Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ratkesiko hiusloven arvoitus Hiusakatemiassa?

Noniin, täältä tulisi nyt sitten vihdoin juttua vierailustani Hiusakatemiaan.

Jutun kirjoitus viivästyi viikoilla kun unohdin kaiken vierailulta saamani materiaalin, analyysi ja hoito-ohjeet mukaanlukien, Tampereelle kun lähdin joulunviettoon Savoon ja palasin vasta tällä viikolla.

Hiukset_marras16_IMG_4218

Mysteeri

Toisaalta, minulle jäi hyvin aikaa kypsytellä saamiani ohjeita ja päättää, lähdenkö yrittämään hiuslovialueen ”elvytystä”. Hoito-ohjeet merkitsevät nimittäin aikamoisia kompromisseja, eikä takuuta onnistumisesta tietenkään ole.

Hiuslovi_vuosienvarrella

Kerron ensin vierailusta yleisesti, se oli erittäin mielenkiintoinen ja asiakkaaseen todella käytetään aikaa. Varaamani hiusjuuritutkimus kestää yleensä kaksi tuntia, minun tapauksessani (kun olen, köh, aika puhelias asiakas :D) aikaa meni melkein kolme…!

Hiusjuuritutkimus maksaa 140 euroa (- eikä tämäkään ole yhteistyöpostaus vaan olen maksanut tutkimuksen itse).

Hiusakatemia hiusjuuritutkimus

Ennen tutkimusta asiakas täyttää kattavan terveydentilakyselyn; kaikki mahdolliset sairaudet, lääkitykset ja kiputilat, myös kokemus henkisestä hyvinvoinnista (stressi, masennus, pakkoajatukset) tulee kertoa.

Sain kuulla hiustutkija Anne Kaakiselta, että hiukset ovat koko terveydentilamme peili ja niissä näkyvät niin sairauden, lääkitysten, stressin kuin ravinnonkin vaikutukset.

Kaavakkeeseen täytetään myös ruokailutottumuksia, ja tapaamisen alussa oli huvittava hetki kun Kaakinen nosti katseensa hämmästyneenä paperistani ja kysyi, ”Siis, syöt kasviksia 21 kertaa viikossa..?” Paperiin piti täyttää montako kertaa viikossa syö kasviksia, kysymys, jonka asettelu oli minusta kenties huvittavampi kuin vastaukseni Kaakisesta. Kai ihmiset kuitenkin syövät kasviksia päivittäisellä tasolla..? Itse syön niitä joka aterialla joten vastaukseksi tuli 21 kertaa viikossa.

Hiusakatemia Anne Kaakinen
Anne Kaakinen

Kun asiakkaan terveydelliset ja elämäntavalliset seikat ja niiden mahdollinen vaikutus hiuksiin on kartoitettu, tehdään varsinainen hiusjuuritutkimus. Päästä irroitetaan hiuksia juurineen ja ne tutkitaan mikroskoopilla asiakkaan edessä. Tulokset ja analyysin saa heti.

Hiusakatemia
Suomut… ;)

Ennen analyysiä Kaakinen selvitti minulle hiuksen elinkaarta ja havainnollisti kuvin, miten terve ja vaurioitunut juuri eroavat, ja millaisia vaurioita hiusjuuressa ylipäänsä voidaan nähdä. Hiusjuuri voi vaurioitua mm. stressin, huonon ravinnonsaannin, kiteytyneen talin tai talipunkin seurauksena. Tai maidon vaikutuksesta!

Viimeisin oli minulle erikoisin ja yllättävin tieto; maidon sisältämät ainesosat, näistä etenkin fosfaatti ja kaseiini, voivat tutkimusten mukaan haurastuttaa hiusta ja surkastuttaa hiusjuuria. Tämä on kuulema aika yleistäkin, mutta näkyy toisilla voimakkaammin kuin toisilla. Edit. Tekstiä korjattu maidon ainesosien osalta.

Hiusakatemia hiusjuuritutkimus

Minun hiusjuurissani nähtiin mikroskoopilla stressin, bakteerien, kiteytyneen talin ja maidon aiheuttamia vaurioita.

Hiusakatemia stressijuuri

”Stressijuuri” – vaurio muodostuu hiuksen karvankohottajalihakseen kiinnittyneen sidekudoksen puristuessa hiusjuuren ympärille. (Voimakas stressi saa aikaan sen, että karvankohottajalihas reagoi.) Hius joutuu kasvamaan tämän puristuksen läpi ja tukahtuu, seurauksena kasvun hidastuminen tai jopa hiuksen katkeaminen. Puristusvaurio on selvästi nähtävissä mikroskooppikuvissa; juuri on mennyt puristuksen voimasta ihan ”mutkalle”.

Bakteerin vaurioittama juuri – hiustupen alueelle päässeet bakteerit vaurioittavat juurta niin että se kuolee kesken kasvukautensa.

Hiusakatemia juuritutkimus

Kiteytynyt tali – myöskin bakteerien aikaansaamaa. Hiusjuuri käyttää ravinnon välittäjäaineena talia, jota talirauhanen erittää. Talin kuuluu olla juoksevaa jotta hius pystyy sitä hyödyntämään. Bakteerit voivat aiheuttaa talin kiteytymistä ja jähmettymistä, jolloin hiusjuuri ei enää saa ravintoa ja kuolee ennen aikojaan.

Hiusakatemia maitojuuri

”Maitojuuri” – Maidon sisältämän fosfaatin haurastuttama ja surkastuttama juuri. Aivan eri näköinen kuin normaali, terve tai muiden seikkojen vaurioittama juuri. Sananmukaisesti surkastunut. Hius ei kasva normaalisti ja kuolee ennenaikaisesti.

Mielenkiintoisesti, maitojuuria löytyi eniten takaraivon alueelta eli juuri sieltä, missä hius haurastuu niin että muodostuu tuo rispaantunut lovi. Tällä alueella näkyi Kaakisen mukaan voimakkaana myös stressin vaikutus, bakteerien vaurioittamia juuria ja kehon kuivuutta eli rasvan ja nesteen vähyyttä. Näitäkin siis voi todeta pelkästään hiusjuuresta.

Okei, eli tässä voisi siis olla selitys hiuslovelle. Ainakin sillä alueella todella oli enemmän vaurioituneita juuria kuin pään muilla alueilla. Check.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten ihmettelevä osuus:

Jos maito tosiaan vauroittaa hiusjuuriani näin, miksi vauriot sijoittuvat juuri tietylle alueelle? Eikö maidon pitäisi surkastuttaa juuria yhtä lailla ja yhtä tiheästi kaikkialla hiuspohjassa? Ja miksi alue ei ole aina näyttänyt tältä, vaikka olen käyttänyt runsaasti maitotuotteita koko elämäni?

Tähän Anne Kaakinen ei osannut vastata vaan sanoi, että vauriot eivät aina näy tasaisesti koko hiuspohjassa eikä aina pystytä selittämään, miksi vauriot voivat ilmetä voimakkaammin tietyillä alueilla.

Mietin myös sitä vaihtoehtoa, että hiukseni olisivatkin aina ”aikojen alusta” olleet takaa haurastuneet, mutta en vain ole tajunnut kiinnittää asiaan huomiota. Se ei kuitenkaan tunnu todennäköiseltä, sillä olen 13-vuotiaasta saakka käynyt säännöllisesti kampaajalla ja uskon, että kampaajat olisivat huomauttaneet lovesta jos se olisi ollut olemassa kaikki nämä vuodet. Panin loven merkille kutakuinkin vuonna 2004 tai 05, ja siitä saakka ovat kampaajatkin lovesta kommentoineet. Taisi jopa olla niin, että nimenomaan joku kampaaja huomasi rispaantuneen alueen ensimmäiseksi.

Joka tapauksessa, hiusanalyysi kertoi oman tarinansa ja jää minun päätettäväkseni kuinka informaatioon suhtaudun, ja teenkö sen pohjalta elämäntapamuutoksia. Haluanko selvittää, voiko esimerkiksi maituotuotteiden poisjättäminen vaikuttaa siten, että haurastunut alue elpyy ja hiukset alkavat kasvaa täyteen mittaansa?

Maitotuotteet

Hiusakatemian antamia hoitosuosituksia on paljon, ja niihin sitoutuminen ei merkitse pelkästään hyvästejä raejuustolle ja jogurtille, vaan myös aikamoista taloudellista sijoitusta.

En vilpittömästi epäile yhtään, etteikö Hiusakatemia tiedä asiaansa ja etteikö heidän neuvoillaan voi saavuttaa tuloksia. Yritys on toiminut vuodesta 1985 ja menestyksekkäästi hoidettuja asiakkaita riittää, kaljuuntunutkin voi saada hiuksensa takaisin. Mikään pulju tuskin pysyisi pystyssä yli 30 vuotta jos palvelut olisivat pelkkää huuhaata, eli aivan varmasti hiustenlähtöön ja hiuspohjaongelmiin voi saada Akatemiasta apua. Annikki Hagros-Kosken hiustutkimus on ollut alalla uraauurtavaa. Korjaus, kiitos tuohtuneen lukijan. Hagros-Koski ei ole tehnyt alalla tieteellistä, virallisissa julkaisuissa julkaistua hiustutkimusta, pahoitteluni harhaanjohtavasta sanavalinnasta. Tieteellistä tai ei, Hiusakatemian menetelmä on auttanut useita ihmisiä hiustenlähdössä.

Kysymys vain kuuluu minun kohdallani: kuinka paljon olen valmis sijoittamaan ja ”uhraamaan” saadakseni mahdollisesti tuuheamman tukan..? Paljonko hiukset painavat puntarissa?

Hiusakatemia

Katsotaanpa millaisia hoitosuosituksia sain.

RAVINTO

 • Kaikki maitotuotteet pois kolmeksi viikoksi
 • Tämän jälkeen voi palauttaa ruokavalioon kypsytettyjä, laktoosittomia juustoja, voita ja kermaa, mutta maitoa, jogurttia, rahkaa ja tuorejuustoja ei saa syödä ollenkaan.
 • Luomukananmunia päivittäin
 • Vettä 1,5 – 2 l / päivä
 • Natriumglutamaattia (arominvahvenne), aspartaamia (makeuttaja) ja natriumbentsoaattia (säilöntäaine) vältettävä

LISÄRAVINTEET JA VITAMIINIT

 • Camelinaöljyä 2 rkl / päivä
 • Omega-3 -valmiste (Vitamar 1000) 1 kapseli / päivä
 • Evonia 1 kapseli / päivä
 • Evonia-Keratiini 2 kapselia / päivä
 • Immufix 2 tablettia / päivä
 • Juice Plus 4 annosta / päivä
 • D-vitamiini 50 mikrogrammaa / päivä
 • Magnesiumsitraatti 2 kpl / päivä
 • Probioottivalmisteita vatsan tasapainottamiseen

HIUSTEN KOTIHOITO

 • Shampoo: Faith In Nature Aloe Vera
 • Syväpuhdistaja: Redken Hair Cleansing Creme 1-2 kertaa / kk, vaikutusaika 20 min.
 • Hoitoaine: Sante Brilliant Care
 • BTB13 Hair Growth -seerumi kerran päivässä
 • Turvehoito hiuspohjaan kerran viikossa
 • Kookosöljyhoito hiuspohjaan kerran viikossa

HOIDOT HIUSHOITOLASSA

 • Syväpuhdistava kapillaarihoito x 1
 • Erikoiskapillaarihoito x 3 (kahden päivän välein suoritettuna)
 • Ylläpitohoito: kapillaarihoito kerran kuukaudessa
 • Bemer-hoito (ei mainintaa kuinka usein)
 • Hiuspohjan hieronta kerran viikossa (voi tehdä myös itse kotona)

Tuotemerkeistä: kysyin Anne Kaakiselta, mihin suositusten tuotemerkkivalinnat perustuvat. Huomioni nimittäin kiinnittyi heti siihen, että yleisluontoisempien ”Käytä mielellään luonnonkosmetiikan shampoota” tai ”Käytä Omega-3-valmistetta” -suositusten sijaan ohjeissa mainittiin kirjaimellisesti tiettyjä tuotemerkkejä. Onko kyseessä sopimus näiden merkkien kanssa? Kaakisen mukaan ei ole, vaan merkit ja tietyt tuotteet ovat valikoituneet vuosien aikana Hiusakatemiassa tehtyjen hoitojen ja seurannan kautta. Suositukset siis perustuvat käytännön työssä toimiviksi todettuihin tuotteisiin.

Jälkitarkastusaika suositeltiin varattavaksi neljän viikon päähän siitä, kun hoitotoimenpiteet on aloitettu. Seurantatarkastus, jossa kartoitetaan hoitojen todellinen vaikutus, suositellaan pidettävän 12 kuukauden kuluttua edellisestä tarkastuksesta.

Koska hius kasvaa hitaasti, vaaditaan vuoden seurantaika hoidon vaikutusten selvittämiseksi.

Hiukset_Tammikuu2017_IMG_6029
Hiukset tammikuussa 2017. Pituutta pätkäisty, lovi näkyy yhtä selvänä.

HOITOKOKEILUN HINTA?

Kaikkien suositeltujen lisäravinteiden ja hiusten kotihoitotuotteiden hintaa en jaksa lähteä laskemaan, mutta pelkästään Evonia-Keratiini tulisi maksamaan vuodessa noin 200 euroa ja Immufixit noin 230 euroa. Puhutaan varmastikin kaikkien suositeltujen tuotteiden osalta yhteiskustannuksiltaan yli 4-numeroisesta summasta.

Kapillaarihoidoista kertyy 847€ (laskin Helsingin Hiusakatemian oman hinnaston perusteella, eri toimipisteillä muualla Suomessa voi olla omat hinnat), ja mikäli hieronnat ottaisi suositellun mukaisesti kampaajalla, niistä kertyisi 1846 euroa. Päälle vielä Bemer-hoidot joiden hinta varmasti myös liikkuu vuoden ajalta satasissa, en löydä netistä näiden hoitojen hintatietoja.

Shampoot, hoitoaineet, tehohoidot ja lisäravinteet: yli 1000€

Hoitolahoidot: 847 – 2693 euroa (+ Bemer-hoidot)

Tarkastuskäynnit HiusAkatemialla: 107,50€

Yhteensä: > 2000 – 4000 euroa

Jotta voisin selvittää mahdollisuuden päästä eroon hiuslovesta ja saada takaraivolle tuuhea, normaalipituiseksi kasvava tukka, minun pitäisi olla valmis sijoittamaan hoitoon vuoden aikana jopa 4000 euroa sekä luopua tuorejuustoista (hyvästi lempiruokiini kuuluvat leipäjuusto, fetajuusto ja raejuusto) ja vaihtaa lehmänmaitojogurtti ja -rahka soijavastaaviin (tai lopettaa niiden syöminen kokonaan).

Raejuustot_ValioPehmea

Puhutaan siis aika suurista sijoituksista ja elämäntapamuutoksista.

Tuorejuustot esimerkiksi muodostavat niin merkittävän osan ruokavaliotani (= proteiinia ja rasvaa), että ei voida puhua vain niiden poisjättämisestä vaan ne on korvattava muulla, samat ravintoarvot sisältävällä elintarvikkeella. Haaste, johon en ihan heti keksi ratkaisua. Pähkinästä valmistetut vegejuustot…? Yksi mahdollisuus, kenties, mutta ei ihan helppo ja halpa sellainen.

Hiukset_Tammikuu2017_IMG_6046

Luulen, että arvaatte jo päätökseni. En selvitä tätä korttia ja jään elämään vaurioituneiden hiusjuurteni kanssa. Niin vakavana tai haitallisena ongelmana en hiusloveani kuitenkaan pidä, että olisin valmis ryhtymään näin mittavaan ja arvokkaaseen kokeiluprojektiin. Vaikka hiusten elpyminen olisi takuuvarma asia, en tekisi tällaista sijoitusta. Mieluummin jatkan namin narskujuuston syöntiä, lähden Kreikkaan ja testaan erilaisia shampoita :)

Hiusakatemia

Jos alkaisin kaljuuntua, asenne olisi varmasti aivan erilainen. Siinä jäisi ehkä Santorinikin toiseksi arvoasteikolla. Vaikka en sano etteikö elämästä – ja Santorinista – voi nauttia täysillä myös hiuksitta :) Minulla on yksi lukijakin joka on hieno esimerkki tästä, terkut Sinulle, tiedät kuka olet :)

Hiukset_hulmu4

*

Päähäni kertyi tutkimuskäynnin aikana vielä paljon muutakin kiinnostavaa materiaalia jonka haluan jakaa, mm. Akatemian yleisiä suosituksia hiusten optimaaliseen hoitoon. Hihittelin sisäisesti kun saatoin todeta noudattavani niistä jo melkein kaikkia :)

Olisiko joku teistä valmis satsaamaan tuhansia euroja hapertuneiden hiusten hoitoon?  Entä muiden hiusongelmien hoitoon?

.

P.S. Lähden viikonlopun viettoon luonnon keskelle ja aikeena on pitää vähän some-vapaata aikaa. Palailen siis langoille ja kommenttien pariin viimeistään maanantaina.

Kommentit (97)

 1. Kaikkea ei kaikille tarvitse kertoa

  Mielenkiintoinen juttu ja hyviä kommentteja siihen. Itse ihmettelin sitä, miksi ja millä oikeutuksella Hiusakatemia kerää rekisteriä ihmisten terveydentilasta. Kuka tahansa ei voi kerätä tietoa ihmisten sairaushistoriasta ym., vaan tällöin kyseessä on laiton henkilörekisteri.

 2. Ann

  Toki ruokavalio, stressi yms. vaikuttavat hiuksiin, mutta suurin tekijä taitaa olla geenit. Itselläni on superpaksut ja pitkät hiukset, vaikkei mulla ole mikään täysin puhdas ja monipuolisin ruokavalio ja stressiäkin on pienten lasten kanssa enemmän kuin tarpeeksi. En noudata noista ohjeista mitään muuta kuin syön monivitamiinia ja 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivittäin (en tiedä onko noilla mitään vaikutusta mihinkään, kunhan varmuuden vuoksi syön). En nyt sano ettäkö tuo tutkimus ja ohjeet täyttä humpuukia olisi, mutta ei ehkä montaa tonnia tai satasiakaan kannata pistää menemään… :) Itse sanoisin, että värjäys ja muut kemikaalit ja kuumakäsittelyt ovat pahinta hiuksille, sekä liian usein ja liian pesevällä shampoolla peseminen. Jännä etteivät ottaneet tähän mitään kantaa..? Parasta hiuksille taas on öljyäminen (mitä öljyä nyt haluaakaan käyttää). Olen myös pannut merkille, että varsinkin naisilla liian alhainen vartalon rasvaprosentti on huonoksi hiuksille. En tiedä auttavatko nämä ohjeet tuohon sinun loveesi, vai voiko kyseessä oikeasti olla maidon aiheuttama vahinko. Vähän skeptinen olen tuosta tutkimustuloksesta kaiken kaikkiaan. Ja jos kyseessä on ”maitojuurien” aiheuttama lovi, niin eikö se maidoton ruokavalio olisi ihan ehdoton ykkössuositus, mutta silti antoivat vielä miljoona muutakin kallista hoitosuositusta. En poissulkisi sitäkään, että lovi on vaan joku iän mukanaan tuoma geneettinen juttu. Itselläni alkoi muutama vuosi sitten takahiukset menemään laineille vaikka aina ennen olleet suorat, mitään muutosta ei elämäntavoissa tai muussakaan ollut.

 3. Hairy fairy

  Hyvä päätös. Olen aika hämmästynyt, että Hiusakatemialla on suosituslistallaan useita tuotteita, jotka on todettu täydeksi humpuukiksi.
  Mun käytännön kokemuksen mukaan parasta hiusten kasvattamiseen on avocadot päivittäin, vahva D-vitamiini, B12-vitamiini ja biotiini. Olen käyttänyt Super Sourcen tuotteita Ruohonjuuresta, muutkin on varmaan hyviä. Lisäks hyvä Ecolomega-kalaöljy
  Stressi ja painonpudotus harvesivat karvat ihan hirveään kuntoon. Nyt mulla on erittäin hyväkuntoiset puolipitkät hiukset. Uutta karvaa puskee koko ajan, ja kampaaja kiittää :-) Joo, mun hiukset värjätään neljä kertaa vuodessa, hyvin kestätää sekä pää että hiukset.

 4. Salla

  Apua, ei ollenkaan rahkaa!? :O

  Myös mun silmään särähti aika pahasti tiettyjen hoitotuotteiden suosiminen, ellet ole erikseen pyytänyt suosituksia.

 5. Signe

  Täällä näkyy olevan monenlaista, hyvin epäilevääkin kommenttia aiheesta. Minäpä kerron vähän omaa tarinaani, joka tietenkin kertoo vain minun tilastani, eikä välttämättä päde muihin. Kävin itsekin hiustutkimuksessa n. 10 vuotta sitten (en Hiusakatemiassa, mutta samanlainen tutkimus), kun lääkäristä en saanut apua rajuun hiustenlähtöön – ohimot olivat jo kaljuuntumassa, ja kotona oli hiuksista muodostunut karvamatto joka paikassa – väsymykseen, enkä hengitysvaikeuksiin. Minulla todettiin myös maitojuuret, epätasapaino rasvan ja veden suhteen sekä kristallisoitunutta talia. Sain myös samansuuntaiset hoitosuositukset, mutta budejtin takia en niitä lähtenyt kokeilemaan. Jätin pois kaikki maitotuotteet (tämä vaati melkoisen paljon opettelua ja aikaa kauppareissulla, lähes kaikkiin prosessoituihin elintarvikkeisiin kun on lisätty maitoa aika monessa muodossa), lopetin rasvan karttelun ja aloin syödä enemmän hyviä rasvoja. Hiustenlähtö loppui siihen ja onneksi kaljuuntuneisiin kohtiin vielä kasvoivat hiukset takaisinkin, vatsani ei ollut enää mallia ”pallomaha”, mitä se oli ollu 30 vuotta, ja liman kertyminen keuhkoihin helpotti myös huomattavasti. Olin aikaisemmin ollut lähemmäs viisitoista vuotta tällä nykyisinkin niin suositulla fitness-ruokavaliolla, missä kaikki rasva ja suola on pahasta ja rahkaa ja raejuustoa syödään tonnitolkulla. Olen kiitollinen, että sain apua ennenpitkää – kun vain osasin sitä itse oikeasta paikasta hakea – mutta olen lukuisia kertoja toivonut, että olisin tiennyt kaiken jo vuosikymmeniä aikaisemmin. Olisin säästynyt monelta vaivalta ja murheelta.

  Etenkin tuo fitness-ruokavalio teki hiuksistani kuivat ja ei-niin-hyväkuntoiset, mutta sittemmin olen vaihtanut teolliset shampoot käsintehtyyn palashampooseen, hiusvärit hennaan ja minimoinut muotoilutuotteiden käytön. Hiukseni ovat edelleen pitkät ja voivat paremmin kuin koskaa, ja kaikki hiuspohjan ongelmatkin ovat kadonneet. Paluuta entiseen – ei sittenkään niin terveelliseen – elämäntapaan ei enää ikinä ole, olen enemmän kuin tyytyväinen tekemiini muutoksiin.

  Tuolla ylempänä muutama kommentoija valitteli oireitaan, joten toivottavasti tästä on jotain apua teille! :)

  • Anna

   Nyt Sanni ja muut vähän tervettä skeptisyyttä peliin. Tuo Hiusakatemian touhu on silkkaa huuhaata ja tyhmiltä rahat pois -tyyppistä meininkiä. Eniten pöyristyin ruokavalioneuvoista. Noin vain ehdotetaan dramaattista ruokavaliomuutosta! Millä lihaksilla? Onko henkilö terveydenhoitoalan ammattilainen, ottaako hän vastuun terveydestäsi, jos rajoitat sinulle tärkeitä ruoka-aineita?
   Tuo ”tutkimus” on täyttä pseudotiedettä, vrt. esim. kuivaverianalyysi jne.
   Tämä Annikki Hagros-Koski, jonka uraauurtavaan työhön kaikki pohjaa. Niinkö? Uskot ihan vain siksi, kun Hiusakatemian työntekijä niin väittää? Hiusakatemian sivuilla sanotaan, että H-K on ”kirjoittanut kaksi oppikirjaa ja useita artikkeleita”. No, kuka tahansa voi kirjoittaa kirjan, ja mikäli hän on artikkeleita kirjoittanut, niin tieteellisiä ne eivät taatusti ole. Rouvan julkaisuluettelossa on pyöreä luku, nimittäin 0, katsokaa itse, jollette usko:
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=hagros-koski
   Kylläpä pistää vihaksi. Ja sinäkin Sanni, jota olen pitänyt fiksuna :( Yksi lukija vähemmän. Onnea valitsemallesi pseudotieteen levittämisen tielle.

   • Sanni

    Valitsemalleni pseudotieteen levitykselle..? Kaikenlaisia tulkintoja sitä tehdäänkin…. Kävin tutkimuksessa silkkaa uteliaisuuttani ja raportoin käynnistä. Kerroin tuloksista neutraalisti vailla liitteitä siitä, uskonko että saamani neuvot auttavat. Kerroin, että itse en aio hoitosuosituksia kokeilla. Jos sinäkin, vihastunut lukijani, olisit ollut läsnä tapaamisessa, olisi kyseenalaistava asenteeni välittynyt sinullekin.

    Kirjoitin tässä jutussa, että uskon että joku varmasti saa Hiusakatemiasta apua, sillä mikään paikka mistä kukaan ei saa vastinetta rahoilleen, ei pysyisi pystyssä 30 vuotta. Tämä on se peruste minkä pohjalta pidän selvänä, että Hiusakatemian menetelmillä voi saada apua. Heidän tutkimuksiaan en tunne, enkä todellakaan usko että kaikki heidän suosittelemansa mehuravintolisät sun muut auttavat pätkääkään minun hiusloveeni, mutta monia muita he ovat auttaneet. Ihan sama oli konsti mikä hyvänsä, vaikka tanssisivat sadetanssia asiakkaan ympärillä – jos/kun joku on saanut hiuksensa heidän neuvoillaan takaisin, niin silloinhan he tietävät mitä tekevät.

    Ja mitä Hagros-Kosken tutkimuksen uraauurtavuuteen tulee, siinä olin selvästikin väärässä ja tässä otan oikaisun vastaan. Hänen tekemänsä tutkimuksen pioneeriutta Suomessa korostettiin tapaamisen aikana enkä tullut tarkistaneeksi ovatko hänen tutkimuksensa virallisia julkaisuita. Virallista tai tieteellistä tai ei, jotain tähdellistä hän on omissa epävirallisissa hiustutkimuksissaan löytänyt, koska hänen menetelmänsä on auttanut asiakkaita. Toistan ylläolevan: tieteen kannalta on (minun mielestäni) ihan sama, mitä auttava taho asiakkaalleen tekee (kunhan keinot ovat väkivallattomia ja lain mukaisia ^_^); tulos puhuu puolestaan. Jos joku saa hiuksensa Hiusakatemian menetelmin takaisin, on Akatemialla varmasti ainakin sellaista tietoa hiuspohjan vaurioiden hoidosta mitä asiakkaalla ei ole.

 6. Joku toinen

  Eiköhän ongelma johdu rajuista käsittelyistä, joita hiuksiisi on tehty ja selällään nukkumisesta. Hius ei haperru latvasta, jos ongelma on juuresta lähtöisin. Täyttä huuhaata tuo hiusakatemian touhu, ei mitään tieteellistä pohjaa. Missä on tutkimukset joihin viittaavat, entä julkaisut joita on väitetty tehdyn paikan vetäjien toimesta, ei missään. Moni on jo aiemmin esittänyt, miten paikka suosittelee hoitoja ja tuotteita, jotka ovat osoitettu huuhaaksi ja toimimattomiksi. Kyllä kellojen pitäisi ihmisillä soida ja kovaa.

 7. Sanni

  Hei kaikki kommentoineet! Vastaan kommentteihin tänään maanantaina omassa erillisessä postauksessaan.

 8. Mya

  Hei! Hiusalan ammattilaisena uskon että Hiusakatemiasta saa apua ja hyviä neuvoja. Eikä kaikki ruoat ja raaka-aineet yksinkertaisesti voi sopia kaikille, joten sinä teet niinkuin sinulle sopii. Mutta oletko koskaan ajatellut että hiuslovesi voi täyttää pidennyksillä? Lämpimästi suosittelen Simply Naturalin, Mago-pidennyksiä!

  • Sanni

   Magot on testattu:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hellavaraisin-hiustenpidennys-mago/

   Ja tulos: parin kuukauden kuluttua hiuksistani oli irronnut 4-5 kokonaista kimppua hiuksia mago-solmujen kohdalta. Edes tämä pidennystapa ei siis ole tarpeeksi hellävarainen minun hiuslaadulleni, jopa puuvillasolmu ja pidennyksen aiheuttama painorasitus riittää katkaisemaan hiukset. Harmi.

 9. Anni

  Omakohtainen kokemus: Mulla suunympärysihottuma (pod, esiintyi myös silmäkulmassa) rauhoittui kun jätin maitotuotteet. Vaihtoehtona oli pitkä antibioottikuuri. Myös ihon rasvoittiuminen ja näpyt on nyt pysyneet aisoissa. Ei olisi tullut mieleenkään että syy voisi olla maidossa, koska mitään vatsaoireita tms. en ole koskaan siitä saanut.

  Aihe tuntuu olevan tulenarka, ja moni suhtautuu fanaattisesti länsimaisiin ravintosuosituksiin ja kovaan lääketiteeseen ainoana oikeana. En toki itsekään usko sokeasti esim. kaikkiin lisäravinteisiin mitä meille tyrkytetään, mutta esim. ravinnon vaikutukseen kyllä.

  Tottakai jos ei ole mitään oirehdintaa jakotimme kaikki kropassa on ok, ei tietenkään ole tarvetta muuttaa mitään ruokapuolella tai muutenkaan. Kukin tyylillään! :) Kiitos Sanni tästä mielenkiintoisesta postauksesta.

  • Anni

   Vitsin automaattinen tekstinsyöttö..

  • Anna

   Anni hyvä, on selvää, että maito ei kaikille sovi, ja joillakin se tosiaan aiheuttaa vaikka ihottumaa/vatsavaivoja/muita oireita, ja silloin on hyvä jättää maito pois. Mutta eihän tässä siitä ollutkaan kysymys.
   Ymmärrätkö tämän logiikan: jos sinulla lievittyy POD kun jätät maitotuotteet pois, niin siitä EI voi vetää johtopäätöstä, että Sannin takaraivon loven aiheuttaa maidon fosfaatin aiheuttama hiusjuuren vahingoittuminen.
   Ei voida toisaalta väittää, etteikö maito aiheuttaisi Sannin hiusongelmia. Mutta HA:n hiusjuurianalyysin perusteella näin ei missään tapauksessa voi päätellä. Koko ”maitojuuri” (ja muutkin väitetyt poikkeamat mikroskooppikuvissa) ovat pelkkää vilkkaan mielikuvituksen ja tietämättömyyden aikaansaannosta.

   • Anni

    En toki väittänytkään että juuri maito olisi syypää hiuspulmiin! :) En ole asiantuntija enkä lähde mitään diagnosoimaan blogipostausten perusteella. Ylipäätään halusin vain jakaa oman kokemukseni vastapainona vastakkaisille näkökulmille osana normaalia keskustelua.

    Mutta kuten jo totesin, aihe joka herättää tunteita.

 10. Mari

  Mielenkiinnolla seurasin hiuslovea ja akatemian tulosta. Itse olen maidon vieroksuja, laktoosivammainen ja niveleni tulehtuvat maidosta. Jonkunverran pystyn syömään laktoositonta raejuustoa ja maustamatonta jugurttia. Kalkkitabletteja syödessä 1-2 kuukautta menee hyvin ja sen jälkeen päänahkani alkaa kutisemaan ja hilseilemään. Oireet loppuvat kun lopetan lisäkalkin. Tämä on tapahtunut kymmeniä kertoja parinkymmenen vuoden aikana. Nyt syön kalkkia jonkun kerran viikossa.
  Lovi on minullakin takatukassa, mutta se johtuu nukkumatavoistani. Nukun selälläni ja hinkkaan päätäni ”tempuriin” , pellavaiset tyynynliinat pahensivat takaraivon tilaa. Vaihdoin puuvillasatiinit päänalle ja nyt takatukka alkaa tuntua ja näyttää samalta kun muutkin hiukset. On siihen kohtaan lykätty hoitojakin. Vuoden verran meni ihmetellessä hiusten huonoa kohtaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.