Karkkipäivä
Karkkipäivä

Puikot testissä huulirasvanirsolla

Useimmat blogin vakkarilukijoista tietävätkin, että olen ”Yhden Huulirasvan Nainen” – tai no, oikeastaan kahden koska Blistexin ja Carmexin purkkihuulirasvat ovat lähes identtisiä. Olen käyttänyt Blistex-purkkia 13-vuotiaasta saakka eli aika kunnioitettavan määrän vuosia, ja Carmexia siitä lähtien kun sitä alkoi saada Suomesta.

Huuleni ovat hämmentävän nirsot eikä niille kelpaa yllämainittujen lisäksi juuri mikään muu rasva, etenkään puikkomallinen. Nimenomaan puikkomalliset olen vuosien varrella todennut itselleni kaikkein huonoimmiksi huultenhoitajiksi, jokin niiden koostumuksessa ei vain, kenties kirjaimellisesti, uppoa huuliini.

Yleensä en tällä taustalla jaksa edes testata puikkomallin huulirasvoja, mutta nyt päätin asiakseni antaa neljälle puikolle mahdollisuuden ja testasin niitä usean viikon ajan keväällä ja alkukesästä. (Olin ajatellut kirjoittaa tämän jutun lomamatkan aikana mutta ei sitten oikein huulirasvat jaksaneet reissussa inspiroida… ^_^)

Huulirasvat_IMG_7628

Testikvartetti: Hurraw’n Moon Balm, Maybellinen Baby Lips, Laveran Classic Lip Balm ja Bulldogin Original Lip Balm.

Muut paitsi Baby Lips ovat luonnonkosmetiikkaa ja muut kuin Hurraw’n olen saanut blogin kautta.

Yleisesti: muutama testirasvoista vaikutti aluksi yllättävän hyviltä ja etenkin yhden kohdalla olin jo miettimässä, löytyikö vihdoin puikkomallin rasva jonka huuleni hyväksyvät. Mutta valitettavasti ei, lopulta kaikkien kohdalla saattoi todeta sen yhden ja saman pääheikkouden: ne eivät kestä huulillani ja kosteuttava tunne on joko lähes olematon tai häviää nopeasti.

Testattavista Bulldogin huulirasvakoostumus on simppelein koostuen vain 11 ainesosasta, Laveran sertifioidussa huulivoiteessa on 27 ainesosaa ja pääsääntöisesti synteettinen Baby Lips vetää pisimmän kemikaalikorren sisältäen yli 30 ainesosaa.

Huulirasvat_Hurraw_IMG_7630

Hurraw Moon Balm

Ainesosat: avokadoöljy, manteliöljy, candelillavaha, kaakaovoi, kookosrasva, risiiniöljy, oliiviöljy, arganöljy, ruusunmarjansiemenöljy, valkohilpan siemenöljy, e-vitamiini, vaniljauute, Perubalsam-öljy, sininen kamomillauute.

Hurraw mainostaa Moon Balminsa sopivan erityisesti yökäyttöön, mikä menee ainakin tämän huulirasvasuurkuluttajan älyn yli sillä en ymmärrä miksi yöllä tarvitsisi erilaisen huulirasvan. ”Vaniljan ja Perubalsamin tuoksu tuudittaa sinut uneen”… Okei, noh. :) Jos niin sanotte. Valmistaja lupaa tuotekuvauksessaan myös ”serious staying poweria”, mutta sekin jäi tältä käyttäjältä löytämättä.

Hurrawin kuubalmi on koostumukseltaan ja vaniljaiselta tuoksultaan oikein miellyttävä. Puikon pinta sulaa heti kosketuksissa huulen kanssa ja rasva levittyy notkeasti ja mukavan tuntuisesti ohuella kalvolla. Rasva tuntuu huulilla miellyttävältä, mutta tunne jää huulen pintaan, rasvaisuus ei ”vajoa” huulen sisään. Kestävyydeltään Hurrawin puikko on testinelikön parhaita, mutta ei lähellekään yhtä hyvä kuin suosikkini Blistex ja Carmex. Ja ennen kaikkea – vaikka rasvainen pinta säilyy huulilla, huulet eivät pinnan alla tunnu ravituilta ja viimeistään tunnin kuluttua tulee tarve laittaa lisää rasvaa.

Huulirasvat_Lavera_IMG_7636

Lavera Classic Lip Balm

Ainesosat: castor seed oil, rhus verniciflua peel wax, carnauba wax, candelilla wax, shea butter, olive fruit oil, parfum, cocoa seed butter, squalane, polyglyceryl-3 polyricinoleate, aqua, jojoba seed oil, sweet almond oil, aloe barbadensis leaf juice, sunflower seed oil, sodium hyaluronate, calendula officinalis flower extract, soybean oil, magnesium sulfate, tocopherol, glyceryl oleate, glycerin, hydrogenated castor oil, sunflower seed oil, brassica campestris/aleurites fordii oil copolymer, ascorbyl palmitate, alcohol (en jaksanut enää suomentaa… :D)

Koostumukseltaan hitusen jähmeämpi puikko kuin Hurraw, mutta rasva levittyy oikein miellyttävästi. Puikko jättää paksumman kalvon kuin Hurraw, mutta kalvo ei ole jäykän vahamainen vaan vahat sulavat ja notkistuvat nopeasti ihokontaktissa jättäen liukkaan, miellyttävän pinnan. Tuoksu hillitty, lähes olematon (miksi onkin mielenkiintoista että parfum on incissä suhteellisen korkealla). Tuntuu hyvin suojaavalta, ehkäpä sellaiselta ideaalisesti talveen sopivalta huulirasvalta.

Voisin kuvitella monen puikkohuulirasvaleiriläisen tykkäävän Laveran tarjokkaasta. Minustakin voide on todella miellyttävän tuntuinen mutta kuten muut puikot, sekään ei kykene ”tyydyttämään” (aargh, eikö oikeasti olisi vähemmän pervolta kuulostavaa ilmaisua tähän yhteyteen..?) huuliani  yhtä pitkäkestoisesti kuin ylivertaiset Blistex ja Carmex.

Huulirasvat_Bulldog_IMG_7640

Bulldog Original Lip Balm

Ainesosat: hydrogenated coconut oil, candelilla wax, castor seed oil, olus oil, carnauba wax, cocoa seed butter, shea butter, cornmint leaf oil, tocopherol, sunflower seed oil, limonene

Tämä on se puikko, jonka kohdalla ensin ajattelin jo löytäneeni lähes ’Exien veroisen voittajahuulirasvan. Koostumus on jännä; kun puikkoa levittää huulille, koostumus tuntuu ensin hieman rakeiselta, mutta rakeisuus sulaa ja katoaa nopeasti. Kalvofiilis on ohuehko, jossain Hurraw’n ja Laveran välillä. Bulldogin Balm tuo huulille testipuikoista kaikkein ravitsevimman tunteen ja rasva tuntuu ikäänkuin tunkeutuvan syvemmällekin huuliin eikä kalvo ole niin vahamainen.

Päättelin lopulta, että tuo ”syvempi” ravittu tunne tulee todennäköisesti mintusta ja sen aiheuttamasta pienestä kihelmöinnistä, ei niinkään siitä että Bulldogin rasvakoostumus imeytyisi sen syvemmälle. Minttu tuo huulille kihelmöivää tunnetta, samaan tapaan kuin Blistexissä ja Carmexissa käytetty kamferi ja mentoli. Mentoli (sen paremmin kuin kamferi tai luonnollinen minttukaan) eivät hoida huulia mutta niiden aikaansaama kihelmöinti tuo kosmetiikkatuotteessa käyttäjälle kokemuksen siitä, että ”jotain tapahtuu” ja aine vaikuttaa.

Joka tapauksessa, Bulldogin puikko on testihuulirasvoista suosikkini. Se ei lopulta yllä suosikkipurkkieni tasolle koska koostumus ei miellyttävyydestään ja minttuisuudestaan huolimatta ole yhtä täydellinen kuin legendaaristen ’Exien notkea voide. Puikkohuulirasvoissa on aina lähtökohtaisesti vahamaisempi ja täten kalvomaisempaa tunnetta luova koostumus kuin purkkirasvoissa, koska kiinteä puikkomuoto vaatii jäykkiä vahoja.

Huulirasvat_BabyLips_IMG_7632

Maybelline Baby Lips

Ainesosat: polybutene, octyldodecanol, petrolatum, isopropyl myristate, polyethylene, ozokerite, diisostearyl malate, shea butter, candelilla wax, vp/hexadecene copolymer, alumina, synthetic fluorphlogpite, aroma, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, tocopherol, tocopheryl acetate, calcium aluminum borosilicate, limonene, silica, benzyl alcohol, honey, centella asiatica extract, aluminum hydroxide, linalool, citral, benzyl benzoate, tin oxide, hexyl cinnamal, eugenol, calcium sodium borosilicate, bht, dimethicone, citric acid, parfum (+ väripigmentit).

Baby Lipsejä olen kokeillut satunnaisesti aiemminkin ja todennut ne huulillani erittäin ei-toimiviksi, joten tämäkään testitulos ei yllättänyt. Baby Lips jättää huulille periaatteessa ihan miellyttävän, ohuen kalvon, mutta sen kosteuttavuustunne on lähestulkoon nolla. Rasvapinta onnistuu myös jotenkin haihtumaan ennätysajassa, kestävyys on testatuista kaikkein heikoin.

Huono kosteuttavuusteho ei sinänsä tule yllätyksenä kun katsoo Baby Lipsin ainesosaluetteloa josta yli puolet ainesosista on jotain ihan muita kuin kosteuttavia ja pehmentäviä aineita, eli puikon koostumukseen, tuoksuun ja säilyvyyteen vaikuttavia. Kiinnostavia eroja kun vertaa vaikka Hurrawiin, jonka koostumuksessa hoitavia ainesosia on 80% ja hajusteita 20%. Baby Lipsiä en periaatteessa itse käyttäisi edes hätävarahuulirasvana, tällainen koostumus on minulle vähän kuin ei laittaisi huulirasvaa ollenkaan.

Mutta makuja, huulia ja käyttäjiä on monenlaisia, jokaiselle huulirasvalle löytyy omat faninsa. :) Mikä toimii yhdellä voi olla toiselle huonoin tuote koskaan.

.

Lavera, Hurraw ja Bulldog ovat löytäneet paikkansa eri takkien taskuista varamiehen ominaisuudessa. Huulirasvariippuvaisena sijoitan huulirasvoja kaikkialle välttääkseni tilanteen, jossa yhtäkkiä olen ilman huulirasvaa. En sano että on millään lailla mukavaa olla näin riippuvainen jostain kosmetiikkatuotteesta mutta minkäs teet, kun on kerran lähtenyt huulirasvatielle on todella vaikeaa totuttaa huulia pois rasvauksesta. Myönnän että en jaksaisi edes yrittää, ylimenokausi tietäisi tuskaisia hetkiä (varmaankin viikkoja) halkeilevien huulien kanssa.

Nyt täytyykin muuten kysyä uteliaisuudesta:

onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa henkilöitä, jotka pärjäävät täysin ilman huulirasvaa?

Kommentit (93)

 1. Katariina

  Käytän huulirasvaa aamuin illoin kasvojenpuhdistuksen yhteydessä – siis kun levitän pesun jälkeen kasvoille kosteusvoiteen, rasvaan samalla myös huulet. Muuten tuntuisi kyllä vähän turhan kuivalta.

  Joskus mietin ilahtuneesti, että ”onneksi mä en ole sentään mikään huulirasva-addikti, pärjään valtaosan ajasta ilman”. Kunnes tajusin, että minähän käytän huulirasvan sijaan kaikki päivät (no ainakin työpäivät) huulipunaa, usein kosteuttavaa (?) kuultopunaa. Joten kai se käytännössä vähän sama sitten kuitenkin on.

 2. nelsu

  Ostin jokunen viikko sitten prismasta Urtekramin vanilja huulirasvan puikkomuodossa kun oli nopeasti saatava uusi ja en käytä kuin luonnonmukaista kosmetiikkaa. Ikinä ei ole samanmoista rasvaa huuleni kokenut, laitan myös aina iltanaamapesun jälkeen yöksi ja melkein joka aamu huulissa on vielä rasvaa, siitä olin hyvin yllättynyt! Ei tarvi enään olla puikko huulessa koko ajan eikä tartte tulla paniikki kun lähet käymään jossain ja tajuat et rasva jäikin kotiin pöydälle. :)

 3. maria

  Miksi musta tuntuu että oon aina silleen että ”ei, en käytä”? :D Mutta ei, en käytä huulirasvaa. Mulla on muistaakseni Sebamedin huulirasva vaelluskamoissa, ja talvisin nappaan sen sieltä taskuun pahoiksi päiviksi. Joskus jos reissussa tuulee kovasti, niin saattaa huulet vähän rohtua. Teininä käytin huulirasvaa ihan jatkuvasti ja silloin sen myös lopetin kuin seinään kun alkoi tulla niitä otsikoita että huulirasva voi pahentaa kuivumista. Roacutanin aikana käytin bepanthenia kun mikään muu ei pystynyt siihen kuivumiseen – olin niin kuiva että jouduin laittamaan bepanthenia sieraimiin. Siekut kuivuivat niin pahasti, että vuosin jatkuvasti verta nenästä.

 4. Elise

  Käytin joskus Santen sellaista granaattiomena huulirasvaa ja se näytti ihan samalta kuin tuo Lavera! Käytin Santen oman loppuun ja ostin uuden samanlaisen ja sitä oltiin muutettu jotenkin rasva oli kovaa ja ei niin miellyttävää. Pitääkin kokeilla tuota Laveran omaa. Ja itse olen ymmärtänyt, että tuo moonbalm on Hurrawin rasvoista kaikista tuhdeinta ja siksi suunnattu yökäyttöön. Itse käytän sitä kyllä ympäri vuorokauden :D

  • Sanni

   Jos Moon Balm on tuhdeinta niin aika kevyitä varmaan ne muut…! :D Ainakin mun makuun.

 5. Heidi

  Käytän huulirasvaa yleensä aamuin illoin, muiden pesujen yhteydessä. Joskus lisänä sävyttävää Hurrawta päivän aikana. Luulen, että pärjäisin aika pitkälle ilmankin enkä ole kauhean nirso mikä rasva on kyseessä, mieluummin luonnonkosmetiikkaa (tosin nyt on Vitalis ollut jo toista vuotta käytössä, kun sain lahjaksi :D). Oon alkanut ostaa välillä miehelle luonnonkosmetiikkahuulirasvoja, kun se tykkäisi käyttää pelkkää tummansinistä Labelloa ja itse en yhtään tykkää sen tunnusta huulilla suudellessa. Tykkään, että huulirasvan huomaa muutaman minuutin tai jos kyseessä on sävyttävä, niin pidempäänkin, mutta en halua pitkäkestoista tahmakerrosta huulilleni.

 6. Terhi

  Ehdoton huulirasva on Luonnonkosmetiikka Marja Entrichin aurinkopuikko.Sen parempaa ei olenkaan! Myös mieheni ei voi olla ilman tuota huulipuikkoa.

 7. Nina

  En muuten käytä huulirasvoja juuri lainkaan. Pari kertaa vuodessa, jos huulet rohtuu flunssan takia, käytän puikkoa, sekin on madre labsin joku puikko, ihan sama mikä niistä. Mutta minulla on tapana talvella iltaisin rasvata sy voitella huuliraja ;-)

  • Sanni

   Mutta minulla on tapana talvella iltaisin rasvata sy voitella huuliraja ;-)

   Silmän- ja huultenympärysiholla onkin yhteistä kun ovat yhtä ohuita ja alttiimpia rypistymiselle kuin muu kasvojen iho ja vailla talirauhasia, siksi joillain valmistajilla on silmän- ja huultenympärysvoiteen nimelläkin myytäviä tuotteita :)

 8. henna

  Huulirasvaa on pakko laittaa joka ilta ennen kuin käyn nukkumaan, taitaa olla äidiltä opittu tapa. :D
  Ite oon käyttäny nyt muutaman vuoden Munken’s Bisalvaa. Ei ehkä miellyttävin tuoksultaan, mutta koen sen erittäin hoitavaksi. :)

 9. pööpö

  Käytän tarvittaessa Bepanthenia, yleensä huuleni voivat olla ilman rasvakerrosta vaikka koko päivän. Talvella käytän iltaisin Bepanthenia mitä lisäilen tarvittaessa aamulla ja päivän mittaan pahimmilla pakkasilla.

  Olen puhallinsoittaja ja huulten täytyy olla tuotteettomat ennen kuin rupeaa soittamaan. Tai ei täydy, mutta tuotekerros huulilla vaikuttaa soittotuntumaan. Bepanthen tekee huulista vähän nihkeät/toisiinsa tarttuvat jonka jälkeen on mahdotonta soittaa erityisesti huilua. Ja liika liukkaus ei myöskään ole hyvästä. Voit varmaan kuvitella mitä tapahtuu huilulle kun sen laittaa liukkaita huulia vasten.:D
  Onneksi huuleni tosiaan tulevat toimeen vähällä rasvailulla.:)

  • Sanni

   Joo, voin hyvin kuvitella että puhallinsoittaminen + rasvatut huulet ei ole ehkä se toimivin kombinaatio :) Onkohan puhallinsoittajilla muuten yleensä tavallista kuivemmat huulet..? Jotenkin tulee mieleen että sellainen työ voisi kuivattaa huulia paljonkin..?

 10. VerdeL

  Olen pärjännyt hyvin ilman huulirasvaa aikuisiän. Huulipunaa joskus käytän. Lukuunottamatta pahimpia 30 asteen pakkasia tai etelänmatkaa pärjään hyvin ilman. Ja silloinkin yleensä laitan jotain muuta, kuten vaseliinia vain pidempään ulkoiluun. Olen elämäni aikana, siis yli 50 v ostanut max 5 huulirasvaa enkä koskaan käyttänyt yhtään loppuun. Huulipunaakaan en ole koskaan saanut loppuun.
  Aurinkosuojahuulirasva on aika epämiellyttävää, käytänkin mieluummin kiiltoa, jossa on suoja.
  Minulle on itse asiassa yllätys, että joku tarvitsee huulirasvaa koko ajan kesälläkin. Siksi tätä blogia luenkin, oppii kaikkea uutta.
  En esim. aiemmin tiennyt misellivesien olemassaolosta ja nyt olen keksinyt vaikka mitä käyttöä. Ne muuten puhdistaa myös alcantaraa loistavasti. Vältyin tuolien päällystämiseltä :-)

  • Sanni

   Olen elämäni aikana, siis yli 50 v ostanut max 5 huulirasvaa enkä koskaan käyttänyt yhtään loppuun.

   Huh, respect! :) Mikähän mun huulirasvaluku olisi koko elämän ajalta…. no, sadoissa mennään, ilman muuta.

 11. Saara1

  Itselläni on sama ongelma eli mitkään puikkohuulirasvat ei tunnu läheskään tarpeeksi kosteuttavilta ja käytänkin lähes aina Bepanthenia, jota sitäkin pitää kyllä lisäillä aika tiuhaan eli ns. koukuttaa. Viime talvena löysin kuitenkin todellisen helmen jota suosittelen vielä kokeilemaan, nimittäin Weledan haaleanoranssin puikkohuulirasvan! Ainakin itselläni kosteuttaa todella hyvin ja mikä parhainta, ei koukuta samalla tavalla kuin lähes kaikki muut kokeilemani rasvat eli jo parin päivän käytön jälkeen pärjää jo melkein kokonaan ilmankin, kunhan muistaa juoda tarpeeksi vettä.

  • Sanni

   nimittäin Weledan haaleanoranssin puikkohuulirasvan!

   Mä olen tuota Everoniakin joskus kokeillut mutta yhtä huonosti toimi kuin kaikki muutkin puikot mun huulilla. :/

   Blistexiä ja Carmexia käyttäessä voin olla tuntejakin rasvaamatta huulia, jos en syö mitään (eli rasva ei häviä ruoan mukana). Puikoilla tulee tarve rasvata yleensä viimeistään tunnin kuluttua.

 12. Julia

  Ehei puhettakaan että puikkohuulirasvat toimisivat :D Ainoa huulirasva joka oikeasti kosteuttaa mun huulia on Blistexin Lip Cream Relief, sitä en vaihda mihinkään :) Jos on tosi kuivat huulet talvella niin laitan yöksi kerroksen Blistexiä ja päälle punaraitaista Bepanthenia, johan pehmenee!

 13. Em

  Sydäntalvella pistän Bepanthenia yöksi, muuten pärjään hyvin ilman. Aiemmin yritin käyttää huulirasvoja suojaamaan pakkaselta, mutta muutaman päivän rasvaamisen seurauksena oli usein haavoille rohtuneet suupielet, jotka paranivat nopeasti kun lopetin huulirasvan käytön. Ehkä joku suhtkoht yleinen säilöntä- tms. aine? Onneksi rasvaamiselle ei ole juuri tarvetta, olen säästynyt ostamasta arsenaalia tuubeja ja purkkeja kokeiltavaksi. :)

 14. Jenny

  Mullakin on Carmex ja Blistex käytössä mutta vain öisin ja ne todellakin ovat ainoat huulirasvat joita on jäljellä vielä aamullakin! Tosin huulissa on kiinni myös useita kissankarvoja aamulla mutta tärkeintä on että huulet ovat pehmeät :D Niiden ylivertaisuus on kyllä ihan mystistä, mutta onneksi ne ovat hyvin saatavilla joten en tunne tarvetta vieroittautua. Kesällä mun ei tarvi päivisin käyttää huulirasvaa ollenkaan, mutta saatan laittaa ehkä kerran jotain sävyttävää tai jotain kiiltoa. Talvisin käytän päivisin aina jotain, koska muuten huulet on ihan rohtuneet koko ajan. Viime talvi oli ensimmäinen vuosiin kun mun huulet pysyivät ihan hyvässä kunnossa ja se on kyllä ihan exien ansiota! Silloin päiväkäyttölemppariksi nousi Acon vaaleansininen puikko.

