Putsarinirso

Ajattelin taas vähän kirjoitella kasvoputsareista. Se on aihe, joka on erityisen lähellä sydäntäni.

Olen aiemmin kirjoittanut putsareista täällä, jossa ”vaahtosin” vaahtoavista putsareista, ja täällä, jossa arvioin luonnonkosmetiikan puhdistusaineita.

Kasvoputsarit

Tässä ovat tällä hetkellä käytössä olevat puhdistustuotteeni. Muutama niistä esiintyi jo aiemmassa putsaripostauksessa.

Olen oikeasti todellinen nirso mitä tulee kasvojen puhdistukseen, sillä vain harva tuote saa varauksettoman hyväksyntäni. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että puhdistusaine jättää kasvoille juuri sen ”oikean” tunteen, eli täysin puhtaan, kalvottoman ja tasapainoisen. Kuin iholle ei olisi mitään ainetta laitettukaan. Tuotteen pitää mielellään vaahdota reilusti ja huuhtoutua iholta helposti.  En pidä emulsiomaisista tuotteista, sillä a) niiden käyttö on aikaavievää, b) epätaloudellista ja c) moni niistä jättää iholle rasvaisen tunnun. Miten niin epätaloudellista? No kun emulsiota kuluu puhdistukseen varmaan 5-kertainen määrä vaahtoon verrattuna…!

Kasvoputsarit_Lavere

Tämä Laverén puhdistusvaahto loppui itse asiassa heti kuvien oton jälkeen. Tykästyin tähän putsariin loppujen lopuksi todella paljon, vaikka aluksi pidin vaahtoa liian ohuena. Vaahto puhdisti todella hyvin, huuhtoutui iholta hetkessä eikä jättänyt mitään merkkejä itsestään – siis pelkästään puhtaan tunteen.

Laveréa ei enää myydä Suomessa, mutta esim. Beauty Center Europesta tällainen Hydro Energy Cleanser irtoaa hintaan 10€.

Kasvoputsarit_ET

Estelle & Thildin kermamaisen paksu puhdistusemulsio on minulla silmämeikinpuhdistuskäytössä. Kerroin jo blogissa aiemmin, kuinka riemuissani olin, kun huomasin että E&T:n emulsio ei kirvele silmissä. Tämä tuote siis ratkaisi luonnonkosmetiikan silmämeikinpoistoaine-probleemani.

Kasvoputsarit_Lavera

Laveran Basis Sensitiv -puhdistusgeeli kuuluu kohdallani kategoriaan ”ihan ok”. Tuote toimii niinkuin pitääkin, mutta en vaan  ole niin tykästynyt tähän monille luonnonkosmetiikan putsareille ominaiseen hyytelömäiseen koostumukseen. Estelle & Thildin geeliputsari oli myöskin hyytelömäinen, vaikkakin vielä lirumpi.

”Hyytelöputsarit” vaahtoavat hyvin miedosti, eivätkä huuhtoudu iholta yhtä hetkessä kuin esim. pumpattavat vaahtoputsarit. Hyytelöputsari jää (ainakin minulla) hetkeksi pyörimään iholle ennenkuin huuhtoutuu pois.

Kasvoputsarit_Oliv

La Claréen Oliv’ -puhdistusmaitoa käytän meikin poistoon niinä päivinä, kun minulla on mineraalipuuterin sijaan meikkivoidetta. Eli tällä hetkellä päivittäin, kun meneillään on meikkivoideviikot. Jotenkin psykologisesti miellän, että puhdistusemulsio poistaa meikin perusteellisemmin, koska hieron sen kasvoihin pumpulilla. (Todennäköisesti kuitenkin vaahdot ovat ihan yhtä tehokkaita tai jopa tehokkaampiakin, mutta itse vain olen jumittunut ajattelemaan näin.)

Oliv’ Gentle Cleansing Milk on koostumukseltaan jossain ohuen maidon ja täyteläisen emulsion välimaastossa. Se jättää ihon pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi, eikä yhtään rasvaiseksi. Paljonhan tätä kuluu vaahtoihin verrattuna, ainakin 3 vanulapullista per pesu, mutta määrä on sama kaikkien puhdistusemulsioiden kohdalla. Käyttäisin tätä varmasti mielelläni, jos olisin enemmän emulsioihmisiä. :) Myös tuoksu on kovasti mieleeni.

Käytössä on myös Oliv’in suihkutettava kasvovesi. Pakkaustekstissä kerrotaan, että tuotetta voi käyttää puhdistuksen viimeistelyyn, meikin kiinnittämiseen ja ihon raikastukseen päivän mittaan. Itse sanoisin, että tuote ei sovi meikin kiinnittämiseen. Suihke on nimittäin erittäin tanakkaa, ja suihkahtaa iholle suhteellisen suurina, jopa kevyesti vaahtoavina pisaroina. Meikin kiinnitykseen suihkeen tulisi olla erittäin hienojakoinen. Itse suihkautan Oliv’in kasvovettä pumpuliin ja pyyhin sitten kasvot tavallisen kasvoveden tapaan. Tykkään kovasti, ihan yhtä hyvää kuin Estelle & Thildin kasvovesi joka loppui juuri.

Kasvoputsarit_Madara

Sitten päästään uuteen suosikkiputsariini.

Vielä joku aika sitten epäilin, tulenko lainkaan löytämään luonnonkosmetiikan putsareiden joukosta korvaajaa ikilemppareilleni Sebamedille ja Dermosilille. Joku lukija suositteli minulle Mádaran puhdistusvaahtoa, ja sepäs vasta oli mainio vinkki! Tämä tuote on nimittäin aivan mahtava!

Mádara Deep Purifying Foamin vaahto on runsasta, pehmeää ja liukasta. Mä tykkään puhdistustuotteissa liukkaudesta, sillä mitä paremmin tuote liukuu, sitä vähemmän hankausta iholle –> sitä vähemmän rasitusta. (Juuri tämän vuoksi en voi sietää vesimäisiä silmämeikinpoistoaineita, ne ovat kauheinta mitä tiedän!)

Iho jää täydellisen puhtaaksi, ja jopa hieman narskuvaksi. Mádaran vaahto on selvästi pesevämpää kuin Laverén, mutta se ei tunnu kuivattavan ihoa. Ei ainakaan minun normaalia ihoani, kuivaihoisen kannattaa pitäytyä emulsioissa.Tämä tuntuu mun iholla vaan kertakaikkiaan täydelliseltä! Kiitos lukijalle vinkistä!

Käsitin, että jokunen lukija oli ostanut Mádaran vaahdon Hulluilta Päiviltä. Mitäs olette tykänneet? Jaatteko minun innostukseni?

Viimeisimmän sivupalkkikyselyn perusteella valtaosa lukijoista näyttää suosivan minun tavoin vaahtoavia putsareita. Muutama näkyy suorittavan puhdistuksen jopa ihan käsisaippualla! ^_^ Mä en olisi varmaan muuten lisännyt tuota vaihtoehtoa kyselyyn, ellei uusi työkaverini olisi paljastanut pesevänsä kasvojaan käsisaippualla…! Mikäs siinä, puhdistaahan sekin siinä missä muutkin putsarit, en vaan olisi ikinä tullut itse ajatelleeksi kasvojen pesua käsisaippualla.

Kommentit (59)
 1. Nea/ Fashioned in Finland
  11.11.2010, 08:26

  Jaan inhosi vesimäisistä silmämeikinputsareista, kestää ikuisuuden poistaa (inhoan myös vanulappujen käyttöä) ja lopulta neste on vain silmissä :D

  Tuo Madara täytyy kyllä hankkia! Elysambren geelistä tykkään kyllä myös… En myöskään halua, että iholle jää kalvoa tai yleensäkään mitään muuta kuin puhdasta tunnetta.

 2. Mulla on hiljattain hankittuna tuo Madaran vaahtoputsari. Jonkin mielenhäiriön seurauksena sen ostin, aikaisemmin kun en ole pitänyt ydestäkään vaahdosta. Se dermosilinkin hehkutettu vaahto tuntui vaahtoavan ihan liikaa ja kuivattavan ihoa. Madara kuitenkin vaahtoaa kohtuullisesti, eikä pintakuiva ihoni ole jäänyt ollenkaan kireän tuntuiseksi. Ihan kelpo tuote ja saattaisin ostaa uudelleen. Luultavasti koitan kuitenkin vielä muita vaihtoehtoja, josko täydellinen putsari olisi olemassa. :)

  Minä tiedän erään, joka putsaa meikit apteekin perusvoiteella. Kuten sanoit, kosteusvoiteiden ja puhdistusmaitojen koostumus on melko sama ja tämä tuttuni ainakin sanoo, että silmämeikkikin lähtee hyvin ja iho jaa hyvin kosteutetun tuntuiseksi.

  Käyttikös miehesi luonnonkosmetiikkaa? Olisi kiva lukea arvosteluja myös miesten tuotteista, arvioita kun ei löydy mistään! Vähän hakuammunnalla tässä on haettu herkän ihon parranajoon sopivaa tuotetta. Tosin miesten luonnonkosmetiikkaa on tietääkseni sen verran vähän, ettei siinä kauaa mene kun kaikki on testattu läpi. Kerrantestatut putelit kaapin täytteenä vaan eivät ole niin toivottu juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *