Karkkipäivä
Karkkipäivä

Riippuvuus kauneusammattilaisesta

Istuin kirjoittamaan muusta, mutta kun katsoin käsiäni, tartuin kameraan ja kirjoitin tämän.

Kynnet250715

Kynteni ovat hirveässä kunnossa.

Etusormien geelivahvistukset ovat irronneet kokonaan vieden kynnen mukanaan ja loppujenkin kynsien geeli on irronnut pinnasta niin, että on vain ajan kysymys, koska nekin katkeavat/on leikattava. Kävin huollossa vasta kaksi viikkoa sitten. Tekijöitä todellakin on moneen lähtöön, ja näiden kynsien kohdalla tekijän viilauskommenteista saattoi kenties jo päätellä jotain henkilön ammattitaidosta… Pinta oli myös sen näköinen että vakkarilaittajani olisi saattanut päästää pienen kirkaisun jäljen nähdessään.

Viitteeksi: vakkarilaittajani tekemä geelivahvistus pysyy moitteettomana viisikin viikkoa, ja pysyisi varmaan pidempäänkin mutta kasvuraja vaatii tietysti huollon.

Kynnet250715_vasen2

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole kirjoittaa huonoista kynsiteknikoista, vaan ylipäänsä kauneustoimenpiteistä, jotka aiheuttavat riippuvuuden tekijäänsä. Kynnet, ripsenpidennykset, mahdollisesti hiustenpidennyksetkin. Ja ehkä joillekuille kampaaja yleisestikin, tai jopa kosmetologi, jos iho on tottunut saamaan tietyn, ihon kuntoa merkittävästi ylläpitävän hoidon tasaisin väliajoin. Ja onhan vielä valoimpulssikäsittelyt ihokarvoille… Ne jos mitkä ovat ehdottomasti säännölliseen ajankohtaan sidottuja.

Kynnet, ripset, kauniit hiukset ja kaunis iho. Sallin nämä turhamaisuudet jokaiselle naiselle. Mutta ne kun saattavat myös hankaloittaa elämää sisältämällään tekijäriippuvuudella. Kuten minunkin kynsitapaukseni osoittaa, aina ei vain voi luottaa korvaavaan hätäapuun. Toinen tekijä saattaa pahimmillaan jopa pilata huollettavan kohteen. Kun menen seuraavan kerran vakkarilleni, joudumme aloittamaan alusta ja kynteni täytyy muotittaa mikäli haluan niistä taas pitkät.

idKynnet250715_oikea

Kuulostaa hurjan triviaalilta asialta, mutta mikäli haluan säästyä esimerkiksi tämän hetken tilanteelta, jossa joudun käytännössä teippaamaan sormenpääni jotta pystyn pesemään hiukset (joka on pessyt hiuksiaan puoliksi irronneilla geelikynsillä tietää mitä tarkoitan), minun on suunniteltava huoltotoimenpiteet jo kauan ennen matkaa ja varmistuttava, että olen vakkarini paikkakunnalla juuri ennen lähtöä. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, ja voihan vakkarilaittajakin olla lomalla tai sairaana. Sitten kärvistellään ja mietitään, että kaikkeen sitä asettaa itsensä vain jotta saa nätit kynnet/ripset/hiukset jne.

Kynnet250715_vasen3

Tietyt kauneustoimenpiteet tekevät meidät riippuvaisiksi.

Kuka tunnustaa olevansa riippuvainen kauneusammattilaisestaan?

Minkä kauneustoimenpiteen tekijään teillä on riippuvuussuhde? Onko jakaa joitain ”kauhutarinoita” tilanteista, joissa ei ole päässyt vakkarilleen ja hiukset/kynnet/ripset on hoitanut joku muu vähemmän mairittelevin seurauksin?

Kommentit (46)

 1. Puppe

  Tunnustan, tunnustan! :) Mulla on ollut kynsissä akryylivahvistukset vuodesta 2009 alkaen. Huollatan kynnet kerran kuussa ja rakastan sitä, kuinka kynteni ovat aina kauniit ja huolitellun näköiset. Pinnallista, sinänsä tarpeetonta kauneudenhoitoa ja ilmankin pärjäisi, mutta voi, miten paljon iloa kauniit kynnet tuovat jokaiseen arkipäivään! Löysin tuolloin vuosia sitten ensikokeilulla hyvän kynsimuotoilijan, enkä ole kertaakaan näinä vuosina uskaltanut tai halunnut ottaa riskiä ja luottaa toiseen ammattilaiseen, kun oma kynsimuotoilijani tekee niin hyvää ja kestävää laatua. Sen verran olen kuullut muiden ihmisten tuskailua irtoilevista ja huonosti tehdyistä kynsistä, etten uskaltaisi vaihtaa tekijää. Kynsihuoltojen aikatauluttaminen lomien tms. suhteen vaatii välillä suunnitelmaallisuutta ja aikataulujen sumplimista etukäteen, mutta kynsien tuottama ilo maksaa mielestäni vaivan.

 2. Anna

  Omat ripseni ovat ohuet mutta älyttömän jäykät. Lontoossa käydessäni ostin Harrodsilta kahdet Shu Uemuran ripsientaivuttimet. Näillä minunkin änkyräripseni saa taipumaan. Aikaa se kyllä vie jonkin verran, mutta mieluummin näin, kuin että ottaisin ripsien pidennykset.

  (Olisitpa muuten nähnyt sen Shu Uemura-osaston miesmyyjän. Kauniiimpaa miestä en ole tainnut koskaan nähdä…)

 3. Äni

  Samaan kategoriaan valoimpulssihoitojen kanssa voinee tässä yhteydessä lukea myös ihokarvojen sokeroinnin. Olen itse ääneenkin nauranut vakisokeroijalleni, että käyn useammin sokeroinnissa kuin kampaajalla – ja jos pitää esim budjettisyistä valita vain jompi kumpi, satsaan mieluummin sokerointiin ja siirrän kampaajaan vaikka kuukaudella. Tai kahdellakin. Ja mulla on sentään lyhyet hiukset, jotka tavallisesti vaatisivat ylläpitoleikkauksen noin neljän viikon välein. Sen sijaan käyn sokeroinnilla noin viiden viikon välein ja kampaajalla noin kerran kahdessa kuussa. :D

  Kampaajanikin tietää, että lyhyestä hiusmallista huolimatta käyn harvemmin kuin leikkaus sallisi. Sanonkin hänelle usein, että leikkaa siten ettei ylikasvanutkaan tukka näytä aivan järkyttävältä. Ja hyvin on toiminut! Toisaalta tämä kampaajakin on minulla vakityyppi. Jopa niin vakituinen, että asioin hänen luonaan Tampereella myös niiden kahden vuoden aikana, jotka asuin Helsingissä. Worth every penny! Pari kertaa testasin eri pk-seudun kampaajia, mutta sitä omaa ja yhtä osaavaa ei vain löytynyt. Aina palasin vakkarin luokse. Onneksi muutimme takaisin Pirkanmaalle. ;D

 4. milipili

  En jaksa olla enää riippuvainen kestään , siksi otsiskin on ylikasvanut ja antihistamiini reseptini vanhentunut, en saa aikaiseksi varata aikaa, edes netissä. Ja miks vaan äijille on walk-in parturit, kyllä mullekin kelpaisi!

 5. pums

  En ole kyllä riippuvainen mistään, omat kynnet on vahvat ja niitä lakkailen kerta viikkoon, hiuksissa on viidettä vuotta oma väri ja latvoja tasottaa kaveri pari kertaa vuodessa, ripsiin riittää ripsiväri ja kulmia värjään kotona itse kerran kuussa tai kahdessa. Käytän pari tonnia vuodessa matkusteluun hyvällä omalla tunnolla kun monella naisella sama summa menisi pelkkään kauneudenhoitoon :)

 6. Hanna

  Ihanaa, muitakin riippuvaisia! Itselläni kulmat laittaa aina sama ihana kosmetologi. Jälki on hyvää ja ihminenkin on aivan mahtava ja huolehtivainen! Kauhistuttaa jo ajatus vuoden päässä siintävästä muutosta toiselle puolele Suomea…. Kerran tein sen virheenettä menin halpojen hintojen perässä toiselle kosmetologille. No, seuraava kuukausi kuljinkin sitten pipo visusti ”kulmakarvojen” päällä :D kiitos ihanata blogistasi, jokainen kirjoitus vaan jaksaa Ilahduttaa<3

 7. Myy

  Mä lopetin rakennekynsien pitämisen, kun vakkaritekijä vaihtoi alaa. :D Ei vaan jaksanut etsiä uutta.

 8. meow

  Olen opiskelija ja kahvilassa töissä. Olisikin varaa vakkareihin ;) Ja kynsille ei voi tehdä mitään (työn takia). Käyn kampaajalla 1-2 kertaa vuodessa. Onneksi hiukset ovat luonnostaan kehuja saaneet ruskeat, niin ei tarvitse värjätäkään :) Aijoo ja satsasinpa kerran epilaattoriin, niin ei tarvi sokerointeja tms. En ole katkera, halusin vain tulla kertomaan vähän erilaisen stoorin :D

 9. Elisa

  Jos sun kynsiä tekee edelleen Tampereella sama tyyppi jonka vinkkasin, niin arvaapa miksei mulla enää oo kynsiä: kun en enää pääse hänen luokseen niitä teettämään! :D Olin ihan joka ikinen kerta tyytyväinen jälkeen ja koristeluihin, lisäksi kynnet pysyivät aina todella hyvin ja pitkään (jopa 7vk minulla).

  • Sanni

   Jos sun kynsiä tekee edelleen Tampereella sama tyyppi jonka vinkkasin

   Kyllä tekee :) Olen edelleen superkiitollinen vinkistä :)

 10. Hilma84

  Käyn joka viiden viikon välein sokeroinnissa. Se on rasittavaa, koska yhtään kertaa ei voi jättää väliin tai seuraavalla kerralla touhu koskee ihan p*********sti! Toisaalta jälki on hyvää ja kosmetologini on aivan ihana (muuten tuskin olisinkaan lähtenyt siihen rumbaan)!

 11. Hennaj

  Kävin pari vuotta sitten ottamassa ensimmäiset ripsienpidennykset hauraiden ja katkeilevien ripsieni takia. Melkein vuoden sain niistä nauttia ja omat ripsenikin tulivat parempaan kuntoon kun ei tarvinnut ripsentaivuttajaa ja ripsiväriä käyttää ollenkaan. Noin 10 kuukauden päästä sain ripsienpidennyksistä tulehduksen toiseen silmääni ja jouduin luopumaan niistä. Vähän aikaa omat ripseni olivat hyvässä kunnossa kunnes taas alkoivat heikentymään ja katkeilemaan. Tälläkin hetkellä molempien silmien ripsirivistöstä puuttuu noin milli ripsiä eivätkä tunnu millään kasvavan takaisin. Ripsiseerumit ja risiiniöljyt on testattu mutta eipä niistäkään taikaa ole :(

 12. Anni

  Sun ei olisi ikinä kannattanut lähteä tuohon kynsihulabaloohon: Luonnolliset kyntesi ovat paljon nätimmät kuin nuo.. hmm.. terävät, paksut, epäluonnolliset sojottimet sormiesi päissä. Ei voi taas kuin puistella päätä joidenkin naisten ”huolille”. Turhamaisuus sallittakoon, mutta saako se nyt hieman liian suuren roolin..?

  Jos kyntesi kasvavat pitkinä kieroon tjsp, niin viilaa ne lyhyiksi, siis muutama milli sormenpäästä, lakkaa, ja olet todella tyylikäs (kaikki kynnet tasapitkinä huom). Ehkä olisi aika jättää taakse tuo pinttynyt pakkomielle pitkiin kynsiin. Kierot mitkä kierot, mutta nuo rakennekynnet ovat vieläkin pahempi vaihtoehto. Jo niin monilla on rakennekynnet nykyään, että niissä ei ole mitään hohtoa enää. Ripsistä puhumattakaan..

  Mikset voisi olla kynsinesi rohkeasti ihan oma itsesi?? Usko, jos kykenet, mutta omat kyntesi ovat oikein sievät.

 13. Eija

  Itselle on käynyt niin monesti samoin kuin ylläolevissa kuvissa, etten jaksa enää nähdä vaivaa tekokynsistä. Lakka riittää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.