Reilun Kaupan ihonhoitoa: Kicks Skin Treat

Sarjassamme ”onhan nämä jo odottaneet tovin” -tuote-esittelyjä… :)

Kicks lanseerasi Fairtrade-merkityn Skin Treat -nimeä kantavan ihonhoitosarjansa jo huhtikuussa, ja ehkäpä osa teistä on jo löytänytkin nämä varsin mainiot vartalonhoitotuotteet?

Markkinoille tulee jatkuvasti niin paljon uusia tuotteita, että kaikista ei vain jaksa innostua. Ensin ajattelin näistä Skin Treateistakin, että ”jahas, taas uusi luonnollisilla raaka-aineilla itseään mainostava perusvartalonhoitosarja….” Kun kuitenkin tutustuin tuotekonseptiin vähän paremmin, tajusin, että kyseessä on itse asiassa varsin poikkeuksellinen sarja – ja löytyipä testituotesetistä yksi Löytökin! (Ei ole tullut merkattua tuolla logolla mitään tuotetta pitkään aikaan, huomaan….)

SkinTreatIMG_0836

Kicks Skin Treat -sarja on kehitetty yhteistyössä Fairtraden kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteissa on käytetty raaka-aineita Fairtrade-sertifiouduilta viljelijöiltä. Fairtrade-järjestelmä takaa viljelijöille paremman hinnan myydystä sadosta, sillä ostaja sitoutuu maksamaan tuottajalle minimikorvauksen lisäksi myös Fairtrade-lisää. Mitä suurempi myynti, sitä suurempi Fairtrade-lisä viljelijöille.

Kicks on hankkinut Fairtrade-lisenssin, jonka ansiosta yritys pystyy seuraamaan koko tuotantoketjua myydystä tuotteesta viljelmille saakka. Skin Treat -valikoimaan kuuluu kaksi tuotesarjaa: Virgin Olive Oil ja Pure Natural Oils. Tuotteissa on käytetty sheavoita Burkina Fasosta, kookosta Sri Lankasta, vaniljaa Intiasta, macadamiaöljyä Keniasta, raakasokeria Belizestä ja oliiviöljyä Libanonista.

Fairtrade-merkityt kauneudenhoitotuotteet ovat itse asiassa kosmetiikkamarkkinoilla aika uusi asia. Pilottiprojekti aloitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 2008, ja siellä Fairtrade-merkittyjä kosmetiikkatuotteita on saatavilla enemmän. Pohjoismaissa Kicks Skin Treat on ensimmäinen tämäntyyppinen Fairtraden kanssa yhteistyössä toteutettu tuotesarja. Aiemmin saatavilla on vain ollut muutamien merkkien yksittäisiä tuotteita.

SkinTreatIMG_0840

Kicksiltä saamassani testituotesetissä oli Pure Natural Oils -sarjan sokerikuorinta ja suihkuöljy ja Virgin Olive Oil -sarjan vartaloemulsio ja käsivoide.

Pidin kaikista tuotteista kovasti, mutta suosikiksi nousi ihastuttava sokerikuorinta vartalolle. Aivan ihana tuote! Lisää kuorinnasta alempana, sujautan ensin tähän väliin kokemukset suihkuöljystä ja vartalovoiteesta.

Suihkuöljy: hyvin miedon tuoksuinen, miellyttävä suihkutuote. Vaahtoaa keskivahvasti. Koostumus ei erityisen öljyinen, eikä öljy olekaan korkealla incissä, mutta iho jää silti ravitun, pehmeän ja sileän tuntuiseksi. Huomattavasti pehmeämmäksi kuin ”perussuihkugeelin” jälkeen.

Vartalovoide: miellyttävä koostumus, juuri sopiva rasvaisuus. Ei liian ohutta, mutta ei liian täyteläistäkään. Iho ei jää rasvaisen kiiltäväksi. Incin kärjessä oliiviöljyä ja canolaöljyä, eli pääasiallisina pehmentävinä aineina nimenomaan kasvi- eikä synteettisiä öljyjä. Ja sen huomaa ihofiiliksessä. Thumbs up! Tuoksu mieto ja jännän ”saippuainen”.

SkinTreatIMG_0839

Eikö näytäkin ihan appelsiinimarmeladilta? :D (Heh, tulee muuten mieleen The Body Shopin muinainen appelsiinivartalokuorinta…!)

Sokerirakeet ovat Skin Treatin kuorinnassa isompia kuin aiemmassa sugar scrub -tuttavuudessani Essential Care Coconut Candy Scrubissa. Tähän on lisätty hieman vaahtoavia ainesosia ja ”mössö” muodostaa kostealle iholle hieroessa miellyttävän kermaisen, pehmeän vaahdon (ei kuitenkaan vaahtoa niin voimakkaasti kuin suihkugeeli). Vaikka rakeet ovat isoja, ne eivät raavi olenkaan ja alkavat hieroessa pikkuhiljaa sulaa. Kokemus on tosi miellyttävä. Iho jää aivan vastustamattoman pehmeäksi. Tästä tuli heti yksi suosikkikuorinnoistani!

SkinTreatIMG_0846_2

Käsivoide: sama, hieman saippuainen tuoksu kuin vartalovoiteessa. Kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus, mutta ei kuitenkaan ihan vesimäistä. Sopii ”normaalikuivalle” iholle, ei sellaiselle ihan karheankuivalle ja helposti halkeilevalle. Esim. minulle passeli kesäkäyttöön, ja tuote onkin ollut ahkerassa käytössä kesän ajan. Oikein hyvä peruskäsivoide. Incin kärjessä oliiviöljyä, glyserolia ja canola-öljyä.

Skin Treat -valikoiman hintaesimerkkejä: vartalovoide 250 ml 9,90€, käsivoide 100 ml 7,90€, suihkugeeli tai -öljy 250 ml 7,90€, sokerikuorinta 200 ml 14,90€.

Onko joku jo ehtinyt kokeilla Skin Treat -tuotteita? Merkitseekö teille jotain tieto siitä, mistä raaka-aineet tulevat? Suositteko ylipäänsä Reilun Kaupan tuotteita?

Kommentit (8)
  1. Yritän aina suosia Reilua kauppaa, jos sellaisia löydän. Asun kuitenkin pienehkön kaupungin pienessä kaupunginosassa, joten täällä valikoima on aika huono. Tosin olen löytänyt hyvän taktiitan vähentää suklaan syöntiä, ostan vain Reilun kaupan suklaata, joka on kallimpaa ja pakkauskoko pienempi kuin ”normisuklaassa”. :D Sitä raaskii ostaa harvemmin, ja silloin kun sorrun siitä hyötyy myös joku muu.

    Kosmetiikan/vaatteiden kanssa olen aika laiska pohtimaan aluperiä, pitäisi vähän tsempata siinä. Tuo käsivoide kuitenkin minulla on, tykkään! :)

  2. Hienoa, että on tullut lisää reilun kaupan kosmetiikkaa. Mulle sillä ainakin on suuresti väliä mistä raaka-aineet tulevat ja kuka ne on vamistanut ja millaisissa olosuhteissa. Monessa tilanteessa varmin vaihtoehto on jättää ostamatta, kun luotettavaa tietoa ei ole saatavilla ja voi olettaa, että tiedon puutteeseen on syynsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *