Ruma, ihana kasvovesi!

Nyt taas moni hygieniafriikki kokee puistatuksia lukiessaan seuraavaa.

Käytän tällä hetkellä kasvovettä, jonka parasta ennen -päiväys oli lokakuussa 2010.

Löysin kasvoveden varastoistani edellisen kasvoveden loppuessa viime kuussa. Muistin saaneeni sen töistä juurikin syksyllä 2010, kun tuote piti poistaa myynnistä päivämäärän mennessä vanhaksi. Miksi se on jäänyt jemmoihini pyörimään – ken tietää.

Kyseessä on Weledan Villiruusu-kasvovesi.

Olin jo aikeissa heittää 1,5 vuotta sitten vanhentuneen putelin pois, kun uteliaisuus vaati minua kokeilemaan sitä.

Nuuhkaisin pulloa; ei haise pahalle. Ja sehän on säilytetty omassa pakkauksessaan viileässä ja avaamattomana. Okei, nythän on kysymys luonnonkosmetiikasta jossa ei ole muita säilöntäaineita kuin alkoholi ja eteeriset öljyt, mutta päätin silti kokeilla.

Pullo jäi käyttöön. :)

Weledan Villiruusu-kasvovesi on ehkä paras kasvovesi mitä olen kokeillut. Ainakin se jättää ihon hämmästyttävän pehmeäksi ja sileäksi. Jos en tietäisi paremmin, kuvittelisin että se jotenkin kuorii ihoa. Iho on kertakaikkisesti älyttömän sileä. En voinut heittää pulloa menemään.

Etenkään, kun tätä ei enää valmisteta. Weledan ihonpuhdistustuotteet uusiutuivat…hmm…varmaankin joskus vuosi sitten, ja Villiruusukasvovettä ei enää ole. Tämän käytän kyllä viimeistä pisaraa myöten. Ja pisaroita ei kovin runsaasti olekaan, sillä pullon tilavuus on vain 100 ml.

Paula Begoun ei ainakaan missään nimessä juhlisi kasvoveden ainesosaluetteloa. Yksinkertainen inci pitää sisällään vettä, alkoholia, taikapähkinätislettä, myskiruusu-uutetta ja sekoituksen eteerisiä öljyjä kuten iiristä, mimosa-absoluuttia, neilikkaa, geraniumia, greippiä ym.

Alkoholia sisältäviä kasvovesiä ei yleisesti suositella kuivalle iholle (tai joidenkin asiantuntijoiden kuten Begounin mielestä ei millekään iholle), ja Weledankin tuoteselosteessa neuvotaan käyttämään Villiruusukasvovettä kuivalle iholle vain kerran päivässä tai joka toinen päivä. Mielenkiintoista. Sittenhän on myös niitä valmistajia, kuten vaikkapa Clinique, jotka kiven kovaa väittävät että heidän käyttämänsä alkoholi ei kuivata ihoa, vaan haihtuu ennenkuin tuote ehtii iholle. (Ketunmarjat, sanon minä! ;) Jos alkoholi haihtuisi tuotteista tuolla nopeudella ei esimerkiksi hajuvesistä ehtisi iholle puoliakaan kun niitä suihkauttaa….)

Itse olen ilmeisesti yleisen ”aivopesun” seurauksena aina halunnut välttää alkoholipitoisia kasvovesiä, ja Paulan juttuja luettuani myös taikapähkinä on alkanut arveluttaa. Siitä huolimatta luotan Villiruusukasvoveden kohdalla enemmän ihofiilikseen, ja kun iho tuntuu samperin hyvältä niin kyllä mä tämän putelin käytän ilolla vaikka se sisältääkin jonkun kosmetiikkaekspertin tuomitsemia ainesosia.

Ainiin – tuo otsikko. Miten niin ruma?

No mun mielestä Weledan tuotteet on aina olleet rumia. Pakkaussuunnittelu on todella vanhanaikaista ja pullot näyttävät kuuluvan enemmän mummoni kuin minun kylpyhuoneen kaappiin. Hiljattain tapahtunut ”facelift” ei juuri auttanut, ja pullot ovat yhä auttamattoman karuja verrattuna modernimpiin, nuorekkaampiin kilpailijoihinsa kuten vaikka Mádaraan ja Estelle & Thildiin. Nuori, uuteen vihreään aaltoon kasvava kuluttajakunta valinnee ennemmin raikkaan vaalean ja linjakkaan purkin kuin  yskänlääkepulloa tai hammastahnatuubia muistuttavan kosmetiikkapakkauksen. Vaikka värjätyt lasipullot ja alumiinituubit kuinka säilövät sisältönsä huomattavasti muovipulloa paremmin.

Saa nähdä mitä Weledan designille tapahtuu tulevaisuudessa. Pitääkö firma kiinni vanhanaikaisesta, lääkkeenomaisesta imagostaan vai antautuuko se uusien tuulien vietäväksi. Kuluttajathan sen loppupeleissä määräävät.

Kumpiko pullo teistä on miellyttävämpi = herättää enemmän ostohalua? (Sillä ostohalun luomisestahan pakkausdesignissa on aina pohjimmiltaan kyse, vaikka säilyvyysseikat siihen luonnonkosmetiikassa vaikuttavatkin.)

 

Kommentit (50)
  1. Tottakai tuo Mádara on niin paljon kauniimpi, mutta toisaalta lääkemäinen pullokaan ei välttämättä ole paha asia. Esim Korresilla oli kiva päivävoidepakkaus, mikä oli ruskeaa lasia, kiva fontti ja valkoinen helppokäyttöinen kierrekansi. Eli itse uudistaisin tuota purkkia erivärisellä lasilla, raikkaalla etiketillä ja kivemmalla fontilla :) Ja muotoilu simppelimmäksi, sellaista vanhaa apteekkarimeininkiä nuorekkaammalla vivahteella :D

  2. Mä olen ihastunut nyt edulliseen herbinan ruusuveteen! Se on alkoholiton ja siksi mulla ainakaan ei kerää lappuun yhtä paljon meikkijämiä kuin alkoholipitoiset, mutta ai että se jättää ihon sileäksi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *