Puteli, sinut on haastettu!

Varoitus tosikoille tai heille jotka näkevät punaista kun mä kirjoitan reisistä: hypätkää tän postauksen yli. :)

YRTonedThighs

Sain tänä aamuna loppuun edellisen selluliittituotteeni (Lumenen Body Aktiva -selluliittiseerumi), ja kaivoin kaapista seuraavan jonottajan. Se on Yves Rocherilta saatu Intensive Firming Toned Thighs -geelivoide.

Nimensä mukaisesti tuote on tarkoitettu nimenomaan reisille.

Rocherilla on selluliitin hoitoon aikamoinen arsenaali erilaisia ja eri vartalon osille tarkoitettuja tuotteita. Virve kirjoitti näistä kaikista maaliskuussa aikamoisen pläjäyksen, tosin selviämättä jäi tuliko tuotteilla lopulta mitään selkeitä tuloksia.

YRTonedThighs_2

Itsekään en voi väittää ihan hurjasti uskovani selluliittivoiteiden lupauksiin. Ihon pintaa ne voivat oikeasti siloittaa ja napakoittaa (minkä itsekin huomasin alkuvuonna), mutta lupauksiin rasvan poltosta ja senttien katoamisesta on vaikea luottaa.

Kofeiini on yksi suosituimpia selluliittivoiteissa käytetyistä ainesosista, enkä ole vielä toistaiseksi törmännyt selluliittituotteeseen jossa sitä ei olisi. Kuitenkaan mitkään tieteelliset ja/tai puolueettomat tutkimustulokset eivät puolla sen etuja kehon rasvakertymien irrottelussa (lähde). Koska ainetta silti itsepintaisesti käytetään, tulee väkisin sellainen tunne että täytyisihän sen nyt sitten jotain tehdä….?

YRTonedThighs_inci

Rocherin selluliittituotteissa kofeiinia on suhteellisen korkealla incissä (vrt. esim. Lumenen Body Aktiva, jossa kofeiini oli tyyliin kolmanneksi viimeisenä), joten heitetäänpäs nyt tälle paljon rummutetulle mutta tieteellistä pohjaa kaipaavalle ainesosalle leikkimielinen haaste.

Kofeiinigeeli – annan sinulle 150 millin verran aikaa tehojesi toteennäyttämiseen. Aion hieroa sinua reisiini tunnollisesti aamuin illoin kunnes olet luovuttanut viimeisetkin pisarasi.

YRTonedThighs3

Kun puteli on tyhjä, suoritetaan mittaus. Onko reisistä kadonnut milliäkään? Nohh, millin tarkkuudella ei tuolla meitsin hauraalla Ikea-paperinarulla varmaan mitään mittailla, mutta kyllä se jotain suuntaa antaa. :)

Selluliittituotteet muistavat aina mainita, että niiden hyödyt näkyvät ainoastaan yhdessä liikunnan kanssa. No, koska meikäläinen harrastaa jo liikuntaa, eikä sitä tarvitse lisätä repertuaariin yhtään enempää, ei liikunta tule vaikuttamaan testin tulokseen. (Jos joku sellutuotteen testaaja aloittaa samanaikaisesti liikunnan, on tietysti päivän selvää mistä kiinteytyneet pinnat johtuvat…. ;))

Näin ollen: Yves Rocher Toned Thighs – sinut on haastettu. Näytä mihin pystyt! :)

Palaan asiaan kun pullo on tyhjä.

Kommentit (23)
 1. Eikö ole myös niin, että tavallisen kosmetiikan tuotteet eivät imeydy ihon pintakerroksia syvemmälle, koska tätä säätelee jokin laki (?), joka määrää, että vain lääkeaineksi määritellyt tuotteet saavat näin tehdä, ja koska lääkeaineus vaatisi vuosikausien mittavat testit tehokkuuden ja turvallisuuden suhteen, monetkaan kosmetiikkamerkit eivät haluakaan tätä tehdä? Ja eikö selluliitti ole ihon pintakerrosta syvemmällä? Näin tästä joskus vain dokkarin, jossa näin väitettiin, en oikeasti tiedä, onko tämä lopullinen totuus!

  1. Samaa tietoa olen minäkin kuullut / lukenut /nähnyt. Itse en usko lainkaan selluliittivoiteisiin (ennen kuin toisin todistetaan). Eivät ne selluliitille mitään tee ja kuten Sanni mainitsikin ne voivat siloittaa ihon pintaa ja tehdä siitä kimmoisemman. Itse selluliitti ei liiku mihinkään ennen kuin harrastaa liikuntaa (joka on se tärkein tekijä), juo vettä riittävästi päivän aikana ja syö terveellisesti.

  2. Jeps, kosmetiikka ei saa imeytyä verenkiertoon asti, sillä silloin se luokiteltaisiin lääkeaineeksi. Kosmetiikka saa vaikuttaa vain ihon ylimmissä kerroksissa. Kuitenkin saamme lukuisissa tuotteissa kuulla lupauksia ihan tyvisolukerrokseen saakka vaikuttavista aineista (ja jopa hypodermikseen, kuten erään brändin uusin lanseeraus). What gives?

   Kosmetiikkapuljujen kouluttajat selittävät tätä siten, että ”juuuuu, ei ne itse aineet sinne syvimpiin kerroksiin imeydykään, mutta ne kommunikoi ylempien kerrosten viestinviejäsolujen kanssa jotka vie viestin alempiin kerroksiin ja aikaansaa siellä toivotun muutoksen. :D

 2. Mä käytän näitä Yvesin selluliittijuttuja melkeen joka aamu, kuivuvat ilahduttavan nopsaan ja no, on näitä vaan kiva levitellä! :D En kyllä usko että millään muulla kun ruokavaliolla voi selluliittiin vaikuttaa. Eli lähinnä laihtumalla.

  1. Ruokavalion laadulla on myös paljon merkitystä, samoin liikunnan harrastamisella. Vedenjuonti auttaa myös ja tupakoinnin lopettaminen. Toki jonkin verran perimä vaikuttaa (niinkuin useimmissa kehoon liittyvissä asioissa)mutta itse pystyy usein vaikuttamaan kehoon.

   Tieteelliseltä pohjalta tarkasteltuna en luota näiden tuotteiden tehoon.

  2. Ruokavalion laadulla on paljon merkitystä, samoin liikunnan harrastamisella. Myös veden juominen auttaa sekä tupakanpolton lopettaminen. Tietysti perimällä on osansa (niinkuin useasti kehoon liittyvillä asioilla on tapana) mutta useimmiten kehoonsa voi itse vaikuttaa. Myös laihoillla ihmisillä voi ollla selluliittiä, mutta tuolloin liittynee edellä maikittuihin kohtiin.

   Tieteelliseltä pohjalta tarkasteltuna en siis luota näiden aineiden tehoon.

   1. Niin, eli tosiaan ne valkoiset viljat, sokerit ja muut shitit pois. Samalla myös laihtuu, rasvaa katoaa ja sitä myöten selluliittia. Eli on sillä ”rasvan laadulla” merkitystä, mulla just nimenomaan runsas sokerin syönti näkyy muhkuroina hyvinkin pian.

    Liikunnalla en oo huomannut olevan mitään vaikutusta selluliittiin yksinään, eli vaatii sen ruokaremontin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *