Ruokapöytäonnea ja sama tuoli 139 tai 239 euroa

Kotipäivitys: mun ruokaryhmä on vihdoin koossa..!

Viihtyisän keittiön ohella ruokapöytä on mulle kodissa tärkein asia.

Olen haaveillut isosta ruokapöydästä niin kauan kuin muistan, ja vaikkei tämä uusikaan mikään massiivinen ole, sen ympärille mahtuu kahdeksan ihmistä. ❤️ Toivon mukaan pöydästä tulee iloisten illalliskutsujen ja muiden mukavien sosiaalisten hetkien näyttämö.

Ruokaryhmän paikka on eteisen ja olohuoneen kulmauksessa. Tämä ikkunaton nurkka ei minusta olisi oikein sopinut mihinkään muuhun tarkoitukseen, ajattelin jo asuntonäytössä, että tuohon kohtaan tulisi mun ruokapöytä jos tämä olisi mun koti. :)

(Valaisimia en ole saanut vielä hankittua, ne eivät ole näemmä korkealla prioriteetilla… :D)

Rakastan mun ruokapöytää. Ja tämän löytyminen oli lähes sattumaa..!

Kuten edellisessä koti/remonttipostauksessa kerroin, aloin jo menettää toivon löytää ihannepöytäni, jossa pyöristetyt reunat, siro olemus ja 200 cm pituus kuuluivat tärkeimpiin ominaisuuksiin. Olen äärimmäisen mustelmaherkkä sekä hyvin kömpelö ihminen, joka jatkuvasti törmäilee huonekaluihin, minkä puolesta välttelen kodin sisustuksessa teräviä kulmia. Teräväreunaiset pöydät eivät ole minua varten. Suuremmissa pöydissä pyöristetyt kulmat ovat kuitenkin yllättävän harvinaisia, eikä huonekaluliikkeistä muutenkaan löytynyt pöytää, joka olisi täyttänyt kaikki toiveeni.

Olin jo alkanut henkisesti hyväksyä toisenlaisen pöydän hankintaa, kun sitten tämä juuri toiveideni mukainen pöytä oli yhtäkkiä edessäni! Olin Vepsäläisellä ihan muissa asioissa, katsomassa erästä senkkiä, kun ruokapöydät tulivat myyjän kanssa puheeksi. Olin aikaisemmin todennut Vepsäläisen pöydät ihan liian kaukaisiksi mun budjetille, mutta puhelias kun olen, nousi ruokapöytä kuitenkin keskusteluun myyjän kanssa. Kuvailin toiveitani myyjälle, ja huokailin Gazzdan järisyttävän kauniin mutta järisyttävän kalliin Fawn-pöydän perään (”jos voittaisin lotossa….”).

Myyjä sanoi: ”Huomasitko Gazzdan toisen pöydän tuolla myymälän toisessa päässä? Se on vähän edullisempi”. En ollut huomannut. Menimme katsomaan sitä. Vähän edullisempi ei kuitenkaan yhäkään ollut mun budjetissa, ja kaihoisasti katselin pöytää, joka oli kuin suoraan mun pään sisäisestä toivekuvasta. Kerroin myyjälle, ettei tämäkään vielä ollut mun hintatasoa.

Myyjä yllätti minut sanomalla, että he olivat harkinneet tämän mallikappaleen myymistä. Olinko mahdollisesti kiinnostunut ostamaan mallikappaleen? Hinnasta voitaisiin neuvotella. No hyvänen aika, neuvotellaan ihmeessä..!

Hetkeä myöhemmin kaupat olivat syntyneet. 😍

Pöydässä on todellakin aivan täydellisen pyöristetyt kulmat. Tämän täydellisempiä (mulle) ei voisi olla..!

Pöytä on valkovahattua massivitammea ja kooltaan 200 x 90 cm. Nyt kun se on paikoillaan, en voisi olla tyytyväisempi. Tämä on IHANA! ❤️

Entä tuolit..? Sananen niistä. Tai useampikin sana.

Kun kirjoitin edellistä päivitystä, olin ajatellut jatkavani tuolien etsintää ja odottavani järeitä alennuksia, sillä kuuden tuolin setti kaivaa helposti aikamoisen lommon lompakkoon. Olin kuitenkin jo löytänyt yhden oikein viehättävän tuolin Askosta: Avenue.

Muissa huonekaluliikkeissä kierrellessä sekä netissä ruokailuryhmiä selaillessa törmäsin hämmästyksekseni hyvin samannäköiseen tuoliin, se vain oli eri niminen ja eri hintainen.

Long story short, myös huonekalubisneksessä harrastetaan samaa kuin elintarvikealalla (ja toki monilla muillakin aloilla); yksi valmistaja valmistaa tuotteita niin oman brändinsä nimissä kuin muille brändeille. Pirkan monet tuotteet ovat tästä hyvä esimerkki: voit ostaa saman elintarvikkeen toiselta brändiltä kalliimmalla tai Pirkka-brändiltä halvemmalla.

Askon Avenue-tuoli on yhtä kuin ruotsalaisen Rowico-valmistajan Gracy-tuoli. Se on täsmälleen sama. Rowicon Gracy-tuolia myyvät monet huonekaluketjut ja -liikkeet Suomessa, ja sen hinta on 139€ (verhoilematon) tai 149€ (verhoiltu). Asko myy samaa tuolia nimellä Avenue ja hintaan 239€ (kummatkin mallit). 100€ hintaero on jo aika posketon, täytyy sanoa…! Kun ilmaa on hinnassa näin valtavasti, Asko voi laittaa tuoliin näyttäviä alennuksia ja tehdä siitä kuluttajalle (perusteettomasti) houkuttavan diilin, saaden silti vielä oikein mukavat katteet.

Uskomatonta, että he ihan pokkana tälläkin hetkellä myyvät tuolia -40% ”alehintaan”, ja viereisessä liikkeessä sama tuoli (verhoilematon malli) on normaalihinnaltaankin halvempi.

Tässä kolmisen viikkoa sitten Avenue-tuoli oli Askolla -50% alennuksessa, hintaa jäi 119€. Tuoli veti minua kovasti puoleensa, mutta samalla minua ärsytti oivallus Askon ”hintahuijauksesta” ja mietin, pitäisikö minun odottaa, jos tuoli tulisi mojovaan alennukseen esimerkiksi Kruunukalusteessa. Kruunukalusteen kaltaisilla myymälöillä tosin ei juuri koskaan ole Askon (ja Maskun 🙈) kaltaisia 40% ja 50% mega-”tarjouksia”.

Sitten eräänä perjantaina näin, että Asko oli laittanut -50% alensa päälle vielä -10% lisäalennuksen. Nyt tuolille jäi hintaa 107,55€.

Se oli enää 42€ päässä Ikeasta katselemastani vaihtoehtotuolista, joita olisin ostanut 2 tai 3 odotellessani ihannetuolin löytymistä.

Päätin tarttua tähän tarjoukseen, ja niin tilasin ”Avenuet”.

Tehtaalla tuoleja ei näemmä yritetä ”naamioida” Avenue-nimen alle edes pakkaustarran vaivan verran, vaan tuolit toimitettiin Rowicon alkuperäispakkauksissa Gracy-nimisinä.

En tiedä tajuaako moni Askon asiakkaista tässäkään vaiheessa, että he eivät ostaneet Askon erityistä Avenue-tuolia vaan Rowicon Gracy-tuolin. Ilmeisesti Askolla luotetaan siihen, ettei asiakas niin tarkasti tutki pakkauksen tekstejä…

…paitsi että kokoamisohjeessa viimeistään Gracy-nimi ei voi jäädä huomaamatta…

On nämä kyllä erikoisia juttuja. Private label -toiminnassa ei ole mitään uutta eikä kyseenalaista, harvemmin kuitenkin yritys, joka ostaa tuotteita myyntiin private label -periaatteella ja brändää ne omalle nimelleen, myy tuotteet alkuperäisen brändin alkuperäispakkauksissa. Sehän vesittää koko private label -idean..! Ei kovin private. 😅

No, mä sain tosi kivat tuolit lopulta ihan siedettävään hintaan…! 🙏🏻 Tai no, ei kai tuoleissa oikein siedettäviä hintoja olekaan, ellei osta kierrätyskeskuksesta. 😬

P.S. Päädyin ostamaan myös sen senkin, jota menin Vepsäläiselle katsomaan. ☺️ Siitä tulee mun olohuoneen ainoa säilytyshuonekalu.

Nyt olen käytännössä tehnyt kaikki tärkeät huonekaluhankinnat kotiini. :) Mulla oli alkuun suuret suunnitelmat vaikka mistä ”rakenteista” olohuoneeseen, mutta nyt kun täällä on asunut tovin, on oivaltanut:

a) kyllä tää kelpaa ihan hyvin niilläkin vähillä huonekaluilla, joita mulla oli edellisessä kämpässä ja Maarianhaminan sohvalla, jonka saan kesällä. Ei kaikkea tilaa tarvitse täyttää.

b) ei mulla ole edes varaa ostaa kaikkia huonekaluja uusiksi, jos meinaan tehdä keittiöremontin. 

c) taidan sisustaa ennemmin kasveilla kuin lisähuonekaluilla 🌿

Sängyn saan mun siskolta tässä kevään aikana. :) Mutta ihan hyvin voisin jatkaa patjallakin nukkumista. 👍

P.P.S. Uskalsin sitten viimein leikata peikonlehden liaanimaisen varren irti. Pätkin sen maljakkoon ja odotan jännityksellä juurten kasvamista. 🙏🏻

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (22)
 1. Sun uusi (ruoka)pöytä on upea! Kerrassaan upea! Onnittelut sen hankinnasta. Siitä on varmasti iloa vuosikymmeniksi. Mä oon myös haaveillut aina isosta pöydästä, niin isosta, että siinä mahtuisi ruokailun lisäksi myös lukemaan sanomalehteä. Toistaiseksi se on yhä haave, koska ei ole sitä keittiötäkään ja muutenkin kotini on pikkuruinen . Mutta, se on oma!

  1. Kiitos Lurjus! :)

 2. Pari viikkoa sitten oli juuri juttua huonekaluyritysten jatkuvista alennuksista. KKV on monia vuosia asiaa tarkkaillut ja ohjeistanut. Tarkkailtujen huonekaluyritysten toiminta jatkuu entisellään.

  Kun ostin sängyn niin se vaati hurjasti nettiseurantaa, vertailua ja jalkatyötä. Useat huonekaluyritykset puskevat alennuksia toisensa jälkeen. Tavallinen hintataso hämärtyy ja kuluttajia huijataan.

  Ostamasi ruokapöytä ja senkki ovat upeita!

  1. Kun ostin sängyn niin se vaati hurjasti nettiseurantaa, vertailua ja jalkatyötä. Useat huonekaluyritykset puskevat alennuksia toisensa jälkeen. Tavallinen hintataso hämärtyy ja kuluttajia huijataan.

   Tämä on todella ikävä ilmiö, valtavasti saa kuluttaja käyttää aikaa ja energiaa jos haluaa välttyä hintahuijauksilta. Tai no, eiväthän ne huijauksia varsinaisesti ole, koska laki sallii myyjälle vapauden määritellä ottamansa katteen, mutta kyllähän sitä mielellään välttää ilmasta maksamisen siksi, että jotkin toimijat maksimoivat voittojaan niin röyhkeästi. 😠 Oikeasti, voittojen maksimointi.... siinä aihe, joka saa mut melkein räjähtämään jos liikaa mietin sitä. Johan se nyt on kumma, ettei kaupan alalla voi riittää se, että ylipäänsä tekee voittoa ja viivan alle jää plussaa, vaan pitää saada lisää ja lisää, niin paljon kuin mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *