Rock. Ja silmämeikin poistosta.

Meikki rock-keikalle.

Tykkään hirveästi näistä ennen-jälkeen -transformaatiokuvista, mutta nykyään mahdollisesti eri syistä kuin ennen.

Vaikka rakastan meikkaamista, täytyy sanoa, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään naamastani meikittä. Tai hyvin vähäisellä, luonnollisella meikillä, niinkuin vaikka tässä postauksessa. Tuntuu kivalta katsoa ennen/jälkeen -kuvia ja todeta että hei, mähän näytän paremmalta mitä vähemmän mulla on meikkiä. Tämä siis oma kokemus, joku toinen voi varmasti olla muuta mieltä.

Tietysti tuo eilinen meikki oli vähän överi :D Mutta vielä jokunen vuosi sitten en olisi ikinä lähtenyt baariin vähemmällä latingilla. Nyt baarimeikkikin on lähinnä sitä siipirajausta ja huulipunaa.

  Lauantai210215_beforeafter

Vasemman ja oikeanpuoleisen kuvan välille mahtuu 17 tuotetta:

1 IsaDora Undercover Face Primer

2 Make Up For Ever Eye Primer

3 Lumene CC-meikkivoide

4 Estee Lauder Double Wear -peiteaine

5 Lavera-irtopuuteri

6 Clinique Iced Lotus -poskipuna

7 Estee Lauder Pink Ice -luomiväri

8 MAC Carbon-luomiväri

9 MAC Blacklit-luomiväri

10 Kat Von D Chrysalis-paletti (violetteja sävyjä)

11 Lumene Intense Liner sävy Intense Black

12 IsaDora Gel Eyeliner sävy Black

13 L’Oreal Volume Million So Couture -ripsiväri

14 Dermosil-kulmaväri

15 Ardell-kulmageeli

16 Viva La Diva Backstage -huulipuna

17 Estee Lauder Twilight Petal -huulikiilto

Lauantai210215_beforeafter2

Näin vahvan silmämeikin poistoon tarvitsen kolme eri tuotetta. Lisäksi vanulappuja kului kolme tai neljä ja topsipuikkoja varmaan lähemmäs kymmenen. Erityisesti mustat rajaukset vaativat tavallista stydimmät poistotoimenpiteet (ainakin minulla).

Lauantai210215_meikinpuhdistus

Tämä meikinpoisto-extra on ihan vain sulle, Jonttu! ^_^ Lukijani Jonttu nimittäin kysyi tässä pari päivää sitten, voisinko tehdä silmämeikin poistosta oman videon. En koe, että sellaisesta videosta olisi yleismaailmallista hyötyä monellekaan, meikinputsaus kun on mielestäni niin perusjuttuja että en tiedä voisiko joku oikeasti oppia jotain videolta :D, mutta eilisillan operaation aikana kävi mielessä että tästä olisi saanut varsin viihteellisen videon, ihan vain hupimielessä. :)

Lauantai210215_meikki

Koska videon kuvaaminen lavuaarin toiselta puolelta on käytännössä mahdotonta, tässä sanallinen kuvaus vahvan silmämeikin poistorutiinistani:

Vaihe 1: silmät kiinni. Natural Code -silmämeikinpoistogeeliä vanulappuun, lappu silmäluomelle ja huolellinen pyyhintä. Olen tyytyväinen kun koko silmäluomi on puhdas ja kaikki luomiväri ja valtaosa rajauksista ja ripsiväristä ovat siirtyneet vanulappuun. (Kaikki ripsari tai mustat rajaukset eivät irtoa vaiheessa 1.)

Blogikommenteista on käynyt ilmi, että suurin osa näyttäisi puhdistavan silmämeikkinsä ilman vanulappuja. Vanun käyttöni on jopa aiheuttanut ihmetystä. Jos minä pyörittelen pelkkää putsaria silmäluomella, meikki irtoaa huomattavasti huonommin (vanun pinta luonnollisestikin nappaa itseensä meikkiä hanakammin kuin sormien iho), ja osa meikkiputsarimönjästä katoaa silmän sisään, josta saan sitten seuraavaksi kaivaa sitä topsipuikolla. Ei kiitos.

Vaihe 2: silmät auki. Uusi vanulappu ja uusi lataus silmämeikinpoistoainetta. Pyyhin alaluomen ja poistan ripsivärin ripsien alapinnalta katsomalla ylöspäin ja pyyhkimällä ripsiä kulmaluuta vasten. En saa koskaan kaikkea ripsiväriä irti silmien ollessa kiinni, ja juuri tämän silmät auki -vaiheen kannalta on supertärkeää, ettei meikinpoistoaine kirvele. Huuhtelen silmät vedellä.

Vaihe 3: rajausjämien irrottaminen. Musta eyeliner, oli se sitten nestemäistä, geelimäistä tai kajalia, tarttuu minulla niin hanakasti ripsien tyveen, että sen poisto vaatii oman vaiheensa öljyllä. (Luomiväriä taas en jostain syystä saa kunnolla irti öljyllä, ja lisäksi öljyn käyttö koko luomen alueella on muutenkin epämiellyttävää, siksi en poista koko meikkiä öljypitoisella putsarilla.)

Kastan topsipuikon öljyssä (se voi olla vaikka oliiviöljyä jos muuta ei ole saatavilla) ja käyn sillä läpi ripsityven ylä- ja alaluomelta. Kaiken rajausjämän irtisaamiseen voi kulua monta vanupuikkoa. Eilen niitä kului tosiaan varmaan melkein kymmenen.

Vaihe 4: viimeistely. Ripsissä saattaa vieläkin olla jäljellä maskararippeitä, ja iholla öljyä rajaustenpoiston jäljiltä. Otan vanulappuun Liz Earlen Eyebrightia ja pyyhin sillä silmäluomet. Nyt on putipuhdasta, ja iho on raikas!

Aikaa tällaiseen rutiiniin voi mennä melkein 10 minuuttia. Tavallinen arkisilmämeikki irtoaa vaiheella 1 parissa minuutissa.

.

Saatteko te vahvan silmämeikin ja mustat rajaukset irti yhdellä tuotteella?

.

P.S. Erikoisia kuvavalintoja välillä Indiedaysin toimituksella… Vähän hassulta tuntuu nähdä omat hymyilevät kasvonsa portaalin etusivun Lentopelko-nostossa… Postauksen tunnelma kun ei voisi olla kauempana kuvasta.

Kiitoksia muuten kaikille tuesta ja kommenteista, kaikkiin en taaskaan ennättänyt vastaamaan mutta jokainen on luettu ja myötäeletty ja vinkit ja lääkesuositukset kirjoitettu ylös.

Seuraavat matkani olen suunnitellut tekeväni laivalla ja junalla. Sain hiljattain kutsun ystäväni häihin Sloveniaan ja saattaa olla että tämä vieras saapuu juhliin interrail-lipun voimin :)

LentopelkoID

Kommentit (101)
 1. Clinique Take The Day Off Balm. Sillä lähtee kaikki hetkessä, ilman vanulappuja.

  1. Ja tämä yhdistettynä Sensain Sponge Chief -liinaan.

   1. Mun täytyykin kokeilla Sponge Chiefiä silmämeikin poistoon. Itse asiassa ihan outoa että en ole sitä vielä tehnyt..! :D Varmaan siksi, kun jotenkin olen aina mieltänyt sen viimeistelytuotteeksi. Mutta säästäisihän siinä vanulappuja jos luomivärit ja ripsarit poistaisikin Sponge Chiefillä…

    Kaikkea sitä ei olekaan tullut ajatelleeksi. Hullua :D

    1. :)

     Huojentavaa, että meikkigurukin on joskus ”pihalla” :D

 2. Tai sitten..

  Vaihe 1: Hieroo puhdistusöljyä sormilla silmiin (silmien ollessa kiinni). Huuhtelee.

  Vaihe 2: Oho, onkin jo täydellisen puhdasta, eikä mitään jäämiä missään. Hurraa! :D

  1. Voi kun mullakin öljy toimisi koko meikkiin eikä jättäisi silmiin sitä hemmetin rasvakalvoa… :D

   On se hullua miten sellainenkin asia kuin iho + meikki + puhdistusaine voivat muodostaa niin lukemattomia toimivuuskombinaatioita…. Kun miettii vaikka jo pelkkää meikin kestoa. Yhdellä meikkituote x katoaa iholta parissa tunnissa, toisella sama tuote kestää vaikka pari vuorokautta…

   1. Mun tarttee muutenkin laittaa iltasin kosteustippoja silmiin, niin ne huuhtoo silmän mukavasti. Tosin sellaista rasvakalvoa mulla ei tule (kunhan en avaa silmiä kesken meikin poiston), mutta silmissä on pesun jälkeen aina mustaa rähmää, poistin meikit millä tahansa.

    Mikä hassuilta, tällä metodilla lähtee myös mustalla geelillä väritetyt sisäluomet puhtaaksi (!).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *