Karkkipäivä
Karkkipäivä

Rakas teini-Sanni

Natan blogista on lähtenyt liikkeelle haaste antaa neuvoja teini-ikäiselle itselleen.

15-vuotias Sanni oli vilkas, ylisosiaalinen, äänekäs ja temperamenttinen. Vähän niinkuin 35-vuotias Sannikin, tosin vanha Sanni ei enää jaksa tavata kavereita joka ikinen päivä ja viettää kaikkea liikenevää aikaansa kaupungilla.

15-vuotias Sanni oli ihan hyvä tyyppi. Empaattinen, iloinen, kävi koulussakin niin tunnollisesti että kotona hymyiltiin todistuksille, vaikkei Sanni juuri aamutunneille jaksanut herätä. Tietysti 15-vuotias Sanni oli myös epävarma ja teki asioita ryhmän paineen alla. Niin kuin varmaan suurin osa 15-vuotiaista. Mutta mukavat muistot noilta teinivuosilta jäi.

Jos jotain voisi kuvien tytölle sanoa, niin….

xTeiniSanni_2

Sanni, sen tupakin polton olisi voinut jättää väliin.

xTeiniSanni_3

YouTube-videoita tai blogeja ei silloin ollut, mutta kultaseni, olisit voinut käydä vaikka kosmetologilla pyytämässä ohjausta kulmakarvojen meikkaukseen.

xTeiniSanni_4

Trust me, jättiläis-Levi’s-T-paita ja pyöräilyhousut yhdistettynä rullautuviin nilkkasukkiin ja kukallisiin kangaskenkiin ei näytä hyvältä. Silloin tai koskaan.

xTeiniSanni_5

Uskalla olla uima-rannalla uikkarissa.

xTeiniSanni_6

Tuo liivipusero-trendi kesti syystäkin alle lukukauden.

xTeiniSanni_1

Murunen. Ymmärrän että olet nuori, eikä tyylisi nyt vanhempanakaan ole häävi, mutta verkkatakki yhdessä ribbipoolopaidan, kultaisen ristikorun ja trumpettihousujen ei ole hyvä idea.

xTeiniSanni_9

...mitäs me puhuttiin noista kulmakarvoista…?

xTeiniSanni_8_

Välttämättömän röyhelöpaitatrendin ymmärrän, sitä ei päässyt karkuun, mutta irrota pieni nuo vuoden ranteessasi olleet Linnanmäki-rannekkeet, pliis.

xTeiniSanni_7

…ja ei sitä tupakkia…!

.

Jos yhden ihan oikean neuvon voin sinulle antaa, niin se on kaikessa kuluneisuudessaan tämä:

idTeiniSanni

Luota itseesi. 15-vuotiaana ei ole niin helppoa, mutta luota pois. Murehtiminen pojista ja tisseistä on ihan turhaa. 20 vuotta myöhemmin tiedät sen.

<3

Kommentit (25)

 1. zubi

  Voi Sanni sä olet niin suloinen näissä kuvissa, että tekisi vaan mieli halia ja rutistaa! <3 Ihana postaus.

 2. MS

  Ihana postaus, Sanni! Mä olen muuten tehnyt joskus tämän toisinpäin, 15 vuotta sitten. Silloin omistin kirjan, jossa pyydettiin kirjoittamaan kirje ns. tulevaisuuteen eli 15 vuotta vanhemmalle itselleen. Kun vuosia jälkeenpäin löysin sen kirjan ja tekstin, tajusin, miten moni asia niistä mun isoista ja pienistä toiveista on toteutunut. On se vaan jännä, miten moni silloin isolta tuntunut murhe tai asia nykyään selvinnyt tai toteutunut. Tästä mainitsin myös myön Elämäni aakkoset -postauksessa. Minusta tuo idea kirjoittaa itselleen myös tulevaisuuteen on oikeasti kokeilemisen arvoinen, vaikka saattaa kuulostaa hullulta! Se on ihan ällistyttävä tunne, kun tajuaa miten monen asian niistä toiveista on vuosien aikana saavuttanut… :)

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

  • Sanni

   Voi, tuo kirje tulevaisuuden itselle on kyllä ihana idea…! Pitäisiköhän toteuttaa se nyt… kun ei nuorempana tullut tajuttua. (Harmi.) Nyt voisi sitten kirjoittaa kirjeen 5-kymppiselle itselleen. :)

  • hm

   Minäkin kirjoittelin itselleni kirjeitä tulevaisuuteen, mutta ne jäivät avaamatta kun elämä on mennyt ihan toisin kuin olisi pitänyt. :/

 3. liisu

  Siis mitä?? Poltitko tupakkaa? :D

  • Sanni

   Ikävä kyllä. Lopetin 19-vuotiaana.

   • liisu

    Olin vain yllättynyt, et vaikuta yhtään sellaiselta tyypiltä kuka polttaisi! Onneksi pystyit lopettamaan, lähipiirissäni moni ei ole pystynyt..

    • Sanni

     Olin vain yllättynyt, et vaikuta yhtään sellaiselta tyypiltä kuka polttaisi!

     Niinpä. Mutta teininä oli eri ajat…. :/ Ne oli niitä ryhmän paineita :( Meidän piireissä käytännössö kaikki ns. ”suositut” polttivat, jos et polttanut olit joku nörtti. :( Niin kamalaa, onneksi ajat ovat muuttuneet.

 4. littleB

  Ihana <3
  Tunnistan kaikki samat tyylit ja vaiheet :) Harmi ettei itellä ole kuvia nuoruudesta läheskään noin paljoa. Pitäisikin kaivella esille ja tehdä blogiin pientä väläytystä ah niin ihanasta ysärityylistä :)

  • Sanni

   Mä olen aina kuvannut ihan hulluna niin mulla on koko teini-ikä kaikessa ihanuudessaan ja raadollisuudessaan dokumentoituna lukuisiin täysiin valokuva-albumeihin… ^_^

   Kaivelehan sinäkin kuvia esiin, tällaiset aikamatkat tuo aina hauskoja muistoja mieleen… :)

 5. Aldefiina

  Osu ja uppos! :)
  Aika menee liian nopeasti, joissain asioissa ehkä ihan hyväkin, mutta….. :)

 6. Jonttu

  Todella sympaattinen juttu. Muistan, kun itseäni vanhemmalla serkulla oli noita isoja t-paitoja, ja ne tuntuivat jotenkin todella isojen tyttöjen jutuilta ja olivat hienoja. Ajattelin, että ehkä minäkin sitten käytän tuollaista, kun olen niin iso, että olen yläasteella.

  Kaunis olet aina ollut.

 7. Elanor

  Ihana juttu! :D Ja ootkos käynyt protulla, toi vikan kuvan kaulakoru näyttäisi siltä?

  • Sanni

   Kyllä, Protu-leiri on käytynä :)

 8. Jonttu

  Ai niin, sellainen aiheeseen liittymätön asia piti kysyä, että kun kerran olet listafriikki, niin onko sinulla listaa inhokki-miehistä. :) Siis jos joutuisit vaikka Napakymppi-ohjelmaan (minne et todellakaan joudu) ja jos siellä kysyttäisiin, minkänäköinen mies ei ole oikein makuusi. :) Itselläni on nimittäin tällainen lista.

  • Sanni

   Ketäs sun listalla on? :D

   On mulla ehkä joskus teininä saattanut olla tuollainen lista, mutta ei enää… ^_^ Jos nyt pitäisi miettiä minkä näköisiä miehiä tuollaiselle listalle kirjaisin, niin sieltä löytyisi varmaankin Cheek aika kärjestä. Heti ei tule muita mieleen. :P

   • Jonttu

    Listalle pääsyyn voi minulla riittää ihan vain huono käytös tai tyhjä pääkin. :)

    • Jonttu

     No, ainakin eräs kotimainen näyttelijä/juontaja, josta en pidä. Ja sitten eräs suomalainen formulakuski myös…
     :)

 9. Ansukuli

  Voi ei! Repesin totaallisesti tuolle kuvalle, missä olet käsikynkässä jonkun kanssa. HUiPPU! :) Itselläni ei ole kuvia, mutta muistoja kylläkin niistä oman tyylin etsimisvaiheista.. Kokeilin joskus tälläistä manga-anime-tyyliä, voi ei….. Ihana postaus :)

 10. meow

  Hahaa, ihana postaus!

 11. Emma/WL

  Sä et ole vanhentunut YHTÄÄN, ihan käsittämätöntä :D tyyliä ja meikkausta ym. lukuunottamatta näytät ihan samalta. Respect :D

  • Sanni

   tyyliä ja meikkausta ym. lukuunottamatta näytät ihan samalta.

   Apua, toivottavasti en…! ^_^ :D

 12. Ani, Kokovartalofiilis

  Ihana! Innostuin haasteesta itsekin. Tulipas muistoja mieleen! Otin 10 vuoden aikamatkan (täällä http://kokovartalofiilis.wordpress.com/2014/07/06/neuvoja-10-vuoden-takaiselle-anille/ )

  • Sanni

   Ihana :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.