Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ruma, ihana kasvovesi!

Nyt taas moni hygieniafriikki kokee puistatuksia lukiessaan seuraavaa.

Käytän tällä hetkellä kasvovettä, jonka parasta ennen -päiväys oli lokakuussa 2010.

Löysin kasvoveden varastoistani edellisen kasvoveden loppuessa viime kuussa. Muistin saaneeni sen töistä juurikin syksyllä 2010, kun tuote piti poistaa myynnistä päivämäärän mennessä vanhaksi. Miksi se on jäänyt jemmoihini pyörimään – ken tietää.

Kyseessä on Weledan Villiruusu-kasvovesi.

Olin jo aikeissa heittää 1,5 vuotta sitten vanhentuneen putelin pois, kun uteliaisuus vaati minua kokeilemaan sitä.

Nuuhkaisin pulloa; ei haise pahalle. Ja sehän on säilytetty omassa pakkauksessaan viileässä ja avaamattomana. Okei, nythän on kysymys luonnonkosmetiikasta jossa ei ole muita säilöntäaineita kuin alkoholi ja eteeriset öljyt, mutta päätin silti kokeilla.

Pullo jäi käyttöön. :)

Weledan Villiruusu-kasvovesi on ehkä paras kasvovesi mitä olen kokeillut. Ainakin se jättää ihon hämmästyttävän pehmeäksi ja sileäksi. Jos en tietäisi paremmin, kuvittelisin että se jotenkin kuorii ihoa. Iho on kertakaikkisesti älyttömän sileä. En voinut heittää pulloa menemään.

Etenkään, kun tätä ei enää valmisteta. Weledan ihonpuhdistustuotteet uusiutuivat…hmm…varmaankin joskus vuosi sitten, ja Villiruusukasvovettä ei enää ole. Tämän käytän kyllä viimeistä pisaraa myöten. Ja pisaroita ei kovin runsaasti olekaan, sillä pullon tilavuus on vain 100 ml.

Paula Begoun ei ainakaan missään nimessä juhlisi kasvoveden ainesosaluetteloa. Yksinkertainen inci pitää sisällään vettä, alkoholia, taikapähkinätislettä, myskiruusu-uutetta ja sekoituksen eteerisiä öljyjä kuten iiristä, mimosa-absoluuttia, neilikkaa, geraniumia, greippiä ym.

Alkoholia sisältäviä kasvovesiä ei yleisesti suositella kuivalle iholle (tai joidenkin asiantuntijoiden kuten Begounin mielestä ei millekään iholle), ja Weledankin tuoteselosteessa neuvotaan käyttämään Villiruusukasvovettä kuivalle iholle vain kerran päivässä tai joka toinen päivä. Mielenkiintoista. Sittenhän on myös niitä valmistajia, kuten vaikkapa Clinique, jotka kiven kovaa väittävät että heidän käyttämänsä alkoholi ei kuivata ihoa, vaan haihtuu ennenkuin tuote ehtii iholle. (Ketunmarjat, sanon minä! ;) Jos alkoholi haihtuisi tuotteista tuolla nopeudella ei esimerkiksi hajuvesistä ehtisi iholle puoliakaan kun niitä suihkauttaa….)

Itse olen ilmeisesti yleisen ”aivopesun” seurauksena aina halunnut välttää alkoholipitoisia kasvovesiä, ja Paulan juttuja luettuani myös taikapähkinä on alkanut arveluttaa. Siitä huolimatta luotan Villiruusukasvoveden kohdalla enemmän ihofiilikseen, ja kun iho tuntuu samperin hyvältä niin kyllä mä tämän putelin käytän ilolla vaikka se sisältääkin jonkun kosmetiikkaekspertin tuomitsemia ainesosia.

Ainiin – tuo otsikko. Miten niin ruma?

No mun mielestä Weledan tuotteet on aina olleet rumia. Pakkaussuunnittelu on todella vanhanaikaista ja pullot näyttävät kuuluvan enemmän mummoni kuin minun kylpyhuoneen kaappiin. Hiljattain tapahtunut ”facelift” ei juuri auttanut, ja pullot ovat yhä auttamattoman karuja verrattuna modernimpiin, nuorekkaampiin kilpailijoihinsa kuten vaikka Mádaraan ja Estelle & Thildiin. Nuori, uuteen vihreään aaltoon kasvava kuluttajakunta valinnee ennemmin raikkaan vaalean ja linjakkaan purkin kuin  yskänlääkepulloa tai hammastahnatuubia muistuttavan kosmetiikkapakkauksen. Vaikka värjätyt lasipullot ja alumiinituubit kuinka säilövät sisältönsä huomattavasti muovipulloa paremmin.

Saa nähdä mitä Weledan designille tapahtuu tulevaisuudessa. Pitääkö firma kiinni vanhanaikaisesta, lääkkeenomaisesta imagostaan vai antautuuko se uusien tuulien vietäväksi. Kuluttajathan sen loppupeleissä määräävät.

Kumpiko pullo teistä on miellyttävämpi = herättää enemmän ostohalua? (Sillä ostohalun luomisestahan pakkausdesignissa on aina pohjimmiltaan kyse, vaikka säilyvyysseikat siihen luonnonkosmetiikassa vaikuttavatkin.)

Kommentit (50)

 1. milde

  Omaa silmääni kyllä miellyttää tommoinen lääkepullomaisuus! Se antaa tuotteelle vakuuttavuutta ja katu-uskottavuutta :D Tuommoinen sievistelypullo taas on aika persoonaton..

 2. desire.

  Itsekin juuri etsin itselleni uutta shampoota, mutta juuri esteetiikan puutteen takia ohitin Weledat aivan totaalisesti. Hassua, ettei markkinointiosasto ole puuttunut tähän, vai eikö siellä vaan ole brändimielikuvasta vastaavaa henkilöä töissä?

  Jotenkin se hienompi pullo antaa tuotteesta arvokkaamman ja toimivamman kuvan kuin vanhanaikainen. Tuotehan on sama pullosta riippumatta joo, mutta minä en ainakaan halua käyttää tuotteita, jotka kirkuvat päällepäin ”halpa!!!” (koska halpahan käsitetään huonoksi) varsinkaan jos tuotteen hinta ei ole pieni. Ja varsinkaan jos vieressä on abt vastaava tuote nätimmässä pullossa.

 3. minna

  Hei.
  Asian vierestä, mutta mistä ostat estelle & thildiä? Saako jostain nettiputiikista?

  Ja mä en kanssa lämpene ollenkaan tolle weledan ulkonäölle, madara, esim. on jotenkin yksinkertaisemman tyylikästä desingia :)

  • Sanni

   Estelle & Thildiä saa Kickseistä ja Yliopiston Apteekeista.

   • Etusormi

    Kannattaa katsastaa muitakin apteekkeja. Olen löytänyt muualtakin isommista apteekeista :)

 4. Petriina

  Ostin alkuvuodesta Weledan puhdistusmaidon samasta ( ? ) sarjasta ja vaikka olin sisältöön tyytyväinen, aiheutti kömpelö pakkaus harmitusta. Liukas lasipullo, ei annostelijaa, kömpelö muoto… Mulla onkin nyt käytössä Mádaran tuotteet, ne tuntuvat käytössä mukaville sisältönsä ja pakkaustensa vuoksi ja ovat ilo silmälle myös.

  Blogisi on ihan superhyvä, kiitos !

 5. Heidi

  Ei liity aiheeseen, mutta pakko tulla kiittämään! Alkuviikosta etsin epätoivoisesti hyvää meikkivoidetta, ja myit mulle Cliniquen aivan mahtavan meikkivoiteen! Se on aivan I-HA-NAA!!! En ois ikinä uskonu löytäväni niin mineraalimeikkiltä tuntuvaa voidetta, mutta toi on niin super, että harkitsen ihan tosissani täysin siihen siirtymistä. KIITOS että oot niin asiantunteva, että osasit ihan heti sanoa oikean tuotteen! Mun matka ilman mineraaleja on nyt täysin turvattu! ;)

 6. maaretta

  Itse käytän ihan ruusuvettä kasvovetenä. Saa esim. Punnitse&Säästä liikkeistä ja muista etnisistä kaupoista ja maksaa muutaman euron. Ja tuoksuu hyvälle :)

  ps. Olisi kiva joskus nähdä koko kasvot, kun kuvaat luomiväri/meikkipostauksiin. Itselläni on se ongelma usein, että vaikka silmäneikki näyttäisi ihan kivalta (en pääse lähellekään sinun lopputulostasi!) ei se jotenkin sovi ”koko naamaan”. Niin olisi mukavaa nähdä koko kasvot joskus. Mutta tämä vain ajatus. Kiitos mukavasta ja asiapitoisesta blogista. Reseptitkin ovat mukavia :)

  • Sanni

   ps. Olisi kiva joskus nähdä koko kasvot, kun kuvaat luomiväri/meikkipostauksiin.

   Silloin tällöin laitankin koko naaman. :) Puolikkaat kuvat tuntuvat silti itsestä kivemmilta, sillä en vain loppujen lopuksi pidä oman naamani katselusta täällä blogissa. Puolikas nassu on anonyymimpi kuin kokonainen. :)

 7. Maria M.

  Minä rakastan beigeä ja valkoista, ja minusta sitä voisi olla maailmassa lisääkin. :D

  That said, pidän myös tietynlaisesta apteekkarihengestä, ja ehkäpä siinä on ideana sekin, että se kutsuu kuluttajalle mielikuvia luotettavuudesta. Vaikka apteekeissa nyt myydäänkin jo kaikenmaailman luontaistuotteita, niin apteekki kuitenkin tarkoittaa ihmisille luotettavuutta, jollain tasolla. Toisaalta taas, minulle tulee apteekkihenki mieleen pikemminkin niistä simppeleistä ja riisutun designin pulloista, ei ehkä ekana Weledan tyylistä…. :D

 8. Sipu

  Hei! Olen etsinyt luonnonkosmetiikasta alkoholitonta kasvovettä, joka kosteuttaisi ja viimeistelisi puhdistuksen. Olisiko sinulla jotain hyviä ehdotuksia? :) Kiitos tuhannesti jo etukäteen!

  • Sanni

   Hei Sipu!

   Olin jo eilen innoissani vastaamassa tähän ylistäen Melvitan Extraordinary Water -kasvovettä, kunnes huomasin että se sisältääkin alkoholia. Se on kyllä aivan ihastuttava kasvovesi joka todellakin kosteuttaa, koostumus on geelimäinen. Mikäli alkoholittomus on sinulle must, niin sitten tuo ei tietenkään sovi. Toinen kasvovsisuosikkini luonnonkosmetiikasta on Estelle & Thildin, se on täysin alkoholiton. E&T:n puhdistustuotteet ovat juuri uudistuneet, ja uusia en ole vielä ehtinyt testata. Uusi kasvovesi on edelleen alkoholiton.

   Kolmas jota voin suositella on Patykan ylellinen Smoothing Toner -kasvovesi. En tiedä mikä on budjettisi, mutta Patykan tuotteet ovat kalliita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.