Rintsikkaostoksilla

Palataan vielä hetkeksi rintajuttuihin.

Kävin nimittäin hiljattain rintsikkaostoksilla, ja se sai minut pahasti ärtyneeksi. Mikä (alus)vaateteollisuutta vaivaa?

RintsikatIMG_0390_2

Okei, reiluuden nimissä mainittakoon, että kävin ainoastaan H&M:llä, eli en voi täysin lähteä yleistämään postauksen ”syytöksiä”. Mutta pahasti pelkään, että sama trendi on nähtävissä muissakin samantyylisissä liikkeissä. (Joudun nyt samalla tunnustamaan, että en ollut käynyt rintaliiviostoksilla varmaan vuoteen. Krhm.)

Huomioin H&M:llä kaksi asiaa: kaikki A/B-kupin rintaliivit (mahdollisesti C:tkin..?) olivat topattuja. Ja toisekseen; toppauksia ei saa enää irti! Ne on ommeltu tissiliivin sisään saumattomasti.

Mitäs helkkaria? Mitä tämä kauppa haluaa minulle sanoa? A/B-kupin rinnat eivät ole okei ilman täytteitä? Jos haluat meiltä liivit, saat väkisin mukana tissejäsi kohentavat pehmusteet! Ennen ne sai sentään otettua pois ja päätettyä itse, haluaako push-up-efektin vai ei. Nyt oletusarvo on se, että pienirintaisella naisella kuuluu olla toppaukset, ei vaihtoehtoa. Ainakin Henkkamaukan mielestä.

Minun oli tarkoitus käydä kartoittamassa tilanne myös KappAhlissa, Seppälässä, Ginassa sun muissa, mutta en ole ehtinyt. Ehkä te lukijat voitte kertoa mikä niissä liikkeissä on tilanne? Saako A-kuppilainen siellä liivinsä ilman pakkopehmusteita?

RintsikatIMG_0393

Tässä ovat toiset ostamani liivit. Kokoni on 80A. Eivätkö kupit näytäkin ihan naurettavan suurilta? Minun mielestä ainakin! No, kai näyttävät kun niissä on varmaan kaksi senttiä vaahtomuovia.

Avaudunpa tässä samalla toisestakin rintsikkaostoksiin liittyvästä ongelmasta. Kun omaa leveän rintakehän mutta pienet rinnat, on sopivien liivien löytäminen yhtä tuskaa. Leveä rinnanympärys liiveissä tietää myös leveämpiä ja tilavampia kuppeja, mutta ei minun tissit niitä kuppeja täytä. Näin ollen vain aniharvat koon 80A:n liivit sopivat. Sopivamman kokoinen kuppi on ympäryksen 70-75 liiveissä, mutta ne taas kiristävät rinnanympärystä ja tuntuvat erittäin epämukavilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koon 80A rinnakkaiskoon pitäisi olla 75B, ja välillä olen tehnytkin onnistuneita löytöjä tämän koon puolelta. Mutta sekin on ihan sattumanvaraista. Tuntuu kyllä hullulta, että 75B:n kuppi voi olla pienempi kuin 80A:n. Kuppien kirjaimiin tuijottamisen voisi siis hyvin lopettaa. ”A-koon tissit” tai ”C-koon tissit” ei lopulta kerro paljonkaan siitä minkä kokoiset pallukat siellä paidan alla möllöttää.

RintsikatIMG_0397

Tällä kertaa löysin sopivimman kupin koosta 70B (siniset liivit kuvassa). Napakka, matala kuppi eikä toppauksiakaan ihan yhtä hillittömästi kuin noissa pilkullisissa. (Ja jälleen – niin hassua miten pilkullisten liivien A-kuppi on leveyden lisäksi vielä paljon korkeampikin..!)

70-ympärysmitan liivit kiristävät kyllä aika pahasti, mutta kun kärsii jonkun aikaa niin tokihan ne siitä ajan kanssa löystyvät…. Oli vain ”pakko” ostaa kun niin harvoin löytää liivit joiden kupit eivät saa rintamusta näyttämään siltä että paidan alla on jotkut kartonkitötteröt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niinpä lähdin kotiin kaksien kompromissiliivien kanssa. Toiset istuvat tissien kohdalta täydellisesti mutta kiristävät pirusti, toiset tuntuvat miellyttäviltä mutta haukkaavat tissien kohdalla ilmaa ja luovat rintamukseen naurettavan pehmopanssarin. Näillä voisi varmaan juosta rinta edellä seinään eikä sattuisi lainkaan! :D

(Miksi muuten ostin väkisin liivit H&M:ltä jos kerran pakkotoppaukset ärsyttävät? Olin ajautunut tilanteeseen jossa viimeisetkin ehjät liivini olivat sanomassa itseään irti ja oli vain oikeasti PAKKO saada jotain. Ahvenanmaalla kauppavaihtoehdot ovat niukanlaiset. Siksi H&M. Niin, ja pitihän liivien tietty olla mahdollisimman halvat. :/)

* * *

Mitä mieltä te olette ”pakkotoppauksista”? Mitä viestiä tämä trendi antaa naisille, tai kertoo kulttuuristamme ylipäänsä? Naisten rinnat eivät ilmeisesti enää saa näkyvästi olla sen muotoiset kuin luonnollisesti ovat, vaan niiden suippoudet, lättänyydet ja roikkuvuudet on muotoiltava liiveillä ”yleisten normien” mukaisiksi pehmeiksi, pystyiksi kummuiksi. Tästäkö on kysymys?

Kommentit (176)
  1. Ihanaa, että joku muukin on törmännyt samaan ongelmaan! Olen huomannut, että jos raaskin laittaa hieman enemmän rahaa rintaliiviehini, kurvaan suoraa tietä lähimpään liivipuotiin. Niissä saa todella henkilökohtaista palvelua ja liivit ovat aina juuri oikeankokoiset. Viime kerralla minulle ei edes tarjottu mitään pakkotopattuja liivejä, vaan ihan normi liivejä.

  2. Olen alkanut ostaa liivini Changelta. Jotenkin tuntui, etten löydä ikinä sopivia esim. vaikka H&M:ltä tai muista halvoista liikkeistä (mikä sinänsä jo ärsyttää). Changella kokoni on 80DD, mistä johtuukin se, ettei monista liikkeistä löydy sopivia. Usein koot loppuvat C:hen tai ovat mummomallia. Käytin aiemmin kokoa 80D, joten en ollut ihan metsässä itse määritellyn koon kanssa, mutta moni tuntuu mieltävän esim. DD-koon jotenkin hirvittävän isoksi. Voin sanoa, että ei ole! Pikemminkin rinnan malli vaikuttaa enemmän… monesti tunnen itseni aivan laudaksi. Ja tuo rinnakkaiskokoasia on mielestäni ihan täyttä soopaa, en ole koskaan löytänyt ”rinnakkaiskoosta” istuvaa liiviä.

    1. lana-caprina
      6.9.2013, 18:09

      Rinnakkaiskokoperiaate pätee vain urheilurintsikoihin, eikä välttämättä niihinkään. Onhan se nyt maalaisjärjelläkin selvää, että rintakehän leveys ja itse rinnat ovat kaksi eri muuttujaa – eivätkä ne muuttujat tuohonkaan lopu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *