Karkkipäivä
Karkkipäivä

Roadtrip: Dermoshop

Esittelyni suomalaisista kosmetiikkayrittäjistä ja –valmistajista ovat olleet kovasti tykättyjä ja toivoitte niille jatkoa. Täältä pesee. :)

Dermoshop Korsnäs

Tämän päivän jutussa vieraillaan Dermoshopin tuotantotiloissa Korsnäsissa. Kyllä näitä blogiartikkeleita onkin antoisaa tehdä, kun samalla saa harjoittaa pientä kotimaanmatkailua ja tutustua paikkoihin, joissa päinkään ei ole ennen käynyt! Mahtavaa.

Korsnäs on muuten yksi manner-Suomen kolmesta ainoasta yksikielisesti ruotsinkielisestä kunnasta! Pientä triviaa teille.

Dermoshopin pääkonttorilla minut otti vastaan kuitenkin ihan suomen kielellä yrityksen tiedottaja Sanna Lundström.

Dermoshop Korsnäs

Monet meistä tuntevat Dermoshopin ja keittiöistämme ja kylppäreistämme löytyy Dermosilin klassikkotuotteita niin kuin keittiösaippuaa ja Classic-linjan vartalovoiteita. Mutta moniko tiesi, että Dermosil on yksi Suomen arvostetuimpia brändejä?

Kiertäessämme Dermoshopin pakkaus- ja varastotiloja yllätyin totaalisesti siitä, kuinka hurjan suuret määrät tuotteita siellä liikkuukin. Kuukaudessa varastoilta lähtee n. puoli miljoonaa tuotetta…!

Dermoshop varasto

Dermoshop on vuonna 1983 perustettu täysin suomalainen yritys. Perustaja Henry Backlund on edelleen yrityksen toimitusjohtaja ja osallistuu aktiivisesti tuotekehittelyyn ja markkinointiin. Alun perin Dermosilin voiteita ja saippuoita myytiin hoitotuotteiksi sairaaloihin ja muihin hoitoalan laitoksiin. Liikeidea lähti kehittymään, kun sairaalan työntekijät halusivat tilata tuotteita myös itselleen kotikäyttöön. Backlund huomasi, että monet asiakkaat tekivät tilauksensa ryhmissä, ja kun kertatilaukset olivat suurempia saattoi hintatasonkin pitää alhaisena.

Dermoshop Sanna Lundström

Sanna Lundström ja tämän hetken myydyin tuote.

Ryhmätilausmuodosta tulikin keskeinen osa Dermoshopin konseptia, ja yritys markkinoi itseään edelleen ensisijaisesti työpaikkojen henkilökuntaryhmille. Nykyään myös yksityishenkilöt voivat tilata tuotteita.

Dermoshopin ensimmäinen tuote, Classic Body Lotion, on edelleen myynnissä ja kuuluu vuodesta toiseen merkin suosituimpiin tuotteisiin. Muita best-sellereitä ovat mm. keittiösaippua, puhdistusvaahto-E (kappas, allekirjoittanutkin on sattumalta tilannut aikoinaan juuri noita ensimmäisissä tilauksissaan…!) sekä Primo-sarjan saksanpähkinäkäsivoide. Myös allergialogolla varustetut hajusteettomat tuotteet kuuluvat myydyimpiin.

Dermoshop

Dermoshop lanseeraa uusia tuotteita joka toinen kuukausi, ja tällä hetkellä valikoimassa on 12 eri tuotesarjaa ja yli 300 tuotetta. Minusta tuntuu, että jo sinä aikana kun itse olen ollut Dermoshop-asiakas, valikoima on melkein tuplaantunut ja muuttunut vuosi vuodelta modernimmaksi ja ”trendikkäämmäksi”. Pakkausten designia on viime vuosina ainakin hiottu ja etenkin uudistetun meikkilinjan design yllätti tyylikkyydellään. Meikäläisen ihan ensimmäinen musta kajal oli muuten Dermosilin…! (Vuoteen 2006 saakka olin käyttänyt vain ruskeita rajauskyniä.)

Dermoshop pakkaamo

Lyn Lassas työskentelee pakkaamossa.

Dermoshopilla on tänä päivänä 54 työntekijää, ja sen alaisuuteen kuluu myös neljä tytäryhtiötä (joista mm. Vivisanté Finland on yksi, enpäs tiennyt tätäkään…!). Korsnäsin tiloissa työskentelevät niin sisäänostajat, logistiikan henkilöt, graafinen osasto, viestintä, markkinointi kuin pakkaajat ja varastotyöntekijätkin.

Kiinnostava kierros vei meidät läpi kaikkien osastojen, ja täytyy sanoa että olin hurjan vaikuttunut viihtyisistä tiloista ja yrityksestä henkivästä fiiliksestä. Henkilökunta oli iloista ja kaikkialla vallitsi leppoisan rento, mutta työtehokas tunnelma. Harvalla tuotantolaitoksella on myöskään niin upeaa maisemaa suoraan ”takapihallaan”….

Ei paha taukopaikka.

Dermoshopin tuotteet kehitellään Korsnäsissä ja valmistetaan Euroopassa, ensisijaisesti Pohjoismaissa, myös Suomessa (mm. palasaippuat ja osa ECOCERT-linjan tuotteista). Mineraalideodorantit valmistetaan Thaimaassa. Tuotekehittelyssä työskentelee kaksi tuotepäällikköä ja kemisti, ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Erään tuotepäällikön pöydällä näkyi ohikulkiessamme läjä inspiraatiotuotteita…. Niin hurjan mielenkiintoista! Naureskelin, että jäisin mielelläni ryhmän kokoukseen kärpäseksi kattoon….

Dermoshop

Bongasin pakkauslinjalta yhden vanhoista suosikeistani, lyhyesti ja ytimekkäästi nimetyn Kasvopesun.

Minulle uutta tietoa oli myös se, että Dermoshop on pioneereja kotimaisessa verkkokauppatoiminnassa. Vuonna 1996 auennut verkkokauppa oli Suomen ensimmäisiä. Dermoshop oli myös ensimmäinen Suomessa inci-listojen näkyvyydessä sekä raaka-ainetietoisuudessa verkkokauppansa sivuilla. Läpinäkyvyys ja raaka-ainetietouden jakaminen ovatkin yksi yrityksen kulmakiviä, yritys on alusta saakka halunnut olla avoin ja totuudenmukainen tuotteidensa markkinoinnissa ja haluaa välttää ylisanoja tuotteista kertoessaan.

Sellainen maanläheisyys minuakin Dermoshopissa viehätti, silloin kun ensimmäisen kerran työkaverini kautta brändiin tutustuin.

Dermoshop Rosmarie Grannas-Rissanen

Kemisti Rosmarie Grannas-Rissanen esittelee kehittelemäänsä meikkilinjaa.

Sain lähtiessäni Sanna Lundströmiltä kassillisen ihania Dermosil-meikkejä, mutta lähempi tutustuminen niihin jää ensi vuoteen kun olen palannut reissultani.

Jos et ole vielä tutustunut Dermoshopiin, niin verkkokauppa löytyy täältä. (Ja ei, klikkaamalla itsesi sisään tästä linkistä et kerrytä minulle mitään provikoita. Idea Dermoshop-esittelyyn tuli minulta eikä Dermoshop ole pyytänyt minua millään lailla markkinoimaan itseään.)

Sympaattinen yksityiskohta – kunkin työntekijän etunimi on painettu hänen työpisteensä lasiseinään…. Tuli vähän sellainen hellyttävä päiväkoti-fiilis, tiedättehän kun naulakoissa lukee aina lasten etunimet…. :)

P.S. Kesällä ostamani Dermosilin Karbamidijalkavoide on ahkerassa käytössä! Tykkään siitä kovasti ja on yhtä tehokas kuin aiemmin käyttämäni Schollin kantapäävoide.

Kommentit (29)

 1. Tipi

  Kiitos tästä postauksesta. Olen kauan tilannut Dermoshopin tuotteita ja miettinyt niiden edullisuuden vuoksi laatua. Mutta muistaakseni sinulta asiaa kysyttyäni totesit, että hinta-laatusuhde on hyvä.
  Olihan se niin, että tuotetteita ei testat eläinkokein?

  • Sanni

   Ei testata, mitään EU:n alueella myytävää kosmetiikkatuotetta ei lain mukaan saa testata eläinkokein.

   • Mirri

    EU-lainsäädäntö on EU-lainsäädäntöä, eikä siihen voi monestakaan syystä sokeasti luottaa. Ihan perussyinä jo se, että jäsenmaat saavat esim. direktiivien kohdalla liikkumavaraa, minkä vuoksi direktiivistä riippumatta sääntely voi poiketa hyvinkin paljon eri jäsenvaltioiden välillä. Jos luet jotain direktiivitekstiä, niin pidä mielessä, ettei se yleensä tule jäsenvaltioissa voimaan sellaisenaan ja että on täysin mahdollista että eri valtiot implementoivat sen eri tavalla, jotta se saadaan sopimaan heidän omaan lainsäädäntöönsä.
    EU:n kohdalla valvonta ja epäkohtiin puuttuminenkin voi olla tiettyjen asioiden kohdalla vähän niin ja näin.

    En ole kauheasti seurannut tätä eläinkoeasiaa, mutta ilmeisesti jo nyt eläinkoedirektiivin voimaantuloa on lykätty eteenpäin. Ja käytännössä EU joutunee joustamaan niin kauan kuin ilmoitellaan, ettei korvaavia turvallisia testejä ole vielä saatu toimimaan.

    Tällaista löytyi Animalian tiedoista:

    Vuodesta 2009 kiellettiin sellaisten kosmetiikkatuotteiden myynti, joiden lopputuote tai ainesosa on testattu eläinkokeilla kolmea testiä lukuun ottamatta. (EU-alueella testaus on siis kielletty, mutta EU:n ulkopuolella testauksia voidaan jatkaa. Myyntikielto koskee kuitenkin kaikkia tuotteita, jotka on testattu muilla kuin kolmella siirtymäajalla sallitulla testillä.)

    Vuodesta 2013 kielletään jäljellä olevilla kolmella eläinkokeella (toksikokineettinen testi, lisääntymistoksisuustesti ja toistuvan annoksen toksisuustesti) testattujen kosmetiikan lopputuotteiden ja ainesosien myynti. Tämä kielto voi kuitenkin siirtyä, jos näille kolmelle eläinkokeelle ei löydetä tieteellisesti hyväksyttyjä vaihtoehtoja.

    Eli EU-kosmetiikka ei missään tapauksessa ole vielä pitkään aikaan eläinkokeetonta.

    • Mirri

     Ja sekin vielä (tosin tämän olen aiemminkin sanonut), että direktiivit eivät tule voimaan heti kun ne on annettu, vaan jäsenvaltioilla on yleensä ihan reilusti aikaa pohtia miten direktiivi toteutetaan heidän kohdallaan ja miten se saadaan sopimaan yksiin aiemman lainsäädännön kanssa. Tästä johtuen sama direktiivi voidaan implementoida Suomessa 2009 ja Romaniassa 2012.

     Direktiivejä ei siis vain pläjäytetä lakikirjaan sillä sekunnilla kun ne on EU tuutannut ulos. Eikä direktiiviin voi myöskään vedota ennen kuin se on väännetty sinne omaan lainsäädäntöön ja saatettu jäsenvaltiossa voimaan (kunhan tämä tehdään määräajan puitteissa jne.).

    • Ansku

     Kiitos Mirri näiden tärkeiden asioiden esilletuonnista. Tosiaan ainakin itse olen tuudittautunut siihen ajatukseen, että mitään EU:n sisällä myytävää kosmetiikkaa ei enää teststtaisi eläinkokein. Aikanan (15-20 v sitten) kuljin itse Animalian lista taskussa kosmeostoksilla, mutta viimeiset 5-10 v olen ajatellut sen olevan tarpeetonta… Mistähän saisi oikeaa ja ajantasaista tietoa kosmetiikan eläinkokeista?

    • Sanni

     Ok. Muistankin vielä kun edellisen kerran taisit samasta asiasta minua oikaista…. En taida jatkossa ottaa asiaan enää kantaa kun en siitä tiedäkään. :/ Harmillista.

 2. badis

  Ihana juttu! Hitsi tuolla olisi varmaan kiva olla töissä, tyylikästä ja mukavan tuntuista – vähän kuin kosmis-strömsö! ;)

  p.s. Oikein kivaa matkustelua sulle, mahtavaa että otat ja repäiset!

  • Sanni

   vähän kuin kosmis-strömsö!

   Precis…! ^_^

   • Maria

    Mulle tuli ihan sama mieleen, vaikuttaa tosi sympaattiselta työpaikalta! :) Tykkään kyllä tosi paljon Dermosilin tuotteista, parasta on E-vartalovoide, joka on tähän mennessä kokeilemistani ainoa, joka ei jätä ihoa tahmaiseksi.

  • Myy

   Ihan samaa mietin!

   Olen kyllä tykännyt monista Dermon tuotteista ja onneksi pakkauksetkin on viime vuosina rullanneet parempaan suuntaan ulkonäkönsä puolesta. :)

 3. Marika

  Joskus kauan sitten käytin paljonkin dermosilin tuotteita, mutta luonnonkosmetiikkaan siirtyessä ne jäivät. Oli kiva huomata nyt verkkokaupassa, että myös Dermosililta löytyy sertifikaatin saanutta luonnonkosmetiikkaa! Seuraavaksi tilausta siis sinne suuntaan. :)

  Ja kyllä, silloin kun olen viimeksi tilaillut, oli tuotevalikoima kyllä huomattavasti pienempi! Värikosmetiikkaa en muista olleen lainkaan ja toisaalta esim. vartalovoide oli helppo tilata muutaman vaihtoehdon seasta. Nyt tulisi runsauden kanssa ongelmia, ellei ECOCERT ohjaisi ostopäätöksiäni niin vahvasti. ;)

 4. Jenni

  Miten mä olen voinut kymmenen vuotta (niin kauan olen ollut epäsäännöllisen säännöllisesti asiakkaana) luulla, että Dermosil on ruotsalainen yritys… No, tästä lähin tilaan sieltä vielä ahkerammin, kun kuulin, että kotimainen on :D

  Kasvopesu kuului minunkin suosikkeihin vielä joitain vuosia sitten, kunnes totesin aavistuksen liian tujuksi omalle iholle. Mutta multivitamiinivoide kasvoille on täysi kymppi! Ja oikeastaan kaikki vartalovoiteet ja deodorantit ovat hyviä. Meikkipostausta odottelemaan siis, niitä en olekaan Dermosililtä kokeillut.

  Olipa mielenkiintoinen juttu, kiitos tästä! :)

 5. Jonsku

  Mielenkiintoinen postaus :) Itsekin käytän silloin tällöin Dermosilin tuotteita, mielestäni purkit ovat todella kauniita!

  Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta osaatko näin yhtäkkiä heittää mitään mielipidettä Exuviance-tuotteista? Kosmetologi ylisti ne maasta taivaaseen, minulla on ongelmaiho, johon tosiaan kaipaisin apua nyt, kun opiskelen asiakaspalveluammattiin, mutta hinta hieman hirvittää..

  • Johanna

   Exuviance on ihan loistokamaa, mutta hinta on kyllä karsea jos suomesta ostaa. Mä tilaan englannista tai ebaysta josta saa puolet halvemmalla. Suosittelen kokeilemaan sellaisen aloituspakkauksen joka kestää 4 viikkoa ja sitten tehdä päätös jatkaako käyttöä vai ei. Mulla auttoi ihoon exu, mutta nyt taas pitäisi ostaa pari pulloa ja sitten taas kirpaisee. Se täytyy vielä muistaa että ne pullot on tosi riittoisia!!

  • Sanni

   En osaa valitettavasti sanoa Exuviancesta mitään, en ole koskaan kokeillut yhtäkään tuotetta enkä itse asiassa edes pitänyt kädessäni yhtäkään Exuviancea. Ihan vieras merkki minulle, mitä nyt nimen olen kuullut.

 6. Annakaisa

  Aaa ihana postaus! Vitsit, että oon kade, kun pääset tämmöisille reissuille, näähän on suoraan mun päiväunista :D Itsekin oon jo pidempään käyttänyt Dermosilin tuotteita ja siltikään en esim. ole tiennyt, että tää on täysin suomalainen firma :O No aina oppii uutta :)

 7. Aino

  Kiitos kivasta postauksesta! (Ja tietty koko blogistasi :) Suosikkimerkkeihini kuuluvasta Dermosta on aina ihana lukea blogeista, kirjoittele vaan jatkossakin.

 8. ann

  Ei liity tähän, mutta pakko kiittää siitä ihanasta porkkanakakkureseptistä (vhh)! En karppaa, mutta ihan uteliaisuudesta oli pakko kokeilla, koska ohjeessa ei ollut vehnäjauhoja :) Oli ihan superhyvää!!

  • Sanni

   Hih, kiitos! ^_^ Tosiaan nyt kun olen vuoden päivät karppileivoskellut niin en enää edes tajua mihin ihmiset tarvitsee vehnäjauhoja…. :P

 9. elina

  Hei pakko kysyä! Osaisitko suositella jotain merkkiä,jonka valikoimasta löytyisiä ihon punaisuutta (esim. punoittava T-alue) vähentävää peitekynää? Maybellinelta löytyisi mintun vihreä peitekynä,mutta sitä ei harmi myydä Suomessa :/

  Olisin todella kiitollinen,jos osaisit auttaa minua!

  • Sanni

   Kynämuodossa en tuollaista tuotetta tunne, mutta nappina löytyy ainakin Lumenen Red Neutralizer ja Blascolta & Ben Nyeltä löytyy myös vastaavat, Blascolla taitaa olla jopa useita eri sävyjä punaisen neutraloijia.

 10. Auroora

  Ihana ja mielenkiintoinen postaus!

  Ja tämäkin on ot, mutta siemennäkkäriohjeeseesi liittyen.. Millä mielestäsi kannattaisi korvata vehnänlese, kun en halua sitä käyttää?

  • Sanni

   Haluatko välttää leseitä ylipäänsä? Siis kaikkia leseitä? Muutenhan voit korvata sen vaikka kaura- tai ruisleseellä, ne tosin eivät ole yhtä vähähiilihydraattisia. Jos kaikki leseet on nou-nou, niin korvaa vaikka lisämantelijauholla, soijajauholla, proteiinipulverilla tai hampunsiemenjauholla. Tai kaikkien noiden yhdistelmällä. :)

 11. Harmaafuksia

  Kiva postaus! Taas niin ihanan rehellinen ja sinun näköinen. Oli mielenkiintoista ”käväistä” Dermosil-päämajassa.

 12. Ulpu

  Olipa taas mielenkiintoinen postaus, kiitos! O:)

 13. Hattis

  Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus taas, kiitos! Dermoshopin tuotteet ovat kovassa käytössä mutta uusiakin löytöjä olisi niiden joukosta kiva tehdä, joten odotan tuotearvostelujasi kovasti.

  Ja pidä oma linjasi, ole lahjomaton! Olen kovalla kädellä poistanut kirjanmerkeistä blogeja joilla ei tunnu olevan enää muuta virkaa kuin toimia (piilo)markkinointikanavina. Ei vaan jaksa.

 14. Päivi

  Hei, tää oli kiva juttu, itse tilailen silloin tällöin dermosilin tuotteita. Pohdinkin tässä nyt, että ovatko napanneet sinut malliksi juttuun ”heleän näyttävä silmämeikki Duo-luomivärillä”, dermoshopin syyskuvasto 5/2013? Siinä on kaunis vaalea tyttö, joka on niin sinun näköinen, mutta ihan varmaksi ei voi sanoa, mutta totutusta erilainen meikkikin voi vaikuttaa… :)

  • Sanni

   Ei ole meikäläinen :)

 15. SJ

  Hei! Hyvä ja kattava postaus, kiitos.

  Dermosil on kuulunut minun tuotteisiin jo kauan ja olen sen aina havainnut hyväksi!
  Blogissani olisi myös Dermosil-arvonta jos kiinnostaa :)

  http://myttyra.blogspot.fi/2014/07/hehkeana-heinakuussa-d-e-r-m-o-s-i-l.html

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.