Karkkipäivä
Karkkipäivä

Puteli, sinut on haastettu!

Varoitus tosikoille tai heille jotka näkevät punaista kun mä kirjoitan reisistä: hypätkää tän postauksen yli. :)

YRTonedThighs

Sain tänä aamuna loppuun edellisen selluliittituotteeni (Lumenen Body Aktiva -selluliittiseerumi), ja kaivoin kaapista seuraavan jonottajan. Se on Yves Rocherilta saatu Intensive Firming Toned Thighs -geelivoide.

Nimensä mukaisesti tuote on tarkoitettu nimenomaan reisille.

Rocherilla on selluliitin hoitoon aikamoinen arsenaali erilaisia ja eri vartalon osille tarkoitettuja tuotteita. Virve kirjoitti näistä kaikista maaliskuussa aikamoisen pläjäyksen, tosin selviämättä jäi tuliko tuotteilla lopulta mitään selkeitä tuloksia.

YRTonedThighs_2

Itsekään en voi väittää ihan hurjasti uskovani selluliittivoiteiden lupauksiin. Ihon pintaa ne voivat oikeasti siloittaa ja napakoittaa (minkä itsekin huomasin alkuvuonna), mutta lupauksiin rasvan poltosta ja senttien katoamisesta on vaikea luottaa.

Kofeiini on yksi suosituimpia selluliittivoiteissa käytetyistä ainesosista, enkä ole vielä toistaiseksi törmännyt selluliittituotteeseen jossa sitä ei olisi. Kuitenkaan mitkään tieteelliset ja/tai puolueettomat tutkimustulokset eivät puolla sen etuja kehon rasvakertymien irrottelussa (lähde). Koska ainetta silti itsepintaisesti käytetään, tulee väkisin sellainen tunne että täytyisihän sen nyt sitten jotain tehdä….?

YRTonedThighs_inci

Rocherin selluliittituotteissa kofeiinia on suhteellisen korkealla incissä (vrt. esim. Lumenen Body Aktiva, jossa kofeiini oli tyyliin kolmanneksi viimeisenä), joten heitetäänpäs nyt tälle paljon rummutetulle mutta tieteellistä pohjaa kaipaavalle ainesosalle leikkimielinen haaste.

Kofeiinigeeli – annan sinulle 150 millin verran aikaa tehojesi toteennäyttämiseen. Aion hieroa sinua reisiini tunnollisesti aamuin illoin kunnes olet luovuttanut viimeisetkin pisarasi.

YRTonedThighs3

Kun puteli on tyhjä, suoritetaan mittaus. Onko reisistä kadonnut milliäkään? Nohh, millin tarkkuudella ei tuolla meitsin hauraalla Ikea-paperinarulla varmaan mitään mittailla, mutta kyllä se jotain suuntaa antaa. :)

Selluliittituotteet muistavat aina mainita, että niiden hyödyt näkyvät ainoastaan yhdessä liikunnan kanssa. No, koska meikäläinen harrastaa jo liikuntaa, eikä sitä tarvitse lisätä repertuaariin yhtään enempää, ei liikunta tule vaikuttamaan testin tulokseen. (Jos joku sellutuotteen testaaja aloittaa samanaikaisesti liikunnan, on tietysti päivän selvää mistä kiinteytyneet pinnat johtuvat…. ;))

Näin ollen: Yves Rocher Toned Thighs – sinut on haastettu. Näytä mihin pystyt! :)

Palaan asiaan kun pullo on tyhjä.

Kommentit (23)

 1. EM

  Eikö ole myös niin, että tavallisen kosmetiikan tuotteet eivät imeydy ihon pintakerroksia syvemmälle, koska tätä säätelee jokin laki (?), joka määrää, että vain lääkeaineksi määritellyt tuotteet saavat näin tehdä, ja koska lääkeaineus vaatisi vuosikausien mittavat testit tehokkuuden ja turvallisuuden suhteen, monetkaan kosmetiikkamerkit eivät haluakaan tätä tehdä? Ja eikö selluliitti ole ihon pintakerrosta syvemmällä? Näin tästä joskus vain dokkarin, jossa näin väitettiin, en oikeasti tiedä, onko tämä lopullinen totuus!

  • Nooh

   Samaa tietoa olen minäkin kuullut / lukenut /nähnyt. Itse en usko lainkaan selluliittivoiteisiin (ennen kuin toisin todistetaan). Eivät ne selluliitille mitään tee ja kuten Sanni mainitsikin ne voivat siloittaa ihon pintaa ja tehdä siitä kimmoisemman. Itse selluliitti ei liiku mihinkään ennen kuin harrastaa liikuntaa (joka on se tärkein tekijä), juo vettä riittävästi päivän aikana ja syö terveellisesti.

  • Sanni

   Jeps, kosmetiikka ei saa imeytyä verenkiertoon asti, sillä silloin se luokiteltaisiin lääkeaineeksi. Kosmetiikka saa vaikuttaa vain ihon ylimmissä kerroksissa. Kuitenkin saamme lukuisissa tuotteissa kuulla lupauksia ihan tyvisolukerrokseen saakka vaikuttavista aineista (ja jopa hypodermikseen, kuten erään brändin uusin lanseeraus). What gives?

   Kosmetiikkapuljujen kouluttajat selittävät tätä siten, että ”juuuuu, ei ne itse aineet sinne syvimpiin kerroksiin imeydykään, mutta ne kommunikoi ylempien kerrosten viestinviejäsolujen kanssa jotka vie viestin alempiin kerroksiin ja aikaansaa siellä toivotun muutoksen. :D

 2. Kissis

  Mä käytän näitä Yvesin selluliittijuttuja melkeen joka aamu, kuivuvat ilahduttavan nopsaan ja no, on näitä vaan kiva levitellä! :D En kyllä usko että millään muulla kun ruokavaliolla voi selluliittiin vaikuttaa. Eli lähinnä laihtumalla.

  • Nimetön

   Ruokavalion laadulla on myös paljon merkitystä, samoin liikunnan harrastamisella. Vedenjuonti auttaa myös ja tupakoinnin lopettaminen. Toki jonkin verran perimä vaikuttaa (niinkuin useimmissa kehoon liittyvissä asioissa)mutta itse pystyy usein vaikuttamaan kehoon.

   Tieteelliseltä pohjalta tarkasteltuna en luota näiden tuotteiden tehoon.

  • Snow*

   Ruokavalion laadulla on paljon merkitystä, samoin liikunnan harrastamisella. Myös veden juominen auttaa sekä tupakanpolton lopettaminen. Tietysti perimällä on osansa (niinkuin useasti kehoon liittyvillä asioilla on tapana) mutta useimmiten kehoonsa voi itse vaikuttaa. Myös laihoillla ihmisillä voi ollla selluliittiä, mutta tuolloin liittynee edellä maikittuihin kohtiin.

   Tieteelliseltä pohjalta tarkasteltuna en siis luota näiden aineiden tehoon.

   • Kissis

    Niin, eli tosiaan ne valkoiset viljat, sokerit ja muut shitit pois. Samalla myös laihtuu, rasvaa katoaa ja sitä myöten selluliittia. Eli on sillä ”rasvan laadulla” merkitystä, mulla just nimenomaan runsas sokerin syönti näkyy muhkuroina hyvinkin pian.

    Liikunnalla en oo huomannut olevan mitään vaikutusta selluliittiin yksinään, eli vaatii sen ruokaremontin.

 3. Nimetön

  Tosi mielenkiintoista… Nyt todellakin nähdään voiteen teho, eikä kuntoilun.

 4. stiia

  Tällainen tutkimus on ainakin tehty. En jaksanut lukea kuin abstraktin, mutta tää on ainakin sen mukaan sinne päin :)

  ”Caffeine is being increasingly used in cosmetics due to its high biological activity and ability to penetrate the skin barrier. … The commercially available topical formulations of caffeine normally contain 3% caffeine. As for a cosmetic purpose, caffeine is used as an active compound in anti-cellulite products because it prevents excessive accumulation of fat in cells. This alkaloid stimulates the degradation of fats during lipolysis through inhibition of the phosphodiesterase activity. Caffeine has potent antioxidant properties. It helps protect cells against the UV radiation and slows down the process of photoaging of the skin. Moreover, caffeine contained in cosmetics increases the microcirculation of blood in the skin and also stimulates the growth of hair through inhibition of the 5-α-reductase activity.”

  Koko artikkeliin mulla ei näyttänyt olevan oikeuksia, mutta luulisin sen saavan jostain, jos kiinnostaa. Otsikko oli ”Caffeine’s mechanisms of action and its cosmetic use.”

  • Sanni

   Jes, tutkimuksia on kyllä tehty, mutta ainakaan Paula Begounin mukaan ei yksityisiä, puolueettomia sellaisia. Tuossa sinunkin siteeraamassa tutkimuksessa tärkeää olisi siis tietää, mikä taho sen on suorittanut.

   Begounin mukaan:

   ”There are only two studies showing caffeine to have benefit for reducing cellulite. One was conducted by Johnson & Johnson, which owns the RoC and Neutrogena brands, both of which sell (or once sold) cellulite creams that contain caffeine. The other was conducted by cosmetics ingredients manufacturers that sell anti-cellulite compounds (Source: Journal of Cosmetic Science, July–August 2002, pages 209–218). There is no independent research showing that caffeine can provide any benefit for treating cellulite.”

   Eli ainoat kaksi tunnettua kofeiinin etuja puoltavaa tutkimusta ovat valmistajien itsensä suorittamia.

   • stiia

    Yritin löytää lisäinfoa ko. tutkimuksesta, mutta ihan hirveästi en kostunut. Se on julkaistu Skin farmacol physiol -lehdessä ja se on tehty Puolassa Academy of Cosmetics and Health Care – yksytyisessä yliopistossa. En tiedä kuka tai mikä tutkimuksen on rahoittanut ja mitä tutkimukseen on ”tilattu” (näissä kun esiintyy aina kiitettävästi julkaisuharhaa (eli negatiivisia tuloksia ei julkaista koskaan)).

    Nyt tarkemmin tutkien tuo ei näytä olevan alkuperästutkimus, koska koko artikkeli maksaa 38 dollaria niin en pysty katsomaan, että mitkä ovat olleet jutussa käytetyt alkuperäistutmukset. Saattaa olla hyvinkin, että ne ovat juurikin nuo kaksi mainitsemaasi..

 5. Mari

  Heippa Sanni! Kaipaisin shampoosuosituksia luonnonkosmetiikan puolelta. Halusin siirtyä hiustuotteissa luonnonkosmetiikkaan ja innoissani ostin hiljattain Madaran colour & shine -shampoon. Olen kuitenkin pettynyt siihen, koska tuntuu, etten saa yhdellä pesulla riittävän puhdasta tukkaa. Joudun siis vaahdottamaan kahdesti, ja se vie liikaa aikaa. Minulla on lyhyt, mutta melko paksu hius, ja se on värjätty tummaksi. Ei mielestäni kovin huonokuntoinen.
  Olisiko sinulla vinkata jotain minulle mahdollisesti sopivampaa shampoota?

  • Veppe

   Heitän oman korteni kekoon, vaikken Sanni olekaan:

   Tuo kyseinen Mádaran shampoo on valkeaa, mikä jo vihjaa sen olevan aika hoitavaa. Olen kokeillut itsekin, ja liian hoitavaahan se oli. (Minulla on melko nopeasti rasvoittuva päänahka, mutta huonokuntoinen tukka.) Mutta Mádaran normaaleille hiuksille tarkoitettu shampoo (Gloss & Vibrancy) taas on erittäin kelpoa tavaraa, suosittelen kokeilemaan! Pesee aika hyvin päänahan yhdellä vaahdotuksella, vaahtoaa runsaasti, mutta jättää hiukset kosteutetuiksi ja jänteviksi. Ei tosiaankaan tunnu kuluttavan hiusta, päinvastoin. On auttanut myös sähköisyyteen kovasti.

   Mainittakoon, että inhosin Mádaran aiempia shampoita (tuubeissa), mutta näillä uudistuneillahan ei ole juuri mitään yhteistä niiden aiempien kanssa, joten jos joku pettyi niihin vanhoihin, niin kannattaa ehkä vielä antaa uusille mahis. Jokuhan tosin joskus kommentoi pettyneensä sisällön muuttumiseen ”epäluomumpaan” suuntaan… Itse olen tyytyväinen siihen, että tuotteet on tehty toimivammiksi.

   Jos semiluomut tuotteet kelpaavat, niin Korresilla on myös toimivia shampoita. Värjättyjen hiusten shampoo sisältää kuitenkin jonkin verran öljyä, joten jos tehokkaampaa pesua tarvitsee, voisi kokeilla jopa rasvoittuvien hiusten versiota (Liquorice & Urtica). Se ei todellakaan ole kovin rajua tavaraa, ja olen huomannut sen korostavan tummaa sävyä hiuksissa (liekö sen sisältämä nokkosuute). Shampoossa on vaalean rusehtava väri.

   Olen kokeillut Laveroita, Urtekrameja, SAVEja, Santeja ja monia muita, mutta kokenut ne kaikki joko liian hoitaviksi tai liian kuluttaviksi hiuksille, joten en voi suositella mitään niistä. Varmasti moni kuitenkin löytää sopivan vaihtoehdon näiltäkin merkeiltä. Laveran hiustuotteet uudistuvat ilmeisesti kesällä, joten nykyisiin ei ehkä kannata liikaa tykästyä!

   • Sanni

    Tuo kyseinen Mádaran shampoo on valkeaa, mikä jo vihjaa sen olevan aika hoitavaa.

    Nyt kiinnostuin – miten valkea väri liittyy hoitavuuteen? Itselläni on kokemusta ei-yhtään-hoitavista vaaleista shampoista, esim. PHC:n Volume Shampoo pesee hiukset ihan takkuun ja on väriltään vaalean helmiäistä.

  • Sanni

   Olisiko sinulla vinkata jotain minulle mahdollisesti sopivampaa shampoota?

   Luonnonkosmetiikan shampoissa on tosiaan miedompi pesevyys kuin normishampoissa. Pesevyydeltään paras tähän mennessä kokeilemani on K Pour Karitén shampoo, juttua täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/11/09/k-niinkuin-karite/

   By the way, itse vaahdotan AINA kahdesti, oli shampoo sitten mikä hyvänsä! ^_^ En koskaan saa täysin puhdasta tukkaa yhdellä vaahdotuksella.

   • Veppe

    Ai niin, multakin unohtui tuo K pour Karité, sehän on varsin tehokasta! Mulla vaan lähti about puolet tukasta irti sillä ja puhkesi hillitön ekseema päänahkaan ja niskaan ( =D jei! ), niin enpä sitten jatkanut käyttöä. :)

    Siinä on SLS:ää, iso pitoisuus sitruunahappoa, sitrusöljyjä jne, ja kutsuvat sitä hellävaraiseksi… Hui.

    • Mari

     Kiitos Veppe ja Sanni kommenteistanne!

     Tuo Madaran colour & shine on läpinäkyvää, hieman kellertävää ja todella ”nestemäistä” litkua, jos niin voi sanoa. :) Ja se on tuubissa.

     Voisin mahdollisesti kokeilla Madaralta uudempaa shampoota Vepen suosituksen mukaan. Samoin tuo K pour Karite kiinnostaa, mutta jos se onkin sitten liian tujua… En halua, että tukka lähtee päästä. :) Korresin pistän myös harkintalistalle.

     • Sanni

      Luulen että Vepellä täytyy olla aivan erityisen herkkä päänahka, ei varmastikaan kovin monella reagoi pää shampooseen tuolla lailla. Jos nyt vaikka sulfaatteja haluaisi syyttää, niin silloinhan ihan millä tahansa normi-XZ:lla tai Fructiksella voisi lähteä hiukset päästä, ja itse en ole koskaan kuullut tällaisia kokemuksia. Tai siis haluan vain sanoa, että jos päänahkasi ei ole aiemmin mitenkään reagoinut mihinkään, eli et pidä sitä mitenkään herkkänä, niin en näe syytä miksi esim. Kariten shampoota pitäisi vältellä :)

 6. Bemu

  Vanha ja viisas (??) lausahtaa näin: Näissä puteleissa käsketään nimenomaan HIEROMAAN se voide ihoon. Ja hierontahan taas saa aineenvaihdunnan liikkeelle, joten minä uskon siihen, että yhdessä tuon voiteen kanssa suoritettu hieronta on se, joka mahdollisesti poistaa selluliittia. Veden juominen, terveellinen ruokavalio, liikunta, tupakoinnin välttäminen jne auttavat tietysti myös. Mielenkiinnolla jään odottamaan tuloksia :)

 7. meow

  Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan :)

 8. jenni

  en lukenut sanoiko kukaan muu tätä (sori), mutta reitesihän voivat kaventua tai silottua mistä syystä tahansa, ihminen on kuitenkin aika monimutkainen kokonaisuus, ja ison siliäminen, se miltä se tuntuu ja näyttää, sitähän on aika vaikea arvostella täysin puolueettomasti… jotta saisi edes jotain osviittaa todellisesta vaikutuksesta, pitäisi rasvaa levittää vaan toiseen reiteen. oletko harkinnut tätä. en usko että on isoa riskiä eriparireisistä ;) toiseenhan voi laittaa vaikka tavis-rasvaa jos iho on kuiva, tosin se tekee vertailusta hieman epätasaisempaa.

  luulen että kofeiinia on noissa kaikissa siksi että se hyvin kansantajuisesti kuulostaa siltä että se voisi tehdä jotain, nopeuttaahan se aineenvaihduntaa hieman suun kautta nautittunakin. eli jos itse valmistaisin selluliittigeeliä niin laittaisin sen myös listaan, vaikka toiseksi (siis tarkoittaen että sitä myös olisi tuotteessa paljon, tietty). kolmanneksi sitten jotain guavaa tai muuta eksoottista hedelmää, banaani ei vaan kuulosta yhtä tehokkaalta.

  kuulostin tuossa ehkä piikikkäältä, puolueettomia tutkimuksia ei tosiaan oikeen taida olla kofeiinista ja selluliittivoiteiden teho muutenkin on kyseenalainen kuten mainitsit. silottaa ne voi mutta sen ehkä saa aikaan muillakin keinoin(? edelleen vaikea vertailla tieteellisesti kai), senttien en usko kaventuvan voiteella, muutenhan sitä voisi laihduttaa sivelemällä sitä koko kroppaan ;) yhtäkkiä olisi hirveen timmi iho kaulaa myöten…:)

  kun itse opiskelin kosmetologiksi joskus niin käytin selluliittivoidetta vain toiseen reiteen, mutta en muistanut joka ilta, eli johtuiko sitten siitä etten saanut merkittävä tuloksia :) olen jo unohtanut tuon voiteen merkinkin, olisko ollu Biotherm tms.

  analyysiasi odottaen!

 9. hessu

  hei! ostin itsekkin vähän aikaa sitten tuon saman putelin, mutta mietin vain että saako sitä laittaa myös takareisiin ja pepun alueelle? :D

  • Sanni

   Varmasti saa, vaikka pepulle on Rocherilla omakin tuote :D Hyvin pitkälle samoja aineitahan niissä on, henk.koht. en edes ymmärrä miksi mahalle ja pepulle pitää olla eri tuote kuin reisille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.