Puhdistusöljyt vertailussa

Tänään uppoudutaan puhdistusöljyihin!

Olen käyttänyt puhdistusöljyä vuodesta 2017, mutta viime vuosi oli se vuosi, kun puhdistusöljystä tuli minulle putsari numero yksi. Tästä on todennäköisesti kiittäminen Djusieta sekä muutaman muunkin sarjan uusia, supermiellyttäviä öljyputsareita, joiden kosmeettinen miellyttävyys sai minut totaalisesti lipumaan öljypuhdistuksen leiriin.

Aiemmin olin käyttänyt öljyputsaria lähinnä kaksoispuhdistuksessa, nyt käytän sitä useimmiten yksinään ainoana putsarina. Tähän on vaikuttanut varmasti niin öljyputsareiden kehitys ja valikoiman monipuolistuminen, kuten myös se, että ihoni ei enää tule kunnolla puhtaaksi pelkällä vaahdolla. Lisäksi ihoni yksinkertaisesti rakastaa öljykoostumuksia. Öljyputsarin hemmotteleva tunne iholla yhdistettynä sen tehokkuuteen sekä uudempien tuotteiden helppoon huuhtoutuvuuteen on tehnyt öljystä minulle ylivertaisen putsarin.

(Vaahtoakin käytän yhä, mutta en vain koe sitä enää tarpeellisena kakkosaskeleena päivittäin.)

ERILAISIA KOOSTUMUKSIA

Puhdistusöljyjä on karkeasti luokiteltuna kolmea tyyppiä: iholta poishuuhtoutuvia, iholta semihuuhtoutuvia sekä ei-huuhtoutuvia.

Semihuuhtoutuvien öljyjen koostumus on tarkoituksella kehitetty sellaiseksi, että iholle jää öljyä. Tällöin puhdistusöljy on hieman hellävaraisempi sekä hoitavampi kuin täysin huuhtoutuva. Kaikki puhdistusöljyt ovat yleisesti ottaen hellävaraisia, mutta niin hassulta kuin voi kuulostaa, liian suuri määrä emulgaattoria voi jopa kuivattaa ihoa. Tietyt emulgaattorit saattavat myös ärsyttää herkkää ihoa. Näin ollen ei-emulgoituva öljy on kaikkein lempein iholle.

Emulgoituvassa öljyputsarissa öljyn ja emulgaattorin suhde vaatii äärimmäisen tarkkaa hienosäätöä, jotta saavutetaan haluttu tulos. Olen jutellut asiasta tuotekehittäjien kanssa ja voi olla todella pienestä kiinni, milloin saavutetaan ”täydellinen poishuuhtoutuvuus” minimaalisella ärsytysriskillä, ja milloin taas emulgaattorin pitoisuus lipsahtaa kuivattavan puolelle.

Puhdistusöljyt voidaan vielä jakaa juokseviin öljyihin sekä kiinteisiin oleogeeleihin, joita myös balmeiksi kutsutaan. Oleogeeli on yhtä kuin erilaisilla teknologioilla paksunnettu öljy. Suosituimpia ovat sokereilla tihennetyt oleogeelit. Nämä emulgoituvat osittain veden kanssa. Sokeriteknologian tunnistaa helposti, jos balmia menee suuhun: putsari maistuu makealta. Incissä tunnistat sokeriemulgaattorit sucrose-sanasta (sucrose laurate, sucrose stearate jne).

Poishuuhtoutuvissa, juoksevissa puhdistusöljyissä käytetään erilaisia emulgaattoreita, joista yleisin on polyglyceryl-4 oleate. Tällä voidaan saavuttaa erittäin hyvä poishuuhtoutuvuus, mutta tulos on kiinni öljyn ja emulgaattorin välisestä suhteesta. Kaikkein parhaiten iholta huuhtoutuva Djusie sisältää tämän emulgaattorin, mutta niin sisältää myös Patyka, joka huuhtoutuu vain osittain.

Olen antanut puhdistusöljyille huuhtoutuvuusarvosanan oman ihoni kokemuksen perusteella.

5/5 huuhtoutuu täysin, 4/5 lähes täysin ja 3/5 on semihuuhtoutuva. Muutama putsari on saanut 5/5+ -arvosanan, koska niissä on vielä jotain aivan erityistä, jota en osaa pukea sanoiksi. Iho vain tuntee nämä hienovaraiset nyanssit 🙏🏻.

Olen saanut suuren osan tämän postauksen putsareista maahantuojilta ja osan olen ostanut itse.

WHAMISA CLEANSING OIL 34,90€ / 150 ml

Koostumus: hyvin ohut, lähes juokseva.
Huuhtoutuvuus: 5/5+
Pääöljyt: hasselpähkinä, MCT (eli esteröity kookosöljy), oliivi
Emulgaattori: sorbitan oleate
Tuoksu: mieto, miellyttävä, neutraali
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Whamisan puhdistusöljy oli pitkään suosikkini, ja se kuuluu edelleen kärkeen. Sen suoritus on täysin moitteeton, mutta oma makuni on muuttunut suosimaan täyteläisempiä puhdistusöljyjä.

