Pötsistä eroon

Huomasin Google Analyticsistä, että kahden vuoden takainen induktiosarjani on kerännyt jälleen paljon kävijöitä. Sen tuoma apu juhlakauden ähkystä ylipääsyyn lienee jälleen ajankohtainen.

pois_turvotuksesta

Joulupötsistä eroon kahdessa viikossa

Minulla on postaussarjaan vähän ristiriitaiset fiilikset, sillä pääasiallisesti positiivisen ja innostuneen vastaanoton ohella se kohtasi myös jonkun verran väärinymmärrystä ja mielensäpahoitusta. Niinkuin  ravintojutut usein kohtaavat. Herkkä aihe.

Jälkiviisaana olisin kirjoittanut joitain juttuja eri lailla. Valitsin mm. kertoa rehellisesti induktion eli erittäin niukkahiilihydraattisen ruokavalion (eri asia kuin ”normi-vhh”) aikaisista ja siihen normaalisti kuuluvista ikävistäkin tuntemuksista ja vaikutuksista joihin kuuluvat mm. heikotuksen tunteet ja selvästi laskeva suorituskyky liikuntaharrastuksissa. Induktio ja kovan tehon liikunta eivät sovi yhteen, asia jonka olisin voinut tuoda selvemmin esiin. Viime kevään liikunta- ja ravintovalmennuksen jälkeisessä paremmassa ymmärrystasossani en ylipäänsä edes yrittäisi vetää juoksulenkkejä induktion aikana. Oppia ikä kaikki. :)

Halusin kuitenkin aina-vaanivista väärinymmärryksen ja vinoon tulkinnan riskeistä huolimatta nostaa postaussarjan jälleen esiin, sillä postauksiin jätetyn ja vielä myöhemminkin eri yhteyksissä saamani palautteen perusteella juttusarjasta hyötyneitä, inspiroituneita ja konkreettisesti onnistuneita henkilöitä oli paljon. Ehkä joku saa nytkin sysäyksen ruokavalio- ja elämäntaparemonttiin :)

idmekko_lokakuu_14

Minulla kahden vuoden takaiseen induktiojaksoon kannustanut ”ongelma” oli niinkin pinnallinen kuin mekko joka ei mennyt kiinni. Jollain toisella se voi olla ihan muu, vaikkapa elämää hallitseva ja pahaa mieltä tuova makeanhimo tai ylipaino. Tai sitten tähän aikaan vuodesta tyypillisesti vaivaava juhlakauden herkuttelun jättämä turvotus. Moni haluaa siitä eroon, tapoja on monia. Hiilihydraattien nipistäminen on yksi tavoista.

Muistakaa, että hiilihydraatteja rajoittava tapa syödä ei ole kaikille paras tapa, eikä induktiosarjani tähtää sellaisen ajatuksen välittämiseen. Induktio ei myöskään ole synonyymi vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle, se on väliaikainen ja usein hyvin lyhytaikainen ”kuuri”. Jollekin induktio on lääkärin määräämä, suunnitellun mittainen ruokavalio ylipainon hoidossa, toiselle nopea keino päästä eroon pöhötyksestä ja samalla tilaisuus kokeilla, mitä vaikutuksia huonojen höttöhiilarien poisjättämisellä tai vähentämisellä on kehoon ja olotilaan.

Kokeilemalla ei menetä mitään ja aina voi lopettaa jos oma kroppa sanoo ettei tämä ole meidän juttu :)

ketokuuri_ruokia

 

Induktiopostaussarjaani pääset tästä.

 

Kommentit (19)
 1. Onko tuostakin postauksesta jo 2v aikaa?! Näin ne vuodet vieriin ja edelleen luen jokaisen postauksen. Kiitos parhaasta kosmetiikkablogista <3 Tämä induktioviikko ei sovi itselleni, eikä edes vhh ruokavalio, mutta mielenkiinnolla seuraan silti.

  1. Onko tuostakin postauksesta jo 2v aikaa?! Näin ne vuodet vieriin

   Sanos muuta, minunkin piti vähän aikaa miettiä että olikos se kuitenkin viime eikä toissa vuonna… Mutta joo, kaksi vuotta sitten. Monet jutut joita selaan blogista ja joiden luulin tapahtuneen ”ihan äsken” osoittautuu olleen vuosia sitten…

   Kiitos parhaasta kosmetiikkablogista <3

   Kiitos :) Sitten tämän päivän toinen postaus sopii sulle tätä paremmin ^_^

 2. Hei Sanni, minä olin mukana silloin 2015 ja nämä viikot olivat loppuelämäni hyödyllisimmät, jonka myötä suhteeni ruokaan muuttui kokonaan. Enkä voisi olla tyytyväisempi nyt kaksi vuotta myöhemmin! Koko perhekin syö paremmin ja monipuolisemmin. Kiitos Sanni sinulle vielä kerran!

  1. Voi miten mukava kuulla HennaA :) Tosi hieno juttu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *