Karkkipäivä
Karkkipäivä

Rakkaudesta soijamaitoon

*välikevennys* :D

AlproSoijamaidot

Rakastan soijamaitoa. Se on paras kaveri aamuiselle lattelleni, ja sitä menee päivittäin kolmesta jopa kuuteen desilitraa. Viikossa paljon.

Ja kuten olen aiemmin kertonut, täällä Ahvenanmaalla kyseinen maito on paljon kalliimpaa kuin mantereella. Murmur.

AlproSoijamaidot2

Paitsi S-Marketissa…! Minulla on tänä viikonloppuna äijä ja auto täällä käymässä, ja kävimme ostoksilla keskustan ulkopuolella S-kaupassa. Mitä silmäni näkivätkään…? Soijamaito 1,95€..! Oi ihana S-Market!

Paljonkos sitä oli jäljellä hyllyssä..? 10 kpl. Pikainen laskutoimitus päässä: 10 x 3,25 = 32,50€ (lähikauppani) versus 10 x 1,95€ = 19,50€.

AlproSoijamaidot3

Säästö: 13 euroa!

Ja loput hyllyn Alpro Soya Light -pöniköistä siirtyivät samantien ostoskärryyni.

Kyllä pieni asia voi ilahduttaa ihmistä! :)

P.S. Tänään on tulossa vielä ”oikea” postaus.

Kommentit (18)

 1. Kuorotipu

  Mä oon jäänyt ihan koukkuun saman merkin kevyeen suklaajuomaan. Sitä pitää olla kotona ja töissä aina jääkaapissa. Toimii mulla tarvittaessa välipalan korvikkeena ja kotona aamupalana/iltapalana.

 2. Misty

  Toi juoma on munkin suosikkiani -etenkin pirtelöissä. Olen huono juomaan kahvia, mutta latte on niin hyvää, että se houkuttaisi enkä ole jostain syystä koskaan ajatellut, että tätä voi laittaa kahviinkin. Miten teet lattesi vai onko sulla joku ”kahvikone”?

  • Sanni

   Miten teet lattesi vai onko sulla joku “kahvikone”?

   Ei ole konetta, lämmitän maidon omassa kupissaan, vaahdotan maidonvaahdottimella ja kaadan kahvin joukkoon. :)

 3. Tiltu Kultu

  Aikamoinen hintaero :O
  Itse näin kiireisenä kesänä otan töihin jotain proteiinijauhetta maitoon sekoitettuna tai jotain Gainomaxia tms. Niitä voi sitten pahimpaan nälkään hörppiä lennosta.

  • Sanni

   Joo, tiedossa on vaihtelevat suhtautumiset soijaan ja olen lukenut netistä laajasti materiaalia soijaa vastaan :) Toiset pitää terveysruokana, toiset pysyy kaukana.

   Alpro Soya ei muuten käytä geenimuunneltua soijaa.

 4. JonnaH.

  Oma salainenpahe on Alpro Soijan suklaajuomat, kyllä lähtee makeannälkä! :p

 5. tiia

  Rakastan sitä mantelisoijamaitoa! Aivan ihanaa!

 6. Salla

  Hihii, hyvä Sanni! :D

  Tiedätkö muuten, onko kaikkiin soijamaitoihin lisätty sokeria..? Mä yritän vältellä sekä maitoa että sokeria. Kokeilin kauramaitoa, kun siinä ei ole sokeria, mutta oli muuten ihan hirveää scheissea! ;)

  • Sanni

   Tiedätkö muuten, onko kaikkiin soijamaitoihin lisätty sokeria..?

   Ei ole. Natural- ja Unsweetened-nimikkeellä myytävät on sokeroimattomia. (Niissä on muuten 1 g hh / 100 g, mutta Lightissakin vain 1,6 g! :) Eli eeerittäin vähän sokeria. Ne makeuttamattomat soijamaidot sopii mun mielestä vain ruoanlaittoon, itse käytän esim. kalakeitossa. Kahvissa ovat aika karmean makuisia, varmasti vielä karumpia kuin kauramaito!)

   • Salla

    Mä arvasin, että vastaus tulee sieltä kuin apteekin hyllyltä ;) Kiitos! Taidan kokeilla tuota sun suosikkiasi sitten.

 7. Hanna

  Hei Sanni!
  Vierailen blogissasi usein ja poimin paljon hyviä vinkkejä jutuistasi. Osaisitko sanoa mitä Meow Cosmeticsin meikkivoidesävyä kannattaisi kokeilla jos käytössäni on tällähetkellä Lily Lolon Blondie sävy? Monet ovat kehuneet Meowin Flawless Felinen olevan peittävin mineraalimeikki ja haluaisin testata sitä.

  • Sanni

   Moi Hanna!

   En tunne Meowin sävyjä, joten en ikävä kyllä osaa auttaa. :/

 8. Ulpu

  Mä taidan kans kokeilla tuota sun suosikkia. Katselin niitä just kaupassa ja mietin, että oliko se se light mitä sä kehuit joskus…;)Mä oon vähän skeptinen tuosta kahvissa, mut kokeillahan voi. :)Kun on näitä mahavaivoja, välillä tuntuu, että vaikka on käytössä laktoositon maito niin silti maha turpoaa ja kipuilee (voi johtua kyllä monesta muustakin asiasta).

  Käytätkö sä muuten vaan soijamaitoa, vai oliko sulla laktoosivaivaa?

  • Sanni

   Käytän soijamaitoa maun ja alhaisen hiilaripitoisuuden takia. Etenkin kahvissa maku on paljon parempi kuin maidon, ja kun hiilareita on vain kolmasosa maidon hiilihydraateista niin sekin passaa oikein hyvin. :)

   • Ulpu

    Niin tosiaan, siinä on niin paljon vähemmän hiilareita kuin maidossa. Täytyy kyllä kokeilla tuota.

 9. Tiltu

  Tällaisen löysin Prismasta: http://alpro.com/foodservice/products/
  Ei kökköydy kahvin seassa, tosin maku ei ehkä ole ihan niin hyvä kuin normisoijamaidossa. Mutta vaahtoutuu tehokkaasti (olen huomannut kun olen puolillaan olevaa tölkkiä ravistanut ennen kaatamista)
  Mulla alkoi nyt viljaton+maidoton kokeilukuukausi, joten soijatuotteet tulevat olemaan kovassa käytössä

  • Sanni

   Tavallinen Soija Light’kin vaahtoutuu tosi hyvin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.