Karkkipäivä
Karkkipäivä

Prime That Eye!

Ja sitten taas juttua kaikkien meidän meikkailijoiden  Ystävästä eli silmämeikinpohjustajasta. (Jos minulta kysytään, tämän tuotteen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa ;))

Silmameikinpohjustajat_2013

Silmämeikin pohjustuksesta on toki ollut puhetta blogissa useasti aiemminkin, mutta haluan esitellä teille kaksi uusinta pohjustustuttavuuttani ja nostaa esiin yhden vanhan luottotuotteen jota tilasin taas hiljattain uuden kappaleen. Silmämeikinpohjustajat ovat yksi suosikkituoteryhmiäni analysoida koska olen itse niistä niin riippuvainen! ^_^ (–> Luomivärit eivät pysy edes puoleen päivään ilman pätevää pohjustajaa.)

Tänään tarkastelussa Indelible Crème Eyeshadow Bare Necessity, Kicks Eye Primer ja Make Up For Ever Eye Prime.

Silmameikinpohjustajat_iholla

Silmämeikinpohjustajan tehtävä ei ole ainoastaan kiinnittää meikki, vaan myös tasoittaa luomen sävy – ihan niinkuin meikkivoide tekee iholle. :) (Sillä erotuksella, että  meikkivoiteella ei ole primerin kykyä kiinnittää meikkiä, siksi pelkkä meikkivoide ei useinkaan sovi pohjustamaan silmämeikkiä.)

Kicks_EyePrimer

Kicks-ketjun silmämeikinpohjustaja tulee hygieenisessä tuubissa, mistä pidän. Tuubi on paras mahdollinen pakkausmuoto pohjustajalle, näin se ei pääse kuivumaan nopeasti ja tuotteen altistuminen sormen pöpöille on minimaalinen.

Kicksin pohjustaja tulee ulos tuubista saman näköisenä ihon sävyisenä voiteena kuin mikä tahansa eye-primeri, mutta koostumus on erilainen kuin missään aiemmin testaamassani silmämeikinpohjustajassa. Se on nimittäin hyvin nahkeaa. Voide tarraa ihoon välittömästi ja tuntuu hieman kuivahkolta, mutta levittyy kuitenkin ihan kiitettävästi. JA, ennen kaikkea toimii niin kuin kuuluukin, eli pitää luomivärit paikoillaan.

Kicks_EyePrimer_lahis

Ehkä näette kuvassa mitä tarkoitan tuotteen kuivahkolla koostumuksella..? Pigmenttiä Kicksin pohjustajassa on keskiverrosti ja ihon sävy tasoittuu ihan mukavasti. Ylempi vertauskuva havainnollistaa asiaa hyvin.

Muutamalla sanalla: Kicksin pohjustaja on hyvä tuote hintaluokassaan, ja mielestäni parempi kuin esimerkiksi saman hintaluokan Lumene (jonka koostumus on myös kuivahko ja levittyy jotenkin epätasaisesti), mutta kosmeettisessa miellyttävyydessä olisi parantamisen varaa. Etenkin vanhemmalle, ryppyiselle iholle näin nahkeaa pohjustajaa voi olla ikävä levittää.

MUFE_EyePrime

Make Up For Everin silmämeikinpohjustaja tulee vaahtomuoviapplikaattorilla varustetussa hylsyssä. Tämä ei ole se hygieenisin tapa pakata pohjustaja, ja suosittelenkin kaapimaan tuotetta applikaattorin päästä spaattelilla tai vaikka topsipuikon varrella.

MUFE-primer on koostumukseltaan ohutta, sileää ja helposti levittyvää. Ei tarraa kiinni ihoon heti vaan menee hetki ennen kuin voide asettuu.

MUFE_EyePrime_lahis

Pigmenttiä MUFE-primerissa on vain vähän, eli jos luomet ovat todella kirjavat kannattaa päälle sipaista vielä vaikka peiteainetta (tai seuraavana esiteltävää pohjustajaa) jos haluaa tasoittaa luomen väriä. Tämä kuva on otettu tosi kirkkaassa aamuvalossa ja luomillani risteilevät verisuonet näyttävät häivyttyneen tehokkaammin kuin todellisuudessa.

MUFE Eye Prime ei jätä iholle kuivia ”kökköjä” vaan levittyy todella näkymättömästi jättäen iholle sileän kalvon johon meikki kiinnittyy. Toimii erinomaisesti, luomivärit eivät liiku mihinkään. :)

Muutamalla sanalla: hyvin samantyyppinen silmämeikinpohjustaja kuin Urban Decayn legendaarinen Primer Potion.

Indelible_BareNecessity

Kolmas tuote, Indeliblen Crème Eye Shadow, ei nimensä mukaisesti ole varsinainen primer vaan voidemainen luomiväri. Mutta kuten tiedämme, useimmat voidemaiset luomivärit toimivat vallan mainioina pohjustajina.  Tämä ihon värinen yksilö, sävy nimeltä Bare Necessity, peittää luomieni kirjavuuden täydellisesti.

Miinuksena purkkimuotoinen pakkaus, mikä aikaansaa tuotteen verrattain nopean kuivumisen, ja tietysti purkkiin menee myös likaa ja pöpöjä sormesta tai siveltimestä. Edellinen Bare Necessityni kesti kolmisen vuotta ennenkuin loput piti heittää menemään, eli kai se on ihan hyvä elinaika voidemaisen meikkituotteen ollessa kyseessä. :) Indeliblen voidemaisia luomivärejä ja erinomaisia geeli-eyelinereita voi tilata Mad Mineralsilta. Tilasin viimeksi kaksi purkkia ja hintaa tilaukselle tuli toimituskuluineen runsas 20 euroa (eli jää tullirajan alle ;)).

Muutamalla sanalla: peittävä silmämeikinpohjustaja. Jättää samettisen, kuin kevyesti puuteroidun pinnan. Koostumus voi tuntua perinteisiin UDPP:n ja MUFEn tyyppisiin ohuisiin primereihin tottuneelle paksulta. Pitää meikin yhtä hyvin kuin mikä tahansa laadukas eye-primer.

* * Kicksin ja MUFEn primerit on saatu blogin kautta * *

.

Kuuluuko silmämeikinpohjustaja teille päivittäiseen meikkausrutiiniin vai tuleeko käytettyä vain juhlameikissä tai muuten erityistilanteissa? Vai pärjääkö moni jopa kokonaan ilman eye-primeria (te onnekkaat…)?

Kommentit (51)

 1. Brunkulla

  Ällistyin, kun ostin Idun Brunkulla-luomiväripaletin ja laitoin sitä voiteen ja mineraalipuuterin päälle ja se pysyi siistinä aamusta iltaan. Olin todellä yllättynyt, koska luomivärit kestävät normaalisti surkeasti rasvaisilla luomillani. Olin reissussa eikä Guerlainin pohjustaja ollut mukana, siksi tämä kokeilu. Voiteena oli Dermalogican Oil Free Matte ja päällä Lily Lolon pohja. En ole kokeillut muilla luomiväreillä. Voihan olla, että toimii vain tuolla yhdistelmällä. Osaatko sanoa, onko tuon voiteen käyttämisestä silmänympärysiholla jotain haittaa? Eihän sitä siihen kai ole tarkoitettu…

  • Sanni

   Osaatko sanoa, onko tuon voiteen käyttämisestä silmänympärysiholla jotain haittaa?

   Valitettavasti en…. :/

   Itsehän kuulun siihen koulukuntaan joka uskoo että valtaosa kaikista kasvovoiteista sopii myös silmänympärysiholle, ja että iho itse kertoo jos se ei tykkää. :) Sy-voiteet kun valmistetaan ihan samoista raaka-aineista kuin kasvovoiteet.

   On muutamia asioita mitä sy-ihon tuotteissa tulee ottaa huomioon, ja yksi niistä on hajusteettomuus. Tuo Dermalogican voide näyttää olevan hajusteeton.

   • Brunkulla

    Näin minäkin olen asian mielessäni pyöritellyt, että jos ei ärsytä silmiä eikä ihoa, niin ei kai siitä sen suurempaa haittaa voi olla. Minusta on ihan järkevää suojata sy-ihokin auringolta..

    Ihanat sävyt muuten siinä Brunkullassa. Kiitos sinulle! En olisi tiennyt sitä ostaa, jollet olisi sitä blogissasi esitellyt :)

 2. Pii

  Käytän jonkinlaista pohjustusta melkeinpä päivittäin, sillä verisuoneni kuultavat silmäluomeni läpi hieman violetteina. Tasaan väritystä ainakin meikkivoiteella, mutta käytössäni on myös Macin paint pot sävyssä soft ochre. Kyseinen sävy on kyllä liian tumma vastatakseen ihan ihoni sävyä, mutta tykkään sen peittävyydestä ja koostumuksesta. Lisäksi käytössä on myös UDPP eden-sävyisenä, mutta se on jostain syystä jäänyt nyt vähän vähemmälle käytölle. Ehkä koska sävy on aika keltainen (mikä on toisaalta hyvä, koska se taittaa verisuonten violettisuutta), ja koostumus sellainen nopeasti jämähtävä. Ehkä pitäisi taas ottaa se pitkästä aikaa kokeiluun. UDPP originaali löytyy myös miniversiona, mutta en ole sitä käyttänyt, sillä tykkään enemmän matasta lopputuloksesta, ja käytän lähinnä mattoja vaniljaisia ja persikkaisia sävyjä. Onneksi tuo UDPP on myös nykyään tuubissa, se aiempi räpellys oli ihan kamala!

 3. Kata

  Mulla on verisuonia näkyvissa silmien alla, ei niinkään luomilla. Voiko noita primereita laittaa silmien alle, enne esim mineralipohjaa?
  Kävin katselemassa laittamaasi linkkiä nettikauppaan ja siellä oli luomivärin lisäksi ihan ”oikea” primeri: Long Lasting Waterproof Silky Eye Primer Base. Miten tuo eroaa kokeilemastasi luomiväristä, onkohan se ilman väripigmenttia?

  • Sanni

   Voiko noita primereita laittaa silmien alle, enne esim mineralipohjaa?

   Tähän tarkoitukseen sopii ehdottomasti paremmin peiteaine. :) Silmämeikinpohjustajat eivät ole koostumuksensa – eivätkä oikein käyttötarkoituksensakaan – puolesta ihanteellisia silmänalusiholle, eivät peitä yhtä hyvin kuin peiteaine ja koostumus on monissa tapauksissa liian kuiva silmänalusille. Eli silmäluomen suonet peittoon primerilla ja/tai voidemaisella luomivärillä, silmänalussuonet peiteaineella! :)

   siellä oli luomivärin lisäksi ihan “oikea” primeri: Long Lasting Waterproof Silky Eye Primer Base. Miten tuo eroaa kokeilemastasi luomiväristä

   En osaa sanoa kun en ole kokeillut, mutta epäilen ettei paljonkaan. :) Tuotetta saa näköjään kahdessa sävyssä: Pearl (helmiäinen) ja Corrective (kellertävä, taittamaan punaisuutta). Ehkäpä koostumus on hieman ohuempi myös…? Voidemaiset luomivärit ovat yleensä paksuhkoja jotta tulos on tarpeeksi peittävä.

 4. ccesca

  Ennen pärjäsin ilman primeriä silmissä, mutta nyt olen jo jonkin aikaan käyttänyt Lumenen silmämeikinpohjustusvoidetta. Itse tykkään koostumuksesta ja se mielestäni pitää myös meikin hyvin paikoillaan.

  Käytän primeriä melko hajanaisesti, mutta olen viime aikoina vähentänyt myös silmämeikkiäni, joten aina en sitä myöskään tarvitse. Mutta kyllä etenkin juhlimaan lähdössä tulee primer laitettua että meikit pysyisi hyvänä koko illan! :D

 5. Tipi

  Meikkasin kymmeniä vuosia ilman pohjustusta ja sitten sain sellaisesta joltain blogi-sivustolta vinkin. Ja alkoi suorastaan uusi elämä! Ei enää päivääkään ilman UDPP:ia. :)

 6. NG

  Omistan tuon Indelible Bare Necessity – tilattu sinun innoittamanasi ;)
  Mutta kuinka sitä kuuluisi parhaiten käyttää? Pitääkö odottaa hetki, että ehtii kuivahtaa luomelle, vai voiko luomivärit sutia päälle heti?

  Entä määrä – kuinka suuren nokareen pitää olla? Itselläni ainakin peittävyys on todella suuri sillä määrällä, jonka saan siveltimeeni…
  Tutorial olisi ehkä tarpeen :)

  • Sanni

   Mutta kuinka sitä kuuluisi parhaiten käyttää? Pitääkö odottaa hetki, että ehtii kuivahtaa luomelle, vai voiko luomivärit sutia päälle heti?

   Itse odotan vain sen hetken mikä menee siihen että saan luomivärit esille ja annosteltua siveltimeen/vaahtomuoviapplikaattoriin. :) Eli ei tarvitse odottaa, mun mielestä Bare Necessity kuivahtaa luomelle samantien.

   Entä määrä – kuinka suuren nokareen pitää olla?

   Riippuu tietysti silmäluomen eli meikattavan alueen koosta. ^_^ Itselläni on pienet luomet ja yksi kevyt peiteainesiveltimen sipaisu purkissa riittää koko luomelle. En siis ota mitään nokaretta vaan pyyhkäisen siveltimellä voiteen pintaa.

 7. Tiltu Kultu

  Anttilassa sattui olemaan Lumenen Radiant Touch- voidemaisia luomivärejä hintaan 3 eur / kpl. Ja koska halusin kokeilla erilaisia värileikkejä, ostin 2 kpl: Satin Glow ja Nougat Glow. Innoissani kokeilin eilen töihin meikatessani laittaa luomivärin alle tuota Satin Glowta sormella levittäen eikä se tuntunut levittyvän ollenkaan siististi! Keskeltä väri kului pois ja tietenkin ”häivytyksestä” tuli todella törpön näköinen. Onkohan luomivärit piloilla (ja siksi alennuksessa) vai enkö vain osaa käyttää?
  Kämmenselälle testattaessa tuo Nougat Glow jää nokareeksi ihon pinnalle ja Satin Glow taas leviää hieman. Kun pyörivällä liikkeellä sormella levitän kämmenselälle, on jälki Satin Glowlla siistimpää kuin luomella. Nougat Glow tuntuu olevan parempi levittää ja harkitsen josko uskaltaisin uhrata tämän päivän työpäivämeikin Nougat Glow- kokeilulla silläkin uhalla, että joudun taas pesemään silmät ja aloittamaan alusta :P
  Sivellintä tietenkin voisin kokeilla tähänkin hommaan…mulla olis EDM luomiväri- ja peiteainesiveltimet, joilla voisin testata. Ihan kuivalla siveltimelläkö tuota Indelibleä levität?
  Levitätkö UDPP:nkin siveltimellä?

  P.S Arvostan todella sitä, että jaksat vastailla lukijoiden kysymyksiin -se taitaa viedä aikaa ihan mielettömästi, eikä moni bloggari sitä tee!

  • Sanni

   Kuulostaa ikävä kyllä siltä, että Radiant Touch -luomivärit ovat jo vähän vanhentuneita ja kuivahtaneita. Nehän jäivät jo vuosi-pari sitten pois Lumenen valikoimasta, eli nuo kauppojen jemmaerät ovat juurikin siksi alennuksessa.

   Voidemaisten luomivärien koostumus vaihtelee todella paljon, toiset ovat paksumpia ja ”rakeisempia” toisten ollessa lähes nestemäisen ohuita. Vähän paksummat variantit suosittelen ehdottomasti levittämään sormella jotta tuloksesta tulee mahdollisimman ohut – tai ainakin viimeistelemään sormella jos on ensin levittänyt sävyn siveltimellä. Minun muistaakseni nuo Lumenen voidemaiset oli aika ohuita, mutta kuivuessaan koostumus paksunee. Laittaisin siis noita sinun ostamiasi sormilla.

   Ihan kuivalla siveltimelläkö tuota Indelibleä levität?
   Levitätkö UDPP:nkin siveltimellä?

   Kyllä, kuivalla. Kostea sivellin hylkisi voidemaista luomiväriä.

   UDPP:n levitän sormella.

   • Tiltu Kultu

    Arvelinkin, että ovat menneet vanhaksi. En mikään Lumene-fani noin muuten ole, joten en ole perehtynyt liiemmin nykyisiin valikoimiin.
    Kiitos vinkeistä :)

 8. SanRi

  Silmämeikin pohjustaja kuuluu kyllä jokapäiväiseen käyttöön, en ole muilla tuotteilla saanut tasoitettua luomien ihon sävyä. Tällä hetkellä käytössä / kokeilussa Lumenen silmämeikin pohjustus tökötti, mutta en ole kovin tyytyväinen ollut, se on melko kuiva (ja kun valmiiksi kuiva iho, niin tulos on kuivan ja hilseilevän näköinen) Noh, nyt päätin kokeilla Dermosililtä tilaamaani pohjustusvoidetta, saas nähdä millainen fiilis siitä jää :D

  • Sanni

   Käy ihmeessä kertomassa mitä tykkäät! :)

 9. Mango

  Vielä näistä pohjustajista. Päädyin ostamaan Elizabeth ardenin ja nyt mietin voiko sen alle laitta silmänympärysvoidetta vai laitetaanko se puhtaalle luomelle suoraan?

  • Sanni

   Silmänympärysvoidetta ei laitetta liikkuvalle luomelle ylipäänsäkään (tai sitä ei ainakaan suositella), joten kaikki primerit tulevat luonnostaan puhtaalle luomelle. :) Silmänympärysvoide tulee silmän ympärysalueelle. Poikkeuksena atooppinen tai muuten vain ihottumainen silmäluomeniho, jos ihosi kuuluu tähän tyyppiin niin silloin ymmärrän jos levität liikkuvalle luomelle voidetta. Tällöin anna voiteen imeytyä täysin, mielellään vähintään puoli tuntia, ennen primerin laittoa.

 10. Julia

  Törmäsin postaukseesi kun googlettelin luomen pohjustamisesta. Olen laittanut aina meikkivoidetta ja puuteria luomelle, mutta usein silmäni ärsyyntyvät. Voiko tuota pohjustajaa laittaa koko luomelle niin ettei silmät ärsyynny? Mitä pohjustajaa suosittelisit minulle, kun haluaisin että se peittäisi myös hieman tummia luomia/verisuonia?

  • Sanni

   Voiko tuota pohjustajaa laittaa koko luomelle niin ettei silmät ärsyynny?

   Sitä nimenomaan kuuluu laittaa koko luomelle ripsien tyvestä aina kulmakarvoihin saakka :) No, jos ei levitä luomiväriä kulmaluulle niin ehkä sen alueen voi jättää pohjustamatta, mutta koko liikkuvalle luomelle joka tapauksessa.

   Jos etsit peittävää pohjustajaa, kokeile Urban Decayn Primer Potionia sävyssä Eden:
   http://www.urbandecay.com/eyeshadow-primer-potion/UD515.html#start=1&cgid=1_503

   Urban Decayta saa Suomessa Helsingin ja Tampereen Sokokselta sekä Sokoksen verkkokaupasta, mutta verkkokaupassa ei näyttäisi olevan tuota Eden-sävyä.

   Toinen erinomainen peittävä pohjustaja on Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer. Tuo Urban Decayn Eden on kuitenkin vieläkin peittävämpi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.