Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ruotsalaiset ne vain osaa: Estelle & Thild BioDefense

Tämän esittelyn myötä olen testannut ja esitellyt kaikki ruotsalaisen Estelle & Thild -merkin sarjat ja tuotteet herkän ihon hajusteetonta BioCalm-linjaa ja vauvatuotteita lukuunottamatta. Alkaa olla vallan erinomainen käsitys tästä merkistä :)

Kuka muistaa, että E&T:n vanhan linjan hajusteeton voide kuului mun ensimmäisiin luonnonkosmetiikkaihastuksiin kun vuonna 2009 aloitin luonnonkosmetiikkaprojektini? No, pitää olla aika vanha lukija ja hyvämuistinen jos tuo on jäänyt mieleen ^_^

Vertailin aikoinaan Estelle & Thildin voidetta entiseen suursuosikkiini Aqualan L:ään (minulla on pitkän linjan historia Aqualan L-fanina ^_^) pohdiskellen mitä eroja on luonnonkosmetiikan ja apteekkikosmetiikan perusvoiteilla. Tuo postaus on edelleen ihan mielenkiintoinen ja sisältää perusteltuja pointteja, mutta nyt monen vuoden lisäkokemuksella kiinnitän huomiota vähän eri juttuihin enkä enää esim. ole suoraan teilaamassa mineraaliöljyjä. Totta, ne eivät hoida ihoa yhtä tehokkaasti kuin kasviöljyt (eivätkä kuulu luonnonkosmetiikkaan), mutta niillä on ominaisuuksia joista on ehdottomasti hyötyä tietyille ihotyypeille, etenkin atooppisen kuivalle ja herkälle.

ETBioDefense

Tänään luupin alla E&T:n ”kolmikymppisten sarja” BioDefense, eli ns. ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevä sarja. Ikärajat kosmetiikassa ovat sinällään turhia ja tarpeettomia, sillä 2-kymppisenkin iho voi olla ohut, veltto ja ryppyinen siinä missä kypsemmän daamin ja toisin päin, mutta usein tietty ikäryhmämäärittely auttaa kuluttajaa hahmottamaan tuotelinjan vaikutustyypin parhaiten.

Ihonhoitosarjat voi karkeasti jakaa peruskosteuttaviin (<25-vuotiaat), ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäiseviin (25-40-vuotiaat), anti-age-vaikutteisiin eli ikääntymisen merkkejä korjaaviin (40-60-vuotiaat) ja elvyttäviin anti-age-vaikutteisiin (>60-vuotiaat).

Estelle & Thildin peruskosteuttavat linjat ovat BioHydrate (normaalille iholle) ja BioCalm (herkälle iholle) ja anti-age-linja Super Bioactive. Näiden väliin jää tänään esiteltävä BioDefense.

BioDefense on lyhykäisyydessään antioksidanttinen ja kosteuttava tuotesarja. Antioksidanttisuus tarkoittaa sitä, että voiteen sisältämät ainesosat ehkäisevät ja neutraloivat vapaiden radikaalien aiheuttamia happivaurioita ihosoluissa. Hapettumisstressi puolestaan stimuloi ihon ikääntymistä. Kaiken ikäinen iho hyötyy antioksidanteista, eli sinällään on hassua että ne yleensä liitetään juuri anti-age-vaikutteisiin kosmetiikkatuotteisiin. BioDefense ei lupaa silottaa ryppyjä tai kiristellä leukaperiä, se kosteuttaa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Sopii siis useimmille :)

EstelleBioDefense_IMG_5132

Sarjan seerumi sai spolightinsa jo viime viikon seerumivertailussa, se on silmänympärysvoiteen ohella suosikkini BioDefense-tuotteista.

Aloitetaan päivä-ja yövoiteesta. Olen saanut kaikki esiteltävät tuotteet blogin kautta.

BioDefense Antioxidant Day Cream 45 € / 50 ml

& Instant Recovery Night Cream 47 € / 50 ml

Nämä voi loistavasti esitellä rinta rinnan sillä en huomannut niiden välillä juuri mitään eroa. Voiteissa on samat ainesosat mutta vähän eri järjestyksessä, yövoiteessa esimerkiksi on enemmän manteliöljyä kuin glyserolia, päivävoiteessa päin vastoin. Oletettavasti yövoiteeseen on haettu täyteläisempää koostumusta niinkuin yövoiteissa perinteisesti aina, mutta minä en havainnut ihollani mitään selkeitä tuntemuseroja voiteiden välillä. Ero lienee todellakin hyvin vähäinen.

Mutta eipä siinä mitään, voiteiden koostumus on E&T:lle tyypillisesti hyvin miellyttävä ja ns. normikosmetiikkamainen, kuitenkin itsestäänselvästi vailla silikonista liukkauden tunnetta. Old school -luonnonkosmetiikkavoiteisiin verrattuna E&T:n voiteet ovat kuitenkin hyvin notkeita ja liukkaita. BioDefense-voiteet ovat hitusen täyteläisempiä kuin BioHydrate-linjan voiteet ja tuntuvat minun ihollani enemmänkin kylmän vuodenajan voiteilta. Super BioActiveen en osaa verrata koska niiden testauksesta on sen verran aikaa.

Aika tylsiä nämä minun Estelle & Thild -arvioni kun joudun vain aina toteamaan että ”määhän tykkään” :) Tai enpäs muuten joudukaan, heti muistin että merkin silmämeikinpoistoaine esimerkiksi ei toiminut minulla lainkaan enkä pitänyt BioHydrate-linjan geelimäisestä silmänympärysvoiteesta. Nuo koostumusjutut voiteissa ovat tietysti makuasioita, toiset tykkää geeleistä, toiset voiteista.

Pidän E&T:n reseptiikasta kauttaaltaan ja kaikki tuotteet ovat alkoholittomia. Kukkainen tuoksumaailma on mielestäni onnistunein kaikista luonnonkosmetiikkamerkeistä joihin olen tähän saakka tutustunut.  Tämä on yksinkertaisesti kosmetiikkaa josta todella pidän :)

EstelleBioDefense_IMG_5141

Antioxidant Eye Cream 29 € / 15 ml

Lempparini seerumin ohella! Tai sanotaan suoraan että vieläkin parempi! ^_^ Miellyttävimpiä silmänympärysvoiteita joita olen viime vuosina kokeillut, nousee kamppailemaan paikasta vuoden parhaasta sy-voidetuttavuudesta Lumene Bright Now 360-voiteen kanssa. Ehdottomasti tähän astinen suosikkini kaikista kokeilemistani luonnonkosmetiikan sy-voiteista.

Mitä tästä nyt sanoisi muuta kuin että koostumus on just nappiin; pehmeän täyteläistä olematta jäykkää tai rasvaista, ei jätä ihoa kiiltämään mutta pehmentää tehokkaasti ja tuntuu myös jonkun verran suojaavalta. Ei humahda heti ihoon niinkuin superohuet fluidimaiset sy-voiteet mutta ei jää rasvaiseksikaan. Minun makuuni täydellinen.

Ajattelen aina sy-voidetta levittäessä että hoidan ihoa, muualla kasvoilla ajattelen vain kosteuttamista… :D Kai se johtuu siitä että sy-iho on se alue jolla ikääntyminen jo näkyy ja sen hauraus on ilmeinen, muualla kasvoissa ihoni on vielä muutamia pigmenttiläiskiä ja katkeilleita pintaverisuonia lukuunottamatta saman näköinen ja tuntuinen kuin nuorempanakin.

Estelle_Mossa_IMG_6687

Katsokaas muuten kaksosia..! Söpöläiset on pakattu saman valmistajan (Mega) pumppunokkapulloihin. Tietyt valmistajat (katson esim. teihin, Naviter…) voisivat vakavasti harkita pullotilausta Megalta, nämä E&T:n käyttämät pumppupullot ovat mielettömän hyviä ja niistä pystyy annostelemaan juuri haluamansa määrän voidetta. Pumput eivät ole jäykkiä vaan reagoivat hellimpäänkin painallukseen mujauttamalla ulos tarpeen mukaan juuri niin piskuisen tai nohevan määrän voidetta kuin käyttäjä halajaa. :)

Ja jos nyt verrataan Mossan sy-voiteeseen kun tuossa niin nätisti vierekkäin seisovat: Mossan voide on ohuempaa ja, no, siinä on se tyypillinen alkoholin leimaama tuoksunsa ja niinikään alkoholipitoisuuden aikaansaama nopeammin imeytyvä koostumuksensa. Mutta kummatkin ovat hyviä. Mä vain valitsen Estellen! ^_^

Estelle_IMG_5157_2

Multi-Nutrient Youth Oil 47 € / 30 ml

Täyteläinen öljycocktail jossa on aprikoosinkiviöljyä, manteliöljyä, jojobaöljyä ja ruusunmarjaöljyä (+ muita ainesosia jotka eivät ole öljyjä). Cocktail on minulle liian tuhtia kasvoilla käytettäväksi, ei imeydy millään. Olenkin käyttänyt tätä intiimialueen ihon tehokosteutukseen estääkseni karvojen sisäänkasvun brassikäsittelyn jälkeen.

Multi-Nutrient -öljy sopii ehdottomasti paremmin kuivalle iholle. E&T suosittaa myös oman custom-mixin luomista sekoittamalla Multi-Nutrien-öljyä sarjan seerumiin. Talvella voisin kokeillakin.

*

Katsellaan jos vielä saisin testattua hajusteettoman BioCalminkin jonain päivänä ei-niin-kaukaisessa-tulevaisuudessa, niin voisin briljeerata sillä että olen kokeillut jonkun sarjan joka ikisen kasvotuotteen ^_^ Ja melkeinpä kaikki vartalotuotteetkin :)

Estelle & Thild, kärlek.

Kommentit (15)

 1. Jonttu

  Minulla olisi sellainen kysymys Sosarin turvenaamiosta, että miten käytännössä varmistat sen, ettei tuote pääse kuivumaan tuon vaikutusajan sisällä iholle. Lisäiletkö kosteutta esim. Muumi-suihkepullosta? Vai pidätkö naamiota aina saunassa käydessäsi? Itse olen ihan ilman saunaa testannut (ei siis optimitestiolot), mutta naamion pitäminen kosteana noin kymmenen minuutin ajan on osoittautunut hieman haastavaksi.

  • Sanni

   miten käytännössä varmistat sen, ettei tuote pääse kuivumaan tuon vaikutusajan sisällä iholle.

   Juurikin noilla keinoilla mitä mainitsit :) Useimmiten vesisuihkepullolla koska saunassa käyn harvemmin. Suihkepullo on kätevin :)

   • Jonttu

    ON kyllä aivan paras naamio.

    • Sanni

     Hyvä kuulla että toimii ja täyttää odotukset :)

 2. RainDrop

  Moni Estelle&Thildin tuote vaikuttaa tosi kiinnostavalta näitten postausten perusteella, ja tekisi mieli kokeilla esim. tuota kosteusvoidetta, ja muutama muukin tuote on aiemmin vaikuttanut kiinnostavalta. Tuntuu vaan että näissä hinnat hiissaavat vuosi vuodelta ylöspäin, melkein viisikymppiä puolesta desistä rasvaa on valitettavasti semmoinen hinta että vielä en ole saanut perusteltua itselleni näiden tarpeellisuutta :)

  • Sanni

   Hintoja pidän minäkin E&T:n heikkona puolena, hinnat ovat tosiaan nousseet imagonpäivityksen myötä. Joudun myöntämään, että jos en saisi näitä blogin puolesta ilmaiseksi, niin täyttä hintaa en maksaisi kuin silmänympärysvoiteesta ;) Muutoin, jos haluaisin ostaa esim. seerumin tai kasvovoiteen, ostaisin Sokoksen asiakasomistajapäiviltä tai alekupongilla. :)

 3. NG

  Estelle & Thildin muinainen (!) hajustamattoman linjan kasvovoide oli ehdottomasti yksi omia suosikkejani, siksi petyin kovasti tähän repertuaarin laajennukseen / uudelleenrukkaukseen.

  BioCalmia pääsin kokeilemaan muutaman testeripussin verran – ja ihastuin heti seerumiin! – ei mikään miellyttävä alkutuntuma, mutta se rauhoittava vaikutus, wau! Ehdottomasti suosittelen. Ostaisin joskus, jos nykyinen tuotearsenaali loppuisi..

 4. Suski

  Ei nyt aivan liity aiheeseen (vaikkakin apteekki ja luonnonkosmetiikka mainittu), mutta huomasin juuri äsken, että YA apteekissa on oma luonnonkosmetiikka -sarja (sertifioitu). Ne oli kyllä aika hyvin piilotettu ylimmälle hyllylle, josta sattumalta ne bongasin. Oli päivä-/yövoide, SY-voide, vaahtoava putsari ja pari muuta tuotetta. Olisi kiva kuulla niistä joskus ”ammattilaisen” kommentteja, kun nuo incit ei vuosienkaan blogiluennan jälkeen käänny minulle selkokielelle ilman tulkkia :) Nappasin itselleni päivävoiteen siitä testiin, katsotaan millaiselta tuntuu.

  • Sanni

   Joo, mulle tuli kutsu tuonne lanseeraustilaisuuteen mutta en päässyt, olisi kyllä ollut kiinnostavaa :) Ensi vuoden puolella aion viimeistään tutustua sarjaan, tänä vuonna on niin paljon reissua tiedossa että en ehdi kuluvan vuoden aikana testata edes kaikkia niitä tuotteita jotka tällä hetkellä odottelevat vuoroaan :)

 5. Sms

  Biodefence estelle&thild tuo yövoide on paras lotioni kasvoille no, koskaan. Siis talvella, päivisin meikin alle <3… Kuivaakin kuivemmalle, mutta hyvin rasvoittuvalle iholle kuin mittatilauksena tehty. Sain rasvan -40% viime talvena, mutta joutunen ostamaan uuden vaikka täyteen hintaan ensi talvena…

 6. Jinnai

  En tiedä mikä Estelle&Thildissa mulla tökkii, kun jostain syystä se ei yhtään innosta mua ostoksille! Hinnatkin ovat todella korkealla ja jotain tässä on sellaista mikä ei saa mua nappaamaan edes ajatuksen tasolla näitä käteen :D

  Mutta se ei ollut mun pääasia mitä tulin kommentoimaan, vaan se, että on ihanaa kuinka voin aina luottaa karkkipäivään kosmetiikka-asioissa. Aina kun jotain tarvitsen niin googlaan ja laitan lopuksi karkkipäivä (esim tänään deodorantti karkkipäivä) ja on ihan varma, että apu löytyy. Kiitos tästä ihanasta blogista <3 on pelastanut monet kerrat, kun on yrittänyt purkkihyllyjen seasta löytää niitä helmiä ;)

 7. Pau

  En ole pitkään aikaan ehtinyt lukemaan blogiasi, joten kahlailen nyt läpi vanhempiakin juttuja. Hmm… siis kokonaiset 5 päivää vanha on jo tämäkin postaus! :D

  Tuota Naviter-kommenttiasi piti siis tulla kommentoimaan. Kuulin nimittäin kosmetologiltani, että Naviter on uudistamassa pakkauksiaan. Nimenomaan tuohon pumppupullojen pumppausmekanismiin on kiinnitetty huomiota ja uudessa pullossa on mekanismi, joka annostelee tuotetta tasaisesti. Myös pakkauksiin ja etiketteihin on tulossa muutoksia ja asialla on aiemminkin kosmetiikkapuolelle suunnitellut taho. Toiveet ja palautteet ovat siis ilmeisesti menneet perille ja niihin on reagoitu. Saakohan clip art väistyä ja mitä nähdään tilalla? :)

  • Sanni

   Joku toinenkin lukija muistaakseni kommentoi aiemmin kuulleensa kosmetologiltaan vastaavan uutisen EkoPharman pulloja koskien. Voi vain sanoa että loistavaa :) Odotan innolla. Clip art ei ole minua niin häirinnyt mutta joo, voisihan se design toki näyttää vähän ammattimaisemmalta :D

 8. Cadoe

  Haa, piti ihan käydä roskapussia kaivelemassa, kun mulla just eilen kului loppuun E&T:n silmänympärysvoide ja se on juuri tuo Biodefense :D Tykkäsin siitä koostumuksen ja purkin toiminnan perusteella muuten, mutta aamuisin se oli kenties hieman liian tuhtia minun sy-iholleni, koska se toisinaan lähti rullaamaan/murustumaan (miksi tätä ilmiötä nyt kutsutaankin), kun reilun imeytymisajan jälkeen yritti päälle levittää peiteainetta. Minulla on (pinta)kuivuuteen taipuvainen iho ja sy-alueella pieniä näppyjä, jotka olen toivonut häviävän tunnollisella voitelulla. Toistaiseksi turhaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.