Karkkipäivä
Karkkipäivä

Room With A View

Ei mulla muuta kuin ensitunnelmat uudesta Airbnb-kämpästäni Busanissa, room with a view:

Busan_maisema_IMG_9241

Busan_maisema_IMG_9246
Busanin Haeundae Beach on Korean suosituimpia rantoja

Busan_maisema_IMG_3423Kotikatuni

Busan_maisema_huoneesta_IMG_3483

Yö tässä huoneessa maksaa alle 30 euroa. En tiedä harmittaako jo että viivyn Busanissa vain kolme yötä…

Busan_maisema_IMG_9242

Täällä kello näyttää lounasaikaa, lähdenkin tästä Haeundaen Food Alleylle joka kartan mukaan löytyy tuolta biitsin kupeesta rantakadun päästä. :)

Kommentit (16)

 1. Fiia

  Näyttääpä upealta! :)

 2. Mai

  Hienoja kuvia Busanista! Näkyykö Etelä-Koreassa matkailijalle pohjoisen naapurin lisääntyvä uhoaminen? Oletko puhunut esim. Soulin Airbnb-emäntäsi kanssa siitä, mitä paikalliset asiasta ajattelevat?

  Mulla olisi myös pikainen kysymys siitä toisesta K-maasta eli Kreikasta: Millainen on 3G/4G-verkko pikkusaarilla keskimäärin? Eli onko suomalaisella kännykällä helppo päästä nettiin myös pienillä saarilla vai pitääkö etsiä wifi? Jos pitää, mistä sellainen saarilta mahtaisi todennäköisimmin löytyä? Kuinka usein esim. domatioissa on oman kokemuksesi mukaan wifi?

  Entä voiko saarilla (jotain Anafia ym. ehkä lukuun ottamatta) luottaa siihen että löytyy toimiva käteisautomaatti, vai neuvoisitko ottamaan Ateenasta mukaan ison tukon seteleitä?

  Kiitos jo etukäteen, jos ehdit sieltä Koreasta vastata!

  • Sanni

   Vastailen huomenna aamulla (eli aamuyöllä Suomen aikaa), nyt niin väsy että nukkumaan ?

  • Sanni

   Näkyykö Etelä-Koreassa matkailijalle pohjoisen naapurin lisääntyvä uhoaminen? Oletko puhunut esim. Soulin Airbnb-emäntäsi kanssa siitä, mitä paikalliset asiasta ajattelevat?

   Turistille ei näy mitenkään, ellei juttele paikallisten kanssa, tai riippuu varmaan paikallisestakin tietysti. Ellaynan kanssa olemme kyllä jutelleet P-Koreasta ja hän tuntuu kätkevän paljon huumorilla sävytetyn ilmaisutavan alle, tai ainakin tulkitsen että huumori on vain tapa piilottaa oikeasti vaikeita ja vakavia asioita. Hän mm. vitsailee Kim Jong-unista ja kuvailee tätä ”nuoreksi epävarmaksi pojaksi joka ei tajua monista asioista mitään”. Kaiken juttelemani perusteella olen kuitenkin saanut sen kuvan että E-Korealaiset uskovat ja toivovat maiden vielä palaavan yhdeksi Koreaksi. He tuntuvat ennen kaikkea säälivän P-korealaisia jotka ovat kuulema kuin ”sokeita lampaita”.

   Kreikan 3G/4G-kysymykseesi; itse en käytä Kreikassa nettiä muuten kuin wi-fin kautta niin en osaa tähän valitettavasti vastata. Wi-fi on nykyään yleinen pikkuisimpienkin saarien kylissä, tosin ei ehkä ihan jonkun 30 hengen maalaiskylässä mutta pääkylien kahviloissa ja useimmissa ravintoloissa kyllä, samoin majoituspaikoissa.

   Entä voiko saarilla (jotain Anafia ym. ehkä lukuun ottamatta) luottaa siihen että löytyy toimiva käteisautomaatti, vai neuvoisitko ottamaan Ateenasta mukaan ison tukon seteleitä?

   Saarilta löytyy kyllä toimivia käteisautomaatteja, Anafi tosiaan on toistaiseksi ainoa paikka jossa automaattiin ei voinut luottaa (saarella on vain yksi sellainen ja kun se tyhjenee, ei välttämättä saa vähään aikaan käteistä). Olen saanut nostettua käteistä kaikkialta. :) (Anafilla ei ollut edes tarvetta ;))

   • Mai

    Kiitos, sinä olet todellinen aarre kun aina jaksat auttaa ja palvella lukijoitasi. Pidän peukkuja että siellä sade lakkaa pian!

    • Sanni

     Kiitos :) :)

  • M

   Mulla on kokemus, että kaikilla käymilläni saarilla on 3G ja 4G pelittänyt tosi hyvin :) Jopa parilla pienellä, joissa ei ihmisasutusta ole ollenkaan!

 3. Jonttu

  Sellainen tyhmä kysymys tuli mieleeni, että jos ja kun sinulla on joku vakiintunut hiustenpesuväli, niin miten olet valmis rikkomaan tuota rutiiniksi muodostunutta väliä? Eli siis jos olet pessyt hiukset edellisenä iltana ja harrastat seuraavana päivänä sellaista liikuntaa, että olet yltä päältä hiessä (hiuksetkin, eli jos siis avaat hiukset tuollaisen liikuntasuorituksen jälkeen, ne ovat lähes yhtä märät kuin suihkun jälkeen), niin pesisitkö hiukset jo tuolloin?

  Osaatko sanoa, vaikuttaako esim. kovasta liikunnasta (tai oikeammin hikoilusta) johtuva pesuvälin lyhentyminen hiusten rasvoittumiseen? Haluaisin pitää pesuvälin vähintään siinä kahdessa päivässä, mutta jos hiki valuu kaikkialta ja hiukset ovat ällöttävän märät liikunnan jälkeen, niin kyllä siinä vain alkaa suihkua (myös hiusten osalta) luonnollisesti kaipaamaan. Tässä on vielä sekin seikka, että kovemmanpuolista liikuntaa pyrin välttämään illalla, koska se vaikeuttaa nukahtamista mutta toisaalta illalla olisi luonnollisin aika pestä hiukset.

  • Sanni

   Vastaan huomenna :)

  • Sanni

   Sellainen tyhmä kysymys tuli mieleeni, että jos ja kun sinulla on joku vakiintunut hiustenpesuväli, niin miten olet valmis rikkomaan tuota rutiiniksi muodostunutta väliä?

   Minulla ei ole vakiintunutta pesuväliä, vaikka se yleisimmin tuntuu olevan kahden päivän välein (eli jos pesu maanantaina, seuraava pesu torstaina). Pesen hiukseni niiden rasvoittumisen mukaan, ja se vaihtelee yhdestä neljäänkin päivään täysin ennustamattomasti. Joskus on kausia jolloin hiuspohja tuntuu likaiselta jo pesua seuraavana päivänä (mutta en koskaan pese niin tiheästi vaan väliä on vähintään oltava päivä, hoidan rasvaisuuden välipäivänä kuivashampoolla), välillä taas hiuspohja rasvoittuu hyvinkin hitaasti kuten esimerkiksi tällä hetkellä, kolmen päivän jälkeen vasta on havaittavissa pesun tarvetta.

   Hikisistä hiuksista – saatat järkyttyä mutta en pese hikistä tukkaa ^_^ No, koko tukkani ei kyllä mene hiestä märäksi pisimmälläkään juoksulenkillä, vaan pahimmillaan vain takaraivon hiusalue tuntuu kostealta, mutta jos hiuspohja ei ole rasvainen, en pese hikeä pois. Miksi? Koska se ei tunnu eikä haise hiuksissani mitenkään kuivuttuaan (ei kyllä haise kosteanakaan). En näe tarvetta kuluttaa kuivaa hiuslaatuani ylimääräisillä pesuillla vain hien takia, sillä harrastan hikiliikuntaa niin usein että silloin pitäisi olla pesemässä tukkaa melkein joka päivä.

   Osaatko sanoa, vaikuttaako esim. kovasta liikunnasta (tai oikeammin hikoilusta) johtuva pesuvälin lyhentyminen hiusten rasvoittumiseen?

   En usko, vaikka mitään faktatietoa minulla ei ole asiasta. Näin maallikkona on vaikea nähdä yhteyttä hien erittymisen ja talin erittymisen välillä (tai ylipäänsä liian tiheän pesun ja talin erittymisen välillä, niinkuin jotkut näkevät), mutta joku ”hiustieteilijä” osaisi kenties vastata seikkaperäisemmin. :)

   • Jonttu

    En järkyty. Olen itsekin välillä laiskalla päällä lenkin jälkeen (kun sitä pestävää vaatetta ainakin riittää), niin ei jaksa hiuksi alkaa pesemään siihen muun homman päälle, jos ei ole pesuilta luonnollisesti tiedossa. Ja ei hiestä kuivuneet hiukset haise kuivuttuaan, mutta menevät minulla todella pahaan takkuun, niin sen korjaan pesemällä. Ja jos tuo hikoilu on tapahtunut sellaisena iltana, kun ei ole hiustenpesun vuoro, niin kyllä jotenkin ällöttää esim. mennä nukkumaan, jos hiukset yhtään kosteat treenin jälkeen esim. takaraivolta – puhtaiden hiusten kosteus taas ok, laitan vain tyynylle silloin pyyhkeen. :) Ja kuivashampoita en käytä, en vain tykkää (enkä halua, että joutuisin ostamaan taas yhden kosmetiikkapakkauksen lisää ympäristönkään näkökulmasta).

    Niin ja en siis ole itsekään kokenut, että hiusten täydellinen hikistyminen treenin myötä tekisi niistä rasvaiset, ei edes juurista. Mutta onhan se läpimärkä tukka kamalan tuntuinen, kun hiukset esim. avaa treenin jälkeen. Kyse siis lähinnä epämiellyttävästä mielikuvasta (siis ajattelee märkien hiusten olevan likaiset).

    En ole itsekään saanut hiuksia ’täyteen hikeen’, mutta spinningillä sen kyllä saan tehtyä helpostikin, juuresta latvaan. Jos kääntää päätä, niin vettä valuu hiusten päästä!

 4. Katariina

  Wow!

 5. Julia

  Aivan upeet maisemat!

  Tuli Redditissä muuten vastaan tämmönen: https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/6z5uux/journal_shopping_in_korea_guide_haul/
  Taisit jossain kommentissa mainita, ettei COSRX:n koko valikoimaa oo tullut missään vastaan, ja tuolta löytyy sillekin vinkki (A-Land Myeongdongissa, tosin en tiä ootko enää Souliin palaamassa?).

  • Sanni

   Joo, Myeongdongin ”Ahvenanmaa” (Åland ^_^) -liikkeessä olen jo käynytkin, tosin en jotenkin tajunnut että siellä olisi ollut koko COSRX-valikoima, näytti vähäiseltä mun silmiin. Palaan Souliin vielä kahdeksi päiväksi ja silloin teen shoppailut loppuun :) Nyt on viikon verran shoppailutaukoa (jos onnistun…!) ettei tarvitse raahata ostoksia mukana. Jätin matkalaukunkin Seouliin ja ostin Busanin & Jejun viikkoa varten repun 8 eurolla :D

 6. VerdeL

  No se Michelin ravintola? Tykkäsitkö? Arkailen mennä yksin hienoon ravintolaan, onko se vaivatonta sinulle?

  • Sanni

   Tuosta Michelin-temppeliruokakokemuksesta on tulossa oma juttunsa :) En olisi mennyt yksin hienoon ravintolaan, en etenkään näissä vermeissä mitä minulla tällä reissulla on mukana, mutta tuo temppeliruokapaikka ei sinällään ole mikään ”hienohelmaravintola” vaikka ruoka onkin Michelin-tähden ansainnut :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.