Karkkipäivä
Karkkipäivä

Punanaama

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kosmetiikan tuotetta, joka aiheutti näkyvän ärsytysreaktion iholla.

Todellakin – ensimmäistä kertaa koskaan.

Punanaama

Ei, kyseessä ei ole se kasvovesi joka aiheutti Virvelle hiljattain samankaltaisen reaktion.

Tämä on naamio. ”Herkälle iholle suosittelemme vaikutusajaksi ensimmäisellä kerralla 60 sekuntia”, lukee ohjeissa. No, eihän mulla ole herkkä iho. Pidin naamiota 7 minuuttia. Taisi olla väärä päätös.

 Punanaama_IMG_9766

Melkein kiljaisin kun katsoin peiliin.

Naama oli kuin just sillä kuuluisalla keitetyllä ravulla ja sitä pisteli ja kuumotti kuin olisin voimakkaan hehkulampun alla. Mutta iho oli sileä kuin hiomakoneen jäljiltä.

Tästä tuotteesta saatte lukea lähempänä joulua Kotimainen Kosmetiikka -teemaviikollani.

.

Pahoitteluni informaatioköyhästä teaser-postauksesta. Oli vain pakko päästä jakamaan mun ensimmäinen kosmetiikan aiheuttama välitön ihoreaktio teidän kanssa! ;) Kai tällaisesta punoituksesta pitäisi jo vähän säikähtää mutta mä olin vain innoissani kun vihdoin joku tuote aiheuttaa mun lähes-mihinkään-reagoimattomalla ”sementti-iholla” oikeasti reaktion :)

Ja tulihan tässä samalla infottua, että kotimaiselle kosmetiikalle omistettu teemaviikko on vihdoin tuloillaan. :) Viimeiset testituotteet korkattiin juuri.  Luvassa on niin selektiivistä luksuskosmetiikkaa kuin markettien halvimpia merkkejä – kaikki rakkaudella Suomesta <3

Kommentit (49)

 1. Kikkis

  Sellainen kysymys, että löytyykö kotimaisen kosmetiikan seasta kelvollista (ja ei törkeän kallista) hoitoainetta? Jos löytyy, otan tiedon kiitollisena vastaan. Olen kovin ronkeli nykyään tässä asiassa, mutta kyllähän sitä voisi suomalaista ostaa jos olisi parempaa kuin XZ-tasoa tarjolla. :)

  ps. onko se miespostauksen kolmososa ilmestynyt, onko mennyt ohi vai odotatko vieläkin? :D

  • Sanni

   Löytyykö kotimaisen kosmetiikan seasta kelvollista (ja ei törkeän kallista) hoitoainetta?

   En osaa (ainakaan vielä :D) vastata markettikosmetiikan osalta, mutta Cutrinilla ja SIMillä on ainakin hyviä hoitoaineita. Eivät ole mitään superkalliita, mutta tietysti markettituotteita arvokkaampia kun ovat kampaamosarjoja. Esim. Cutrinin Colorism-hoitoaine on tosi hyvää ja se vadelmakarkin tuoksu…. ahhhh <3 <3 <3

   Myönnän, että en ole käyttänyt markettihoitsikoita moneen vuoteen. XZ:aa käytin joskus parikymppisenä (ja teininä), mutta hoitsikat eivät koskaan tehneet suurta vaikutusta. Tuotekehitys on toki saattanut mennä paljon eteenpäin sen jälkeen (tai sitten ei, jos sun kokemukset on tuoreempia kuin mun eikä myönteisiä :P).

   onko se miespostauksen kolmososa ilmestynyt, onko mennyt ohi vai odotatko vieläkin? :D

   Ei ole ilmestynyt :) Lamaannuin sen suhteen ja se jäi puolivalmiiksi. Katsellaan ensi vuoden puolella :D

 2. Pipsa

  Sain vastaavanlaiset reaktiot sekä Supermoodin, Madaran että Juice Beautyn hedelmähappokuorinnoista. Supermood näistä tujuin; punoitus laski vasta seuraavana päivänä! Veikkaan että käytit juuri tätä?

  • Sanni

   Veikkaan että käytit juuri tätä?

   Selviää parin viikon päästä ^_^ :D

 3. Mira

  Huuh, kuvat nähtyäni tosiaan ensin tuli mieleen juurikin Virven postaus! Kauhea, toivottavasti punoitus hävisi nopeasti, kirvelystä puhumattakaan. Mielenkiinnolla odotan mistä tuotteesta oli kyse ;)
  Itse olen käyttänyt naamiota viimeksi tammikuussa, en vaan uskalla enää. Vaikka kyseessä oli superhyper-allergiatestattu ja hellävarainen, rauhoittava naamio, se oli niin kuumottava ja kirvelevä, että se oli pakko pyyhkiä pois ja jääkylmällä vedellä haettava helpotusta.

  Tulipa mieleen, että osaisitko suositella hyvää ja hellävaraista kasvovettä kuivalle, todella herkälle ja ärtyvälle couperosa iholle. Käytän pää-asiassa Cliniquen tuotteita, jotka tuntuvat olevan tällä hetkellä ainoita jotka sopivat (mild kasvovettä en ole kokeillut) jopa apteekkikosmetiikka saa aikaan kuumotusta ja lisäpunoitusta,luonnonkosmetiikkaa en ole uskaltanut kokeilla myöskään. Olipas sekava kommentti, toivottavasti saat selkoa :)

  • Sanni

   toivottavasti punoitus hävisi nopeasti, kirvelystä puhumattakaan.

   Katosivat onneksi perään laittamani kosteuttavan naamion vaikutusaikana. En tiedä haluaisinko edes testata kauanko punoitus ja pistely jatkuisi ilman rauhoittavaa käsittelyä…

   osaisitko suositella hyvää ja hellävaraista kasvovettä kuivalle, todella herkälle ja ärtyvälle couperosa iholle

   Joku geelimäinen koostumus olisi hyvä (kuten esimerkiksi Cliniquen Mild, mutta se ei ole erityisen kosteuttava). Jos apteekkikosmetiikkakin on aiheuttanut oireita, niin on kyllä tosi vaikea keksiä mitä suosittelisi… Heitän tähän kuitenkin kolme ihan erilaista vaihtoehtoa, joista voit sitten kenties kokeilla jotain oman harkinnan mukaan.

   1. Favoran kosteuttava kasvosuihke. Esitelty tässä postauksessa. Koostumus ei ole geelimäinen, mutta korkean glyserolipitoisuuden ansiosta erittäin kosteutta iholle jättävä. (Tämä on mun mielestä superherkän ihon kannalta turvallisin vaihtoehto lyhyen incinsä perusteella.)

   2. Lumenen Soft Touch Kosteuttava kasvovesi. Geelimäinen ja kosteutta iholla säilyttävä koostumus. Sopivuudesta herkälle iholle en osaa sanoa, mutta kosteuttava tämä on. Lumenen varsinaista herkän ihon kasvovettä en ole kokeillut.

   3. Joku Melvitan Extraordinary-vesistä. Luonnonkosmetiikan vaihtoehto. Extraordinary-vedet ovat kasvoveden ja seerumin välimuotoja ja koostumukseltaan geelimäisiä ja hyvin kosteuttavia. Vesiä on neljää erilaista, mutta mikään ei ole erityisesti herkälle iholle kehitetty, tosin Orange Blossom -vedessä (jota itselläni on) lukee soothing, eli se olisi ainakin rauhoittava.

   Toinen luonnonkosmetiikan vaihtoehto voisi olla muutaman ainesosan simppeli kukkaisvesi, kuten Nurmen ja Dabban kamomillakukkaisvedet (Dabban vedessä kaksi ainesosaa, Nurmen vedessä neljä eli kukkaisvesi + säilöntäaineita ja pH:n säätäjä). Minulla on tuota Nurmen kamomillavettä ja tykkään kovasti. Dabbaa en ole kokeillut.

 4. Mira

  Kiitos paljon vinkeistä :) Jäinkin pohtimaan tuota sitruunahappoa kosmetiikassa…jos on yliherkkä sitrushedelmille, niin onko sitten myös sitruunahapolle.. Pohdintoja kerrakseen. Tuo Dabba kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, katsotaan mihin päädyn ;) Tuota Lumenea olenkin käyttänyt. Aluksi se sopi, eipä sovi enää, mutta varmasti muille herkkiksille sopii.

  • Nimetön

   Äh, tuo oli siis kommentiksi tarkoitettu :D

  • Sanni

   jäinkin pohtimaan tuota sitruunahappoa kosmetiikassa…jos on yliherkkä sitrushedelmille, niin onko sitten myös sitruunahapolle.

   En osaa valitettavasti sanoa :/ Mutta jotenkin veikkaisin, että ei. Sitrushappo on yksi yleisimmistä kosmetiikan raaka-aineista (säätää tuotteen pH-arvoa), ja olisit todennäköisesti jo havainnut aiheuttavatko sitruunahappoa sisältävät kosmetiikkatuotteet sinulle oireita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.