Karkkipäivä
Karkkipäivä

Puolustuspuheenvuoro luonnonkosmetiikan ripsareille

En voi olla kommentoimatta Uuden Mustan luonnonkosmetiikkaripsiväritestin (sanahirviö!) tulosta. Okei, ihmisiä ja ripsiä on erilaisia, mutta silti jotenkin hämmästytti maskaroiden saama tyly tuomio. Neljä valittua testasi neljää eri luonnonkosmetiikan ripsiväriä, ja yksimielinen arvio näytti olevan että ripsivärit katoavat ripsistä päivän mittaan. Aivan varmasti testaajien kommentit olivat rehellisiä ja perusteltuja, eli ripsarit tosiaan rapisivat irti päivän aikana ja olivat muutenkin huonoja. Mutta mikähän ihme mun ripsissä sitten on kun ei mulla vaan mikään rapise? Käytän itse kahta testatuista ripsareista; Dr.Hauschkaa ja Laveraa, eikä niillä saatu tulos eroa käytännössä mitenkään normiripsiväreistä.

Päätin ihan ottaa aamu- ja iltakuvat parjatuista ripsari-raukoista. :)

Dr.Hauschka Volume Mascara. Kuva otettu aamulla juuri meikkaamisen jälkeen.

Dr.Hauschka illalla 12 tunnin jälkeen. Olin päivän aikana myös ulkona räntäsateessa. Ripsien kärjistä jäi jäljet kulmaluulle kosteuden vaikutuksesta, mutta muuten ripsari pysyi paikoillaan ihan mallikkaasti.

Lavera Volume Mascara. Kuva otettu tänä aamuna klo 10.

Lavera illalla klo 22. En saanut tällä kertaa kameraa ihan tarkentumaan ripsiin, mutta kyllä maskara on ihan samannäköinen kuin aamullakin.
Mitään volyymia en näillä ripsiväreillä nimistään huolimatta saa aikaan, mutta enpä saa millään muillakaan ”kovan tason” ripsareilla. Muistatte varmaan tämän ripsivärivertailuni. Omat ripseni ovat sen verran harvat ja ohuet, että olisi ihan epärealistista odottaa minkään kosmetiikan tuotteen taikovan minulle paksua ripsiviuhkaa.
Onko Karkkipäivän lukijoilla yhtä surkeita kokemuksia luonnonkosmetiikan ripsiväreistä kuin Uuden Mustan testiryhmällä? Vai mahdollisesti positiivisia niinkuin minulla?
Tämän hetkinen tilanteeni on muuten sellainen, että minulla ei oikeastaan ole yhtään aikaa blogille. :/ Olemme vihdoin päässeet muuttamaan siskon luota omaan kämppäämme, joka pitäisi nyt saada kuntoon ja tavarat paikoilleen. Kuvitelkaa selviävänne suihkuun kuvan rojujen läpi, ja ymmärrätte mikä homma täällä on edessä.

Tämä aihehan nyt ei mitenkään liity meikkiblogiin, mutta halusin silti mainita minne katoan tässä seuraavien viikkojen aikana. Olen kovasti pahoillani etten ole ehtinyt toteuttamaan kommenttiboksissa ja sähköpostitse esittämiänne postaustoiveita. Toiveet on listattu ja mulla ihan sormet syyhyää päästä meikkaamaan ja kirjoittamaan, mutta välillä on riuhtaistava itsensä irti koukuttavasta blogistaniasta ja keskitettävä energia koneen ulkopuoliseen elämään. (Täytyy sanoa että mä oon vähän kateellinen niille jotka ehtii tehdä ihan kaikkea ja vielä blogatakin joka päivä….)

Maaliskuun postaussaldo tulee jäämään harvaksi, mutta toivottavasti istun jo huhtikuun alkuun mennessä uuden meikkipöytäni ääressä ja olen valmis kaivamaan paletit ja pensselit esiin! :) Ja huhtikuussahan blogikin viettää 1-vuotissynttäreitä. Niin se aika menee….

Huomenna Kent!! Tuleeko joku muukin? Jii-haa, vi ses där! Edit. Jahas, Kentin keikkakalusto onkin jäissä Tukholman päässä joten keikka siirtyi sunnuntaille… Paree jäiden hellittää siihen mennessä!

Kommentit (19)

 1. Anonymous

  No, minulla ne normiripsiväritkin rapisevat ja leviävät ihan älyttömästi. Olin aina meikit poskilla ennen kuin löysin sellaiset, jotka lähtevät kuumalla vedellä.

 2. redshift

  Vaikka tää onkin lähinnä meikkiblogi niin ois hauska nähdä kuvia teidän kämpästä sitten kun saatte sen kuntoon, jos suinkin ei tunnu liian henkilökohtaselta asialta :)

  Mä kans ihmettelen miten joillain bloggareilla riittää aika kirjottaa niin paljon blogia, vaikka lukijoiden kannalta tietenkin tosi kiva juttu :)

 3. Anonymous

  Kent! Paras bändi ikinä! :D Harmi ku en päässy sinne keikalle, mutta kesällä Hämeenlinnaan! Ootko tulossa sinne?

 4. Inkivääri

  Ano 2 – ai ne soittaa kesällä Hämeenlinnassakin? Olisi kiva tulla, Hämeenlinna on niin ihana kaupunkikin! Ainakin menen tsekkaamaan pojat Maarianhaminaan heinäkuun 25. päivä. Suurin konserttitapahtuma Ahvenanmaan historiassa! ^_^

 5. .Nekku.

  Kentiä katsomaan ja kuulemaan aion minäkin. :) Mutta näillä näkymin siis ilmeisesti vasta sunnuntaina… Moikataan, jos nähdään!

 6. Eicca

  Mulle tuli ihan semmoinen mieleen, että itselläni on aika rasvainen iho, ja tuntuu kyllä, että jos vaikka töiden jälkeen on jotain íltarientoa, on ripsarin lisäys välttämätöntä. Voikohan ne ripsetkin olla sitten vähän rasvaiset, eikä meikki siksi tartu niin hyvin.

  Toinen vaihtoehto on se, että olen aika tottumaton meikin käyttäjä. En välttämättä ihan aina edes meikkaa. Jos ei ole menoa, en ainakaan. Ja sitten kun meikkiä on, ripsiä tulee helposti hipelöityä päivän mittaan. Tai hierottua silmiä vähän liian varomattomasti.

  Voisikohan näissä olla edes pientä ratkaisun avainta?

 7. Bompula

  Heh, meillä on samanlainen tavara-kasa levittäytymässä asuntoon.. ^^ Mutta eiköhän tässä voiton puolelle vielä päästä.. ;) Onnea uuteen kotiin myös sinne! :)

 8. Anonymous

  Muuten tiedoksi vain että Kentin keikka on peruttu ja se esiintyy sunnuntaina (kai). Joku laiva on juuttunu suomen ja ruotsin välille ja niiden kaikki lavakamat on sillä laivalla joten näin luin jostain uutisista. -.-

 9. Inkivääri

  Anonyymi 11.24 – jees, kuulin tämän radiosta jo aamulla klo 8 ja lisäsin postaukseen editin. :) Keikkaa ei siis peruttu vaan se siirrettiin sunnuntaille.

 10. Anonymous

  Huomasin saman jutun:
  kauhean rummutuksen jälkeen hätäisesti ja lähinnä säälittävällä journalistisella taidolla kyhätty yhteenveto, jossa ei oikeastaan sanota muuta kuin "joo, on ihan pa**oja".
  Testaajista kerrotaan periaatteessa vain nimet. Jos testin tulosten esittelyyn olisi käytetty edes vähän järkeä, olisi siihen listattu ainakin testaajan ikä, ihotyyppi, mikä/millainen maskara hänellä yleensä toimii (joillakin toimii moitteettomasti vain vedenkestävät), sekä selkeästi ilmoitettu millaisissa olosuhteissa hän testimaskaraa käytti ja miten se juuri hänellä petti.

  Toinen asia, jossa ihmettelin kirjoittajien ammattitaitoa, oli otsikointi. Iltalehteen siitä töihin vaan. Enkä ole sitä paitsi koskaan kuullut että joltakin olisi maskara hävinnyt ripsistä päivän aikana; luulisin että tällaiset henkilöt ovat äärimmäisiä poikkeustapauksia. Olen itse käyttänyt testatuista ripsiväreistä kolmea, ja kaikki ovat toimineet & antaneet samanlaisen tuloksen kuin ns. normaaliripsivärit. Sään-/vedenkestävä ei ainakaan minulla ole ollut yksikään, mutta sama pätee melkein kaikkiin muihinkin maskaroihin. Rasvaista ihoani nämä luonnonmaskarat ovat sietäneet moitteettomasti.

  Jos muuten joku haikailee säänkestävän luonnonmaskaran perään, niin lähimmäksi taitaa päästä Korresin Pro-Vitamin B5 and Rice Bran -maskara. Korres ei todellakaan ole oikeaa luonnonkosmetiikkaa, mutta tämä maskara ei myöskään ole sieltä pahimmasta päästä. Ja ainakin minulla (ja monella muulla; löysin tämän tuotteen vähän asiallismmin toteutetun ripsaritestin avulla) kestää märässäkin kelissä.
  Jos joku tietää luonnollisemman vaihtoehdon, joka ei kavahda lunta tai pientä vesisadetta, niin kertokaa!

  Ja onnittelut blogille ja Inkiväärille! Toivottavasti jaksat vastaisuudessakin kirjoitella myös luonnonkosmetiikasta :)

  -mirri-

 11. Charming Nails:

  Kyllä mulla pysyy Couleur caramelin ripsari aamusta iltaan. Luonnonkosmetiikan ripsarit ei kyllä ole yhtään huonampia kuin muutkaan.

 12. Blushing

  Voin kommentoida yhtenä testaajista, ettei tuo "häviävät ripsistä päivän aikana" ole kaikkien mielipide, vaikka ilmeisesti onkin enemmistön tuomio.

  Mulla noi ei varisseet. Ongelma oli se, että erityisesti yhdestä ripsarista ei saanut oikein mitään väriä irti, toinen levisi totaalisesti kun haukottelin kerran ja kolmas oli muuten vain tosi mitään sanomaton. Yhdestä tykkäsin enkä siitä mitään negatiivista palautetta antanutkaan.

  Itsekin toivoin, että tulosten raportointi olisi ollut kattavampaa (Minun kommenttejani ei tainnut yhteenvedossa olla yhtään) ja tämän palautteen annoinkin jo eteenpäin.

  Mutta minkäs teet, hieno homma oli päästä testaamaan ja Couleur Caramelin käytän kyllä loppuun!

 13. Anonymous

  Kuinka hintavia noi ripsivärit on? En löytänyt pikaisella googlettelulla :/

 14. Elina

  Minulla on kokemusta Hauschkan, Laveran ja Logonan ripsareista ja kaikki on olleet kunnollisia (normiripsareista aikoinaan kelpuutin ainoastaan Kanebon 38:n. Noista Logona on aika arkinen, ripsiin tulee väriä aika ohiúelti (en tosin ole testannut kuinka monella kerroksella saisi näyttävyyttäkin). Hausckan ja Laveran kanssa en normikosmetiikan ripsaria kaipaa.
  Vedenkestävyys on kyllä olematon, ja nykyään jätän ripsarin laittamatta, jos tiedän että se tulee tod.näk. päätymään poskille! :) Ainahan ripsarin voi lisätä myöhemmin, jos täytyy vaikka ajella pyörällä…

 15. Ulpu

  Mä voin sanoa sen verran ripsaritestissä mukana olleena, että multa tuntui "häviävän" ripsistä nuo testatut merkit. Ripsissä ei siis ollut väriä niin paljoa kuin aamulla laitettaessa, arkikäytössä pitäisi mielestäni yhden kerroksen riittää. Voipi olla, että rasvoittuva iho ja raskaat luomet vaikuttavat mulla asiaan. Mulle jäi valitettavasti aika negatiivinen fiilis ko. ripsareista, Laverasta tykäsin henk. koht. eniten (sitä varmaan tulee käytettyäkin), mut CC oli kyllä tuuheuttavin (ja tuuheuttavaa maskaraahan tässä arvioitiin). Yllättävän tujua olivat CC ja Dr Hauschka, ärsyttivät silmiä. Pysyvyys oli myös pettymys, kyllä vesiliukoistenkin pitäisi edes jotenkin pysyä.

 16. Inkivääri

  Anonyymi 21.07 – Biodelly.comissa (jossa yleensäkin kaikki tuotteet on hieman halvemmalla kuin muualla) Hauschkan Volume-ripsari maksaa 19,90€ ja Laveran ripsari 18,50€. Uuden Mustan testimaskaroista halvin on Sante joka maksaa 17,50€. Couleur Caramelille en löydä hintaa.

 17. Sof

  Haluaisin tilata Fyrinnaelta luomiväri sampleja (ihania sävyjä :), mutta haluaisin tietää laittaako ne samplet pussiin ja pieneen purkkiin. Oon huomannu että oot käyttäny Fyrinnaen luomivärejä, joten ehkä osaisit vastata? En nimittäin taida tilata tuolta jos ne laittaa pusseihin, koska niistä on niin hankala ottaa… :(

 18. Inkivääri

  Sof – Fyrinnaen samplet tulee purkeissa.

 19. Pinja

  Hei! Entäs mitä mieltä te ootte siitä Lorealin ripsiseerumista?? Ootteko kokeilllu?? Jos ootte, onko se hyvää?? Jos inkivääri sä esim omistat, niin voisit tehdä jonkin pienen esittelyn siitä, ja omat kokemukses. Jos omistat :DD

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.