Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ranska ja minä

Vielä runsas kolme vuotta sitten en ollut käynyt eläessäni Ranskassa. Nyt Ranskasta on melkein huomaamatta tässä lyhyessä ajassa tullut kohde, jossa olen vieraillut kaikkein eniten Kreikan jälkeen.

Sanni_ArromanchesLesBains_IMG_7815_3

Ei ihme, Ranska on aivan mielettömän upea ja kiinnostava maa monipuolisuudessaan. Olen tässä ihan miettinyt, onko Ranska kirimässä kakkospaikalle suosikkikohteenani Kreikan kannoille. Saattaa kuitenkin olla, että Sveitsi pitää yhä kiinni siitä paikasta ällistyttävässä kompaktissa idylliydessään.

Nyt nautin minulle uuden ranskalaisen alueen kauneudesta; Normandia. Rannikko on henkeäsalpaavan kuvauksellinen ja historiallisia maihinnousurantoja täplittävät kylät ja kaupungit toinen toistaan sievempiä. Sur mer, kertovat paikannimet – meren äärellä.

Kun ajaa Côte ne Nacre -rannikkoa seuraavaa D514-tietä ei voi välttyä kevyesti brittiläisiltä tunnelmilta, Normandian rannikossa on jotain joka muistuttaa naapurimaasta kanaalin toisella puolella. Vehreän, polveilevan maaseudun reunustamat rannat ovat karunkauniita ja tuulisia ja kylien ruokapaikoissa voisi melkein odottaa näkevänsä simpukkakulhojen sijaan fish-and-chipsejä.

Tässä kuvia ja tunnelmia eiliseltä joka omistettiin toisen maailmansodan D-Daysta tunnetuille Normandian maihinnousurannoille.

Normandia_GoldBeach_IMG_7778

Normandia_OuistrehamRivaBella_IMG_3402

Normandia_ArromanchesLesBains_IMG_3447_3

Normandia_OmahaBeach_IMG_3450

Normandia_IMG_3437_2

Normandia_OmahaBeach_IMG_7868

Normandia_OmahaBeach_IMG_7882

.

Ranskan plussat pähkinänkuoressa:

 • Monipuolisuus; elegantteja suurkaupunkeja, keskiaikaisia historiallisia kaupunkeja, viehättäviä maalaiskyliä, tunnelmallisia alppikyliä, villejä rantoja, luksusrantoja, eteerisen kaunista maaseutua, kiinnostavia urbaaneja keskittymiä, taidetta, luontoelämyksiä, viinitarhoja… Ranskaan voi tulla kaupunkilomalle, taidelomalle, vaelluslomalle, laskettelulomalle, ruokalomalle, rantalomalle, kylpylälomalle, viinitilalomalle, roadtrip-lomalle, ökylomalle, budjettilomalle…
 • Maailman parhaisiin kuuluva keittiö
 • Maailman parhaita viinejä
 • Maailman parhaita juustoja ^_^
 • Kohtuullinen hintataso

.

Mun lempparijuttuja Ranskassa:

 • Colmarin kaupunki
 • St. Agur-juusto
 • Montrachetin alueen valkoviinit
 • Burgundilaiset Grand Cru -punaviinit
 • Yves Rocher
 • Beaunen kaupunki
 • Pariisin Rue Mouffetard -katu ympäristöineen
 • Chamonixin kylä
 • Comté-juusto
 • Sephora

.

Off topic vielä loppuun, mutta tiedättekö mikä on minusta mielenkiintoista? Mistä tahansa matkakohteista kirjoitankin, mikään ei ole yhtä suosittua sisältöä kuin Kreikka. Minusta se on kiinnostavaa, koska suomalaiset kuitenkin matkustavat paljon myös keski-Euroopassa ja muualla maailmassa ja yhtä lailla paikat kuten Iso-Britannia, USA, Ranska, Portugali ja Espanja ovat meille rakkaita ja tuttuja kohteita.

Silti Kreikka on matkailuaiheena ylitse muiden, ainakin tässä blogissa.  Mikähän siinä on..? :) Tilastojen mukaan Espanja on kai edelleen suomalaisten matkakohde numero yksi, ainakin pakettimatkakohteissa.

Pitäisikö kokeiluluonteisesti tehdä joskus saarihyppely Kanarialle ja katsoa mitä tykkäisitte niistä jutuista? ^_^

Kommentit (18)

 1. Tiitu

  Terveisiä Ranskan Rivieralta! Oletko käynyt täällä? Itse olen lomaillut täällä kesäisin viimeiset 12 vuotta, kun miehelläni on täällä loma-asunto. Me ei olla Nizzassa, mutta vietetään siellä aina pari päivää. Se on ihan minun suosikkipaikkoja, kun siinä yhdistyy kaupunki- ja rantaloma. Lisäksi voi tehdä päivämatkoja Mentoniin, Monacoon, Cannesiin jne. Bussimatkat 1,5 euroa suuntaansa. :)

  • Sanni

   Riviera on vielä kokematta :) Nizza on ollut listallani jo varmaan teini-ikäisestä ^_^

  • Sanni

   Tiitu – ettehän te siis NYT ole Nizzassa?

   Eilisillan tunnelmat vähän muuttuivat kun tultiin Deauvillen juhlailotulituksen jälkeen hotellille ja nähtiin uutiset… :( :( :( Aivan kamalaa :´-(

 2. LiSi

  Saatan olla aiiiivan hakoteillä, mutta ehkä sun Kreikka-jutuissasi puoleensa vetää erityisesti se, miten kovasti itse pidät maasta? Tai no, eihän se tietysti selitä random-googlaajien virtaa, mutta itse ainakin luen erityisellä ilolla juuri Kreikka-postaukset osin siksi, kun niistä välittyvästä ilosta ja innostuksesta tulee itsellekin hyvä mieli :) Sama koskee Ahvenanmaata.

  Hm. Jotenkin tuntui tuo ajatus loogisemmalta päähän pälkähtäessään, kirjoitettuna vähän ontuu, mutta menköön kun nyt kerran sen jo ehdin kirjoittaa :D Ihan siis sen takia ontuu, että mun nähdäkseni sä kirjoitat suurimman osan postauksista innostavasti, oli aiheena sitten kosmetiikka, matkailu tai ruoka :)

 3. Katariina H

  Ranska on kyllä ihana! Ihan hävettää myöntää, että Chamonix on vielä kokematta, ja itse asiassa moni muukin asia siun listalta! Jännä, miten usein jämähtää niihin samoihin kaupunkeihin ja alueisiin.

 4. Nimetön

  Useamman matkan kokemuksella sinut mieltää jo kokeneeksi Kreikan matkailijaksi ja moni varmasti muistaa, että olet käynyt Kreikassa ja rakkautesi maata kohtaan. Muut vierailemasi maat eivät ole ainakaan itselleni jääneet niin syvästi mieleen.
  Pakettimatkalaiset eivät ehkä hae vinkkejä lomalleen niin paljon kuin vaikkapa saarihyppelijät.

 5. Petra

  Ranska ja Kreikka olisivat ihania matkakohteita! :) Mä ainakin tykkään hirveästi lukea toisten matkoista, niistä tulee hyvälle mielelle! Kummitäti on myös Normandiassa tai olivat ainakin moottoripyörillä. Paikka kuulostaa ja näyttää upealta :) Tuolla mieskin viihtyisi, koska on kiinnostunut sotahistoriasta.

 6. L

  Kanarian saarihyppely voisi olla hauska! Minulle riitti yksi kerta Kanarian turistiviidakossa, mutta luulen että sinä löytäisit paremmin näiden saarten helmet ja uskaltaisit minua rohkeammin lähteä myös muualle kuin turistialueille. Olisi kiva saada vähän erilainen näkökulma kanariansaarista.

 7. Tuittu

  Ei ei, elä tee syrjähyppyjä. Kreikka on Kreikka ja siinä on sitä jotain, mitä muualta ei löydy. Ihmiset mukaan lukien:)

  Toki muuallakin kannattaa käydä vertailun vuoksi,mutta selittämätön intohimo vie Kreikan saarille. Lokakuussa taas Rethymnoniin, parakalo:)

 8. Blyygi Blumsteri

  Meidän suosikki on Bretagne!!

 9. an

  Voi perse, älkää vaan olko nyt kumpikin siellä!!!

  • Sanni

   Me ei ainakaan olla ja toivottavasti ei Tiitukaan..! :/

 10. Tipitii

  Huh, olethan kunnossa? :/

 11. Nimetön

  Nizzan matka edessä syksymmällä :/
  Minua kiinnostaisi enemmän juuri Normandia ja Bretagne, mutta matkustan seurassa ja muut valitsivat kohteen.

  Blogissasi on niin paljon Kreikasta, että se on hyvä lähde – ainakin hakeutuisin tänne jos olisin aikeissa Kreikkaan. Muut matkakohteesi eivät ole jääneet niin mieleen.

 12. Amy

  Ei ollut Tiitu silloin Nizzassa. On vanha opiskelukaveri ja turvassa on koko perhe :)

  • Sanni

   Huoh, kiitos kun kuittasit tämän <3, vähän jäi vaivaamaan.

 13. Ninde

  Itse olen lukenut Kreikka-juttujasi innolla juurikin siksi, etten ole siellä vielä käynyt.

  Olen käynyt mm. Englanti, Ranska, Espanja jne. Mutta Kreikka tulevaisuuden haaveena kiinnostelee, ja sun jututhan on ”tavallisiin” (matka)blogeihin verrattuna ihan eri sfääreissä, koska kerrot yksityiskohtaisesti kohteista ja et ole koko lomaa samassa kaupungissa. Ja aivan kuin ylempi kommentoijakin sanoi, blogiasi voi pitää Kreikka-LÄHTEENÄ, en ole törmännyt vastaavaan kreikka-tietouteen muualla (en tosin ole aktiivisesti etsinytkään, varmaan vasta sitten, kun matkan varaaminen on ajankohtaista…)

  • Sanni

   Ja aivan kuin ylempi kommentoijakin sanoi, blogiasi voi pitää Kreikka-LÄHTEENÄ, en ole törmännyt vastaavaan kreikka-tietouteen muualla

   <3 Kiitos, ihanaa kuulla :)

   Ja kyllä se varmaan niin on (kommenteista päätellen), että se on se tunne mikä minulla on Kreikkaa kohtaan mikä tekee Kreikka-kirjoituksista lukijoiden näkökulmasta erilaisia ja kiinnostavampia kuin muihin maihin liittyvistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.