Karkkipäivä
Karkkipäivä

Random Thoughts From A Boat

Mulla ei ole mitään suunniteltua asiaa, mutta haluan tappaa aikaa laivalla joten postaan tällaisen ”välipälän”. Ajan saa aina kulumaan hyvin kun voi höpötellä triviaaleja kauneusjuttuja! Koska mulla ei ole täällä laivalla ketään seuralaista, niin juttelen sitten teille. Reissaan laivalla tosi usein, ja tästä tunnelmasta on kyllä risteilyfiilis kaukana. Minulle tämä on vain matkustusmuoto, ja olen äärimmäisen kyllästynyt laivalla oloon. Tax Freessa saa kyllä mukavasti vietettyä aikaa, mutta toisaalta siellä myös ahdistuu kun ei ole varaa ostaa kaikkea mitä haluaa.

Huomasin muuten sopivasti että kuolaamani Kenzon uutuustuoksut ovat Club-tarjouksessa! Jos olette Viking Clubin jäseniä ja suuntaamassa lähiaikoina laivalle, niin tsekatkaahan tämä tarjous; Eaux de Fleurs –tuoksut vain 34,80€ (maissa 55-59€). Ilman klubikorttia hinta on 38,65€. Olin kyllä hyvin lähellä ostaa tuon Luumun, mutta taidan odottaa pääsiäiseen kun tulen seuraavan kerran.

Löysin myös halpoja uutuustuoksuja GAPiltä. GAPin tuoksujahan lanseerattiin Suomessa nyt ensimmäistä kertaa helmikuussa kun neljä cologne-tyyppistä tuoksua Grass, Dream, Dream More ja So Pink tulivat myyntiin Kickseihin. (Sitä en tiedä onko GAPia myyty Suomessa ennen esim. laivoilla & lentokentillä.)
Vikingin Tax Freesta bongasin kuusi muuta GAP-tuoksua, jotka mielestäni ovat paljon mielenkiintoisempia kuin Kickseihin tulleet neljä. Tämä laivan kuusikko on Mandarine Jasmine, Coconut Tuberose, Velvet Bloom, Washed Cotton, White Amber ja Lavender Tea. Suosikkejani ovat herkullinen Mandarine Jasmine, puuterinen Velvet Bloom ja jännän erikoinen Lavender Tea jossa tuoksuvat laventeli, vanilja ja vihreä tee (yleensä en edes tykkää laventelista). Näillä kuudella on Kicks-tuoksujen kanssa yhteistä pullon suuri koko (100ml) ja todella halpa litrahinta. Klubikortilla GAPit irtoavat nyt Viikkarilta hintaan 22,20€. Normaalihinta on 24,65€ ja Kicks-tuoksujen hinta 29,90€. Halvalla siis lähtee! Hyvä analyysi tuoksuista löytyy mm. täältä.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että GAP-tuoksut hieman kärsivät jättiläissuuresta pullokoostaan. Suuri pullo vs. todella edullinen hinta tuovat helposti asiakkaille halpismielikuvan, tai osa luulee että kyseessä on body spray. Näin ei kuitenkaan ole, vaan tuoksut ovat eau de toiletteja. Moni ei myöskään oikeasti halua ostaa 100ml:n kokoista hajuvesipönikkää, koska tuoksuja on kiva vaihdella usein. Mun mielestä GAP olisi hyvin voinut pakata tuoksunsa vaikka puolet pienempiin pulloihin ja hinta olisi silti ollut edullinen.

GAP Grass on muuten yksi persoonallisimpia tuoksuja mitä olen nuuhkaissut. Se nimittäin tuoksuu nimenomaan kostealle, vastaleikatulle nurmikolle. Käykääpä huviksenne tuoksuttamassa. Mieleen tulee makea, aurinkoinen kesäpäivä kun makaat viltillä vastaleikatulla nurmella ja syöt vesimelonia…. Joku veikkasi tästä mahdollista kesähittiä, mutta saas nähdä… Tuoksublogit tietävät kertoa, että Grassin valmistus on jo kerran lopetettu. Tuoksu nousi sittemmin hurjaan kulttisuosioon ja meni eBayssa kaupaksi kymmenkertaisilla hinnoilla. Näköjään se sitten tuotiin takaisin markkinoille. Mielenkiintoista.
Joku kommentoi että olisi kiva jos blogissa olisi yhden sijaan kaksi sivupalkkia, niin jutut ei niin hukkuisi tuonne kaiken materiaalin sekaan. True true. Mä en kuitenkaan vielä toistaiseksi halua kolmipalstaista blogipohjaa, joten aion vähän siivota juttuja pois tuolta oikeasta sivupalkista ja teen bannerin alle välilehtiä. Kaksi onkin jo tehtynä, FAQ ja About The Author.
Loppuun vielä täysin off topic -juttu vanhoista postikorteista. Rakastan postikortteja, ja lähetän niitä itse tosi paljon. Pidän niistä myös ”esineinä”, ts. kiinnitän aina huomiota hienoihin tai persoonallisiin kuviin. Mulla on pieni kokoelmakin kauniita tai erikoisia postikortteja joita olen ostanut matkoillani.


Jokunen vuosi sitten löysin yhdeltä torikirpparilta vanhoja postikortteja. Kaksi niistä oli Ahvenanmaalta, toinen vuodelta 1970 ja toinen 1975. Vuoden ’75 kortti Eckeröstä on mielestäni todella kaunis ja se voisi tyylillisesti olla paljon vanhempikin. Vuoden ’70 kortti Maarianhaminasta on modernimpi, ja luulen että tuota samaista korttia myydään vieläkin. Mikä kortissa on kiinnostavaa on siinä lähetetty viesti…. 40 vuotta sitten kirjoitettu rakkaudentunnustus Maarianhaminasta Turkuun…! Voi, mielikuvitus alkaa heti lentää. Minkähän ikäisiä nämä henkilöt ovat nyt? Kuusissa kymmenissä vai kenties vanhempia…? Saivatkohan he koskaan toisensa..? Inkeri ja tämä ”Kaikkien tyttöjen kauhu”…. Jotenkin tosi kiehtovaa löytää tällainen kortti, ja hassua että se oli päätynyt kirpputorille myytäväksi vuosikymmenien jälkeen.
PostikorttiMH_viesti

Nyt minä taidan suunnistaa 8-kannen ravintolaan syömään. Harmi vaan että Ellasin uudessa menussa kasvisruoat on vähennetty puoleen. Mrrrr. Yleensä heidän ruokalistassaan on otettu kasvisruokailijat todella hyvin huomioon. Kiitos että piditte minulle seuraa! Jaksoikohan kukaan edes lukea näin pitkää tekstiä?

Kommentit (13)

 1. jarna

  Mä luin alun ja lopun=)

 2. Panda

  Mukava lukea tällaisia niin sanottuja fiilispohjalla kirjoitettuja merkintöjä :) Ja oi että tuo rakkauspostikortti <3.

 3. Anonymous

  Tottahan toki jaksaa, pitkät postaukset on kivoja! :)Toi postikortti oli kyllä aivan hullu!! Olisi hauska bongailla tollasia jostain itsekin. :)

 4. Anonymous

  ihan sopivan mittanen teksti oli , Tuo ruohon tuoksu on semmonen et osa tykkää ja osa inhoaa, ite kuulun jälkimmäsiin, puutarhurin hommia kun tekee, niin se vasta leikatun nurmikon tuoksu tuo vaan työt mieleen, niin en kyllä tuoksunani käyttäis :D
  T:Ruu

 5. Läpi lasien

  Tää oli mukava postaus,vaihtelua normaaliin =)

  Aivan ihana postikortti,vuosisadan rakkaustarina?

 6. Anonymous

  Luin! Kai tiedät Postcrossingista? :)

  Sait mut kiinnostumaan tuosta Grassista. Varmaan pitää mennä tuoksuttelemaan Kicksiin joku päivä.

 7. kiukkupussi

  Hyvin jaksaa. :) Tälläiset on kivaa vaihtelua.

 8. Inkivääri

  Anonyymi 0.34 – jees, tiedän postcrossingista, mutta en ole vielä toistaiseksi lähtenyt itse mukaan. Voisi kyllä sopia mulle! :)

 9. Emelii

  Kiva postaus! Pidin tästä, samoin kuin taannoisesta Mitt Åland -jutusta.

  Kukaan meistä ei ole pelkkä meikkipää tai retkeilijä tai valokuvaaja. Sääli että blogimaailma suosii kapea-alaisuutta.

  PS. Kirjoitti Marjut, joka aktivoi vanhan blogger-tilin kommentointia varten.

 10. Creimeide

  Voi, sielläkin postikortti ihminen! Minä myös minä myös (:.

 11. Tuulia

  Hyvin jaksoi lukea.:)
  GAPin tuoksuista kiva postaus ja ei tuo postikortti osakaan huono ollut. Itse epäilen suhteen kariutuneen, koska epäilen kenenkään hävittävän rakkaansa lähettämiä postikortteja IKINÄ IKINÄ. :))

 12. Pääsky

  Kiva, nyt näkyy postaus mullekin :)

  Voi ihana tuo postikortti! Jotenkin en osaa kuvitella, että nykypäivänä kukaan lähettelisi tuon kaltaisia viestejä, harmi.

 13. Anonymous

  ihanaa, nyt pelittää myös kombinaatiolla mac / safari :) !!

  /nanna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.