Karkkipäivä
Karkkipäivä

Roadtrip Day 4 – linnaa ja lattaria

Eihän me minnekään Savonlinnaan sitten eilen päästy. Mutta linnaan kuitenkin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän ensimmäinen pysäkki oli kuitenkin ihastuttava Lappeenranta. (Ja hei – katsokaas kuka löysi Olympuksestakin miniatyyriasetuksen! :D)

Haminassa emme sitten pysähtyneetkään lainkaan. Luulin koko ajan että olimme menossa sinne, kun mies vain kääntyi Lappeenrannan liittymästä. Se vain kohautti olkapäitään ja sanoi että ”joku paikka piti jättää listalta, ei ehditä kaikkiin”. Jahas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mies on käynyt Lappeenrannassa joskus aiemminkin, minulle vierailu oli ensimmäinen. En yhtään tiennyt mitä odottaa Lappeenrannasta, mutta näin viehättävää kapunkia en rehellisesti sanottuna tiennyt kohtaavani..!

(Minulla on kotimaan rakkaudestani huolimatta aikamoiset antipatiat suomalaisten kaupunkien esteettisyyttä kohtaan, varmasti tiedätte mitä tarkoitan kun miettii meidän keskivertokaupunkien betoni/aaltopeltilaatikoita versus keski-Euroopan koristeellinen arkkitehtuuri.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lappeenrannasta paljastui oikein tunnelmallisia alueita, kuten satama, linnoitus ja Kauppakadun seutu satamasta sankarihautausmaalle. Ainakin näin kolmen tunnin vierailun perusteella. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linnoituksen helmi on Majurskan talo, 1800-luvun puolivälissä rakennettu alunperin upseeriperheiden asuinrakennus. Nykyään talossa toimii ihana monen huoneen käsityöläisputiikki sekä mitä ihastuttavin vanhan ajan tyylin kahvila. Ihan pikkuisen harmitti kun päivän kahvikiintiö oli jo tehokkaasti vedetty täyteen aamiaisella, olisi pitänyt jäädä juomaan vaikka lasi vettä..! ^_^

Seuraavana ohjelmassa oli lounas, jonka Mr. Karkkipäivä nautti Satamatorilla oikein perinteiseen Lappeenrannan tyyliin..!

Roadtrip_Day4_7

Satama-Sanni :) -nimisestä kioskista herralle löytyi vety, eli kinkulla ja kananmunalla täytetty lihapiirakka. Jälkiruoaksi lähti viereisestä Marttojen kioskista vohvelia. ”Piirakka oikeaan kylkeen, vohveli vasempaan”, mies totesi ja huuhtoi komeudet alas kolalla ja kahvilla. :)

Itse nautin oman lounaani toisessa osoitteessa. Etsin ensin käsiini lukijan vinkkaamaan raakaruokakahvilan Cacao Flow’n Koulukadulta, mutta päädyin toteamaan että paikan ainoa ruokaisampi annos, Flow Salaatti, ei olisi raaka-aineidensa puolesta vienyt nälkääni. (Meikä on tottunut mättämään aikamoiset proteiinimäärät joka aterialla…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aivan loistava lounas löytyi Kauppakadulla sijaitsevasta talomuseo Volkoffin kahvilasta. Tämä oli kyllä todellinen löytö! Edit. Anteeksi lappeenrantalaiset, talohan on Wolkoff, ei Volkoff. *sokea*

Roadtrip_Day4_8

Järjettömän kookas kolmesta ruokalajista ja kahvista koostunut lounas kustansi 13,50€! Toinen toistaan ihanampia herkkuja notkuvasta viherpöydästä sai ensin käydä hakemassa salaattia, marinoituja kasviksia, juustoa ja päivän keittoa niin paljon kuin sielu sietää, ja sitten pöytään tarjoiltiin valinnan mukaan lämmin liha- tai kala-annos. Päivän kala-annos tosin oli tällä kertaa kylmä.

Kalalautanen koostui silakasta, katkaravuista, kylmäsavulohesta, mädillä täytetystä kananmunasta, tillimarinoidusta sillistä ja vielä jostain minulle tuntemattomasta mätimoussehommelista (ja perunoista joita en syönyt). Herranjestas mikä lounas alle 14 eurolla….! Ihan mieletöntä. Jo tuon kalalautasen tyylinen annos maksaa missä tahansa ravintolassa varmaan pari kymppiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lappeenrannan vanha raatihuone on sekin Kauppakadun varrella.

Seuraavana sitten nokka kohti Imatraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuimme Imatralle vasta neljän jälkeen, kun viivyimme Lappeenrannassa suunniteltua pidempään. Mies ehdotti, että josko kuitenkin jäisimme kuudelta alkavaan koskinäytökseen saakka, ja näin päätimme tehdä.

Sitten vain soittamaan Savonlinnan hotelliimme Lossiranta Lodgeen, jonne piti erikseen ilmoittaa jos saapuisimme myöhempään kuin klo 18. Soittaessani paljastuikin, että hotelli oli hävittänyt varauksemme, ja huoneemme oli annettu toiselle vieraalle. Puheluun vastannut henkilö pahoitteli asiaa kovasti, ja tarjosi meille toista huonetta sisarhotellista – aivan täyteen hintaan! Ei siis mitään korvausta siitä että alkuperäinen varauksemme oli hävitetty. Olimme varta vasten halunneet ja varanneet hotellin parhaan ja tunnelmallisimman huoneen omalla puulämmitteisellä saunalla ja porealtaalla, eikä tarjottu toinen huone vastannut millään lailla alkuperäistä.

Olimme lievästi sanottuna *ittuuntuneita. Illanvietto omalla terassilla Olavinlinna-näköaloilla veden äärellä oli sitten siinä. Mies tuli niin pahalle tuulelle ettei halunnut enää etsiä toista hotellia Savonlinnasta ollenkaan vaan päätti että jäämme yöksi Imatralle. Käänsimme katseemme vieressä kohoavaan rakennukseen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imatran Valtionhotelli.

Ei mikään hullumpi paikka yöpyä tämäkään. ;) Kaikeksi onneksi hotellissa oli huone vapaana ja näin Savonlinna muuttui ”Imatranlinnaksi”. Olin ehdottomasti halunnut nähdä tämän upean rakennuksen Imatralla, ja nyt sitten pääsin tutustumaan sen lakanoihinkin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imatrasta totean, että paikka vaikutti kaupunkitunnelmaltaan sellaiselta hyvin ”perus”suomalaiselta (ei poliittisesti! ;). Keskusta ei ollut ihan niin viehättävä kuin Lappeenrannassa ja Kotkassa.

Valtionhotellin vaikuttava siluetti ja kosken alueen henkeäsalpaavat maisemat ovat kuitenkin eittämättä sellaiset, joilla harva kaupunki pystyy kilpailemaan. En ollut muuten lainkaan tajunnut, että ne sijaitsevat ihan keskustassa! Meidän vierailuajankohtanamme myös Big Band Festival loi kaupunkiin tunnelmaa ja eloisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koskinäytös oli todellakin upea. Tosin show’n valo-osuuden merkitys jää kesäillan valoisuudessa epäselväksi, itse en huomannut mitään valoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näkymä on kuin jostain saksalaisesta linnasta…. Valtionhotelli häämöttää puiden keskellä. Kertakaikkiaan häkellyttävät maisemat!

Pilveen vetäneen taivaan sabotoitua terassisuunnitelmani koskinäytöksen jälkeen menimme pariksi tunniksi rentoutumaan hotellin kylpylään. Altaat eivät olleet kummoisia (miten porealtaassakin voi palella..?), mutta naisten puolen Oriental-sauna ja höyrysauna olivat ihania. Miehet saavat tyytyä tavalliseen saunaan omalla puolellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söimme pikaisen illallisen hotellin ravintolassa  Kalakiintiö alkoi jo olla aika tehokkaasti täynnä, ja söin illalliseksi tällä kertaa kasvisrösti-vuohenjuustotornin. (Tarkistin keittiöstä etteivät röstit olleet perunasta – eivät olleet vaan kaalista ja porkkanasta ;))

Illallisemme oli pikainen, sillä halusimme ehtiä Big Band Festareiden Afro Cuban All Stars -keikalle.

Roadtrip_Day4_19

Siellä sitten jamiteltiin myöhään yöhön. Ei hitsi että mä rakastan lattarimusiikkia! Kun sain käteeni rommikolan ja antauduin Afro Cubanin  soundien vietäväksi oli fiilis kuin 8 vuoden takaiselta Kuuban matkaltamme..! Kuuba <3.

Iltamme Imatralla oli loppujen lopuksi niin hauska ettei meitä IBBF-teltassa sheikatessamme enää yhtään harmittanut Savonlinnan Lossiranta-kokemuksen peruuntuminen.

Kiitos Lappeenranta ja Imatra, oli oikein mukava tutustua! :)

*

Tätä kirjoittaessani kaarramme juuri Savonlinnan Seurahuoneen eteen kohteenamme lounas ja Muikkuterassi.

Kommentit (35)

 1. Hessu

  Ihana kuulla näin kauniita sanoja omasta kotikaupungista. Lappeenranta <3

  Aion noudattaa esimerkkiäsi ja harrastaa jatkossa enemmän kotimaanmatkailua. Aina se on ollut suunnitelmissa mutta jäänyt kuitenkin tekemättä tekosyystä tai toisesta.

 2. Oona

  Ihanaa, että joku bloggari joskus vierailee täällä kaakossakin, usein kaikki on aina länsi-Suomessa! :) Mutta Lappeenranta on oikein ihana kesäkaupunki, sääli, että talvella täällä on lievästi sanottuna kuollutta (+ venäläisiä turisteja :D).

  Roadtrippiänne on mukava seurata, toivottavasti loppumatkannekin sujuu hyvin! :P

 3. elkkuh

  Pakko sanoa, että onneks satuitte tulemaan Imatralle just IBBFn aikaan, koska ei tänne muuten ketään kehtais kutsuakkaan :D Mutta ihanaa, että oli hauskaa, Imatran keskustahan ei tosiaankaan oo mikään hehkeä (kuten ei mikään muukaan paikka täällä)

  • Junantuoma

   Muualta tänne Imatralle muuttaneena (eli täkäläisittäin junantuomana) en voi – taas kerran – kuin ihmetellä kommenttiasi. Mikä ihme siinä on, että ei haluta nähdä sitä hyvää ja kaunista, mitä täältä(kin) kyllä löytyy! On Saimaata, Vuoksea, Valtsua ja iloisia karjalaisihmisiä (tästä mainiona esimerkkinä Virkkukoukkusen Tiina).

   Minusta tänne oli helppo kotiutua enkä kaipaa muualle. Tottakai syksyisin ja talvella on vähän ankeampaa – mutta samanlaista se on muuallakin!!! Tiedän kokemuksesta, sillä olen asunut tätä ennen kuudella eri paikkakunnalla. Harrastusmahdollisuudetkin ovat tämän kokoiseen kaupunkiin monipuoliset ja hyvät.

 4. Elina

  Lappeenranta on kyllä todella kaunis kesällä :)

 5. kaisu

  Upeita kuvia! Ja vähän siistiä, että pistäydyitte Lappeenrannassa :) Ite oon sieltä kotoisin ja nykyisin asustelen just siellä, minkä päätitte jättää välistä.. eli Haminassa :D on tää Haminakin kaunis kaupunki! Mutta jos Lappeenrannan ja Haminan väliltä piti valita… niin oikeen valinnan teitte!

  Mukavaa kesää Sanni!

 6. Bemu

  Minulle tuttuja paikkoja; varsinkin Imatra <3

 7. Ines

  Oi voi olipa todella harmin paikka tuo lossiranta-juttu, viehättävän majoituspaikan olitte löytäneet! Vieläkö on aikomuksena yöpyä Slinnassa vai jatkuuko matka muualle? Huomenna alkaa oopperajuhlat, joten sillon tämän kylän sesonki varsinaisesti alkaa!

  • Sanni

   Tämän yön vietämme Heinävedellä Valamon luostarissa. :)

   Kävin tuossa Savonlinna-pysähdyksen aikana katsastamassa miltä missaamamme Lossiranta olisi näyttänyt, ja aika kivan näköinen paikkahan se oli, ja mahtavalla lokaatiolla… Tuollainen tympeä palveluasenne vain saa kavahtamaan eikä paikkaan siinä mielessä tee mieli palata. Todella harmi. :/

   • Ines

    Ei varmasti hullumpi vaihtoehto sekään :)! Kyllä täytyy vieläkin ihmetellä ja harmitella tuota heidän asennetta, mutta täällä majoitus on tiukassa oopperajuhlien aikaan (kaikki halukkaat eivät mahdu yöpymään) ja yrittäjät haluavat hyötyä ahnaasti sesongista viimeistä petipaikkaa myöten.

    Tosin juhlat alkavat vasta huomenna ja ilmeisesti heillä oli vapaana jokin korvaava majoitus (josta todellakin tulisi antaa sitten alennusta, tai olla tasoltaan yhtä hyvä!!!) Mutta totuushan on kuitenkin se, että teillä oli varaus ja he ryssivät homman..mutta virheitä voi aina sattua..

    Toivottavasti kerkesitte muuten nauttia kaupungin antimista ja monia hyviä vinkkejä ja vierailukohteita olisi minullakin ollut antaa. Mutta mielenkiinnolla odottelen, saitteko irti kaupungista mitään ja löysittekö muutamia helmipaikkoja :), vaikka jonkinlainen pettymys varmasti jäi tältä visiitiltä käteen.

    • Sanni

     Toivottavasti kerkesitte muuten nauttia kaupungin antimista

     Ehdittiin viettää Savonlinnassa lopulta runsas kolme tuntia, joka kului pääasiassa lounaaseen ja kuulumisten vaihtoon vanhan koulukaverini kanssa. Käytiin ruoan jälkeen kahvilla torilla ja käveltiin sitten rantaa pitkin Olavinlinnalle. Tosi kaunis kävelyreitti! :) Eli hurjasti ei ehditty kohteita nähdä, mutta nautittiin kovasti niistä maisemista mitä Seurahuoneen ja linnan väliin mahtui :)

     Päivä oli kyllä niin ihana sään puolesta ja Savonlinnan terassit niin houkuttelevia että ei suoraan sanottuna hirveästi tehnyt mieli palata kuumaan autoon ja jatkaa ajomatkaa, mutta luostari odotti… :)

   • Jebajebs

    Voi kuinka kiva että just Heinävedelle päädyitte :D mun sukulaiset asuu siellä! Ja on muute nättiä siellä päin(: Siellä nyt on ”vieraille” semmonen asenne mutta ”tutuille” siellä ollaan toista maata… vaikka mun mielestä toisin päin voi olla!!!!!! (: kävitte muutes aika lähellä minun kotiani! (kahden tunnin ajomatka Huom.Suom. :D) mutta hyviä matkoja;) vähä jännää on just tollee lähteä matkalle! itse lähtisin mielelläni :D

    • Sanni

     Täällä ollaan edelleen, terkut Valamosta! :)

 8. Alcyone

  Tosi kiva, että tykkäsit Lappeenrannasta! Nyt täytyy myöntää, etten oo ikinä käyny Wolkoffissa. Siun suosittelun jälkeen taatusti käyn siellä :)

 9. Mau

  Siis mitä ihmettä, jos hotelli tuollalailla töpeksii, niin sehän on heidän velvollisuutensa järjestää asiakkaalle vähintään samantasoinen tai parempi majoitus alkuperäiseen hintaan. Aika omituista touhua tuollainen!

 10. -Eve

  Purjehdimme joka kesä Saimaalla muutaman viikon ja Savonlinna ja Lappeenranta kuuluvat ehdottomasti suosikkipaikkoihimme. Harmi etten muistanut suositella sinulle Savonlinnan hotelli Hospitzia, jossa on aina ystävällinen palvelu ja sijainti rantakadulla aivan Olavinlinnan tuntumassa. Yötä en ole hotellissa viettänyt, mutta käymme usein aamiaisella kun veneemme on hotellin lähisatamassa. Mainitsemastasi hotellista ja sen asiakaspalvelusta minulla on myös huonoja kokemuksia, vaikka paikka mukavan idylliseltä vaikuttaakin :(

  Oliko suunitelmissanne suunnata myös Kuopioon? Siellä kannattaa käydä kurkkaamassa Pikku Pietarin torikujaa, jossa on kivoja käsityöputiikkeja ja mukava tunnelma.

  Oikein hyvää matkan jatkoa!

  • Sanni

   Tuo Hospitz oli itse asiassa mulla seuraavana soittolistalla silloin kun tein hotellivarauksia, että jos ei Lossirannasta olisi saatu huonetta niin Hospitz olisi ollut next in line. Ehkäpä yövymme siellä sitten seuraavalla Savonlinnan visiitillä…? :) Elättelen jo toiveita josko ensi kesänä tulisi vihdoin käytyä Oopperajuhlillakin….

   Oliko suunitelmissanne suunnata myös Kuopioon?

   Joo, Kuopio on vuorossa huomenna! :) Pikku Pietarin Torikuja onkin minulle tuttu, siellä on yksi ihana kahvila jonka takapihan terassilla olen joskus paistatellut auringossa…. ^_^

 11. Lumituuli

  Voi itku!
  Miun sydän sykkii Savonlinnalle, kesäisin.
  Ja tosi ikävää, että siellä on yhä edelleen tuollaista palvelua.
  Olisi ollut kiva kuulla, että kaupungista olisi löytynyt kivoja paikkoja ja kivaa tunnelmaa.

  Kaupungin kesäsesonki on lyhyt, ja käsittää oikeastaan vain Oopperajuhlien ajan. Silloin on kyllä majoituksissa täyttä. Silti luulisi, ettei millään majoituspalveluja tarjoavalla tyypillä ole varaa noin heikkoon asiakaspalveluun.
  Jotenkin tosi ikävää, etteivät edes koettaneet hoitaa tilannetta niin, että teille olisi jäänyt edes astetta parempi mieli. Sie asiakaspalvelutyötä paljon tehneenä varmasti tiiät…

  Toivottavasti joku linkkaa tämän siun postauksen ko. paikkaan. :)

  Harmi,että koitte noin kurjaa asiakaspalvelua. Toivoisin, että olisit löytänyt edes jotain Savonlinnan viehättävyydestä ja hyvistä puolista.

  • Sanni

   Olisi ollut kiva kuulla, että kaupungista olisi löytynyt kivoja paikkoja ja kivaa tunnelmaa.

   Oi, kyllä Savonlinnassa on tunnelmaa vaikka tuo hotelli mokasikin…! :) Harmittaa tietysti että vierailu kaupungissa kutistui suunnitellusta puolesta vuorokaudesta kolmeen tuntiin. Olin todella odottanut kiireettömiä kävelyretkiä ja tutustumista muihinkin kulmiin kuin itsestäänselvään satama-Olavinlinna-alueeseen…. Mutta no, tämä meni nyt näin. Toivottavasti ei mene taas 11 vuotta ennen seuraavaa Savonlinna-visiittiä..!

   Jotenkin tosi ikävää, etteivät edes koettaneet hoitaa tilannetta niin, että teille olisi jäänyt edes astetta parempi mieli. Sie asiakaspalvelutyötä paljon tehneenä varmasti tiiät…

   Joo, tiedän…. ja siksi todella ihmettelin henkilön asennetta. Hän vain toisteli että ”Tämä oli inhmillinen virhe, kaikkihan me teemme virheitä” – joo, niin teemme, mutta virheistä myös hyvitellään, etenkin kun ollaan asiakaspalvelualalla ja kyse vielä omasta yrityksestä…! Tilanteet täytyy viimeiseen saakka yrittää hoitaa niin, ettei asiakas jää pettyneeksi.

 12. Banni

  oi kuinka nättiä Suomessa onkaan :d en ole edes tajunnut että jossain maassa niin kuin SUOMESSA olisi noin nättiä! (: :D :D

  • Sanni

   Niin, välillä sitä ihan unohtaa tai tulee sokeaksi kotimaansa kauneudelle, ei ns. ”näe metsää puilta”. :)

 13. Katri

  Aivan ihania kuvia kotikaupungista Lappeenrannasta :) Miten miusta tuntuu että miun on lähdettävä viettämään ”päivä turistina” keskustaan ja käytävä ainakin Volkoffin lounaalla :P

  • Sanni

   Joo, kyllä sun täytyy! :D Tuota lounasta jään kyllä kaipaamaan, olen vähän kade teille lappeenrantalaisille…! En muista että olisin missään koskaan saanut tuollaista vastinetta rahalle mitä ruokaan tulee.

 14. Magia

  Olipa mukava lukea, että viihdyitte kotikaupungissani Imatralla. :)sitä varmaan paikkakuntalaisena osaa niin arvostaa. Itse kyllä pidän kosken ympäristöstä ja luonnosta. Löytyy Imatralta muitakin kauniita paikkoja, joten ei yhtään vähätellä siellä elkkuh. ;) Pari kertaa ollaan oltu Valtionhotellissa nyt yötä, kun ollaan Tampereelta vierailtu Imatralla. Ihan kiva paikka. :) Ja tosiaan, bb-viikolla siellä näkee ihmisiäkin ja meno on aivan toinen. Koskipuistossa nuoria ja terassit pullollaan ihmisiä. Muulloinhan siellä on aika kuollutta, tai lähinnä venäläisiä ostosturisteja.

  • Sanni

   Löytyy Imatralta muitakin kauniita paikkoja, joten ei yhtään vähätellä siellä elkkuh. ;)

   Joo, en halunnut missään nimessä vähätellä ja aivan varmasti löytyy muitakin kauniita alueita! Meidän aika rajoittui vain tuohon ydinkeskustaan niin mielikuva syntyi sen perusteella. :)

 15. Hannah

  Ihan mahtavaa että päädyitte Wolkofiin lounaalle! Kun luin kokemuksistanne Porvoosta ravintolasta, jossa saitte huonoa palvelua, olisin suositellut Wolkoffia, mutta kommenteissa olit kirjoittanut teidän jo olleen Lappeenrannassa. En olisi suositellut paikkaa niinkään palvelun takia, vaan juurikin tuon hinta-määrä-laatu-suhteen takia, nimittäin järkytyin siitä Porvoon ravintolan lounaan hinnasta! Ajattelin heti että mitä hittoa kun täältä saa kaupungin yhdestä parhaista ravintoloista lounaan alle 15 eurolla. Todella kiva että eksyittekin sinne :) ja kiva muutenkin että tykkäsitte Lappeenrannasta, täällä on kyllä aika ihanaa elellä :) talvella kaupunki vähän nukahtaa, mutta keväällä herää aina niin ihanasti talviuniltaan :) tervetuloa uudestaankin!

  • Sanni

   nimittäin järkytyin siitä Porvoon ravintolan lounaan hinnasta!

   Joo, olihan se Wanhan Laamannin lounas tyyris, en minäkään normaalisti 25 euroa lounaasta maksa mutta tällä kertaa halusimme varta vasten lounastaa vähän ”hienommassa” paikassa. Ruoka oli toki makujen puolesta eri tasolla kuin useimpien edullisempien ravintoloiden, eli kyllä me makujen puolesta ymmärrettiin miksi ravintola on maineikas, mutta palvelu kuuluu luonnollisestikin kokonaisuuteen. Kyllä mä 25 eurolla odotan saavani ystävällistä ja ripeää palvelua ja aterimet pöytään, en pelkkää hyvää ruokaa. :)

   (Ja oli kyllä tosiaankin kiva ”löytää” Lappeenranta! :))

   • Hannah

    Niin aivan, unohdinkin että kyseessä olikin fiinimpi ja maineikas ravintola. Toki se selittää hintaakin, ja toisaalta vaikka perus pihviannos ravintolassa voisi maksaa saman verran :) harmi että palvelu ei vastannut odotuksia, itsekin odottaisin noin tasokkaassa paikassa palvelun olevan parempaa. Hyvää loppumatkaa teille :)

 16. Anne

  Ihana lapsuuteni Lappeenranta, lehmusten kaupunki jossa viehättävä koko Linnoituksen alue. Voi ”siuta” kun pääsitte siellä käymään….

 17. Panda

  Voihan miniatyyri… :D

  Lpr:n keskusta on kyllä ehkä sieltä suunnalta viihtysämpiä mitä on.

  Minusta kaikki Suomen kaupunkeja koskevat ”se on kesäkaupunki”-kommentit (oli se kaupunki mikä tahansa) ovat hassuja koska en nyt tiedä onko mikään kaupunki Suomessa sen erityisemmin talvikaupunki ja silloin kauneimmillaan :D. Mutta ymmärrän kyllä pointin ja käytän sitä itsekin.

  Me käytiin toissapäivänä roadtripillä Tammisaaressa ja Hangossa. Lähellähän ne toki ovat mutta silti.

  Valamo <3

  • Sanni

   Minusta kaikki Suomen kaupunkeja koskevat “se on kesäkaupunki”-kommentit (oli se kaupunki mikä tahansa) ovat hassuja koska en nyt tiedä onko mikään kaupunki Suomessa sen erityisemmin talvikaupunki ja silloin kauneimmillaan :D.

   Samaa mieltä, mistähän paikasta Suomessa voisi todeta että ”Se on talvikaupunki”..? :) Joku kylä Lapissa? :)

   • Mari

    Turku on ihana myös talvella <3 :)

 18. Sari

  Tulee ikävä kotiseuduille täältä liian kuumasta Espanjasta kun näen kuviasi… Kiva että päädyitte sinne päin lopulta!

 19. Tiia

  Voih, Imatran Valtionhotelli! Se on kyllä vain yksi hienoimpia rakennuksia tässä maassa… Ikinä en ole siellä käynyt, mutta olen lukenut (moneen kertaa) Laila Hirvisaaren kirjasarjan, joka kertoo mm.Valtionhotellista ja sen historiasta. Yleensä luen vähän vakavampia kirjoja, mutta se Imatra sarja on ollut kyllä jostain syystä sellaista hömppää mistä olen tykännyt! Äitini teki kaverinsa kanssa jopa ”turistiretken” valtionhotelliin kirjasarjan luettuaan;) Tosin samalla verukkeella lähtivät Englantiin katsastamaan Jane Austenin maisemia (mukamas);)

  Suomessa on talvella erilaista, hiljaista kauneutta. Kesäisin on elämää ja tapahtumaa. Ja syksyn harmailla, koleilla keleillä ei vaan ole missään kivaa tai kaunista.

  Kiitos sinulle suuresti (ja kestämistä Mr.Karkkipäivälle;)) että raportoit ihanaa reissuanne. Yhtä hyvinhän olisit voinut todeta, että lähdemme viikon roadtripille, Karkkipäivä jää lomalle. Ihania paikkoja ja kauniita kuvia! Kiitos!

 20. Sannu

  Todella kauniita kuvia Lappeenrannasta! Ihana, kaunis linnoitus ja satama: niille ei vedä vertoja kovin moni paikka tässä maassa. Meillä on tapana käydä (ainakin) kerran kesässä kurkkimassa kotimaan tarjontaa, joskin nyt lasten kanssa hommaan on ollut pakko lisätä kotieläinpihoja ja Titi-nalle taloa, jotta jaksavat paremmin kulkea äidin perässä katsomassa nähtävyyksiä :).

  Hanko ja Loviisa ovat jääneet erityisesti mieleen ehkäpä siksi, että ovat kovin erilaisia paikkoja, kuin kotikaupunkini. Ahvenanmaallakin kuljeksimme muutama vuosi sitten :). Pohjois-Suomi on kesäaikaan koluamatta ja toki paikkoja löytyy muutenkin vielä vuosikymmeniksi. Suosittelen kotimaan matkailua minäkin kaikille. Suomi on pullollaan upeita paikkoja :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.