Remontti on alkanut mieleisellä yllätyksellä

It’s on..!

Ysäripyökille sanottiin eilen hyvästit, kun remonttitiimi saapui purkamaan vanhan keittiön.

Näyttää tällä hetkellä aika paljon paremmalta, jopa ilman kalusteita..! :D

Rumien paneelien irrotus sorkkaraudalla tuotti aivan erityistä tyydytystä. 👏

 

Siitä saakka kun sain avaimet tähän kotiin, olen odottanut tätä hetkeä. Vaikka vanhanaikaisuus ei häiritse minua (ehkä jopa päin vastoin), enkä hae kotiini modernia ilmettä, tämä nimenomainen keittiö ihan sattui silmiini. Moniin asioihin tottuu, mutta tähän en tottunut. Keittiö oli minusta ihan kamala. Kyseessä oli muuten 90-luvun alun Puustelli-keittiö. Puuseppäni mukaan jopa suhteellisen laadukkaasti toteutettu verrattuna tämän päivän laatuun.

Nyt ysärikeittiö on poissa, h-hetki lähenee ja jännitys tiivistyy.

Purkupäivänä keittiöstä paljastui mieleinen yllätys: tiiliseinä. Rustiikkinen tiiliseinä tuli esiin kummankin puretun korkean kaapin takaa, oven vieressä ja ikkunaseinällä.

Rakastan tiiliseiniä..! Niissä on jotain ihanan lohdullista ja lämmintä. Ne jos mitkä luovat kotoisaa tunnelmaa.

Niinpä spontaani ajatukseni oli: tämä täytyy hyödyntää! Miten tän voi hyödyntää..?!

Juttelin asiasta remonttimestarin eli puuseppä Eetu Tinganderin kanssa, ja hän lupasi haudutella ideoita yön yli. Olin kovasti ihastunut näkyyn rustiikkisesta seinästä, mutta se mistä innostuu, ei aina taivu järkevään toteutukseen.

Pyysin puuseppää olemaan asiassa rehellinen ja sanomaan suoraan, voisiko tiiliseinän jättää näkyviin tyylikkäällä ja muuhun keittiöön istuvalla tavalla. Tänä aamuna sain kuulla ”tuomion”: kyllä, tiiliseinä saadaan hyödynnettyä. 😍 Minulle esiteltiin muutama tapa toteuttaa asia, ja huomenna vahvistuu, millä lailla tiiliseinä-detalji lopulta toteutetaan.

Olen suorastaan lapsellisen innoissani tästä odottamattomasta bonuksesta…! Saan keittiöön ripauksen tiilirakennuksen tunnelmaa…! 😍

Ikkunaseinän tiili jää peittoon siivouskomeron sekä jääkaappi-pakastimen taakse, mutta oven viereinen tiiliseinä hyödynnetään.

Eetu Tingander ohjaa tiimiään keittiötyömaalla.

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen valintaani teettää keittiöni puusepällä.

Kerroin aiemmin, että menetettyäni täysin hermot keittiöfirmojen deittailuun ja tuloksettomaan kirjeenvaihtoon eri urakoitsijoiden kanssa, päädyin pyytämään tarjouksen paikalliselta puusepältä. Olin keittiöön liittyvistä valinnoista, vaihtoehdoista ja hintavertailuista lopulta niin stressaantunut, että suunnilleen lamaannuin. En ole kodinsuunnittelija-tyyppiä ja kuormitun valinnoista, samalla kun kontrollifriikkinä kuitenkin viilaan nippeleitä loputtomiin – tällä pohjalla keittiöremontti osoittautui projektina minulle lähes ylivoimaiseksi ponnistukseksi.

Sain olohuoneeni tapetoineelta maalarilta vinkin puuseppä Eetu Tinganderista, ja palaset loksahtivat paikoilleen. Tiesin, ettei puusepän keittiö ole halvin, mutta sujuvuus on lisäarvo, josta olen valmis maksamaan. Aika ja hermotkin ovat rahaa. Okei, hintalappu oli budjettiini nähden todellakin korkea, mutta puuseppä, minun tavoin nuori yrittäjä hänkin, oli avoin yhteistyöehdotukselleni. Saan urakasta alennusta ja remontti esitellään blogissani. 🙂🙏🏻

Keittiö on asunnon jälkeen kallein sijoitus, mitä olen elämässäni tehnyt, mutta tuntuu jo nyt sen arvoiselta. Eetu Tingander on tosi erilainen toimija kuin minä, ja se on loistavaa. Minä vatvon ja tunteilen, tämä puuseppä tekee, ja onnistui nopeasti suodattamaan mun sekavasta visiosta kaiken olennaisen ja tekemään sen perusteella toimivan ja mun näköisen suunnitelman. Keittiöurakka toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, ja palveluun kuuluu, että asiakkaan toive toteutetaan niin vähällä vaivalla asiakkaan puolelta kuin mahdollista. Olisin varmaan halutessani voinut antaa Eetu Tinganderille mun moodboardin, lähteä kuukaudeksi Kreikkaan ja palata valmiiseen keittiöön.

Projekti on todella tuntunut vaivattomalta. Olen itse sekoillut ja säätänyt materiaalien kanssa ja välillä unohtanut jo sovittuja asioita, mutta Tingander-tiimin hermo on kestänyt ja projektia on rautaisella mutta ystävällisellä kädellä luotsattu eteenpäin aikataulussa pysyen. Mun kaltaiselle ikuiselle säätäjälle – joka kysyy Instagramissakin muiden neuvoa kodin valintoihin joka toinen päivä..! 🙈 – tällainen jämpti ja ajatuksiakin ilmeisen hyvin lukeva urakoitsija on ollut kullan arvoinen.

Ensi viikolla selviää, miltä valmis keittiö näyttää, – ja tuntuuko se siltä unelmien keittiöltä, josta olen haaveillut…! On äärimmäisen jännittävää nähdä, miltä kaikki värit, pinnat ja materiaalit lopulta näyttävät yhdessä, livenä, oikeassa ympäristössään.

Urakan on tarkoitus valmistua ensi viikon puoleen väliin mennessä.

Mestaripuuseppä Tinganderin kädenjälkeen voi tutustua yrityksen kotisivulla täällä. Showroom sijaitsee Tampereella, verstas Kangasalla.

Tämän haluan vielä kertoa.

Keittiön sopimussuunnitelmaan on kirjattu yhteistyöpostausten osalta:

”(…), kaikki teksti sinulta, rehellistä palautetta niin hyvässä kuin pahassa, asiakkaan suusta.”

Poikkeuksellista nähdä tällaista, kun puhutaan yhteistöistä. Arvostan! 👍 Täältä saa kyllä rehellistä palautetta. :)

Näissä tunnelmissa…!

P.S. Olisi muuten kiva kuulla teidän keittiöremontti-kokemuksia. Miten teidän remontit menivät? Teetittekö keittiön firmalla? Teittekö itse? Miten päädyitte siihen keittiöön, jonka valitsitte? Mitä tekisitte nyt toisin..?

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (37)
 1. Supermielenkiintoista, että valitsit puusepän etkä valmiskeittiötä! Mun unelma on joskus teettää unelmien keittiö puusepällä, niin että se oikeasti voi kestää loppuelämän. Jos kyllästyy johonkin, niin maalaa sitten uusiksi tai vähän tuunaa :)
  Ja ihanaa että sait pitää kiviseinän ♥️

  1. 🙏🏻

   Joskus sitä yllättää itsensäkin..! En keittiöprojektia aloittaessani uskaltanut edes ajatella puuseppään päin, koska se tuntui niin tavoittamattomalta asialta/laadulta minulle. Mutta mitä enemmän keittiön toimittajiin, vaihtoehtoihin ja hintatasoon perehtyi, sitä enemmän ymmärsin, mistä keittiön hinta koostuu ja yllätyin (no, melkein järkytyin), miten pieni hintaero lopulta on tiettyjen ”brändi”keittiöiden ja käsintehdyn puusepän keittiön välillä. Sillä hintaerolla saa ihan valtavan paljon enemmän.

   1. Hei, tästä olisi ihan mielenkiintoista kuulla enemmänkin. Olen itsekin aloittelija kodinremonteissa, ja välillä tuntuu että kaikkeen tietoon hukkuu. :)

    1. Moikka Sarakka! Mun kokemuksen mukaan, jos haluaa keittiönsä mahdollisimman edullisesti, vaihtoehdot ovat:

     1) Ikea + keittiön asennus itse

     2) Ikea + keittiön asennus Ikean kautta

     3) Epoq (Gigantin keittiö)

     tai jos haluaa jotain muuta kuin valmiin ”paketti”keittiön:

     4) Ikean rungot ja sitten hankkii työtasot ja kaappien ovet ja etusarjat muualta (esim. puusepältä, jos haluaa, että keittiössä on myös jotain käsintehtyä). Ja kyselee eri urakoitsijoilta parhaan tarjouksen keittiön suunnittelusta ja asennuksesta. Ja mahdollisista muista töistä kuten maalauksesta. Tämä on sitten se, johon saa menemään loputtomasti aikaa.

     Työtason materiaali sekä kodinkoneet ovat sellaisia, jotka vaikuttavat eniten kokonaiskustannuksiin. Graniitti- ja kvartsikomposiittityötasot ovat todella arvokkaita, laminaattitasot halpoja. Puinen työtaso sijoittuu kustannuksiltaan niiden väliin. Ja kodinkoneissa tunnetusti on vaihtoehtoja muutaman satasen koneista monen tuhannen euron mööpeleihin.

     On hyvä miettiä, mikä on itselle arvokasta ja mistä haluaa maksaa. Arvokasta voi olla tietty keittiöbrändi, nopeus ja edullisuus, käsityöläisyys ja räätälöinti tai suomalaisuus. Toiset suunnittelevat ja puuhaavat remontin eteen mielellään paljon itse, toiset eivät. Palvelu ja kustomointi maksaa, valmisratkaisut ovat edullisia.

 2. Onnea keittiöremontin alkamisesta! Meillä elin 90-luvun keittiön kanssa lähes 20 vuotta (asutaan vanhassa maatalossa) ja keittiö oli kaikista huoneista viimeinen joka remontoitiin. Se oli hyvä järjestys, sillä muiden huoneiden tunnelma sääteli myös tulevan keittiön tunnelmaa, ja jos olisin yhtään aiemmin teettänyt keittiöremontin, ei siitä olisi tullut yhtään niin hyvä. Me ostettiin keittiö Puustellilta, ja kävi hyvä tuuri, ensimmäinen myyjä oli juuri meidän kaltainen tyyppi, ja käytännössä yhden sähköpostin jälkeen, jossa lähetin muutaman kuvan ja alkeellisen pohjapiirroksen omista suunnitelmista, mentiin liikkeeseen viimeistelemään suunnitelmat. Materiaalit tuli päätettyä hyvin intuitiivisesti, mustaa ja tammea, iso saareke ja oma dream come true – aamiaiskaappi. Tämän suunnitteluillan jälkeen myyjä tuli kotiin vielä tekemään tarkistusmittaukset, ja sitten tehdas alkoi tehdä kalusteita. Pari muutosta tehtiin ostamieni kodinkoneiden mittojen johdosta, mutta ne meni ihan älyttömän nopeasti maaliin, myyjämme vastasi viesteihini jopa viikonloppuisin! Olin kieltämättä itse aika innoissani, enkä malttanut aina odottaa kysymysteni kanssa ”virka-aikaa”! Pisteet siis hänelle siitäkin! Kaiken kaikkiaan, meillä meni keittiökaupat Puustellin kanssa niin nappiin kuin vain olla ja voi, ja nyt reilu puoli vuotta keittiötä koeajaneena, en keksi mitään, mitä tekisin toisin. Kaikki värit, tunnelma, tilavuus, toiminnot, mittasuhteet, ihan kaikki on priimaa, ja tiedän jo nyt, että toista keittiöremonttia ei tarvitse ikinä tehdä, tämä on ajaton ja ihana keittiömme, jossa viihdyn nyt parhaiten kaikista huoneistamme!!!

  1. Mahtavaa! 👏 Hyvä kemia ja oikea aaltopituus keittiön suunnittelijan kanssa on kyllä tosi tärkeää. Mulle sattui täysin väärä tyyppi Puustellilta ja asiakaskohtaaminen oli oikein klassista liukuhihnatoimeksianto-meininkiä… Keittiötyyppejä pitäisi ensin tapailla kuin terapeutteja konsanaan, ennen kuin löytää sen jonka kanssa kommunikaatio pelaa ja homma lähtee edistymään. Hienoa, että teillä löytyi oikea tyyppi saman tien! 🙂 Ahh, melkein tekisi mieli tulla retkelle teidän täydelliseen, ihanaan keittiöön tämän luettuani..! 😍☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *