Karkkipäivä
Karkkipäivä

Rullaaks sunkin iho?

Pahoitteluni heti alkuun – postauksessa on kuvitusta irtirullautuvasta ihosta joka mahdollisesti voidaan luokitella ällöksi.

Mutta kuvaan liittyy taas sarjassamme näitä hulluja postauspäähänpistoja – täytyy kysyä lukijoilta kuinka monella muulla iho rullaa irti. :)

Olin luullut, että kaikilta ihmisiltä irtoaa ihoa suihku- ja saunaolosuhteissa. Kunnes hiljattain selvisi (ja näinkin outoja keskustelunaiheita voi pariskunnilla olla saunassa), että mieheltäni ei koskaan irtoa ihoa tällä tavalla. Vaikka hän kuinka hinkkaisi tai raapisi ihoa, ei siitä lähde irti mitään. Koko keskustelu taisi saada alkunsa kun mies vähän aikaa sitten kysyi, että ”mitä hittoa susta oikein lähtee?” kun pyörittelin saunan lauteilla ihoriekaleita olkapäistä.

Kahvikuorinta2

Tämä kuva liittyy postauksen loppuun.

Minun ihoni on aina rullaantunut etenkin saunassa, ja etenkin silloin kun edellisestä kuorintakerrasta on aikaa. Ei tarvitse kuin vähän hangata ihoa niin jo lähtee riekaleita rullaantumaan. Jos raapii, niin saa kynnenaluset ihan täyteen ihomössöä. Sori, ehkä tarpeettoman graafista kuvailua…:p

Onko tämä tuttua monelle muullekin teistä?

Kun olin lapsi, äitini kutsui näitä ihoriekaleita ”hierteisiksi”. Hän sai perusteltua hierteisillä, miksi ihoa täytyy pestä ja puhdistaa (lapsista kun ei aina ole niin kivaa peseytyä enkä minäkään tykännyt yhtään kun hinkattiin pesusienellä).

Kuolleita ihosolujahan meiltä varisee päivittäin, mutta miksi joillain, kuten minulla, solukkoa irtoaa näin voimallisesti? Peseydyn aina karheapintaisen sienen kanssa, mieheni taas saippuoi itsensä pelkillä käsillä. Minulle sieni on aina ollut ehdoton juuri siksi, että se irrottaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaammin, ja tällöin rullaantumisefektiä syntyy miedommin. Jos taas peseydyn ilman sientä tai en kuori ihoani viikkoihin, ”hierteisiä” voi hangata iholta ihan hurjia määriä. Enkä puhu mistään väkivaltaisesta, voimakkaasta hankauksesta, iho rullaa ihan pienestä kosketuksesta.

Iho_rullaa

Minulla ei ollut Ranskassa mukana sientä. En myöskään kuorinut ihoa kahteen viikkoon. Niinpä matkan jälkeisessä mökkisaunaillassa saikin taas irroitella ihoa ihan kunnolla….

*

Tästä saan aasinsillan yhteen lempivinkeistäni, jonka olen maininnut blogissa aiemminkin, mutta nostetaan se taas ajankohtaisena esiin. Mökkisaunan jälkeen suoritin välittömästi kahvinpurukuorinnan.

Kahvikuorinta

Sen tehokkaampaa kuorintaa en ole vielä kokenut. Puuha on sottaista, kyllä, ja siksi normiarjessa tulee ennemminkin käytettyä kaupan kuorintoja. Mutta kun haluaa jynssätä ihon oikein vauvan pehmeäksi ja sileäksi…

Kouraisen vähän aamukahvilta jääneitä kahvinpuruja.

 idKahvikuorinta

Kahvinpurut voi sekoittaa kämmenellä joko öljyyn tai suihkugeeliin, jolloin ne liukuvat iholla mukavasti.

En ole huomannut kahvin jauhatuskarkeudella eroa tulokseen, minun ihoni ei ärry edes todella karkeasta murusta. Kahvinpurujen reunat eivät ole erityisen teräviä.

Vinkki: jos haluat välttää kaiken kahvinpurun huuhtomisen kylppärin viemäriin, jätä purut kuorintasession jälkeen suihkun lattialle, anna lattian kuivua ja imuroi sitten sotkut pölynimurilla. :)

Kommentit (97)

  1. Inka

    kyllä lähtee, pieninä määrinä se on kai normaaliakin ja kertoohan se että iho uusiutuu nopsaan, mikä minun näkökulmastani viittaa juuri elinvoimaan ei vanhenemiseen. Runsas kuollut ihosolukko pienellä aikavälillä taasen olen ajatellut johtuvan ihon liiasta jynssäämisestä. Eihän se miehillä kuoriudu kun eivät ole samanlaisia maanisia ihon kuorijia :) Vastaava ilmiä syntyy myös kantapäiden/jalkojen liiasta raspaamisesta. Iho suojautuu hankaamista vastaan. Lopettakaa siis suosiolla turha kemiallinen kuorinta varsinkin sekä liian kovat pesimet. Pikkuhiljaa tottuu ehkä normaalin tuotantoon mutta voi kestää kauankin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.