Roadtrip-finaali: kännikalaa Kuopiossa

Noniin, nyt sitten vielä oikeuden ja tasapuolisuuden nimissä viimeinen osa heinäkuun alun Suomi-roadtripistämme. Kuopio, olokaa hyvät! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selitys kalalle seuraa myöhemmin. Tai ehkä joku kuopiolainen arvaakin..?

Kuopion vierailu alkoi lounaalla ravintola Kummisedässä, joka sai kyseenalaisen kunnian toimia reissun huonoimman aterian näyttämönä. Valitettavasti annoksistamme ei ole kuvaa. Tilasimme lounasmenulta, jossa oli kaksi vaihtoehtoa; salaattilounas buffetista tai grillilounas suoraan terassilla sihisevästä grillistä. Minä otin salaattilounaan. Jouduin muuttamaan tilaukseni vain kahta minuuttia myöhemmin.

Salaattibuffetin ainoaksi rehelliseksi salaattiainekseksi saattoi laskea frisee-salaatin lehdet. Loput ainekset olivat mm. majoneesissa uivaa perunasalaattia, pastaa, krutonkeja, ja lähestulkoon tyhjäksi kaluttu kulho katkarapuja. Ja olisikohan siellä ollut jotain papuja. Kurkut, tomaatit ja muut klassiset salaattihärpäkkeet loistivat poissaolollaan. Grillilounas ei tehnyt sen suurempaa vaikutusta. Mauttoman lohen seuraksi grillimaestrolla oli tarjota perunaa, paprikaa ja sitkeiksi jääneitä, aivan liian vähän aikaa lämmössä viihtyneitä munakoison viipaleita. Jäivät lautaselle.

Lauantain ohjelmassa oli maaseuturetki Vehmersalmelle. Lähdin ystäväni kanssa vierailulle Charming Nailsin luokse.

Roadtrip_Kuopio1

Tie kynsigurun luokse ei ollutkaan ihan yksinkertainen, ja kaverini kieltäytyessä uskomasta Navigaattori-”bitchin” ohjeita (”Siis kun ei tätä kautta vaan ajeta Vehmersalmelle!!”) löysimme itsemme lopulta lossilta. CN nauroi kippurassa puhelimessa yrittäessään neuvoa tietä ja totesi, että olisihan tänne ihan pikkuisen suorempaakin reittiä päässyt… No, tulipahan nähtyä kauniita maalaismaisemia! :)

CN:n luona ohjelmassa oli – yllätys yllätys – kynsien lakkausta. Ystäväni sai lime-pinkit kynnet Konadoinnilla ja minulle sipaistiin valmiin lakkaukseni päälle mustavalkoiset glitterit kärkiin.

Roadtrip_Kuopio_kynnet

Alla oleva lakka on Lumenelta saamani ”Aamun Valjetessa”, lieköhän kevät- tai kesäkokoelmasta..? (Nimetön oli juuri katkennut…!) Kärjissä Maybellinen Chalk Dust (CN:n mukaan ”maitomainen jelly-glitter, itse en olisi tiennyt miksi tuota hauskaa raetta olisi kutsunut… :)) Näyttää kuvassa sangen epämääräiseltä mutta olivat livenä tosi kivat. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltapäivällä menimme Kallavesi-risteilylle. Sää ei ollut mikään hempein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta tunnelmat sitäkin hempeämmät…. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risteilyn jälkeen syömään. Osoitteena Kuopion klassinen muikkuravintola Sampo. Täällä en ole aiemmin käynyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muikkumenun perusannokset ovat tietysti perunamuusilla, mutta edullisempi ”pienemmän nälän” menu sisälsi annoksen jossa muikut tarjoiltiin pelkän tomaatin ja sitruunan kanssa. Kalaa oli hullua kyllä tässä halvemmassa annoksessa enemmän kuin muusiversioissa! :D

Hyvää oli, mutta……….. nyt joudun toteamaan, että eivät ihan vetäneet vertoja Savonlinnan Seurahuoneen Muikkuterassin muikuille. Ne olivat rapeampia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei älä puhu muikku suussa…! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikallinen ”fisu-shotti” on jotain ihan muuta mihin on tottunut… Nimeä ”Kännikala” kantava paukku ei mennyt ihan kokonaan mun kurkusta alas. :D

Sunnuntaina nukuimme pitkään ja halusimme lähteä toriaamiaiselle. Keskustassa oli niin autiota että melkein odotti aavikkopensaan pyörivän vastaan ja jostain kuuluvan Clint Eastwood -länkkärin yksinäisen vihellyksen. Ovatko kaikki sunnuntait Kuopiossa tällaisia..?

Roadtrip_Kuopio_emptiness

Odotimme löytävämme torin täydeltä kahviloita, joissa kuopiolaiset nauttisivat kiireettömästi kahvejaan sunnuntaiaamupäivän auringossa.

Ei.

Torilla oli klo 11.00 auki tasan kaksi paikkaa – pikkuinen nakkikioski sekä Snacktori-niminen suurempi kioski. Snacktorilta sai sentään muutakin ruokaa kuin hodareita ja lihapiirakoita. Kuopiolaisia täältä ei löytynyt vaan kanssa-asiakkaamme koostuivat lähinnä turisteista. Santsikuppi kuului kahvikupin hintaan – ”Pauligin mokkoo”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mies otti tällaisen aamiaisen. Hämmentävän runsas salaatti taisi kustantaa alle viisi euroa.

Minun ei oikein tehnyt mieli salaattia, ja kun en tuota lihapiirakka/hampurilais/kebab-osastoakaan harrasta niin päätimme täyttää minun mahani kello 12 aukeavassa ravintola Rustikissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rustik oli vierailumme aikana ollut avoinna vasta 9 päivää, eli se kuuluu kaupungin ihan uusimpiin ravintoloihin. Paikka sijaitsee todella viehättävissä tiloissa Kauppahallin alla. Täällä sijaitsi ennen Hallin kauppiaiden varastoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihastuimme miljööseen kovasti.

Tilasin menun ainoan kasvisannoksen, joka osoittautuikin varsin…..mielenkiintoiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nimellä ”Kasvispihvi” kulkeva annos on kaikesta päätellen suunniteltu vegaaneille, sillä kasvispihvi ei itse asiassa ole pihvi lainkaan, vaan viipale porkkanaa. Toinen pihvi oli viipale naurista. Ehdottomasti kyllä kauneimpia ruokia mitä matkalla söin, värikäs lautanen oli ilo silmälle.

Mutta tuo annoksen koostumus… Mitähän Masterchefissa todettaisiin, jos joku kokkikokelaista tarjoaisi jurylle porkkanapihviä ja keitettyjä porkkanoita porkkana-voikastikkeessa…? Annoksesta 80% oli tosiaan porkkanaa. En tiedä oliko ravintolalla mahdollisesti loppuneet muut kasvikset sinä päivänä kesken, kun menussa annoksen kerrotaan koostuvan ”naurispihvistä, kauden kasviksista, suppilovahveroista ja porkkana-voikastikkeesta. Porkkanan ja yhden naurispalan lisäksi annoksen muut kasvikset olivat sipuli, kevätsipuli ja liekö tuo yrttisilppu persiljaa. Hyvinnnnn…. porkkanainen makuelämys, voin kertoa. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai-iltapäivä vietettiin Valkeisen lammella auringossa leppoisasti torkkuen ja kirjoja lukien. Valkeisen lampi ympäristöineen on kyllä Kuopion keskustan helmi-paikkoja, uskomattoman kaunis alue.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Dawson’s Creek” goes Savo…! I’ll say!

Illan ruokailusta haluan vielä kertoa, että Kuopiossa on erittäin vaikea löytää sunnuntaisin auki olevia ruokaravintoloita. Amarillon ja Rosson lisäksi (kun Rustikissa ja Sampossa olimme jo käyneet) ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Wanha Satama. No, siellä söin kuitenkin yhden elämäni parhaimmista sienikeitoista – ja lautasellinen oli niin iso että vatsa tuntuu vieläkin olevan turvoksissa tuon mätön jälkeen..! :D

Ja näin oli Suomi-trippimme saatu päätökseen. Kivaa oli! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sano muikku. 

…tuolla ”Kännikalalla” piti sitten vielä leikkiä pihallakin… :p

Kommentit (21)
  1. Charming Nails
    20.7.2013, 09:15

    On kauniita Kuopio -kuvia :) saat lossin näyttämään synkän myrskyiseltä, ei ihme etti M halua enää sillä ajaa :D kiitos kyläilystä, seuraava kerta toista kautta ja ehditte olla pidempään meillä.

    Ja kyllä, joskus sunnuntaisin kaupunki näyttää tuolta!

  2. No höh, et sitten pitänyt kännikalapaukusta ja vielä leikit sen neulamuikin kanssa, sehän olisi pitänyt syödä *reps*

    1. Muut söi paukkukalan…! :D Mä tein sen virheen että nuolaisin sitä ensin ja oli niin ällön suolainen että sitten ei mennyt enää alas :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *