Karkkipäivä
Karkkipäivä

RENillä greipit ja rypäleet sekaisin

A.k.a ”näsäviisastelua hedelmistä.” ^_^ Että mä olen sitten ihana hiustenhalkoja näiden incijuttujen kanssa!

REN_Neroli_grapefruit

Huomasin vain hassun – ja sinänsä triviaalin – virheen RENin uudistuneessa viinirypäle, jojoba & shea -vartalovoiteessa. Ilmeisesti RENillä ei olla ihan turhan tarkkoja eri hedelmien kanssa. :)

REN_bodycream

Uudistuneen version nimi on vaihtunut Neroli- ja greippi -vartalovoiteeksi. Eipä siinä muuten mitään, mutta voiteessa ei ole sen kummemmin neroliöljyä kuin greippiäkään. :) Sen sijaan voiteessa on viinirypäleensiemenöljyä ja bergamotin vettä, niinkuin vanhassakin versiossa. Itse asiassa kaikki vaikuttavat aineet ovat ihan samat.

Grapefruit_grape

Grapefruit- ja grapeseed -sanat voivat mennä paremmallakin tuotekehittelijällä sekaisin. Ilmeisesti.

REN_bodycream_vanha

Vanhan voiteen pakkausteksti ja inci.

REN_bodycream_uusi

Uudistuneen voiteen pakkausteksti ja inci. Kun vanhan pakkaustekstin kirjoittajalle oli selvää, että tuotteessa on käytetty viinirypälettä, niin mistä uuden pakkauksen kynäilijä oikein keksi greipin? :P Tunisian appelsiininkukkaöljystä puhumattakaan.

Tämä nyt ei ollut mikään tärkeä kosmeettinen havainto, mutta ehkä kevyesti viihdyttävä sellainen. Jos olisin vielä pedantimpi, jaksaisin ehkä lähettää RENille kyselyn miksei heidän neroli- ja greippivoiteessaan ole nerolia ja greippiä. Mutta enpä taida. :)

Kommentit (19)

 1. Juuli

  Haha, oot ihana kaikkien näiden incien kanssa :–D myönnettäköön että en ikinä itse tulisi huomaamaan moista…

  Mutta lähetä vaan se kysely!! Olis mielenkiintosta tietää mitä vastaavat- jos vastaavat!

 2. Sini

  Hah, kyllä minusta kannattaisi laittaa puljulle mailia, että ovatko itse huomanneet kyseistä pikkumokaa. ;)

 3. Nuppu

  Ahahaha täysin aiheeseen liittymätön kommentti mutta:

  näin unta että tulin katsomaan sun blogia ja olit vaihtanu nimen ja sun uus blogi oli ”Pohdiskeleva pingviini”, koska olit ottanut loparit kosmetiikkamyyjänä. Kirjoitit, ettei kosmetiikka enää kiinnosta vaan aiot sen netti/hajamielisyys-postauksen innoittamana siirtyä kirjoittaan yhteiskunnallisista aiheista.

  Helpotus on siis suuri kun blogin nimi on edelleen Karkkipäivä ja täällä puhutaan INCIstä :D

  • Sanni

   Pohdiskeleva pingviini…! XD Hahaa…! Ei vitsit mikä uni.

 4. ella

  Ranskankielinen ”fleurs d’oranger et pamplemousse” antaa googlen kääntäjässä tulokseksi ”kukkia appelsiini ja greippi” eli samaa huttua uskotellaan useammallakin kielellä. Lienevätkö ensimmäisen kerran hupsuun greippikäännökseen päädyttyään viitsineet enää inciä vilkaistakaan? ;D

 5. Eeva

  Hymyilytti :)

 6. Anonyymi

  Pyytäisin jonkinlaista tutoriaalia modernista 50-luvun meikistä :)

 7. Jonayla

  Ihanaa näsäviisastelua!!! Meinasin juuri kirjoittaa, että mikset laittaisi palautetta, mutta sitten laitoit, ettet laita palautetta. :D Olisi ollut niin mukava tietää, mitä vastaavat.

 8. Fifi

  Hauska huomio! :) Greippi ja viinirypäle menevät varmasti helposti sekaisin englanniksi, mutta ranskaksi moista vaaraa ei pitäisi olla: Greippi on, kuten pakkauksessa lukeekin, ”pamplemousse”, kun taas viinirypäleensiemenöljy on ”huile de pépin de raisin” eli ei sinne päinkään. Todennäköisesti tässä siis on käännetty pakkausteksti suoraan englannista ranskaksi ilman minkäänlaista tarkempaa perehtymistä asiaan.

  Olen muuten lukenut blogiasi jo jonkin aikaa saamatta koskaan aikaiseksi kommentoida. Olen melkoinen kosmetiikkaintoilija itsekin, etenkin huulipunat ovat ikuinen rakkauteni kohde. Blogisi on mielenkiintoinen ja värikäs, tykkään kovasti! :)

 9. Nimetön

  greipit ja rypäleet tuntuvat tuottavan ongelmia muillekin valmistajille: muutama vuosi sitten myytiin bonaqua myi karpalo-greipin makuista vichyvettä, mutta pakkauksessa luki grapefruitin sijaan grape. nyttemmin virhe on korjattu.

 10. Anna Gramm

  No onhan tuossa vanhassa incissä grapefruit seed extract tokavikana, sitä olisi jo melkein voinut kutsua greippivoiteeksi! Itse kyllä lähettäisin puljulle palautetta, ei menisi meikäläiselle tuollainen puppu ihan noin vain läpi. ;)

 11. Varjosusi

  Laita ihmeessä niille se kysymys, että miksi näin :D Ois oikeesti kiva tietää mitä ne vastais! :D

  • Sanni

   Vähän epäilen, että eivät vastaisi mitään. Laitoin aiemmin ihan piruuttani kyselyä Aussielle heidän käyttämistään eukalyptusainesosista (ja niiden hieman harhaanjohtavista markkinointinimistä), eikä siihen tullut mitään vastausta. Epäilen, etteivät suuret firmat piittaa tällaisista asioista.

 12. Sanska

  Tuli mieleeni, voiko toi olla huono juttu jollekulle allergiselle? Ok pahasti allerginen varmaan tsekkaa incitkin mut silti. Korvausrahat mielessä >:o)

  • Sanni

   Niin, en tiedä voiko viinirypäleen siemenöljylle olla allerginen… Onhan incissä monia muitakin ainesosia, joita ei mainita pakkaustekstissä, joten luulen, että allergiset tsekkaisivat joka tapauksessa koko incin. Näin ainakin mun kohtaamat allergia-asiakkaat toimii, katsovat siis aina koko incin.

 13. Pin

  Näin ihan asiaan liittymättä, mitä kameraa sä käytät?

  • Sanni

   Kahta; Canon EOS 400D ja Canon EOS 50D.

 14. Terhi

  Hei Sanni!

  Maahantuojalta terveisiä:) Todella kiva, että olet tutustunut ihastuttaviin tuotteisiimme! Selvittelimme vartalovoiteiden nimi- ja INCI-muutoksia valmistajalta ja kävi ilmi, että nimen he olivat muuttaneet, jotta vartalovoide sopisi yhteen saman linjan virkistävän suihkugeelin REN Neroli and Grapefruit Body Washin kanssa. Nimeä muuttamalla he halusivat nostaa greipin viinirypäleiden tilalta esiin, sillä ensisijaisesti tuotteen tuoksustakin voi greipin tunnistaa. Tuotteen sisältöä itsessään oli hieman muutettu, niin kuin INCI listasta käy ilmi. Muutokset koskivat tuotteen koostumusta ja viskositeetti, bio aktiivisten aineiden pysyessä samoina kuin aiemmassakin versiossa. Uudistetussa tuotteessa greippiöljy on sisällytettynä natural fragrances tuoksuyhdisteeseen, eikä sitä siksi ole erikseen INCI-listassa mainittu.

  Mikäli jatkossa haluat lisätietoa tuotteistamme, voit aina olla meihin yhteydessä, autamme erittäin mielellämme!

  Aurinkoista kesän alkua!
  Terhi Kalliola
  Norex Cosmetics oy

  • Sanni

   Moi Terhi!

   Kiitoksia selvennyksestä! :) Olen tosin edelleen sitä mieltä, että on hieman harhaanjohtavaa markkinoida tuotetta sellaisilla vaikuttavilla ainesosilla, jotka itse asiassa toimivatkin tuotteessa vain hajusteena.

   Itse en muuten haista tuossa tuotteessa greippiä. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.