Rajaton

Mikä on se yksi meikkituote, jota ilman olonne on alaston ja meikki tuntuu puutteelliselta?

Useimpien vastaus on varmasti ripsiväri.

Minun vastaukseni on silmänrajaus.

Rajaukset

Olen aina rajannut silmäni, siitä pitäen kun aloin meikkaamaan 13-vuotiaana. Aluksi käytin kajalkynää jolla rajasin silmät tasapaksusti kauttaaltaan ylä- ja alaluomelta. Sitten siirryin ulkonurkkaa kohti levenevään luomivärirajaukseen ja viimein nestemäiseen eyelineriin ja siipimäiseen rajaustyyliin.

Mikään ei vaikuta silmän muotoon yhtä tehokkaasti kuin rajaus. Rajaus ei tietenkään ole pakollinen osa silmämeikkiä, mutta minulle siitä on jostain syystä muodostunut itsestäänselvä, kyseenalaistamaton osa lookkiani.

Yksi lukijani kysyi minulta joku aika sitten, mitä mieltä olen viimeisimmästä silmämeikkitrendistä eli ripsivärittömyydestä. Vastasin, ettei ripsarittomuus minua oikein inspiroi. Vaikka vaalearipsisellä meikin kokonaisvaikutelma jääkin vähän viimeistelemättömän ja hassun näköiseksi ilman ripsiväriä (olettaen, että silmä on muuten meikattu luomivärillä), niin en pidä ripsarittomuutta loppujen lopuksi kovin erikoisena juttuna. Itse olen useammankin kerran lähtenyt aamulla kotoa niin että ripsari on unohtunut, mutta en välttämättä edes huomaa asiaa moneen tuntiin. Silmät näyttävät luomivärin ja rajauksen ansiosta joka tapauksessa esiintuoduilta.

YR_rajaustutorial_rajaukset_pieni

Mutta jos jättäisin rajauksen pois… Se sen sijaan tekisi alastoman olon. Tai vähintään olon, että meikki on jäänyt ”kesken”.

Lukijan ripsarikysymys jäi hautumaan mieleeni rajauksen muodossa. Päätin kokeilla olla joitain päiviä ilman rajausta ja katsoa miltä tuntuu.

Jännää kyllä, vaikka meikatessa tuntui ihan hullulta jättää rajaus pois ja kokonaisuus näytti oudon puutteelliselta, ei tulos kuvissa lopulta näytä siltä että jotain olennaista puuttuisi.

Vai mitä mieltä olette?

Meikki_161115_IMG_9311

Rajauksettomuuden näkee, mutta tekeekö se nyt minusta jotenkin kovin eri näköisen..? Oma kokemukseni on ollut, että tekee, mutta kun katson kuvia niin eipä tässä ihan hurjan eri näköinen nainen katso vastaan :)

idMeikki_161115_IMG_9315

Tein silmämeikistä tarkoituksella todella yksinkertaisen ja käytin vain yhtä väriä koko luomella + vaaleaa highlighteria kulmaluulla.

Meikki_161115_IMG_9329

Päivän meikki syntyi näillä tuotteilla:

Lumene Longwear Blur -meikkivoide sävy 2 Hunajapilvi

Lumene Sun Radiance -heleyttäjä #20 Perfect Tan

Lavera Illuminating Powder Total Reflection (poskipunana)

Lauren Brooke -luomiväri sävy Toffee/Sandalwood

Lavera Brilliant Care -kiiltopuna #02 Strawberry Pink

kaikki blogin kautta saatuja

(Tykkään käyttää tällä hetkellä rasvaisempia huulipunia jollainen tuo Brilliant Care -puna on, sillä huuleni ovat jostain syystä ennätyskuivat. Lisää juttua kuivahuulisille sopivista rasvaisemmista huulipunista tulossa.)

Koska minulla ei tällä hetkellä ole sopivan sävyistä mineraalipohjaa, olen nyt jopa ”pakotettu” testaamaan niitä nestemäisiä meikkivoiteita jotka ovat jääneet kokeilematta :D Jotain hyvää siis mineraalipohjan puutteessa ^_^

Tänään kasvoilla ensimmäistä kertaa Lumenen viime keväänä (?) ilmestynyt Longwear Blur -meikkivoide. Sävy 2 on minulle väärä (se taittaa roosaan, Lumenen parilliset meikkivoidesävyt ovat muuten punapohjaisia ja parittomat keltapohjaisia), mutta koska sain testiin vain sävyt 1 ja 2 niin laitoin tänään kakkosta kun se on vähän ykköstä tummempi. Miksasin meikkivoidetta tuttuun tapaan Sun Radiance -värivoiteen kanssa jotta sain oikean tummuusasteen.

Ihan kivan tuntuinen meikkivoide näin ensituntumalta. Sun Radiance tietysti vie vähän sen peittävyyttä ja muuttaa muutenkin koostumusta. Mitään blur-efektiä en havainnut, mutta täytyy testata yksinään sitten kun olen talvikalpea ja sävy 1 uppoaa ihoon. :)

Meikki_161115_IMG_9335

Luomiväristä. (Turisen nyt tässä muitakin meikkijuttuja kuin rajauksettomuuteen liittyvää, ei kai haittaa? :))

Harvemmin jaksan tehdä erityismainintoja ruskeista luomiväreistä (vaikka ne niitä käytännöllisimpiä sävyjä ovatkin), mutta tämä yksilö on maininnan arvoinen. Merkki on minulle entuudestaan tuntematon Lauren Brooke Cosmetiques, ja sain luomivärin suomalaiselta TwistBe-verkkokaupalta. Lauren Brooke on vegaanista luonnonkosmetiikkaa ja sarja tulee Yhdysvalloista.

Olen kokeillut Toffee/Sandalwood -nimisestä duosta vasta vaaleampaa sävyä, ja se on aivan ihastuttava. Kaikki ruskean sävyt eivät toimi minulla koko luomella, mutta tämä toimii.  Etenkin mattainen ruskea koko luomelle levitettynä korostaa silmieni pienuutta ja vahvistaa syvyyden vaikutelmaa. Lauren Brooken Toffee/Sandalwood-duon vaaleampi sävy on imartelevimpia ruskeita joihin olen törmännyt naismuistiin – sävy on todella kaunis satiininen vaalea kaakaonruskea ja koostumus pehmeän kermainen. Tummempikin sävy näyttää kauniilta.

Meikki_161115_IMG_9314

Eikö ole sievä väri?

Tällaiset neutraalit ruskeat ovat fantastisia koska sopivat kaikille eivätkä tee henkilöstä yhtä helposti väsyneen tai mustelmaisen näköistä kuin punertavat tai luumuun taittavat ruskeat. Kellertävät kullanruskeatkaan eivät sovi kaikille.

Meikki_161115_IMG_9306

Rajaton? Ehkä haasteesta ei tullutkaan niin haasteellinen :D Mutta kun johonkin on tottunut, niin onhan siitä vaikea luopua.

.

Palataksemme postauksen alun kysymykseen; mitä meikkituotetta ilman teillä olisi olo että jotain puuttuu?

Minulla muuten ripsari ei tule vielä edes kakkosena. Onhan se tärkeä, kyllä, mutta vielä sitä ennen tulevat kulmaväri ja poskipuna. Ilman niitä naama on huomattavasti valjumman näköinen kuin ilman ripsaria ;)

Kommentit (60)
  1. Vaaleakulmaisena ehdottomasti kulmakynä! Kasvoilla ei ole mitään ilmettä, ennenkuin on värittänyt kulmat edes haaleasti :)

    1. Samaa mieltä Mmian kanssa, joko kulmakynä tai mielummin värillinen kulmageeli, jos vain yksi tuote valitaan.

    2. Joo, kulmakynä ehdottomasti!

  2. En voi olla ilman kulmaväriä. Meikkaan aina vähintään kulmat, ilman näytän jotenkin ilmeettömältä vaikka kulmien väri on luonnostaan tumma. Kyllä ne kauniit kulmat kehystävät kasvot!

    Toisaalta en voisi olla ilman meikkivoidetta, koska naama punoittaa vähän väliä. Meikkivoiteella säästyn kommenteilta, ihmiset kun tuppaa luulemaan minun olevan nolostunut, kun nassu punoittaa.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *