Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ripsarit – ihan sama mitä käyttää?

Ripsiväri on minusta ehdottomasti tylsin meikkituote. Vuosien varrella on tullut kulutettua varmasti 3-lukuinen määrä erilaisia maskaroita, mutta yksikään, ei yksikään, ole saanut ripsiini mitään wow-efektiä. Toki jotkut ripsivärit tuntuvat paremmilta kuin toiset; levittävät massan tasaisemmin tai erottelevat ripset tehokkaammin, mutta lopputulos on aina enemmän tai vähemmän samanlainen. Ripseni näyttävät aina samalle.

Omistan tällä hetkellä neljä ripsiväriä. Niissä on ihan erilaiset harjat, ja ”levityskokemus” on jokaisessa erilainen. Jälki ei kuitenkaan eroa nimeksikään.


* Max Factor False Lash Effect erottelee parhaiten ja harja levittää massan ripsiin tasaisimmin.
* Dior Iconic erottelee myös kiitettävästi, mutta massaa tulee ulos paljon FLE’ta reilummin ja ripset menevät helposti klimppiin harjan erottelukyvystä huolimatta. (Nyt Iconicini on jo sen verran kuivahtanut ettei klimppiintymisongelmaa enää ole.)
* Lumene Eye Glamouriser on hyvä perusmaskara jonka pieni harja sopii hyvin alaripsille. Sillä saa yhdellä vedolla vähemmän jälkeä kuin edellämainituilla, mutta kun on sutinut tarpeeksi monta vetoa on lopputulos sama.
* Dr. Hauschkan Volume Mascara on joukosta kostein, mutta kuivuu nopeimmin ja pitää näin taivutukset parhaiten. Se ei erottele yhtä pikkutarkasti kuin Iconic ja FLE, mutta muuten tulos on samanlainen eivätkä ripset jää klimppiin.
Ripset luonnontilassa. Mitkä ripset? :)
Tässä on mun omat henkilökohtaiset ripsimissikisat, kun en kehdannut näillä löpöillä Golden Girlin kisaan osallistua! ^_^ Yrittäkääs arvata mitä ripsaria on missäkin kuvassa. Huomaatteko jotain eroa? Minä en. Vastaukset postauksen lopussa.
Ripsari A
Ripsari B
Ripsari C
Ripsari D
Huomaatteko te omissa ripsissänne suuria eroja eri maskaroiden välillä? Oletteko jumahtaneet käyttämään jotain yhtä suosikkia vai vaihteletteko usein? Mikä on lempiripsarinne? Entä huonoin kokeilemanne?
Ripsiväri on maailman käytetyin meikkituote – mutta niin pirun tylsä! Joka vuosi kehitellään entistä teknisempiä harjoja ja tehokkaampia värimassoja, ja silti ne karvat siinä silmän ympärillä näyttää vuodesta toiseen samalle. Mä en koskaan jaksa intoilla mistään uutuusripsareista enkä blogissakaan tuo ripsivärejä esille. Nyt tiedätte miksi.

Ripsivärikuvat: A – Lumene, B – Max Factor, C – Dr.Hauschka, D – Dior.

Kommentit (29)

 1. Virve

  Hauskaa, minusta taas ripsivärit ovat yksi mielenkiintoisimmista tuotteist ja saan niillä todella erilaista jälkeä aikaiseksi -välillä se vaan vaatii sen sata vetoa. ;)

 2. Anonymous

  Olen samaa mieltä siitä, että kun näkee vaivaa, ripsistään saa samanlaiset oikeastaan kaikilla ripsiväreillä. Eroja puolestaan on huomattavasti siinä, paljonko työtä "optimaaliseen" tulokseen vaaditaan.

  Minulle hyvä ripsiväri on sellainen, joka tekee halutun tuloksen yhdellä levityskerralla. Huonolla taas saa sutia kolme kerrosta ja harjailla ripsistään paakkuja. Massan sijaan tähän tuntuukin vaikuttvan eniten harja.. mutta kai sekin on ero :)

 3. Terhen

  Mä oon kans kokeillut monia eri merkkisiä mascaroita ja joihinkin ollut enemmän tyytyväinen kuin toisiin, mutta efekti on lopulta hyvin samanlainen merkistä riippumatta.

  Viimeisen puolentoista vuoden ajan olen käyttänyt Kanebo 38 mascaroita (nykyään Sensai). Ensimmäisenä kokeilin Separating & Lenghtening ja tykkäsin siitä kyllä todella paljon, mutta mulla herkästi sisänurkkaa laitettaessa iso harja sutaisi ison kökön yläluomelle (sen sai kyllä aina helposti pois, kun sen antoi vain kuivahtaa, silloin se vain rapisee pois kun pyyhkäisee kuivalla topsilla). Seuraavaksi kokeilin sitä perinteistä pieniharjaista ja siinä ei ollut taas sitä suttuongelmaa, mutta sillä oli vaikeampi saada näyttäviä ripsiä juuri sen pienen harjan takia.

  Tällä hetkellä käytän uusinta Sensai 38 Volumising mascaraa ja olen täydellisen tyytyväinen <3 Harja on hieman kaareva ja kärkeenpäin kapeneva. Sillä saa täydellisen helposti laitettua sisänurkan ja ulkonurkan, jotka on mulla ainakin aina olleet ne ongelmat, ettei niihin paikkoihin saa kunnolla väriä. No tällä saa! Lisäksi ripsivärissä on tavallaan kaksi ripsiväriä samassa: jos käyttää vain kaaren sisäpuolta, lopputulos on melko luonnollinen ja erotteleva. Jos taas vielä sen jälkeen harjaa ripset ulkokaarella niin saadaan oikein kunnon volume-efekti, ripsiä tuntuu olevan enemmän ja ne on kärkeen saakka tuuheat ja näkyvät.

  Sen lisäksi, että 38 volumising tuo voluumia ja on helppo käyttää, se myös pysyy tuulet ja tuiskeet ja minkä tahansa säätilan. Se on ainakin mulle tosi tärkeää, että voin luottaa ripsivärin pysymiseen säästä huolimatta. Tää muuten pysyy saunassakin! Testasin kerran :D Eli vaikka lähtis johonkin tositosi kuumaan maahan lomalle niin voi silti luottaa 38-mascaraan.

  Minä tykkään! Tästä en varmasti luovu ikinä :) Suosittelen kokeilemaan.

 4. Anonymous

  Oletko koskaan koittanut Fairydrops ripsivärejä ? Ne ovat lukemani mukaan todella hyviä ja halpoja. Putelitkin ovat aivan mahtavia. Itse en ole vielä koittanut, koska en ole saanut tilattua. Mutta olisi mahtavaa jos voisit testata niitä, ne eivät varmastikkaan ole tylsiä :DD

 5. Pinja

  Itse omistan tällä hetkellä Lumene Blueberry Curl vedenkestävän mascaran, ja Maybellinen sen ison keltaisen olikos nimeltään jokin Maybelline Colossal Volum Express mascara myös vedenkestävä. Omistan myös Lorealin pallopäisen mascaran, sillä harjalla on tosi hyvä levittää, mutta se ei ole vedenkestävä ja tarvitsen vedenkestävää. Se on harmi, on monia kivoja ripsareita, jotka eivät ole vedenkestäviä, mutta itselläni tuppaa kyyneleet valumaan pienessäkin tuulen vireessä :(

  Vielä tähänkin: (jos joku lukee tätä enemmän kuin sitä toista) Onko jollain kokemusta siitä Lorealin ripsiseerumista?? Onko pelkkää hevonkukkua koko seerumi, vai toimiiko ihan oikeasti????

 6. Inkivääri

  Pinja – näitä vanhojen tekstien kommenttilaatikoita harvemmin enää kukaan lukee (paitsi minä, kun valvon kaikki kommentit). Kysyit tuolla aiemmin että olenko itse kokeillut tuota Lorkun seerumia. En ole, enkä suoraan sanottuna sellaisiin oikein uskokaan. Mä en ole hirveästi perehtynyt ripsienhoitoaineiden teknologiaan, siis siihen onko jollain aineella ylipäänsä mahdollista vaikuttaa ripsen kasvuun. Ripsihän kuitenkin kasvaa karvatupesta, ja näin ollen kasvuun vaikuttavan aineen pitäisi päästä sinne tuppeen.. Luulen että suullisesti nautitut ravintoaineet vaikutavat aina kaikkein tehokkaimmin kasvusykliin.

 7. Pinja

  Niin, itse kyllä tajusin sen myös :DD

  Joo jostain englanninkieliseltä sivulta luinkin et jotkut on sitä mieltä et toimii, ja toiset taas eivät.
  Mietin myös sitä että ei se mitään haittaisi jos ostaisin eikä toimisikaan, mutta kun se on aika kallista tavaraa, joten ei aio tuhlata rahojani sellaiseen josta ei ole tarkkaa varmuutta : DD

 8. haha

  Kaikilla on omia lemppareita (ja aika moni on eri kun toisella) Eli tästä voi todeta että maailmassa on liikaa ripsareita (;

 9. Rinaww

  ungg eipä paljoo eroa :”)

  FLE omaan makuuni kuivuu hieman hitaasti, toki jää ”pehmeän” tuntuiseksi mutta aamulla on kiirus jaja.. Itselläni siis sensai 38 – mascara, ehdoton ykkönen ja sitä tulen jatkossa käyttämään (:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.