Karkkipäivä
Karkkipäivä

RMS Beauty – kaunista vaan ei kestävää

Tänään esittelyssä RMS Beauty, ylellinen ja vähän erilainen luonnollinen meikkisarja. Sarjan kotimaa on Yhdysvalloissa.

Miksi erilainen? Ensinnäkin, RMS:n tuotteet pohjautuvat öljyihin ja rasvoihin. Luomivärit, meikkipohjat, poskipunat, allihopa, ovat rasvaisia. Toisekseen, RMS on ”raakakosmetiikkaa” eli käyttää tuotteissaan kuumentamattomia, mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aineita. RMS:n sivulla lukee, ”formulated with raw, food grade and organic ingredients in their natural state”, jonka tulkitsen niin, että ainesosat ovat niin lähellä sitä tilaa missä ne ovat luonnossa. Tämä tosin ei voi päteä mineraaleihin, jotka luonnollisestikin on puhdistettava ja partikkelit jauhettava jotta niitä voi käyttää kosmetiikassa.

 RMS_IMG_0782

Sain RMS Beautyn tuotteita testattavaksi Eleven.fi-verkkokaupalta. Settiin kuuluu Beauty Oil -kasvoöljy, Un Cover-Up -meikkipohja ja sivellin sen levitykseen, Living Luminizer -kuultovoide ja Eye Polish -luomiväri. Olin toivonut myös poskipunaa mutta toivomani sävy oli varastolta lopussa.

Sarja vaikutti filosofiansa pohjalta erittäin kiinnostavalta (ja tuotteet kieltämättä tyylikkäiltä), mutta olin skeptinen meidän synkkauksesta heti alkuun. Tiedätte miksi: Sanni ja rasvaiset meikit, etenkin rasvainen luomiväri. Voiko toimia…? Aiempi kokemus ei ole ollut juhlien arvoinen.

Täyteläisen voidemaiset meikkipohjat ”hikoilevat” usein irti iholtani ja rasvaiset luomivärit kasautuvat luomivakoon. Ja nyt olin testaamassa kookosrasvapohjaan perustuvaa meikkivoidetta ja luomiväriä. Mitähän tästä tulee..?

Jos joku muistaa tammikuisen Pakkassuosikit-postaukseni, niin siitä kävi ilmi että ainakin Beauty Oiliin tykästyin kovasti. Siitä lisää postauksen lopussa. Keskitytään jutussa ennen kaikkea meikkipohjaan ja luomiväriin.

RMS_UnCoverUp_IMG_0802

”Un” Cover-Up (kyllä, kirjoitetaan RMS:n mukaan juuri noin, lainausmerkeillä), on sarjan bestseller-tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seokseen ei ole lisätty mitään mikä absorboisi rasvamaisten ainesosien kiiltoa ja toisi sitä synteettisille meikkivoiteille ominaista samettista ihotunnetta. ”Un” Cover-Up on rehellisesti rasvainen voide. Se ei kuivu iholla vaan pinta jää juuri sellaiseksi mitä kookosrasvan, risiiniöljyn, mehiläisvahan, kaakaovoin ja jojobaöljyn cocktaililta saattaisi odottaa. Eli tahmeaksi. Ainakin minun ihollani.

RMS_IMG_0796

Voiteen levittäminen sarjan omalla (söpöllä!) siveltimellä onnistui oikein mallikkaasti. Voide levittyy kauniin tasaisesti ja yllätyin sen peittävyydestä. Ensin kovin kiiltäväksi iholle jäävä voide himmenee imeytyessään, ja tuloksena on lopulta – – –  kaunis, hehkuva, tasaisen värinen iho. Siis sanalla sanoen: älyttömän kaunis iho.

Ennen ja jälkeen:

RMS_UnCoverUp_before_after

Sävy 22 näyttää kuvissa ehkä aavistuksen kalpealta kasvoillani, mutta livenä se ei näyttänyt siltä.

RMS_UnCoverUp_beforeafter2

Ällistyin miten hyvin voide peitti vasemman poskeni punoituksenkin, laajentunut verisuonikin katosi. Käytin voidetta myös silmänalusilla peiteaineen sijaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulos ansaitsee suuren lähikuvan ;)

Wow, tämähän on…. mahtava meikkipohja! Vai… onko..?

Olen kokeillut RMS:n pohjaa useita kertoja talven aikana, ja jokainen kerta on mennyt samaa rataa: ensin iho näyttää aivan törkeän upealta, sanoinkuvaamattoman kuulaalta, raikkaalta ja tasaiselta. Mutta… ilo on lyhytaikainen. Meikkipohjalle käy juuri niinkuin pelkäsinkin: se ei kestä iholla vaan sulaa jo seuraavan parin tunnin aikana, liukuu paikoiltaan ja ikäänkuin haihtuu. Illalla iho on liejuisen näköinen.

Entä puuteri – voisiko se auttaa? ”Un” Cover-Up on kehitetty käytettäväksi ihanteellisimmillaan ilman puuteria ja sarjan yhden raaka-aineen ”Un” Powder -puuteria (silica) suositellaan vain rasvoittuvalle ihotyypille tai jos henkilö välttämättä haluaa matan lookin. Minun mielestäni ”Un” Cover Upin luoma eteerinen kuulaus on koko RMS:n meikkipohjan kauneuden pointti, enkä haluaisi sammuttaa sitä puuterilla. Kokeilin kyllä pari kertaa tuputella päälle mahdollisimman ohuelti Laveran irtopuuteria, mutta tulos ei ollut senkään avulla kestävä. Ja kuulaus todellakin sammui.

Mutta katsellaan vielä pari kuvaa lisää valmiista meikistä ennen illan finaalia.

idRMS_meikki_IMG_2300

Poskilla Jemma Kiddin voidemainen Guava-poskipuna (ihana). Poskipäillä ja kulmaluulla RMS:n Living Luminizer -kuultovoide. Poskipunaa ja kuultotuotetta levittäessä meikkipohja alkaa jo haihtua; koska mikään ei varsinaisesti ole kiinnittänyt meikkivoidetta ihoon, sitä tarttuu sormeen kun taputtelen päälle muita tuotteita. Posken verisuoni on taas näkyvissä.

Luomilla RMS:n Eye Polish sävyssä Magnetic. Siitä lisää alempana.

RMS_IMG_0806

Living Luminizer on makuuni vähän liian jähmeää. Pidän notkeammista koostumuksista kun on kyse kuultovoiteesta. Jähmeät koostumukset vaativat enemmän työstöä iholla = irrottaa alla olevaa meikkipohjaa.

Vielä toinen RMS:n meikkipohjan kestävyyteen liittyvä tekijä: alle laitettu kosteustuote. RMS Beauty suosittelee välttämään synteettisiä normikosteusvoiteita ja käyttämään ”Un” Cover-Upin alla luonnollista kasvoöljyä, mieluiten tietysti sarjan omaa Beauty Oilia. Teinkin havainnon, että ”Un” Cover-Up levittyy jotenkin tasaisemmin öljyllä kosteutetulle iholle kuin normikosteusvoiteen päälle (kai öljyinen meikkivoide mukautuu helposti öljytylle iholle), mutta kestoon en huomannut alle laitetun kosteustuotteen vaikuttavan. Primereita RMS Beauty ei luonnollisestikaan suosittele, sillä niissä on synteettisiä ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulas on iho… Lookista tulee mieleen talvinen versio tästä omiin lempparilookkeihini lukeutuvasta dewy skin -meikistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kas niin. Lähden kaupungille ja kuvaan meikin taas palatessani kotiin.

Miltä nyt näyttää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tältä. En tiedä miten hyvin ihon tila välittyy kuvan kautta, mutta ”Un” Cover-Up on jo liuennut reilusti ja iho näyttää hikiseltä.

”Un” Cover-Up ei tosin ole ainoa joka on liuennut…. ;) Voidaan havainnoida myös Sephoran Waterproof-kynän levinneen ja liuenneen. Se ei ole kovin yllättävää: wp-koostumukset liukenevat herkästi rasvaan, ja kun sekä ylä- että alaluomella on rasvainen tuote (käytin Un Cover-Uppia myös silmien alla peiteaineena), ei rajaukselta voida odottaakaan kovin hyvää kestävyyttä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vessan valossa.

Summa summarum: minulla harmillisesti ”Un” Cover-Up ei toimi, mutta tuotteen suosio huomioiden se varmasti kestää paljon paremmin monien muiden iholla. Toisaalta kestävyyden mekanismi jää minulle mysteeriksi: iho tuottaa luonnostaan talia. Terveen ihon pinta on luonnostaan vähän rasvainen. RMS:n meikkipohja on rasvainen. Ja rasvat liukenevat rasvoihin. Millä pelkkiin rasvamaisiin aineisiin + väripigmentteihin perustuva tuote voi kiinnittyä ihoon siten että pinta kestää koko päivän…?

.

Katsotaanpa sitten Eye Polish -luomiväriä.

RMS_EyePolish_Magnetic

Kun avasin purkin, oli luomivärin päällä kerros erottunutta kookosöljyä. Imeytin sen paperiin ennen kuin lähdin levittämään tuotetta.

Magnetic on kaunis metallin hohtoinen taupe-sävy.

Luomivärissä on käytetty risiiniöljyä lukuunottamatta samaa rasvapohjaa kuin ”Un” Cover-Up -pohjassa.

RMS_Magnetic

Tässä Magnetic juuri levitettynä. Luomella voi havaita jo minuutteja levityksen jälkeen vekin, johon rasvainen sävy alkaa kerääntyä.

Ja miltä Magnetic-meikki näytti kaupungilta palattua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nnoh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla sävy oli liuennut ja kadonnut käytännössä kokonaan. Alla oli pohjustuksena Urban Decayn Primer Potion.

RMS_Magnetic_IMG_0236

Tässä yhden Magnetic-testikerran tulos illalla ilman pohjustajaa…

I rest my case. Eiköhän tämän tyyppisen luomivärin epäsopivuus luomilleni ole tarpeeksi demonstroitu.

.

Minua kiinnostaisi tietää, millaisilla luomilla tällainen luomiväri voi ylipäänsä pysyä…? Miten kuivumaton, rasvainen aine voi millään keinolla pysyä jatkuvassa liikkeessä olevalla ihoalueella..?

Onko jolla kulla onnistuneita kokemuksia RMS:n Eye Polishista?

Lopuksi: suosikkini RMS:n testituotteista.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0925

Beauty Oilia kuvaillaan RMS:n sivuilla kevyeksi, mutta sitä se ei ole. Ei paksuintakaan tahmaa, mutta kaukana kuivaöljymäisestä koostumuksesta. Kyseessä on täyteläinen, iholla selvästi rasvaiselta tuntuva öljysekoitus. Se koostuu jojoba-, ruusunmarja,- buriti- ja tamanuöljyistä. Elevenin sivulla öljyä suositellaan levitettävän kerralla 3 tippaa, mutta tämä on minulle turhan suuri määrä ja iho jää liian rasvaiseksi, yksi tippa riittää.

Öljyn tuoksu voisi täyttää oman postauksen. Se on koukuttava, ihana ja outo. Öljy on hajustettu vaniljauutteella, ja vahva, mausteinen vanilja onkin öljyn päätuoksu. Mutta uskokaa tai älkää, haistan Beauty Oilissa myös jotain hyvin kalanmaksaöljymäistä. Aluksi luulin että kyseessä oli yksittäinen hajureseptorieni ”bad smell day”, mutta kyllä, haistan kalanmaksan joka kerta kun avaan pullon. Kalaisa aromi ei ole epämiellyttävä, se vain on… kalaisa. ^_^

Hajuherkille tiedoksi: vaniljan tuoksu on niin voimakas että se tuoksuu pullon läpikin. Kun avaan kylppärin kaapin, Beauty Oilin raukea vanilja tervehtii minua.

RMS_BeautyOil_Ceridal

Vanilja + ”Möller” ei kuulosta kovin houkuttavalta yhdistelmältä, mutta minä olen täysin koukuttunut siihen. Rakastan sitä. Sniffailen Beauty Oilia usein ihan vain aromaterapeuttisessa mielessä. :)

Pakkasilla käytin Beauty Oilia yksinään, nyt lauhemmilla säillä sekoitan sitä voiteisiin kuten Laveran hajustamattomaan Neutral Fluidiin, jolloin öljy imeytyy paremmin. Käytän Beauty Oil + voide -komboa yövoiteena.

Olenpahan sekoittanut Beauty Oilia myös Ceridal-voiteeseen, jolloin saan vielä ravitsevamman käsivoiteen.

Kun äsken tarkistin RMS Beautyn hinnat blogijuttua varten, hätkähdin kun näin öljyn hinnan – aika arvokasta ainetta käsivoiteeseen..! ^_^ 30 ml maksaa 81,30€.

Muita hintatietoja:

”Un” Cover-Up 38,70€ / 5,6 g

Living Luminizer 40,70€ / 4,8 g

Eye Polish 27,30€ / 4,2 g

Skin2Skin meikkipohjasivellin 40,70 €

*

Mitä ajatuksia arvokas ”rasvameikkisarja” teissä herättää? Onko joukossamme jo RMS:n faneja?

Edit. Nyt on taas aivan valtavasti kommentteja kysymyksien kera jonossa, suurinta osaa vanhempiin postauksiin jätetyistä en ole julkaissut että muistan vastata. Älkää siis ihmetelkö kun kommenttianne ei näy, se odottaa bloginhallinnassa :) Tänään en valitettavasti ehdi vastata kommentteihin, toivottavasti jaksatte odotella.

Kommentit (57)

 1. e

  Moikka! Ootko ajatellu tehä koskaan näitä meikki kokeiluja videolla? Tai videota muuten vaan :)

  • Sanni

   Videoesiintyminen ei ole mun vahvuus, harvat blogissa julkaistut videot nähneet voivat sen vahvistaa ;) Pysyttelen mieluummin näppiksellä.

 2. janita

  Ite oon tykästynyt tähän RMS meikkipohjaan. Ja mielestäni tuossa viimeisessä kuvassa ihosi näyttää vielä hyvältä. Tottakai jos rupee kirkkaan valon alla katselemaan läheltä … Ite tykkään enemmän kuultavista pohjista.:) toisten mielestä saattaa olla että ihoni näyttää hikiseltä.

 3. Elli A

  Voin vain kuvitella, miten tahmaiselta tuo meikkivoide tuntuisi omalla iholla.. Mulla on sen verran kovat vaatimukset meikkivoiteelle (tai mille tahansa koko kasvoihin laitettavalle meikki- ja hoitotuotteelle), että kun sen on levittänyt niin se ei saa tuntua jos kasvoja koskee. Eli jos kokeilee vaikka omaa poskeaan, niin sen perusteella ei saa pystyä kertomaan onko kasvoilla jokin tuote vai ei. Ainoastaan yöllä pystyn levittämään kasvoille hoitavampaa tuotetta tai ei täsin imeytyvä öljyä.

  • Sanni

   kun sen on levittänyt niin se ei saa tuntua jos kasvoja koskee. Eli jos kokeilee vaikka omaa poskeaan, niin sen perusteella ei saa pystyä kertomaan onko kasvoilla jokin tuote vai ei.

   Mulla on sama, en voi sietää jos iholla tuntuu jotain, etenkään tahmeaa.

 4. s | k | l

  Ostin noin kuukausi sitten ensimmäisen luonnonkosmetiikan meikkipohjani ja irtopuuterin. Mietin pitkään aloitanko Zuii:lla, vai RMS:llä, ja valitsin jälkimmäisen.

  Valintaani vaikutti talven jäljiltä kuivunut iho, RMS:n hehkutus joka puolella ja googletuksen kautta löytämäni kommentit siitä, kuinka moni koki Zuii:n meikkivoiteen työstön hankalaksi, tai tuote rullautui iholla. Taitaa RMS olla myös hieman edullisempi, enkä ole varma, löytyykö Zuii:lta irtopuuteria…(?)

  Kävin katsastamassa tuotteet jälleenmyyjällä ja sävytkin tuntuivat sopivilta. Tosin myyjä suositteli minulle astetta tummempaa Un-cover uppia, koska olen todella vaalea ja kasvoni kaipasivat hieman väriä. Itse vaan en pidä siitä, että naama on ihan erivärinen, kun kaula ja muu vartalo, joten ostin vaaleimman sävyn. Puuterista valitsin vaaleimman sävyn, ajattelin että se toisi kasvoilleni hieman väriä. Väritön puuteri oisi voinu tehdä kasvoni taas liian harmaaksi, tai näin ainakin itse kuvittelen :) Tästäkin minulle suositeltiin toiseksi vaaleinta, mutta pidin pääni. Ja onneksi, koska kotona huomasin laittaessani puuteria kasvoille, että vaaleinkin sävy näytti yllättävän tummalta. Täytyy vaan laittaa sitä todella vähän, niin lopputulos ei häiritse ja kasvot saa kivasti väriä.

  Näillä tuotteilla saa todella kauniin ja kuulaan ihon, mikäli Un-cover uppia ei laita kasvoille liikaa. Itse tunnun tekevän niin monesti… Suuria huokosia tämä ei ”peitä”, eikä varsinkaan todella tummia silmänympäryksiä, niinkuin minulla. Yllättävän hyvin ihon punoitus kuitenkin peittyy! Vaikka jälleenmyyjä kehui, kuinka tuotetta pystyy kerrostamaan, ja että sillä saa peittävänkin tuloksen, niin mielestäni se ei toimi niin. Liikaa tuotetta laittaessa pohja ei näytä enää hyvältä, vaikka olisi RMS:n sivellinkin sormien lisäksi käytössä. Olen levittänyt pohjan ensin siveltimellä ja sen jälkeen työstänyt hieman sormin. Minulle myös vakuuteltiin Un-cover uppin olevan yhtä riittoisa, kuin muutkin meikkivoiteet (jos niin nyt voi yleisesti edes sanoa), mutta mulla on ainakin kulunut purkista jo aika paljon muutamassa viikossa.
  Pohja kestää itsellä salilla hikoilun, mutta ei lumisadetta :D Vielä käytössä oleva Aloreen silmänympärysvoide rullautui rumasti pohjan kanssa, joten se on siirtynyt yökäyttöön.

  Un-cover up ei ainakaan mulle tule vakkarituotteeksi, puuterista en vielä tiedä. Ei siinä sinänsä ole mitään vikaa, mutta en ole vielä ainakaan kokenut wau-elämystä sen suhteen, ehkä jonkun muun pohjan kanssa? Pisteet vielä tyylikkään yksinkertaisista pakkauksista.

  Luomivärejä ei ainakaan huvita testata Sannin postaamien kuvien jälkeen! Living Luminizerin testaamista vielä voin harkita.

  Seuraavaksi jatkan meikkipohjan etsintää Kjaer Weisin, tai Zuiin joukoista.

  • milipili

   Siis edelleen myyjät tyrkyttää liian tummaa meikkipohjaa sanoilla ”saa väriä naamaan” , mä en kestä! =DD

  • Anna

   Kjaer Weisin meikkipohja on siitä hyvä, että sen kerrostaminen onnistuu hyvin. Sillä saa tehtyä kevyen, tai halutessaan kunnolla peittävän meikin. Tummat silmänympäryksetkin peittyvät melko hyvin. Koostumus on RMS:n pohjaan verrattuna kuivempi ja jähmeämpi, ja siksi puuterointi ei ole välttämätöntä. Myös meikin kesto on tästä syystä ainakin mun iholla monin verroin parempi. Mun mielestä oikein kuivalla ja hilseilevällä iholla kumpikaan näistä ei ole paras valinta. Itsellä ainakin kumpikin korostaa kuivuutta.

   Zuiin meikkivoiteesta on kokemusta testerin verran. Sen kanssa on tosi tarkkaa mitä sen alle laittaa. Vääränlainen kosteusvoide johtaa meikkivoiteen rullaamiseen.

 5. Alli

  Varmaan ensimmäistä kertaa luen arvostelun Un Cover-Up:sta, jossa tuote on käyttäytynyt ihan samalla tavalla kun mun iholla!
  Rupesin jo epäilemään, että käytän sitä jotenkin väärin, mutta kyllä sen täytyy olla sit ihotyyppikysymys (itsellä pintakuiva sekaiho, joka pukkaa talia t-alueelta päivän mittaan paljonkin). Investoin myös Luminizeriin, jossa on mun mielestä vähän liian näkyviä kuultohiukkasia ja käytänkin mielummin esimerkiksi Ilian Polka dots&Moonbeams -highlighteria (joka on myös kuivempi ja pysyvämpi).
  Kaiken kaikkiaan oma iho tuntuu olevan hankala yhtälö luonnonkosmetiikan värivoiteiden kanssa. RMS:n lisäksi mun iholla ei toiminut hehkutettu Terre d’Ocin BB (rullautui pois), Laveran Mineral Mousse (rullautui ja imautui huokosiin sekin), eikä myöskään Zuii ei toiminut ihollani. Onneksi yksikin hyvä löytö riittää ja tämä peittoaa mielestäni monet synteettiset meikkivoiteet (Iroisien BB).

  • Anna

   Alli: kokeile ihmeessä Kjaer Weisin meikkipohjaa. Se jättää himmeämmän pinnan kuin Iroisien BB ja sitä pystyy kerrostamaan hyvin/ tarvittaessa peittävämpikin meikki onnistuu. Mä olen hurahtanut Idunin mineeralipohjaan, mutta ennen sitä KW:n meikkipohja oli mielestäni luonnonkosmetiikan toimivin. Kovin kuultavaa ja heleää pohjaa KW:lla ei ehkä saa, mutta sitä vartenhan on luminizerit sun muut :)

   • Alli

    Kiitos vinkistä Anna!
    KW:n hankkimista olinkin miettinyt jo kauan, mutta hinta ja sitä myöten pelko pohjan epäsopivuudesta ovat toistaiseksi estäneet hankinnan.
    Mulla on KW:lta ennestään heidän highlighter (kuultotuotteiden keräilijä ilmoittautuu :)) ja mietin, että onko kaikki pakkaukset saman kokoisia. Pääsis nimittäin vähän halvemmalla, jos voisi ostaa meikkivoiteesta refillin highlighterin pakkaukseen. Onko sulla sattumoisin kokemusta tästä?
    Idunia tuntuu monikin hehkuttavan. Itsellä on vain puristepuuteri heiltä. Mineraaleista oma suosikki on pitkän kokeilurumban jälkeen EDM, jota onneksi saa nykyään Suomestakin. BM:lle sen sijaan allergisoiduin parin vuoden käytön jälkeen.

    • Anna

     Alli: KW:n meikkipohja on isommassa rasiassa kuin Radiance Highlighter. Poskipunat ja highlighter ovat samankokoisia. Mä hankin Z-paletten KW:n refill meikkipohjaa ja poskipunaa varten, mutta harmittavaisesti ne eivät mahtuneetkaan pienimpään s-kokoiseen palettiin. Poskipunaa olen sitten säilyttänyt siinä pahvisessa refillpakkauksessa, ja se on pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa (tosin en kuljeta sitä mukanani meikkipussissa).

     Ihoni ei enää rasvoitu entiseen tahtiin (ainakaan talviaikaan) ja Idunilla saa ihanan heleän pohjan. Aiempi suosikki oli Lily Lolo. Mulla EDM aiheutti hurjan allergisen reaktion, silmät turposivat ja olo tokeni vasta antihistamiinilla. Niin yksilöllisiä nämä jutut!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.