittyi kevyesti ja tulos oli maltillinen.

   Käsienpesun aikana pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei lotraa ja valuta vettä juuri voidelluille käsivarsille ja katsoo, mihin kohtaan ranteita veden jättämä rantu noin suurin piirtein jää. Sitten vaan muistaa tasoitella itseruskettavalla ja vanulapulla rajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *