Prime That Eye!

Ja sitten taas juttua kaikkien meidän meikkailijoiden  Ystävästä eli silmämeikinpohjustajasta. (Jos minulta kysytään, tämän tuotteen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa ;))

Silmameikinpohjustajat_2013

Silmämeikin pohjustuksesta on toki ollut puhetta blogissa useasti aiemminkin, mutta haluan esitellä teille kaksi uusinta pohjustustuttavuuttani ja nostaa esiin yhden vanhan luottotuotteen jota tilasin taas hiljattain uuden kappaleen. Silmämeikinpohjustajat ovat yksi suosikkituoteryhmiäni analysoida koska olen itse niistä niin riippuvainen! ^_^ (–> Luomivärit eivät pysy edes puoleen päivään ilman pätevää pohjustajaa.)

Tänään tarkastelussa Indelible Crème Eyeshadow Bare Necessity, Kicks Eye Primer ja Make Up For Ever Eye Prime.

Silmameikinpohjustajat_iholla

Silmämeikinpohjustajan tehtävä ei ole ainoastaan kiinnittää meikki, vaan myös tasoittaa luomen sävy – ihan niinkuin meikkivoide tekee iholle. :) (Sillä erotuksella, että  meikkivoiteella ei ole primerin kykyä kiinnittää meikkiä, siksi pelkkä meikkivoide ei useinkaan sovi pohjustamaan silmämeikkiä.)

Kicks_EyePrimer

Kicks-ketjun silmämeikinpohjustaja tulee hygieenisessä tuubissa, mistä pidän. Tuubi on paras mahdollinen pakkausmuoto pohjustajalle, näin se ei pääse kuivumaan nopeasti ja tuotteen altistuminen sormen pöpöille on minimaalinen.

Kicksin pohjustaja tulee ulos tuubista saman näköisenä ihon sävyisenä voiteena kuin mikä tahansa eye-primeri, mutta koostumus on erilainen kuin missään aiemmin testaamassani silmämeikinpohjustajassa. Se on nimittäin hyvin nahkeaa. Voide tarraa ihoon välittömästi ja tuntuu hieman kuivahkolta, mutta levittyy kuitenkin ihan kiitettävästi. JA, ennen kaikkea toimii niin kuin kuuluukin, eli pitää luomivärit paikoillaan.

Kicks_EyePrimer_lahis

Ehkä näette kuvassa mitä tarkoitan tuotteen kuivahkolla koostumuksella..? Pigmenttiä Kicksin pohjustajassa on keskiverrosti ja ihon sävy tasoittuu ihan mukavasti. Ylempi vertauskuva havainnollistaa asiaa hyvin.

Muutamalla sanalla: Kicksin pohjustaja on hyvä tuote hintaluokassaan, ja mielestäni parempi kuin esimerkiksi saman hintaluokan Lumene (jonka koostumus on myös kuivahko ja levittyy jotenkin epätasaisesti), mutta kosmeettisessa miellyttävyydessä olisi parantamisen varaa. Etenkin vanhemmalle, ryppyiselle iholle näin nahkeaa pohjustajaa voi olla ikävä levittää.

MUFE_EyePrime

Make Up For Everin silmämeikinpohjustaja tulee vaahtomuoviapplikaattorilla varustetussa hylsyssä. Tämä ei ole se hygieenisin tapa pakata pohjustaja, ja suosittelenkin kaapimaan tuotetta applikaattorin päästä spaattelilla tai vaikka topsipuikon varrella.

MUFE-primer on koostumukseltaan ohutta, sileää ja helposti levittyvää. Ei tarraa kiinni ihoon heti vaan menee hetki ennen kuin voide asettuu.

MUFE_EyePrime_lahis

Pigmenttiä MUFE-primerissa on vain vähän, eli jos luomet ovat todella kirjavat kannattaa päälle sipaista vielä vaikka peiteainetta (tai seuraavana esiteltävää pohjustajaa) jos haluaa tasoittaa luomen väriä. Tämä kuva on otettu tosi kirkkaassa aamuvalossa ja luomillani risteilevät verisuonet näyttävät häivyttyneen tehokkaammin kuin todellisuudessa.

MUFE Eye Prime ei jätä iholle kuivia ”kökköjä” vaan levittyy todella näkymättömästi jättäen iholle sileän kalvon johon meikki kiinnittyy. Toimii erinomaisesti, luomivärit eivät liiku mihinkään. :)

Muutamalla sanalla: hyvin samantyyppinen silmämeikinpohjustaja kuin Urban Decayn legendaarinen Primer Potion.

Indelible_BareNecessity

Kolmas tuote, Indeliblen Crème Eye Shadow, ei nimensä mukaisesti ole varsinainen primer vaan voidemainen luomiväri. Mutta kuten tiedämme, useimmat voidemaiset luomivärit toimivat vallan mainioina pohjustajina.  Tämä ihon värinen yksilö, sävy nimeltä Bare Necessity, peittää luomieni kirjavuuden täydellisesti.

Miinuksena purkkimuotoinen pakkaus, mikä aikaansaa tuotteen verrattain nopean kuivumisen, ja tietysti purkkiin menee myös likaa ja pöpöjä sormesta tai siveltimestä. Edellinen Bare Necessityni kesti kolmisen vuotta ennenkuin loput piti heittää menemään, eli kai se on ihan hyvä elinaika voidemaisen meikkituotteen ollessa kyseessä. :) Indeliblen voidemaisia luomivärejä ja erinomaisia geeli-eyelinereita voi tilata Mad Mineralsilta. Tilasin viimeksi kaksi purkkia ja hintaa tilaukselle tuli toimituskuluineen runsas 20 euroa (eli jää tullirajan alle ;)).

Muutamalla sanalla: peittävä silmämeikinpohjustaja. Jättää samettisen, kuin kevyesti puuteroidun pinnan. Koostumus voi tuntua perinteisiin UDPP:n ja MUFEn tyyppisiin ohuisiin primereihin tottuneelle paksulta. Pitää meikin yhtä hyvin kuin mikä tahansa laadukas eye-primer.

* * Kicksin ja MUFEn primerit on saatu blogin kautta * *

.

Kuuluuko silmämeikinpohjustaja teille päivittäiseen meikkausrutiiniin vai tuleeko käytettyä vain juhlameikissä tai muuten erityistilanteissa? Vai pärjääkö moni jopa kokonaan ilman eye-primeria (te onnekkaat…)?

Kommentit (51)
 1. Mä sinnittelen arkisin ilman varsinaista eye primeria. Laitan luomelle joko MUFEn vedenkestävää Aqua Shadow -luomivärikynää tai MACin nudea Paint Potia. Muuta luomiväriä en arkisin yleensä käytä, rajaus ja ripsari riittävät kun laittaa ärtsyä huulipunaa ;)

 2. Tiltu Kultu
  4.5.2013, 13:22

  Kyllä UDPP pitää olla alla kun luomiväriä laittaa. Eli käytän aina kun käytän luomiväriäkin.

  Houkuttelisi kokeilla myöt Too Facedin Shadow Insurancea, onko sulla kokemuksia tästä? Se ei taida tosin olla cruelty free merkki kuten urban decay.

  1. Dr.Sugar/Jinna
   4.5.2013, 16:52

   Pakko tulla hehkuttamaan Too Facedin Shadow Insurancea. Se on loistava. Ja paljon parempi kuin Urban Decayn potionit :)

   1. Mun on niin vaikea kuvitella miltä UDPP:ta parempi primeri voisi tuntua, kun en löydä UDPP:n (tai MUFEn tai Elizabeth Ardenin) pohjustajastakaan mitään kritisoitavaa :D Luulen, että Shadow Insurance tuntuisi sitten mun käytössä vain yhtä hyvältä kuin nuo muutkin. :)

    1. Mulla löytyy niin TooFecedin kuin UDPP primerit ja tuo BareMineralsin luomivärikin.
     Käytän näitä ristiin. Kun haluan voimakasta värin toistoa tai kestävää esiintymismeikkiä, valitsen UDPP:n tai Baremineralsin.
     Arkeen käy TooFaced, joka ei mielestäni säilytä värisävyjä aivan niin hyvin kuin nuo kaksi muuta, eikä tosiaan peitä juuri lainkaan.
     Mutta silläkin meikki pysyy hyvin.
     Vertailevaa kosmetiikkakokeilua näin harrastajapohjalta tulee tehtyä, kun jotenkin etsin aina sitä vieläkin parempaa tuotetta :D

     1. ja tuo BareMineralsin luomivärikin.

      Mikä BM:n luomiväri…? Joku voidemainen?

  2. UD on muuten nykyään L’orealin omistama, Too Faced on kai edelleen niin cruelty free ku mahdollista. Periaatteessa viimeistään 1.3. (jos nyt en väärin muista) jälkeen mitään EU:ssa myytävää kosmetiikkaa ei testata eläinkokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *