Karkkipäivä
Karkkipäivä

Reilille!

Nyt se on ostettu! Reilipassi! :)

Reili_IMG_5057

Olen niiiin innoissani! :) Edellisestä junareissusta Euroopassa on ehtinyt vierähtää jo reilut kymmenen vuotta, ja olen vain odottanut hyvää syytä lähteä uudelleen. Syytä on todellakin saanut vartoa, kun lentoliput ikävä kyllä tänä päivänä tarjoavat huomattavasti junia huokeamman tavan matkustaa, joten jo budjetinkin kannalta junamatkat ovat olleet vaikeita toteuttaa.

Reili_Slovenia

Nyt tuli loistava tilaisuus päästä vihdoin taas päästä ihailemaan Eurooppaa raiteilta. Minut on kutsuttu ystäväni Natashan häihin Sloveniaan, jonne ei ole tarjolla mitään erityisen halpoja lentolippuja – ja pitkine vaihtoaikoineen lennot ovat ihan älyttömän epäkäytännölliset. Kun huomasin VR:n sivuilta, että Interrail-lipuista saa maaliskuun loppuun saakka 15 % alennusta, päätin hetkessä, että tässä on tikettini Ljubljanaan :) JA, pääsen samalla taas koluamaan Euroopan muitakin kauniita kaupunkeja.

Lähden matkaan 17. toukokuuta, häät ovat 30. toukokuuta. Nyt ei muuta kuin suunnittelemaan reittiä…! :)

Reili_IMG_5058

Ostin 22 päivää voimassa olevan passin jolla saa matkustaa 10 vapaavalintaisena päivänä. Se riittää minulle mainiosti.

Kuukauden voimassa oleva lippu on aikuiselle (26-59-vuotiaalle) aiiikas arvokas sijoitus, 626 euroa. Alennuksenkin kanssa se olisi ollut minulle liian kallis. 22 päivän passi maksoi alennuksineen 318 euroa, eli vain vajaan satasen enemmän kuin halvimmat, vuorokauden (!!) kestäneet lennot Sloveniaan. Hyvä diili, I say! :)

Reili_IMG_5062

Mietin, että pysähtyisin mahdollisesti Kööpenhaminaan muutamaksi päiväksi, tai kävisin jossain Tanskan rannikkokaupungissa. Haluan myös ehdottomasti pysähtyä Pariisissa, jotta saan viimein tilaisuuden tutustua kaupunkiin paremmissa olosuhteissa (ensimmäinen kertani oli aika hyinen…! ^_^) Muuten suunnitelma on vielä ihan auki. Valitsisiko sitä tunnelmallisia sisämaan kaupunkeja vai suuntaisiko peräti rannikolle, Ranskan Rivierakin on aina houkuttanut…

Paluumatkalla tekisi mieli pysähtyä Berliinissä, jossa en ole edelleenkään käynyt elämäni aikana kunnolla kertaakaan – vain vaihtanut junaa vuonna ’99. Kaikki tuntuvat rakastavan Berliiniä… Itselleni se ei ole koskaan näyttäytynyt kovin vetovoimaisena, mutta ehkä nyt olisi viimein aika selvittää mikä kaupungissa niin hurmaa ihmisiä! :)

10 päivää matkustusta tarjoaa lopulta mahdollisuuden tosi moneen kohteeseen kolmen viikon aikana, mutta en halua vaihtaa maisemaa kolmen päivän välein vaan ottaa rauhallisemmin. Suunnitelma on siis tehtävä huolella, junamatkatkin voivat syödä matkapäiviä jos valitsen halpoja ja hitaita paikallisjunia (nopeisiin juniinhan on reililipullakin aina lisämaksut) tai kaukana toisistaan sijaitsevia kohteita.

Jos jollakulla on vinkkejä persoonallisista kohteista reitillä Köpis-Ljubljana niin niitä otetaan ilolla vastaan! :) Reilikokemuksista ylipäänsä olisi kiva kuulla – osaako joku hiljattain reilillä ollut esimerkiksi kertoa, miten tyyriitä nuo nopeiden junien lisämaksut nykyään ovat?

Kommentit (92)

 1. Apulinen

  Kuulostaa mahtavalta! Tanskasta suosittelen ehdottomasti Kögeä, todella sympaattinen pikkukaupunki noin 50km Köpiksestä rantaa alaspäin. Kögessä on paljon katseltavaa ja historia on kivasti läsnä. Jyllannin kaupunkeja en suosittele sikäli kun näkemisen arvoiset paikat on enemmän siellä pohjoissuunnalla, ja jos matkasi suuntaa enemmän etelään päin… Jos Köge ei houkuta niin sitten jotain muuta Sjellannista tai Fyniltä.

  • Sanni

   Köge…! Köge…! Jos paikan nimi on Köge, niin eihän se voi olla kuin supersympaattinen! ^_^ :D

 2. Sanna

  Hei.
  Itse en syttynyt Berliinille ja Kööpenhaminalle ollenkaan! Mutta Slovenia…aivan upea maa kaikkinensa!:)

 3. Anna

  En oikein ymmärrä, mikset löytänyt sopivia lentolippuja. Olen itse matkustamassa slovenialaisen avomieheni kanssa Sloveniaan kesäkuussa ja me lennämme suoraan Helsingistä Ljubljanaan Finnairilla ja liput edes-takaisin maksoivat yhteensä hiukan yli 250 euroa per henkilö. Mutta toisaalta reilaaminen kuulostaa tosi kivalta idealta ja olisin itseasiassa itsekin halunnut lähteä alunperin reilaamalla tuonne matkalle, mutta valitettavasti en saa töistä niin paljon vapaata, että reilaaminen kannattaisi. Tarkoituksena on kuitenkin viettää aika paljon aikaa mieheni perheen luona Sloveniassa.

  • Sanni

   En oikein ymmärrä, mikset löytänyt sopivia lentolippuja. Olen itse matkustamassa slovenialaisen avomieheni kanssa Sloveniaan kesäkuussa ja me lennämme suoraan Helsingistä Ljubljanaan Finnairilla ja liput edes-takaisin maksoivat yhteensä hiukan yli 250 euroa per henkilö.

   Onpas jännää – käyttämäni lentosivustot (eBookers ja Supersaver) eivät näytä suoria lentoja Ljubljanaan..! Siksi kuvittelin, ettei niitä olekaan. Ihmeellistä. Onhan Finnairkin mukana niissä lentoyhtiöissä, joiden lentoja ko. sivustot välittävät, miksihän heidän Ljubljanan lentonsa eivät näy siellä..?

   Noo, koska hintaeroa Finskin ja Interrail-lipun välille tuli vain 68 euroa niin ei tuo harmita. Lentäminen kun muutenkin on minulle ikävä asia, niin olen iloinen mahdollisuudesta päästä matkaan junalla :)

   • Marisa

    Voihan se olla niinkin, että Ljubljana on vain joku kesän kausikohde ja kesäkuun alusta asti vasta Finskin reitillä tai jotain…? :)

    • Sanni

     Kyllä Finski lentää sinne toukokuussakin, tsekkasin Finnairin sivuilta. Lennot vain eivät näy eBookersin ja Supersaverin järjestelmässä.

 4. Utelias

  Vähän asiasta kukkaruukkuun meiningillä, mutta olisko mitenkään mahdollista jos kasaisit jonkin postauksen TOP jokuluku asiat jotka tulis ottaa huomioon kun yksin reissailee? Tekis niin mieli lähteä reissuun kesällä mutta poikaystävää ei reissaaminen kiinnosta ja olishan se mukava päästä kerrankin ihan yksinkseen päättämään mitä tekee ja milloin :’DD

  • Sanni

   olisko mitenkään mahdollista jos kasaisit jonkin postauksen TOP jokuluku asiat jotka tulis ottaa huomioon kun yksin reissailee?

   Hmm, jäin ihan miettimään että osaisinko ylipäänsä sanoa mitä pitää ottaa huomioon.. :D Siis mikä on erilaista kuin seurassa matkustaminen..? Muu kuin se, ettei kukaan vahdi laukkujasi lentokentillä, satamissa, terminaaleissa ja kulkuneuvoissa ja että majoituksesta saa maksaa enemmän…

   Täytyy jäädä pohtimaan tätä. Luulen, ettei mun yksin reissailu eroa kovinkaan olennaisesti seurassa reissaamisesta toimenpiteiden kannalta, joten en ehkä osaa vastata kysymykseen :)

 5. Matkatar

  Ihanalta vaikuttaa matkasi! Itse olen nuorena kauan sitten käynyt Ljublanassa ja se oli kaunis paikka. En minäkään koskaan ole lämmennyt Berliinille enkä oikein Pariisillekaan. Sen sijaan en voi olla hehkuttamatta Barcelonaa <3<3<3, joka ehkä poikkeaa liikaa reitiltänne?

  • Sanni

   Barcelona on oikein tuttu paikka :) Mieluusti kävisin siellä taas, mutta menee vähän liian off-route.

 6. Johanna

  Jos tulet Pariisiin niin olet tervetullut meille couchsurffaamaan!

  • Sanni

   Oi, kiitoksia! :) Mikä tarjous! Laitan sinulle viestiä. :)

   (Olen juuri muutenkin laatimassa CS-requestia Pariisiin :))

   • Johanna

    Juu maa olen maisemissa kun lomakausi on vasta heina/elokuussa. Asun Pariisi 18:ssa joka on Montmartren kupeessa. Meille mahtuu jos sua ei kaksi kissaa haittaa. Eli pista vaan viestia!

    • Sanni

     Lemmikit ovat vain plussaa :)

 7. Jonttu

  Vau, onpa ihanaa, kun uskallat toteuttaa unelmiasi.

  Minua on nyt painanut viikon ajan eräs pinnallinen seikka: tuohon käsiteltyyn kohtaan nimittäin tuli todella iso verenpurkauma. Huomasin sen aluksi töissä peitevoiteen alta ja luulin sen olevan vain jokin roska, mutta eipä lähtenyt pois pyyhkäisemällä. Sitten huolestuin kunnolla, että tällainenko rumistus minulle jää silmänalusiholle. Nyt se on hieman vaalentunut onneksi! Olen kyllä todellakin yrittänyt ehkäistä kaikenlaisten inhottavien jälki-ilmiöiden syntyä hoitamalla ihoani huolellisesti ja käyttämällä mm. aurinkosuojakerrointa 30 myös tuossa silmienalusiholla. Mutta en tietenkään voi sanoa, olisiko tuo läiskä tullut kasvoihini ilman laserin alla käyntiäkin, mutta ainakin mielessäni tein syy-yhteyspäättelyn tuohon laserhoidossa käyntiin.

  • Sanni

   tuohon käsiteltyyn kohtaan nimittäin tuli todella iso verenpurkauma.

   Onpas ikävää. Käy ehdottomasti hoitaneella lääkäriasemalla näyttämässä tuota jos ei katoa.

 8. Elli A

  Oi joi, nyt tulvahti mieleen omat pari reilimatkaa, joista on samalla jo niin kauan, mutta samalla tuntuu että ne oli ihan eilen. Silloin ei ollut Eu:ta tai edes Ey:tä, ja itäeuroopan maihin piti kaikkiin hakea erikseen viisumi kunkin maan suurlähetystöstä. :) Majoituspaikat itä-euroopassa maksoivat 3-10 markkaa per yö. Oikeasti! :) Tosin samassa huoneessa saattoi olla muitakin ihmisiä, eli paikka oli per sänky, mutta silti. Eräässäkin Prahassa sijaitsevassa majapaikassa (suuri koulun jumppasali, johon oli vaan lastattu sänkyjä ja lukollisia kaappeja) tuohon muistaakseni 6mk hintaan kuului aamupala! Se tarjoiltiin 7-9 aamuulla, ja se perustui siihen, että kuulemma 90% reilaajista ei ole silloin hereillä:):) Eli eivät myöskään syö.

  Vaikka nykyään on niin helppo matkustaa ja liikkua, niin aina välillä iskee sellaienn nostalgiatunne niihin aikoihin, kun oikeasti piti hakea ne viisumit, sai passiin leimoja, piti vaihtaa rahaa ja kantaa mukanaan sanakirjaa..

  Ihan mahtavalta kuulostaa toi reissu. Berliini on ihan paras kaupunki! Varaa siihen aikaa:)

  • Sanni

   itäeuroopan maihin piti kaikkiin hakea erikseen viisumi kunkin maan suurlähetystöstä. :)

   Voi eih..! :D Mä en ehtinyt reissuun vielä noina aikoina.

   6mk hintaan kuului aamupala! Se tarjoiltiin 7-9 aamuulla, ja se perustui siihen, että kuulemma 90% reilaajista ei ole silloin hereillä:):) Eli eivät myöskään syö.

   Aahhahaa… XD Hulvatonta.

   Minäkin muuten kaipaan leimoja passiin… Niitä ei saa nykyään enää mistään, ainoat viime vuosien leimat on USAsta. Mun 90-luvulla hankitussa passissa oli kaikki rajanylitysleimatyypit; juna-, auto- ja lentokoneleimat! :D Olin ylpeä! ^_^

   • Elli A

    Joo, leimat oli ihan mahtavia, ja vieläkin niistä voi katsoa päivämääriä ja maita. Mulla on mennyt jopa yksi passi täyteen ennen umpeenmenoaikaa. Joillakin mailla oli niin isot leimat + tekstiä päälle, että meni koko aukeama. Turkki oli ainakin sellainen. :-)

    • Sanni

     Mulla on mennyt jopa yksi passi täyteen ennen umpeenmenoaikaa.

     Vaikuttavaa…! :)

 9. Titi

  Suosittelen lämpimästi Alsacea: Strasbourgia ja suomalaisille täysin tuntematonta helmeä Colmaria. Kanavia, keskiaikaisia taloja ja linnoja, viinitarhoja, superherkullista ruokaa, joka soveltuu karppaajallekin. Strasbourgin yksitorninen katedraali on rakennettu vaaleanpunaisesta Vogeesien hiekkakivestä. Colmar on 60 km etelämpänä, se on niin kaunis, että välillä on vaikea uskoa, ettei kyseessä ole elokuvakulissi. Junalla pääsee kätevästi Rivieralle Strasbourg-Ventimiglia (pysähtyy vieläpä Colmarissa).

  • Sanni

   Oooh, kiitos vinkistä! :) Ranskassa olen kaiken kaikkiaan matkustellut vielä niin vähän että maahan tekee mieli tutustua lisääkin :) Etenkin viime kesän huippupositiivisen kokemuksen jälkeen :) Mahtavan monipuolinen maa – eikä ne murhanneet mua katseellaan vaikken puhukaan ranskaa..! :D

 10. Katri

  Voi vitsit mahtavaa reissua sinne! Itelläkin on koko ajan pieni reissukuume, mutta töiden takia en ole vielä saanut tarpeeksi lomaa reilaamista varten. Lohduttaa kylläkin, että pääsen pääsiäisen ajaksi Hollannin seuduille ja kesän jälkeen täytyykin käydä Englannissa ystäväni luona. :)

  Kysyisin muuten, kun olen blogisi kautta innostunut mineraalimeikeistä. Olen miettinyt niiden käyttämistä muutenkin jo pidemmän aikaa eettisistä syistä. Onkohan se ihan normaalia, kun olen käyttänyt tosiaan Benecosin ja Laveran tuotteita pohjusmeikkivoiteena ja mulla on tässä kuukauden käytön jälkeen mennyt iho hieman ikävään kuntoon. Koskaan ei ole ollut mitään näppyjä yms, mutta nyt on tullut hyvinkin paljon. Yritin googlettaa tapauksesta, mutta lähinnä törmäsin vaan demi.fi -foorumin keskusteluihin ja siellä ei ollut oikein rakentavaa tekstiä aiheesta. Luulisi, että mineraalimeikit hoitaisivat ihoa, mutta ehkä tämä menee ohi? En haluaisi siirtyä takaisin muiden meikkien pariin.

  • Sanni

   Hei Katri!

   Mitä tuotteita Benecosilta ja Laveralta tarkoitat..? Kummallakaan merkillä ei ole varsinaisia puhtaita mineraalimeikkejä, vaan mineraalit ovat vain yksi ainesosa meikkituotteissa (mineraaleja käytetään samalla tavoin myös synteettisessä kosmetiikassa). Kun puhutaan ’mineraalimeikeistä’, tarkoitetaan yleensä jauhemaisia, 100-prosenttisesti mineraaleja sisältäviä meikkejä. Niiden hyväätekevyys iholle perustuu ennen kaikkea sille, että tuotteissa ei ole mitään ns. ylimääräistä mikä voisi tukkia ihoa, vaan niissä on vain muutama ainesosa = puhtaita mineraaleja. Kaikki iholle kalvoa muododostavat ainesosat, joita on kaikissa nestemäisissä meikkivoiteissakin, ovat potentiaalisia tukkijoita.

   Laveralla ei jauhemaisia mineraalituotteita ole lainkaan, ja Benecosin mineraalipuuteri on sekoitus, jossa on mineraalien lisäksi myös muita ainesosia (eli ei puhdas).

   Suosittelen kokeilemaan ns. ”oikeita” mineraalimeikkejä joita on merkeillä kuten Lily Lolo, Flow Kosmetiikka (kotimainen), Barefaced Beauty, Idun, Alima Pure, Everyday Minerals ja Meow Cosmetics.

 11. Kissanainen

  Aaah, mikä reilikuume iski taas! Itse oon ollu kahdesti reilillä, kesäkuussa 2011 ja toukokuussa 2014.

  Muistaakseni noiden nopeiden junien lisämaksut (etenkin Pariisiin) saattoi olla jopa 30-50 euroa. Tosin en itse kulkenut niillä juuri tuon hinnan takia, joten en voi aivan varmaksi sanoa. Monesti juna-asemilla kyselemällä selviää reilaajalle halvempi, mutta yleensä myös hitaampi reitti.

  Joissain maissa etenkin pienemmillä juna-asemilla voi olla hankala saada Interrail-alennuksia. Esimerkiksi Ranskassa yrittivät veloittaa 50 euroa tunnin matkasta. Lopulta hypättiin vaan junaan ja se oli ilmainen. Monesti tuli ainakin viime toukokuussa huomattua, että monet lisämaksut välttää vain hyppäämällä suoraan junaan. Paikkalipun tms voi kuitenkin ostaa konduktööriltä tarvittaessa. Toukokuu ei ole mitenkään ruuhkaisin reilikuukausi, joten matkustaminen on hieman joustavampaa.

  • Sanni

   Kiitos hyvistä vinkeistä! Onpa jännä että junayhtiöillä on henkilökuntaa, joka ei ole perillä Interrail-lippujen toiminnasta… Systeemi on kuitenkin ollut olemassa kymmeniä vuosia.

 12. Julia

  Ai että, reilaaminen ois mun haave mutta en oo vielä uskaltautunut… ehkä ens vuonna kun opiskelut on paketissa! :-) Euroopan kaupunkenja ois mahtava päästä näkemään. Oottelen jo innolla reissublogia! <3 Ootko muuten lähdössä taas syksyllä Kreikkaan? :-)

  • Sanni

   Ootko muuten lähdössä taas syksyllä Kreikkaan? :-)

   Näillä näkymin kyllä :)

 13. Jonttu

  Miten tuohon uusimpaan kyselyyn vastataan, jos ei ole ollut mitään noista? :)

  • Sanni

   Lisäsin teille vielä vaihtoehdon :)

 14. j

  Jeee kuulostaa mahtavalta ja en malta odottaa reissupostauksiasi! :)))

 15. Vapaata pudotusta

  Reilille, mahtavaa!!! Täältä heilutellaan perinteistä ”kateuskorttia”. =) Henkeen ja vereen reissulainen oon, ja siun reissu on jo ihan just!

  Itse menin viime kesänä Trans Siperian junalla Moskovasta Pekingiin (välipysähdyksellä Mongoliaan) ja toinen pidempi pätkä junassa oli, kun kolkuttelin läpi Vietnamin Hanoista Ho Chi Minhiin. Reilireissu on vielä tekemättä, mutta varmasti tulossa…

  Kummempia matkavinkkejä en osaa sulle antaa, Wien on kyllä upea (mut se tais olla sulle jo tuttu). Odotan jo kieli pitkällä reissupostauksia.

  • Sanni

   Oooo, tuo Siperian juna….! Mulla ikuisena haaveena…! Joku päivä, joku päivä..! :) Nyt tiedän keltä kysyä jos tulee jotain Siperian junaan liittyvää ihmeteltävää :)

   Se sun oman blogisi puolella esittämä kysymys jäi muuten kuumottelemaan… Voi olla, että multakin tulee aihetta pohtiva postaus jossain vaiheessa. :)

   • Vapaata pudotusta

    Hyvälle kuulostaa tuo kuumottelu, hyvä jos tämmönen ”semimeikkaajan” postaus saa aikaan liikehdintää. =)

    Trans Siperian junailu oli kyllä upea ja tosiaan aivan erilainen kokemus, kuin muut matkailuun liittyvät (ainakin miulla). Aasian kohteitakin tuli samalla reissulla heitettyä kuuden viikon ajan, et jotain vinkkiä voi sit takataskusta löytyä.

 16. Saara

  Reissu kuulostaa ihanalta! Täällä Euroopassa on niin ihanaa kun kaikki on niin lähellä… Hyppää vain junaan ja päivässä voi olla jo toisella puolella Eurooppaa :)
  Asun itse Belgiassa ja täytyy kyllä vielä tuota Bryggeä suositella. Paljon olen Eurooppaa nähnyt mutta Brygge on niin ihana, oih! Asun itse Leuvenin yliopistokaupungissa ja tämäkin on hauska paikka: 100 000 asukasta, joista päälle 50 000 opiskelijoita. Ja Stella Artoisin panimo ;) sekä toki kauniita taloja täälläkin! Belgiassa ehtii nähdä paljon jo muutamassa päivässä!
  Lisäksi täytyy suositella Luxemburgia: kun ensimmäistä kertaa kävin, minulla ei juuri ollut ennakkoajatuksia, mutta paikka vei sydämeni siisteydellään ja rauhallisuudellaan. Kuin Ranskan ja Saksan parhaat puolet paketissa… :)

  • Sanni

   No voihan Brygge :) Täytyy katsoa saisiko sen mitenkään kenkälusikoitua reitille. :)

   Täällä Euroopassa on niin ihanaa kun kaikki on niin lähellä… Hyppää vain junaan ja päivässä voi olla jo toisella puolella Eurooppaa :)

   Sanopa muuta… me täällä Itämeren takana saamme puksutella seitsemän tuntia eikä olla vielä edes puolessa välissä maata….

   • Saara

    Niinpä, esim. Euroopan Unionin merkitys aukesi mulle ihan eri tavalla kun muutin Keski-Eurooppaan. Miten täällä ees vahdittaisiin mitään rajoja tai tullimaksuja maiden välillä :D

    Bryggeen ei sinänsä pitkä matka ole mistään päin Belgiaa – koko Belgian läpi ajaa junalla kahdessa tunnissa. Amsterdamista Bryggeen menee jotain kolmisen tuntia, Bryggestä Pariisiin varmaan saman verran. Vannomaan en mene, mutta mielestäni Belgian Rail EI veloita ekstraa omissa junissaan :)

 17. Oonakp

  Hei! Kun kerran Praha on tuttu ja rakas, suosittelen lämpimästi etelä-Puolaa, erityisesti Wroclaw-nimistä kaupunkia aivan Tsekin ja Saksan rajojen tuntumassa. Itse siellä viitisen vuotta asuttuani vin vain todeta, kuinka aliarvostettu helmi se on! Upea kaupunki kauniine vanhoine rakennuksineen, erityinen historia (kuulunut ennen Saksaan) ja ennenkaikkea lähes aina edullinen sää sijaintinsa vuoksi! Ruoka ja majoituskin huokeaa. Ja taitaa tämä Puolan Venetsiaksikin kutsuttu kaupunki olla kulttuuripääkaupunki vuosimallia 2016 :). Wroclaw on vähän kuin paremmin tunnetun Krakovan pikkusisko. Ja varmasti hyvien junayhteyksien varrella, Berliiniin suorayhteys, jota en ole koskaan kyllä junaillut, mutta se on autolla vain kolmisen tuntia. Prahaan samoin loistavat yhteydet.

  Jos taas päädyt kiertämään Ranskaa, suosittelen ehdottomasti piipahdusta Espanjan puolella Bilbaossa tai ainakin ranta-kaupunki San Sebastianissa! Pohjois-Espanja jää usein mainitsematta, mutta San Sebastian on ehdottomasti lempipaikkojani Euroopassa. Idyllinen ja upea!

  Muina ehdotuksina jo monesti mainittu Kroatia upeine kivirantoineen, pidän myös Bratislavasta aivan älyttömästi. Ranskan Rivieraa suosittelen myös, unohtamatta pohjois-Italiaa! Firenze, Como-järvi ynnä kumppanit. Myös Saksan ja Puolan rajan tuntumista löytyvä Dresden on kaunis. Tsemppiä reilisuunnitteluille, varmasti mahtava reissu tulossa, ja minusta tuo aika on juuri paras aika vuodesta, juuri ennen pahinta kesäsesonkia, koulut ja työt vielä täysillä käynnissä mutta sää jo upea :)

  Terkuin Lontoossa tällä hetkellä viihtyvä lukija ;)

  • Sanni

   Hei Oonakp!

   Suuri kiitos vinkeistä! :) Onhan tässä olo vähän kuin karkkikaupassa noita kohteita miettiessä, niin paljon ihania vaihtoehtoja…! Wroclaw, Dresden ja San Sebastian ovat sellaisia pidempään mielenpohjukoilla häilyneitä paikkoja. Yksi kreikkalainen ystäväni on äitinsä puolelta Puolasta, juuri tuolta Wroclawista, ja on kertonut paikasta paljon. :)

   Kroatiassa olen käynyt kerran camping-reissussa, kierrettiin Istrian niemimaa. Upea paikka! Ja Kroatiassa olen kokenut elämäni ärjyimmät ukkoset…! Voin kertoa että pelotti ihan pirusti! :) Sen tasoista pauketta ei Suomessa kuule…

 18. Maria

  Kuulostaa huipulta! Suosittelen Itävallan toiseksi suurinta kaupunkia, Grazia, joka on aivan Slovenian rajan tuntumassa :) täällä vietän vaihtovuottani ja ei voi muuta kuin suositella! Viihdyn jopa paremmin kuin Wienissä, tää on tosin vähän tällainen kätketty helmi niin ajattelin vinkata!

 19. Marisa

  Mä olen viettänyt yhen kesän plus muita lomia länsi-Itävallassa, Rankweilissa. Sieltä käsin on kierrelty mm. Feldkirch, Hohenems, Dornbirn, Bregenz, Bludenz, Liechtenstein ja Itä-Sveitsiä. Aivan upeita ja ihastuttavia alppikyliä! Mutta myös pieniä ja uinuvia, joten jos eivät suoraan osu reitillesi, niissä ei ole oikein muuta nähtävää kun henkeäsalpaava luonto, mitä et ymmärtääkseni kuitenkaan hae tältä reissulta. :)

  Lisäksi keskisessä/eteläisessä Saksassa sijaitseva pienehkö Würzburg oli oikein kiva ja vähemmän tunnettu paikka, joten ei ole mitään turistiryysiksiä. ;) Tosin se on opiskelijakaupunki, että tuskin ihan rauhallisemmasta päästä kuitenkaan… :D

  • Sanni

   Sveitsin alppikylät…. <3 Sveitsi on kyllä jotain aivan käsittämättömän upeaa, siinä on maa minun makuuni. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.