Karkkipäivä
Karkkipäivä

Punasävyinen häämeikki

Heti alkuun on todettava että tämä punasävyinen meikki ei ole minun tekemäni. Sain luvan julkaista kuvia erään tuttuni hääkoemeikistä. Morsiamen tyyli noudattelee goottilinjaa, ja meikistä on tarkoitus tulla sen mukainen, tosin kevyt. Mitäs olette mieltä? Minusta nuo punaiset kulmakarvat ovat erittäin hot! Meikki on muuten toteutettu Grimasin tuotteilla.


Sitten, ihan toisesta aiheesta. Pahaa puhetta -blogin kommenttibokseissa on viime päivät käyty keskustelua meikeistä (ja meikkiblogeista) ja siitä, minkä tyylinen meikki ylipäänsä sopii parhaiten vaalealle, pohjoismaalaiselle naiselle. Muutama on kommentoinut siihen tyyliin, etteivät räikeät tai tummat sävyt sovi skandinaavisen värityksen omaavalle henkilölle, ja totesipa joku myös ettei seuraa ”friikkimeikkejä” esitteleviä blogeja, vaan mieluiten sellaisia joissa esitellään tavallisia, maanläheisempiä ehostuksia.
Minusta keskustelu on ollut hyvin mielenkiintoista, ja se on saanut minutkin miettimään omaa meikkityyliäni ja blogiani. Onko Karkkipäiväkin tällainen ”friikkiblogi”? Suuri osa täällä esitellyistä meikeistä on todellakin hyvin värikkäitä tai muuten vaan näyttäviä. Ja niistä voi ihan rehellisesti sanoa etteivät ne sovi monellekaan ihmiselle arkimeikiksi, eivätkä välttämättä edes juhliin. Useimmat räikeimmistä tekeleistäni eivät sovi minulle itsellenikään. Niitä on vain niin pirun hauska väsätä! :) Tiedän kyllä minkä sävyiset ja tyyliset meikit oikeasti korostavat kasvojani parhaiten ja sopivat väritykseeni, mutta olisiko blogini yhtä kiinnostava jos esittelisin vain meikkejä jotka löytyvät sellaisista kategorioista kuin ”Arki” ja ”Pastelli”?


Kyllä minä näinkin meikkaan. Luomella L’orealin Beige Taupe -trion kaikki sävyt ja rajaukset uusilla, harmailla Bourjois-kynilläni.
Katselisitteko blogissani mieluummin tämän tyylisiä meikkejä, jotka epäilemättä sopivat kaikille ja ovat turvallisia valintoja niin arkeen kuin juhlaankin, vai vähän kirkkaampia värikomboja jotka käytännössä sopivat vain harvoille?

P.S. Se perjantainen pohjustuskokeiluni meni mönkään. :/ Bourjoisin tumma kynä suli luomellani niin että loppujen lopuksi en tiennyt johtuiko meikin sotkuisuus levinneestä kynästä vai pohjustuksen puutteesta, ja oli jo ihan pimeää kun havahduin siihen että minun piti kuvatakin päivän tulos. No, joku kerta uudestaan.

Kommentit (27)

 1. Charming Nails:

  Minusta on friikkiä että haukutaan värikkäät meikit että ne eivät käy kellekään ja neuvotaan pysymään varmoissa valinnoissa.
  Ja kyllä minä kehtaan lähteä oikeastaan millaisessa meikissä vaan ulos, kunhan ei ole ihan överi.
  Muuta en edes jaksa kommentoida.

  Häämeikki on upea, menikö mulla ohi että onko sen tehnyt joku meikkaaja vai morsian itse?

  Esittelet täällä sitten mitä vaan, minä ainakin luen ja imen vinkkejä :)

 2. Inkivääri

  Sonne – kiitos kommentistasi, kiva kuulla!

  Emma – oi, loistavaa! 120-paletin hankinnasta ei voi edes tunta huonoa omaatuntoa vaikkei meikkaisikaan, se kun ei paljoa kukkaroa kevennnä! :)

  Anonyymi – yritän skarpata noiden värikaavioiden kanssa, ne jotenkin tuppaa usein unohtumaan, tai kuvittelen ehkä itse että meikki on liian yksinkertainen tarvitakseen kaavion. Tutorialeja laittaisin mielelläni useammin mutta niiden tekemiseen kuluu sen verran aikaa että en ihan joka viikko ehdi niitä tehdä. (Miehellä menee jo nyt välillä hermo kun istun muka niin paljon koneen äärellä…)

  CN – morsian on itse tehnyt tuon meikin, ja kälynsä vastaa meikkipohjasta & kulmakarvoista!

 3. Anonymous

  Olen tuo "anonyymi 2" ja tarkoitin nimenomaan sellaista oikeaa keltaista! :)

 4. Anonymous

  Samaa mieltä kuin muutkin, että rohkeita meikkejä on kiva katsella.

  Oikeastaan joku sellainen tutoriali olisi kiva, jossa joku värikäs väri olisi yhdistettynä neutraaleihin niin, että vähemmän rohkeakin uskaltaisi sellaista pitää :)

 5. Anonymous

  Tuo morsiamen meikki on mielettömän kaunis!

  Ja myös minusta on kivaa katsella värikkäitä meikkejä ja saada niistä itselle ideaa esim. uusien sävyjen yhdistämiseen. :) Helposti tulee yhdistettyä vaan saman värin eri sävyjä. Mun on jostain syystä vaikea saada toimimaan vihreän ja vaaleanpunaisen komboa, vaikka se monilla näyttää tosi kivalta yhdistelmältä. En kyllä ole löytänyt kovin pigmenttirikkaita vaaleanpunaisiakaan.

  T: Lapanen

 6. Puf

  Moi! Innostuin tänään "räikeämmistä" kulmakarvoista, kun satuin näkemään kaupungilla tytön, jolle oikeasti sopivat pinkit kulmakarvat! Mietin oranssihtavaa kulmakarvoitusta itelleni, mutta osaatko sanoa millä välineillä sen saa toteutettua maantienväriseen pohjaväriin?

 7. Niina

  Minusta on kiva ku tääl on tälläsii erikoisempii meikkei, ja jos ei viitsi täsmälleen samanlaista/ väristä, nii ainaha niit voi sit ite muokata. Onnittelut onnistuneesta blogista :)
  Älä vaan ala tekemään juttuja vaan perusmeikeistä, mutta toki voit halutessasi laittaa vinkkejä miten saa perusmeikistä näyttävämmän jne… Mutta kyllä kun näitä katselee, nii voi keksii aina pikku lisäyksiä arkipäivän meikkiin, mutta jotkut ne vaan on nii kiinni perusmeikeissä, että melkein järkyttyy kun näkee jotain näyttävämpiä meikkejä. Sitä paitsi jokaisellahan on omanlainen meikkityyli ja sama koskee yleensäkin ihmisen ulkonäköä, ei siis voi sanoa että sinun blogisi olisi muka huono, se on ainutlaatuinen, kiinnostava ja vinkkejä antava.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.