  Ostin muuten laivalta kokeiluun eos sweet mint-pallon ja se on aika kiva (kihelmöivä tunne myös) mutta koostumus on niin paksu että se jää vähän niinkuin huulten pinnalle. Kosteuttaa kyllä päiväkäytössä ihan kiitettävästi.

  • Sanni

   Niiden ylivertaisuus on kyllä ihan mystistä

   Niin on, kun katsoo inciä ja niissä on ihan samanlaisia ainesosia kuin muissakin purkkihuulirasvoissa. Mutta kai se on se just oikea yhdistelmä ja ainesosien mittasuhteet…

 15. NG

  Kokeile, kultaseni, apteekeissa myytävää ACO Hoitavaa huulirasvaa – sininen puikko, jolla hintaa vain n. 3€ :)
  Päihittää monet monet kalliit salvat ja balsamit!

  Rakastan kokeiluja huulirasvojen saralla, mutta todella tehokkaita on vain muutama tullut kohdalle… Kesäisin käytän lisäksi Alba Botanican spf 25 puikkoa, joka kosteuttaa ihanasti UV-suojan lisäksi.

  Carmex ei auttanut sitten yhtään…

  • Sanni

   Kokeile, kultaseni, apteekeissa myytävää ACO Hoitavaa huulirasvaa

   *makes a note* :) :)

 16. Suvi Koo

  Nuorempana olin huulirasva riippuvainen, mutta nykyään käytän sitä vain flunssaisena ja tosi kovilla pakkasilla yö aikaan. Ja silloin harvoin, kun kuorin huulet, niin kuorinnan jälkeen. Eli vähäiseksi on käyttö jäänyt.

 17. siru

  Mä oli vuosikaudet bepanthen-koukussa (onneks olen edes vihannut noita kihelmöiviä ’exejä), jos oli muutaman tunnin laittamatta niin huulten rajoja alkoi kirvelemään ja polttamaan. Talvella huulet rohtui silti niin, että halkesivat. Pari vuotta sitten päätin, että tästä koukusta on päästävä. Se vieroitus oli kauheeta. :D Kesti viikkoja ennen kun huulet normalisoitui. Sen jälkeen tietenkin vimmattu etsintä korvaajaksi. Olen kokeillut todella montaa huulirasvaa, pääasiassa luonnonkosmetiikkaa. Halvalla (lavera, burt’s bees, aubrey, weledan everon jne) ja kalliilla (mm. Absolutionin puikko). Mun pelastaja on ollut Hurraw. Jännä. Ne ei ole mitään paksuja tököttejä mutta silti vaan toimii. Nykyään ei tule enää samanlaista ”pakko laittaa huulirasvaa kun huuliin sattuu” -tunnetta ja pärjää hyvin tunteja ilmankin. Ja pystyn käyttämään tarvittaessa muitakin huulirasvoja ihan menestyksekkäästi, aikaisemmin se kuiva tunne tuli heti takaisin. Onneksi vieroitin itseni bepanthenista. :)

 18. Aiss

  Oletko koittanut Burt’s Beesin beeswax-huulirasvaa? Siinähän on samanlainen vähän kihelmöivä tunne kuin Exeissäsi piparmintun takia, mutta olisi luonnonkosmetiikkaa :)

  Itse pärjään kesäisin melkein täysin ilman huulirasvaa, mutta talvella laitan yleensä yöksi juurikin Burttia vaikuttamaan ja aamulla on pehmeät ja hoidetut huulet :)

  • Sanni

   Oletko koittanut Burt’s Beesin beeswax-huulirasvaa?

   En ole (vielä), sitä taisi joku toinenkin kysyä näissä kommenteissa :) Täytyy joskus tutustua niihinkin :)

 19. Maarit

  Vitaliksen Lip Lover Caramel on ollut jo pitkään oma suosikki :) Käytän etenkin tehohoitona eli laitan paksun kerroksen nukkumaan mennessä ja aamulla on unelmanpehmeät huulet! Suosittelen todellakin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.