Huuhtoutuvuus on erinomainen. Iholle ei jää yhtään öljyn tuntua.

YVES ROCHER PURE CALMILLE CLEANSING OIL 10,14€ / 150 ml

Koostumus: hyvin ohut. Vähäravaisen tuntuinen, lähes vesimäinen.
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: auringonkukka, esteriöljyt
Emulgaattori: peg-20 glyceryl triisostearate
Tuoksu: neutraali, geneerinen ”markettikosmetiikan” tuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Valitettavasti tajusin tätä postausta kirjoittaessani, että YR on jälleen uudistanut tämän putsarin, joten esittelyni koskee edellistä versiota. Kuvan tuote on ostettu noin kaksi vuotta sitten, joten luulin tämän olevan hyvinkin tuore kaveri, mutta eip. Se on taas uudistettu. Tämän hetkinen myynnissä oleva on kolmas tai neljäs versio.

Yves Rocher oli Whamisan ohella pitkään toinen suosikkini, mutta sittemmin öljymakuni kehittyessä Rocherin koostumus alkoi tuntua kosmeettisesti tylsältä. Putsari toimii yhä oikein hyvin ja hoitaa hommansa jättämättä rasvaista tunnetta ihoon, mutta sen vetisyys ja halpa tuoksu yksinkertaisesti tekevät siitä tylsemmän elämyksen.

IVY AïA CLEANSING OIL – hinta alle kympin Normal-liikkeissä, apteekeissa noin 12€ / 120 ml

Koostumus: erittäin ohut, lähes vesimäinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: esteriöljyt, parafiiniöljy
Emulgaattori: peg-20 glyceryl triisostearate
Tuoksu: tuote on hajusteeton, mutta siinä on aistittavissa geneerinen edullisen kosmetiikan raaka-ainetuoksu.
Eteerisiä öljyjä: ei

Ivy Aian putsarista vinkattiin minulle alle 10€ ihonhoitotuote-postauksessa. Tätä putsaria myydään apteekeissa noin 12€ hintaan mutta Normalissa hinta on alle kympin. En säästänyt kuittia niin en muista enää paljonko tämä maksoi.

Ivy Aian putsarin ongelmat (minulle) ovat liian ohut koostumus sekä huono korkki. Koostumus on niin nestemäinen, että se on jo epäkäytännöllinen; neste hulahtaa helposti kämmeneltä lavuaariin. Vähän saisi olla enemmän viskositeettia, jotta tuote olisi helppokäyttöinen. Näin ohut koostumus vaatisi myös ilman muuta pumppuannostelun.

Tuote puhdistaa ja huuhtoutuu oikein hyvin, mutta tämä ei jää minulla käyttöön, koska tuote on käytettävyydeltään huono. Ivy Aian putsari on myös mineraaliöljypohjainen, ja itse käytän mieluummin kasviöljypohjaisia putsareita.

DJUSIE LIQUID SILK PERFECT CLEANSING OIL 35€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5+
Pääöljyt: auringonkukka, skvalaani, puolukka
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: vahva lime & muut eteeriset öljyt
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Djusien öljy on suoritukseltaan täydellinen. Siinä on onnistuttu löytämään täydellinen suhde öljyjen ja emulgaattorin välillä, ja se huuhtoutuu iholta niin vaivatta kuin olla voi. Lisäksi käytetyt öljyt, auringonkukkaöljy ja skvalaani, vaikuttavat osaltaan öljyn silkkisyyteen. Skvalaani ei itse asiassa ole kemiallisesti varsinainen öljy, mutta kuitenkin rasvamainen ainesosa. Se on tuntumaltaan hyvin kevyt ja silkkinen. Skvalaania käyttämällä saadaan öljytuotteeseen aina hyvin miellyttävä ihotuntu.

Djusien putsarin ainoa haaste on mielestäni sen tuoksu, joka on poikkeuksellisen voimakas ja sen verran erikoinen, että jakaa mielipiteitä. Osa rakastaa sitä, osa ei. Minä pidän tuoksuvasta kosmetiikasta ja eteerisistä öljyistä ja olen myös oppinut tykkäämään Liquid Silk’in tuoksusta, mutta se on silti vähän liian in your face. Tuoksussa on eniten aistittavissa limehedelmää, mutta ei raikkaan pirskahtelevana, vaan paksun tuoksumaton päällä. Tuoksucocktailissa on jasmiinia, greippiä ja ruusugeraniumia. Kokemani paksuus tulee varmaankin jasmiinista, joka on hyvin runsas ja lämmin tuoksu.

EVOLVE KALAHARI DREAM CLEANSING OIL 24€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: auringonkukka, skvalaani, meloninsiemenöljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4-oleate
Tuoksu: meloni-kirsikkakarkki
Eteerisiä öljyjä: ei

Yksi top-suosikkejani, Evolven Kalahari Dream -puhdistusöljy on aivan ihana. 💕 Siinä toimii ihan kaikki: erittäin miellyttävä ihotuntu, valloittava tuoksu ja kaupan päälle vielä söpö vaaleanpunainen väri. Joskin voi olla, että en jaksaisi välttämättä käyttää ihan joka päivä näin makean tuoksuista puhdistusainetta – Kalahari Dream -putsarissa on tuoksunsa kautta vähän jälkiruokamainen efekti, kuten Leahlanin putsarissa. (Esittelyssä alempana.)

Kalahari Dream’issa on Djusien tapaan ohut koostumus, jossa on kuitenkin sen verran ”bodya”, että sitä voi miellyttävästi hieroa iholla. Kuten Djusien putsarissa, myös Evolvessa on aurongonkukkaöljy-skvalaani-pohja. Nämä kaksi ovatkin lähestulkoon yhtä hyvät.

TAIGA ANTI-AGE CLEANSING OIL 20,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: manteli, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Taigan putsari on kolmas suosikkini, ja itse asiassa ykkössuosikkini reissussa, sillä sen pullo on kaikkein kevyin ja vähiten tilaa vievä. Tässä pullossa pumppumekanismin puute ei haittaa, sillä Taigan pullon reikäkorkki annostelee öljyä siistimmin kuin Ivy Aia, ja öljyn viskositeetti on sopiva. Matkaolosuhteissa pumppumekanismi on huono tai jopa mahdoton, joten siinä mielessä Taigan pullo on ainakin minulle kullanarvoinen.

Koostumus soveltuu hyvin hierontaan ja tätä on mukava työstää iholla. Risiiniöljy tuo öljyyn syväpuhdistavan lisän – risiini on kaikista öljyistä puhdistavin, ja omaa kyvyn imeä ihohuokosista likaa erittäin tehokkaasti.

Tuote on hajusteeton enkä aisti tässä juuri raaka-aineidenkaan tuoksua. Supermiellyttävä kuuden ainesosan koostumus sopii erinomaisesti herkälle iholle. ’Anti-age’-nimestä ei kannata välittää, putsari soveltuu kaiken ikäiselle iholle.

LAPONIE NOURISHING OIL CLEANSER 36€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: rypsiöljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Tässä on puhdistusöljy pelkistetyimmillään: Laponien putsarissa on tasan kaksi raaka-ainetta, rypsiöljy ja emulgaattori. Tätä beibiä on myös hierottu huolella kunnes on saavutettu aivan täydellinen tasapaino öljyn ja emulgaattorin välillä ja huuhtoutuvuus on täydellinen.

Laponien tuote on siis vielä Taigaakin parempi superherkälle iholle. Hinta vain on aika kova tälle äärisimppelille koostumukselle, ja kieltämättä mietin, mistä 36€ hinta tulee, kun pullossa on kaksi edullista perusraaka-ainetta. Djusien putsari esimerkiksi sisältää eteerisiä öljyjä, jotka ovat kalliita raaka-aineita, ja hinta on euron edullisempi kuin Laponiella.

Edit. Sain Laponielta tietoa liittyen Nourishing Oil Cleanserin ainesosiin. Tuotteessa on käytetty ruotsalaista värittömäksi ja hajuttomaksi käsiteltyä arvokasta kosmetiikkalaatuista rypsiöljyä, joka on rasvahappo- ja antioksidanttiprofiililtaan niin laadukas, ettei tuote tarvitse ylimääräisiä antioksidantteja säilyäkseen. (Normaalisti vedettömiin tuotteisiin lisätään erikseen antioksidantteja ehkäisemään ja hidastamaan öljyjen härskiintymistä.) Myös tuotteessa käytetty Miron-lasipullo on arvokas. Nämä vaikuttavat tuotteen hintaan.

URANG NATURAL CLEANSING OIL 36,85€ / 150 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5 (joskus 4/5)
Pääöljyt: safloriöljy, aprikoosi, viinirypäle
Emulgaattorit: polyglyceryl-2 sesquioleate, polyglyceryl-10 decaoleate, polyglyceryl-10 caprylate/caprate
Tuoksu: hyvin mieto ja neutraali, häivähdys sitrusta
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Urangin öljyputsarissa on poikkeuksellinen emulgaattoriteknologia. Aasialaisissa putsareissa näkee muutenkin muita emulgaattoreita kuin länkkäripurtsareille tyypillistä polyglyceryl-4 oleatea.

Ihotuntumaan tämä ei kuitenkaan vaikuta, vaan tämäkin putsari huuhtoutuu iholta todella hyvin. (Kuitenkin joinain kertoina tuntuu, että iholle jää ihan vähän öljyä.) Urangin putsarissa on paksumpi koostumus kuin puhdistusöljyissä keskimäärin, ja se tuntuu iholla hyvin ravitsevalta.

MELVITA SOURCE DE ROSES MILKY CLEANSING OIL 25,50€ / 145 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: MCT, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: voimakkaan ruusuinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Melvitan puhdistusöljy on Urangin ohella täyteläisin testaamani puhdistusöljy. Source De Roses -putsarissa on hyvin voimakas ruusun tuoksu, tämä tulee jo vahvuudessaan lähelle Djusieta. (Käytän Djusieta referenssinä, koska en tunne toista yhtä vahvan tuoksuista puhdistustuotetta.)

Erikoista Melvitan putsarissa on se, että koostumukseen on lisätty myös ruusunmarjan siemenöljyä ja tyrnimarjaöljyä, joita käytetään ihonhoitotuotteissa pieninä määrinä ihoa hoitavina aktiiveina. Niitä on turha lisätä iholta poishuuhdottavaan tuotteeseen.

CENTIFOLIA NEUTRAL LIPID-REPLENISHING CLEANSING OIL 16,90€ / 195 ml

Koostumus: ohut/keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: sacha inchi -öljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4 caprate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Tämän putsarin ostin viime kesänä vartaloaurinkovoiteen puhdistukseen. Se on suihkuöljyjen ohella edullisin löytämäni öljyputsari, mutta tämäpä ei lähemmällä tarkastelulla olekaan ”rehellinen” öljyputsari: koostumuksessa on myös vettä sekä pinta-aktiivisia tensidejä. Sama homma toteutuu myös useimmissa ’shower oil’ -nimellä myytävissä tuotteissa.

Centifolian putsari käyttäytyy iholla kuitenkin klassisen öljyputsarin tavoin. Se tuntuu täysin öljymäiseltä ja emulgoituu veden kanssa maidoksi.

AVRIL CLEANSING OIL 11,90€ / 100 ml (Tokmanni 8,90€)

Koostumus: täyteläisehkö
Huuhtoutuvuus: vaihtelee, noin 4/5
Pääöljyt: auringonkukka, seesaminsiemen, manteli
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: epämääräinen, aika neutraali
Eteerisiä öljyjä: ei

Avrilin öljyn pullo ei ole ihan kaikkein toimivin, samaan tyyliin kuin Ivy Aia, ja tähän kaipaisi joko pumppua tai edes paremman reikäkorkin. Pumputon pullo on edullisempi kuin pumpullinen, joten korkki on myös kustannuskysymys. Siksi edulliset öljyputsarit on pakattu näin.

Avrilin suoritus tuntuu vaihtelevan, välillä se huuhtoutuu täysin ja välillä ihoon tuntuu jäävän vähän öljyä. Hintaansa nähden se on kuitenkin oikein hyvä putsari, ja koostumus on selvästi laadukkaampi ja ihotuntuma minun makuuni miellyttävämpi kuin Ivy Aiassa. Tuoksu on sen verran epämääräinen, että en osaa päättää, tykkäänkö siitä vai en. Se on kuitenkin sen verran mieto ettei lopulta häiritse, vaikkei nyt kohotakaan kokemusta.

PAI LIGHT WORK CLEANSING OIL 19,90€ / 28 ml, 38€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: oliivi, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: miellyttävä, vaikeasti kuvailtava, hieman sitruksinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Ihotuntuma Pai’n putsarissa on miellyttävä ja koostumus aavistuksen täyteläisempi kuin Djusiessa, Taigassa ja Evolvessa. Iholle jää erittäin pehmeä ja miellyttävä tunne.

Pai’n öljyputsarissa on Djusien ohella eniten eteerisiä öljyjä: on jasmiinia, appelsiinia, basilikaa, limeä ja ruusupelargonia. Tuoksu on kuitenkin huomattavasti miedompi kuin Djusiessa. Kun tuoksussa yhdistyvät jasmiini, lime ja basilika, jotka kaikki ovat tyypiltään hyvin erilaisia, ei ihme että Pai’n tuoksua on vaikea kuvailla.

LEAHLANI TROPICAL ENZYME CLEANSING OIL 69,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5 tai 5/5
Pääöljyt: makadamia, auringonkukka, greippi
Emulgaattori: Di-Ppg-2 Myreth-10 Adipate
Tuoksu: trooppinen hedelmäjälkiruoka
Eteerisiä öljyjä: en ole varma

Tässä on naamajälkkäriä kylliksi..! 😍 Ja TODELLA omalaatuinen koostumus! Havaijilaisen Leahlani-brändin öljyputsari on kuin trooppinen tuulahdus kylppärissäsi, tuoksu on aivan mieletön. Makean greipin pirskahtavan mehukasta kuorta, kypsiä trooppisia hedelmiä, sokeria, vaniljaa… Ja kuulkaapa tätä: tuoksu tulee pelkästään hedelmäöljyistä ja -uutteista, tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita.

Leahlanin hedelmäpommi sisältää mm. greippiä, papaijaa, vaniljaa, guavaa, ananasta ja banaania. Leahlanin putsari on joukon arvokkain, mutta arvokas on sisältökin, tätä ei voi edes verrata listan muihin putsareihin. Toki jää asiakkaan arvioitavaksi, haluaako maksaa näistä herkuista kun kyseessä on poishuuhdeltava tuote, mutta mä vilpittömästi ihastelen tätä koostumusta. Kerrankin luksus-tuotteessa on oikeasti perusreseptiikasta totaalisesti poikkeava ja hinnaltaan aidosti kalliimpi koostumus.

Mitä greippiöljyyn tulee – yllätyin, kun näin greipinkuoriöljyn incissä kolmantena ja ennen emulgaattoria. Se tarkoittaa, että sitä on oltava tuotteessa useampi prosentti. Kuoresta puristetut öljyt ovat yleensä eteerisiä eli tuoksuöljyjä, mutta nyt olen hieman epävarma miten on Leahlanin tuotteessa, kun greippiöljy on niin korkealla incissä. Eteerisiä öljyjä ei joka tapauksessa käytettäisi tällaisena pitoisuutena.

BYBI SWIPE CLEAN 35,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen/täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: seesaminsiemen, viinirypäle, jojoba
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: ei lisättyjä hajusteita, mutta tuotteessa on raaka-aineiden muodostama pehmeän makea, marsipaanimainen tuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Bybin putsarissa on Leahlanin ohella yksi hienostuneimmista öljyputsarikoostumuksista jonka tunnen, ja ehkä vähän liiankin hienostunut, kun kyseessä on poishuuhdeltava tuote. Reseptissä on mm. ihoa kirkastavaa hibiskus-uutetta sekä entsymaattisesti ihoa kuorivaa papaijaöljyä, joiden ihoa kirkastava vaikutus ei kuitenkaan ehdi toteutua poishuuhdottavassa tuotteessa.

Bybin putsarin heikoin lenkki on sen pullo. Erittäin tyylikäs ja kaunis katsella, mutta epäkäytännöllinen tälle tuotetyypille. Lasista pulloa ei voi puristaa, ja kun pullossa ei ole pumppuakaan, täytyy öljy ravistaa ulos pullosta. Pullon väri on nykyään vaaleanpunainen. (Tietääkö joku, onko pullo myös mahdollisesti muutettu muoviseksi ja puristettavaksi..?)

⭐️

SEMIEMULGOITUVAT ÖLJYT

Tämän ryhmän putsarit on tarkoituksellisesti formuloitu jättämään iholle öljyä.

Käytä niitä näin:

1. Huuhtele tuote pois pelkällä vedellä ja anna iholle jääneen öljyn imeytyä ihoon. Kuiva iho iloitsee. Tai:

2. Käytä tuotteen poistossa apuna musliiniliinaa tai muuta semikarheaa kasvopyyhettä sekä hieman kuumempaa vettä. Suurin osa öljystä lähtee iholta. Tai:

3. Tee kaksoispuhdistus eli pese kasvot öljyn jälkeen vaahtoavalla putsarilla.

NOVEXPERT CLEANSING OIL WITH 5 OMEGAS 27,40€ / 150 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 3/5
Pääöljyt: auringonkukka, MCT, seesaminsiemen
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: lämmin ja pehmeän mausteinen, ”kanelipullamainen”
Eteerisiä öljyjä: ei

Novexpertin öljyputsarissa on kaikkein monipuolisin öljykoostumus. Sekoituksessa on pääöljyjen lisäksi kamelinaöljyä, granaattiomenan siemenöljyä, marulaa, sacha inchiä, tyrniöljyä ja buritiöljyä. Tuotetta markkinoidaankin putsarin ja hoitotuotteen yhdistävänä hybridituotteena. Öljyt jättävät iholle hyödyllisiä ja ihoa ravitsevia omegarasvahappoja. Olisi melkein sääli huuhtoa ne pois iholta.

Tässä on muuten tuote, jonka hinta voisi olla paljon kalliimpi. Koko on 150 ml, hinta alle 30€ ja pullo on täynnään hienoja kasviöljyjä.

Kun katsoo tämän vertailun tuotteiden hintoja ja sisältöjä, voi jälleen kerran todeta, että hinnalla ani harvoin on mitään tekemistä tuotteen ainesosien kanssa, vaan kaikkein eniten brändäyksen.

PATYKA REMARKABLE CLEANSING OIL 41,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 2,5/5
Pääöljyt: seesaminsiemen, auringonkukka, aprikoosi
Emulgaattorit: polyglyceryl-4 oleate, polyglyceryl-6 esters
Tuoksu: elegantti patykamainen kukkaistuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Patykan Remarkable Cleansing Oil on joukon toiseksi kallein tuote. Toisin kuin Leahlanin kohdalla, tässä ainesosat eivät selitä kallista hintaa yhtä hyvin. Patyka on Patyka, ja maksat myös brändistä. Kuitenkin Remarkable Cleansing Oil’issa on selvästi arvokkaammat ainesosat kuin Patykan edullisemmassa öljyputsarissa, ja myös keskimäärin monipuolisemmat kuin monessa muussa tämän jutun putsarissa. Remarkable Cleansing -cocktailissa on mm. hasselpähkinäöljyä, ruusunmarjaöljyä, mäkikuismauutetta, bisabololia ja kaktusviikunauutetta.

Kuten Novexpertin kohdalla, voi todeta, että on tavallaan sääli pestä näin hyvät hoitavat aineet pois iholta. Patyka suosittaa kaksoispuhdistusta, eli öljyputsarin perään tulisi Patykan rituaalissa aina vaahtoputsari. Mikään ei kuitenkaan pakota sitä käyttämään, ja jos ihosi on kuiva, suosittelisin ilman muuta jättämään Remarkable Cleansing Oilin jättämät öljyt hoitamaan ihoa.

PATYKA MELTING CLEANSING OIL 20,90€ / 150 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 2,5/5
Pääöljyt: auringonkukka, jojoba, aprikoosi
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate, polyglyceryl-6 esters
Tuoksu: pehmeä, miellyttävä
Eteerisiä öljyjä: ei

Patykan edullisemmassa puhdistusöljyssä on hyvin samantyyppinen ihotuntuma kuin kalliimmassa, mutta superyksinkertaisella koostumuksella. Melting Cleansing Oilista on riisuttu hoitavat uutteet ja erityisöljyt ja se muodostuu vain pohjaöljyistä, hajusteista ja emulgaattoreista.

Litrahinnaltaan Patykan Melting Cleansing Oil on joukon edullisimpia.

⭐️

OLEOGEELIT JA BALMIT

Tämän joukon putsarit eroavat yllä olevista sillä, että ne eivät ole juoksevia. Öljyt on tihennetty paksuksi geeliksi sokeriemulgaattoreilla ja valmistajasta riippuen tätä geeliä kutsutaan balmiksi tai ”puhdistusöljyksi”. Oleogeeli on yleisnimitys ei-juokseville, veden kanssa maidoksi muuttuville paksuille rasvaputsareille.

Koostumuksesta riippuen oleogeelit kannattaa joskus levittää kostealle iholle. Joskus oleogeelit eivät kunnolla ”sula” iholla vaan jäävät jähmeiksi, ja tällöin kosteus iholla auttaa niitä notkistumaan.

(Jos olisin valmistaja, pitäytyisin ’balmi’-nimessä, koska se kuvaa oleogeelin koostumusta parhaiten. Jos kuluttajana ostaisin ’puhdistusöljy’ -nimisen tuotteen, odottaisin sen olevan juoksevaa.)

EKOPHARMA KARPALO CLEAR PUHDISTUSÖLJY 19,90€ / 100 ml

Koostumus: paksu geeli
Huuhtoutuvuus: 4/5
Pääöljyt: viinirypäleen siemenöljy, MCT
Emulgaattori: sucrose palmitate
Tuoksu: raikkaan piparminttuinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä (piparminttu)

Ekopharman öljygeeli tuntuu iholla ensin jäykältä, mikä on tyypillistä oleogeeleille, mutta kun geeliä on hieronut iholla noin minuutin, se sulaa lähes nestemäiseksi. Tätä on miellyttävä työstää iholla ja piparmintun ystävänä raikkaan minttuinen tuoksu on erittäin mukava lisä.

Ekopharman Karpalo on suosikkini oleogeeli-tyyppisistä putsareista. 😘

UNNA NORDIC USVA CLEANSING OIL 29,90€ / 100 ml

Koostumus: paksu geeli
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: viinirypäle, MCT, risiini
Emulgaattori: sucrose palmitate
Tuoksu: makean kukkainen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Unna Nordicin Usva-putsari on saman valmistajan kuin Ekopharman, ja koostumukset ovatkin hyvin samankaltaiset.

Unnan geeli tuntuu hieman notkeammalta kuin Ekopharman ja sulaa iholle lähes heti kun sitä alkaa työstää. Lisäksi Unnan putsarissa on useita eteerisiä öljyjä kuten frankinsensia, mäntyä ja nerolia. (Ekopharmassa vain yhtä.)


MÁDARA MELTING CLEANSING OIL 22,90€ / 100 ml

Koostumus: geeli
Huuhtoutuvuus: 3,5/5 tai 4/5
Pääöljyt: MCT, (glyseroli), auringonkukka
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose palmitate
Tuoksu: mieto pehmeänmakea kukkaistuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Mádaran oleogeeli on persoonallinen tapaus. Sen koostumus muistuttaa ohutta geeliä ollen lähes juoksevaa, mutta iholla tuntu on jähmeä ja vaikeasti levittyvä, jos geelin levittää kuivalle iholle. (Näin ainakin minun ihollani.) Mádaran geeli kannattaakin levittää kevyesti kostutetulle iholle, jolloin se notkistuu välittömästi ja on helppo levittää.

EVOLVE GENTLE CLEANSING MELT 27€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: MCT, ( glyseroli), auringonkukka, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Tuoksu: mieto vanilja + ruusu
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Evolven balmi on mielestäni aina ollut yksi hemmottelevimman tuntuisista puhdistustuotteista. Sen kuohkean paksu balmimainen koostumus tuntuu ylelliseltä ja sitä on ihana työstää iholla. Vaikka koostumus on paksua ja tuntuu alussa aavistuksen jäykältä, se pehmenee ja sulaa ihon lämmössä nopeasti. Vanilja- ja ruusuöljy tuovat balmiin viehättävän hienovaraisen tuoksun.

Koostumus sopii erityisen hyvin kuivalle iholle.

FLOW COSMETICS BALM-TO-MILK 36€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: jojoba, (glyseroli), risiini, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Tuoksu: neutraali (vieno, pehmeä sitrus?)
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Flow Cosmeticsin balmissa on sama teknologia kuin Evolven, ne on tihennetty samalla kolmen sokeriyhdisteen emulgaattorilla ja balmipohjassa on myös glyserolia. Minusta näiden ihotuntu on hyvin samankaltainen. Flow’n putsarissa on käytetty myös risiiniöljyä, mikä tekee siitä puhdistavamman kuin Evolve. Muutenkin Flow’n balmissa on monipuolisempi öljykoostumus.

Flow’n balmissa on käytetty sitruunan eteeristä öljyä ja muiden käyttäjien olen kuullut kuvailevan tuoksua sitruksiseksi. Minun nenääni tuoksu on hyvin neutraali, ehkä hieman sokerinen kiitos emulgaattoreiden, enkä itse aisti sitrusta.

(Tämä oli jäänyt mökille joten käytin syksyllä ottamaani kuvaa :))

USVA COSMETICS MEADOW FLOWER CLEANSING BALM 34,90€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: MCT, (glyseroli), valkohilppa
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Kolmas hyvin saman tyyppinen balmiputsari. Usvan balmi eroaa Evolvesta ja Flow’sta hajusteettomuudellaan ja huomattavasti riisutummalla koostumuksellaan. Tämä olisi siis oikein herkän ihon balmipuhdistaja.

⭐️

EIVÄT EMULGOIDU LAINKAAN

Tämän ryhmän öljyputsarit sopivat sille kuluttajalle, joka syystä tai toisesta haluaa välttää emulgaattoreita puhdistustuotteissaan – tai kokonaan ihonhoidossaan. Puhdistavuudeltaan nämä eivät ole sen parempia tai huonompia kuin emulgoituvat, kyse on siis puhtaasti makuasiasta tai periaatteesta.

Ei-emulgoituvat öljyputsarit ovat kuitenkin jonkin verran vaivalloisempia käyttää kuin emulgoituvat. Ne jättävät iholle niin paljon öljyä, että osa on pakko poistaa, ja poistossa on käytettävä apuna vaahtoavaa kakkosputsaajaa, musliiniliinaa, konjac-sientä tai muuta mekaanista apuvälinettä. Koska öljy ei huuhtoudu veden mukana, myöskään sen irrottama lika ei huuhtoudu, joten apuvälineitä tarvitaan myös lian poistamiseen iholta.

Erittäin kuuma vesi auttaa myös liuottamaan öljyä iholta, mutta se taas ei ole hyväksi iholle.

JOIK CLEANSING OIL 22€ / 100 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: auringonkukka, oliivi, risiini
Tuoksu: yrttinen, aromaattinen, miellyttävä
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Joikin täyteläinen puhdistusöljy tuntuu ylelliseltä ja sitä on oikein miellyttävä työstää iholla. Laventelin, teepuun ja sitruunaruohon eteeriset öljyt tuovat öljyyn miellyttävän ja suhteellisen voimakkaan tuoksun.

Tykkäisin käyttää tätä tuoksun ja ihanan ihotuntumansa puolesta vaikka suosinkin emulgoituvia laatuja, ja välillä käytänkin – tällöin teen kaksoispuhdistuksen ja levitän vaahtoputsarin suoraan Joikin öljyn päälle ja huuhtelen sitten vaahtoöljyseoksen yhdellä kertaa.

HAUT-SÉGALA-PUHDISTUSÖLJY 27,50€ / 100 ml

Koostumus: ohut ja juokseva
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: auringonkukka, MCT, kookos
Tuoksu: kookoksinen
Eteerisiä öljyjä: ei

Haut-Ségalan öljy on ohennettu lähes juoksevaksi MCT-öljyllä. Koostumus ei kuitenkaan ole liian juoksevaa työstettävyyden kannalta, vaan öljyä on helppo ja mukava pyöritellä iholla.

Haut-Ségalan putsari on hajusteeton, ja siinä tuoksuu sen sisältämä kookosöljy.

GRIMAS CLEANSING OIL 8,25€ / 100 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: parafiiniöljy
Tuoksu: hajuton
Eteerisiä öljyjä: ei

Lopuksi vielä yhden raaka-aineen todellinen ”karvalakkiputsari”: Grimasin parafiiniöljyputsari. Tuote on kehitetty vahvan teatterimaskin poistoon, ja tässä yhteydessä hoitavat kasviöljyt olisivat aika turha raaka-aine. Parafiiniöljy on edullinen ja neutraali öljy, joka liuottaa meikin ja lian tehokkaasti. Toki se voi myös tukkia ihoa, jos sitä ei huolellisesti poista iholta.

Olisi kiinnostavaa nähdä, millä tavoin teatterialan ihmiset poistavat parafiiniöljyputsarin iholta. (Eikö ole muuten aika hassua, että on putsareita, jotka vaativat erikseen oman putsarin tai muun apuvälineen poistamaan ne iholta..?)

.

Tässäpä tämä jättimäinen paketti. Olipa kiva saada tämä viimein ulos! ☺️

Löytyikö joukosta sinun suosikkiputsarisi? Vai jäikö juuri sinun suosikkisi tämän listan ulkopuolelle?

Ja hei – kiinnostaa myös kysyä: jos kuulut ei-emulgoituvien öljyputsareiden käyttäjiin, miksi olet valinnut ei-emulgoituvan?

.

Tässä kuvassa ovat omat viisi suosikkiani. Näissä kaikissa on fantastisen hyvä huuhtoutuvuus sekä jotain erityislaatuista, mikä nostaa ne muiden yläpuolelle.

Evolvessa ja Leahlanissa on kaikkein parhaat herkkutuoksut, Laponiessa ja Taigassa taas hienot, herkällekin iholle sopivat koostumukset ja Djusie on oma, ikoninen täydellinen itsensä.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (92)
 1. Oma suosikki usean vuoden ajan oli Lumenen Sisu puhdistusöljy. Loistava. Mutta sitten se lopetettiin. Kokeilin useaa muuta mutta päädyin Lumenen Nordic C balmiin.Tuntuu hyvältä, toimii ja puhdistaa. Siihen siirtyessä lopetin myös kaksoispuhdistuksen johon käytin vaahtoa. Ja kummallista kyllä, iho kiittää.

 2. Djusie on käytössä ja on ihana. Olen herkkä hajusteille, mutta mitkään Djusien tuotteista ei ole omaan nenääni voimakas, nenä ei mene tukkoon, kitalaki ei ala kutiamaan. Ihanat tuoksut 😊
  Leahlania olis kyllä ihana kokeilla. Koko sarja on mielenkiintoinen. Etenkin retinol seerumi houkuttaa kovasti.

  1. Kokeiltu näistä on monia, mutta Djusie vakiintui käyttöön. Voimakas tuoksu alkoi kuitenkin lopulta etomaan ja vaikea oli löytää sille yhtä hyvää korvaajaa. Nyt käytössä Novexpert, joka tosissaankin huuhtoutuu huonommin iholta, mutta toimii toki mainiosti. Mahtava tietopaketti sinulta taas kerran! Itsehän osasin vain vertailla tuotteiden kosmeettista miellyttävyyttä ja meikinpoistokykyä, mutta nyt avasit silmäni myös puhdistusöljyjen ”hoitavuuteen”. Heti huomenillalla kokeilen jättää kaksoispuhdistuksen välistä ja jätän Novexpertin iholleni. Kiitos Sanni!

   1. Mahtava tietopaketti sinulta taas kerran! Itsehän osasin vain vertailla tuotteiden kosmeettista miellyttävyyttä ja meikinpoistokykyä, mutta nyt avasit silmäni myös puhdistusöljyjen ”hoitavuuteen”. Heti huomenillalla kokeilen jättää kaksoispuhdistuksen välistä ja jätän Novexpertin iholleni. Kiitos Sanni!

    Ole hyvä Elina! ☺️ Ilo on mun puolella, tällainen kosmetiikkahöpöttelijä kun olen 😊

  2. Leahlania olis kyllä ihana kokeilla. Koko sarja on mielenkiintoinen. Etenkin retinol seerumi houkuttaa kovasti.

   Leahlani on itsellenikin ihan uusi tuttavuus ja todella kiinnostava. 😍 Mulla on Leahlanin retinoliseerumi juuri testissä ja tulen siitä kirjoittamaan varmaan kuukauden sisällä :) Kyseessä on muuten öljy, vaikka nimessä lukee ’Aqua’.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *