Karkkipäivä
Karkkipäivä

Positiivinen yllätys: Lily Lolo Eyelid Primer

Olette aika ajoin kyselleet mielipidettäni Lily Lolon silmämeikinpohjustajasta, ja nyt voin viimein antaa sellaisen :) Biodellyn elokuussa lähettämässä meikkipaketissa oli myös tämä primer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse asiassa kyseessä on duo-tuote; silmämeikinpohjustaja sekä tummien silmänalusten peiteaine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaleanpunertava sävy on tarkoitettu luomille, kellertävä sävy silmänalusille. Keltainen taittaa  silmien alla kuultavien suonien luomaa sinertävyyttä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anteeksi taas tämä hieman liioitteleva opastus..! ^_^ Varmaan jokaiselle selvisi jo ylemmästä tekstistä sävyjen sijoituspaikka. :)

Tuote on siitä erikoinen, että pohjustajassa ja peiteaineessa on sama koostumus. Yleisestihän primer on silikonipohjainen, usein puuteriseksi kuivuva ja pigmentiltään läpikuultava, kun taas peiteaine on voidemaisempi, notkeampi ja peittävämpi. Silmämeikinpohjustaja on useimmiten liian kuivaa käytettäväksi silmänalusilla, ja peiteaine taas ei kiinnitä meikkiä yhtä tehokkaasti kuin primer. (Vaikka toisethan käyttävät esim. valokynää aivan onnistuneesti silmämeikinpohjustajana. Nämä on näitä yksilöllisiä juttuja :))

Lolon Prime Focuksessa on hyvin rasvainen koostumus. Kun kokeilin tuotetta ensimmäisen kerran sormella, en voinut uskoa että se pysyisi luomella tai juonteisella silmänalusiholla kasaantumatta. Tiedämmehän kaikki, miten rasvaisille tuotteille yleisesti käy silmäluomella..! (–> esim. Max Factorin fiasko.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuote kuitenkin yllätti..! Luomivärit pysyvät paikoillaan moitteettomasti eikä voide edes kasaannu silmänalusjuonteisiin, vaikken kiinnitä sitä puuterilla. (Havainnollistin voidemaisten peiteaineiden kasautumista mm. tässä postauksessa.) En oikeasti meinaa uskoa tätä..! Voide on todella rasvaista ja tuntuu rasvaiselta vielä tuntienkin jälkeen levityksestä (iho ei kuitenkaan jää kiiltämään), mutta silti se pysyy kasaantumatta.

Wow.

Kuvassa meikkauksesta n. 10 tuntia.

Olen kokeillut pohjustajaa silmäluomilla yksinäänkin parina päivänä, ja silloin se ei pysynyt yhtä siistinä kuin perinteiset luomenpohjustajat. Luomet eivät pysyneet mattaisina. Puuteriluomivärin kanssa se kuitenkin toimii niinkuin pitääkin, eli pitää meikin paikoillaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Öljyisestä incistä löydämme jojobaöljyä, candelilla-vahaa, argan-öljyä ja väripigmenttejä. Todellakin erilainen inci kun vertaa ”normikosmetiikan” primereihin ja peiteaineisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja tiedättekö mikä on parasta…? Nyt kun silmänaluseni ovat kuivemmat Kreikan paahteen jälkeen, minusta tuntuu että Lolon peiteaine oikeasti jopa kosteuttaa niitä..! Se tuntuisi pitävän silmänalusihon kimmoisampana kuin normipeiteaineella, ja vähemmän kuivan näköisenä. Pienet juonteet eivät tule samalla lailla näkyviin kuin muilla peiteaineilla. En tiedä näkyykö se teille näissä kuvissa, mutta mun silmänaluset on jotenkin ”valoisammat”, kosteamman ja vähemmän ryppyisen näköiset kuin normaalisti.

Tämä on hieman ristiriitaista, sillä Lolon peiteaine ei suinkaan peitä yhtä hyvin kuin ”normaali” peiteaine. Se on itse asiassa aika läpikuultavaa. Keltainen pigmentti taittaa sinisyyttä, mutta sellainen perustummuus jää kyllä jäljelle (ei tule esiin näissä kuvissa kun ne on kuvattu meikkipöydän kirkkaissa valoissa). Silti silmänaluset ovat…. valoisat. Ilman meikkipöydän valojakin. ^_^

Eniten olen kyllä ollut mielissäni siitä, että sy-iho näyttää niin kuulaalta ja raikkaalta koko päivän.

Prime Focuksella on hintaa 12,40€ ja uskallan kyllä suositella tätä etenkin kuivaihoisille pohjustajaksi ja peiteaineeksi. Todellinen yllättäjätuote..!

Kommentit (40)

 1. iiris

  Mitä mieltä olet ihan tavallisen meikinpohjustajan käytöstä silmämeikin alla? Itse käytän luomiväriä niin harvoin, että tuntuisi hassulta ostaa sille erillinen pohjustaja. Ja olisiko sinulla vinkkiä suklaan ruskeiden silmien luomivärin sävyksi?:)

  • Sanni

   Mitä mieltä olet ihan tavallisen meikinpohjustajan käytöstä silmämeikin alla?

   Toimii monella, itselläni ei niin ihanteellisesti.

   olisiko sinulla vinkkiä suklaan ruskeiden silmien luomivärin sävyksi?:

   Ruskeat silmät ovat siitä helpot että kaikki käy! :) Ehkä klassisimpia ruskeiden silmien korostajia ovat kuitenkin violetin ja sinisen sävyt.

   • Nimetön

    Mätsääkö mielestäsi myös vihreät ja petroolinsävyt ruskeille silmille? Olen kokeillut molempia ja mielestäni ei näytä lainkaan hyvälle. Toki makuasioita kai nämäkin värien yhteensopivuudet ovat…

    • Sanni

     Kaikkihan riippuu aina henkilön ”kokonaissävytyksestä” –> hiukset, iho, silmät (eli ruskeissa silmissä onko tummanruskeat vai ”hazel”-ruskeat silmät). Etenkin petrooli sopii mielestäni upeasti ruskeasilmäiselle, mutta jos katsoo kokonaissävytystä niin paremmin tummemmalle iholle ja tummanruskeille silmille kuin vaalealle iholle ja vaaleanruskeille simmuille.

 2. Cerp

  Mulla on TOSI tummat silmänaluset, johtuen geeneistä ja kolmivuorotyöstä :) Nyt on mulla on ollut käytössä Lumenen tummille silmänalusille tarkoitettu peittovoide, joka on ”ihan kiva” mutta vielä jotain enemmän tarvis. Eli mikä olisi oikeasti peittävä tuote, jolla peittyisi jopa nämä zombielle kuuluvat silmänalusetkin? (Halloween on vielä liian kaukana…)

  • Sanni

   Eli mikä olisi oikeasti peittävä tuote, jolla peittyisi jopa nämä zombielle kuuluvat silmänalusetkin?

   En ole itse vielä löytänyt ”total-peittävää” peiteainetta, mutta esim. Joe Blascon Tattoo Coveria on kehuttu. Joe Blascon Tattoo Cover – ja Dermaceal -peiteaineissa on väripigmenttiä peräti 70-85%, eli aivan julmetusti ”perus”peiteaineisiin verrattuna. Ne eivät tokikaan sitten näytä silmänalusilla välttämättä luonnollisilta vaan voivat jäädä paksun maskimaisen näköiseksi. En osaa itse sanoa, kun en ole koskaan noita kokeillut. :) Mutta mitä enemmän pigmenttiä, sitä jähmeämpi koostumus yleensä. Ja nuo Blascot vaativat ehdottomasti kiinnityksen puuterilla.

 3. meow

  Tääpä oli mielenkiintoista! Pitäisi varmaan tilata :)

 4. superblue

  Tämä menee kyllä tilaukseen, kunhan Lololta taas täydennystä perusmeikkeihin haen :)

 5. PikkuRuu

  Olen vaihtanut suurimman osan meikeistäni luonnonkosmetiikkaan, mutta kunnon ”kassikynää” eli valokynää/peittovoidetta en luonnonkosmetiikalta löytänyt. Mulla on suht tummat silmät aluset, ja olen itse käyttäny lorealin valokynää ja siitä olen tykänny. Mitä osaisit suositella?

  • Sanni

   Minulla on valitettavasti erittäin vähän kokemusta luonnonkosmetiikan peiteaineista, olen kokeillut vain Laveran nestemäistä peiteainetta (aika läpikuultavaa) ja Lily Lolon kahta eri peiteainetta (mineraali- ja sitten tämä tässä postauksessa esitelty). Näistä suosittelen peitto-ominaisuuksiltaan Lily Lolon mineraalipeiteainetta, mutta se on jauhemaista ja kaikkihan eivät tykkää jauhemaisesta koostumuksesta. Se peittää omat tummat silmänaluseni erittäin kiitettävästi, juttua mm. täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/12/28/tummat-silmanaluset-ja-niiden-peitto/

 6. Juille

  Kiitos vinkistä! :) Olen kokeillut useampaakin luonnonkosmetiikan silmämeikinpohjustajaa, ja tähän mennessä ainoa oikeasti toimiva on ollut Terre d’Ocin voidemainen luomiväri. Mutta tämäkin menee kokeiluun, ehdottomasti! :)

 7. Salka

  Olen Biodellyn sivuilla katsellut tätä vähän sillä silmällä, mutta en ole ostanut, koska eräs asiakas oli arvostellut tuotteen vähän negatiiviseen sävyyn :D Oliko sulla muuten erityisen rasvoittuvat/öljyiset luomet? Olen nimittäin pähkäillyt, että ovatko omat luomeni liian rasvoittuvat tälle, no reippaasti vaan ostamalla tuote sekin selviäsi, ei onneksi ole millään riistohinnalla pilattu :D

  • Sanni

   Mulla on helposti rasvoittuvat luomet, kiiltävät ihan koko ajan ellen laita pohjustajaa. Tällä Lily Lolon Prime Focuksella eivät kyllä pysy yhtä mattana kuin lemppareillani kuten Urban Decayn Primer Potionilla tai Elizabeth Ardenin Eye Fix Primerilla.

 8. Larilyn

  Aivan mahtava postaus, kiitos! Pikku hiljaa vaihtelen myös meikkejä luonnonkosmetiikkaan, vaikka en tässä ihan kauhean puritaaninen olekaan, sillä näpit saattavat syyhytä liikaa jonkun houkuttelevan taviskosmetiikankin tuotteen kohdalla. Joka tapauksessa tämä on todella hyvä ja kiinnostava uutinen kaikkinensa. Ilman muuta menee kokeiluun tämä tuote. Moni muukin tuote Lily Lololta kyllä kiinnostaisi…

  • Larilyn

   Unohtui vielä sanoa sellainen, että yleensähän silmänalusille käytetään vaaleanpunaiseen taittavaa sävyä viemään sinertävyyttä pois. Onko siis ihan varmaa, että tuon peiteduon käyttö menee tuolla tavalla, miten ohjeistit? Nimittäin keltaiseen taittavaa sävyähän käytetään viemään pois punaisuutta. Toki silmänalusissa voi olla sitäkin.

   • Veppe

    Hääähh… Kaikki silmänalusille tarkoitetut peiteaineet, joihin mä olen törmännyt, ovat kyllä juuri kelta-oranssipohjaisia, eikä vaaleanpunaiseen taittavia! Kyllähän joissain meikkivoiteissa, joissa sävyjä on vain kellertävistä punertaviin, voidaan kellertävällä taittaa pois ihon punoitusta, mutta varsinaiset peiteaineethan toimivat yleensä vastaväritekniikalla: punoitusta peitetään vihertävällä ja sinertäviä silmänalusia keltaoranssilla.

   • Tiia

    Mutta eikös keltainen juuri ole violetin vastaväri? Ehkä sen takia ajateltu, että keltainen poistaisi sinerrystä / ”violetitusta”;D

    Punaisen vastaväri puolestaan on vihreä ja punaisuuden neutralisointiinolen nähnyt myytävän vihreitä aineita…

    Kiva Sanni, kun kirjoitat näistä Lolon uutuuksista. Olen odottanut arvostelujasi niistä (koska pihinä en viitsinyt tilata, jos osoittautuisivatkin toimimattomiksi;)).

   • Sanni

    että yleensähän silmänalusille käytetään vaaleanpunaiseen taittavaa sävyä viemään sinertävyyttä pois.

    Ei käytetä, vaan neutralointi menee vastaväriperiaatteen mukaan. :) Eli sinertävää neutraloidaan keltaisen tai persikan sävyisillä peiteaineilla.

    Keltaista käytetään myös neutraloimaan punaista joissain yhteyksissä, siinä olet oikeassa, mutta vielä tehokkaampi (ja yleisempi) punaisen neutraloija on vihreä. Kun katsot väriympyrää, niin vihreä on punaista vastapäätä kun taas keltainen on sinistä/violettia vastapäätä

    • Larilyn

     Rupesin jo epäilemään, että mulla on mennyt puurot ja vellit ihan sekaisin. Googletin asiaa ja löysin alla olevia linkkejä tukemaan näkemysteni, eli siis peiteaineiden värimaailman käyttöä ohjeistetaan myös siten, miten tuossa aiemmin jo toin esille, eli pinkihtävää/oranssihtavaa sinisille alueille, keltaista/vihertävää punaisille alueille, vihertävää selvästi punoittavalla (couperosa ym.). Tässä siis noita linkkejä:

     http://blackkohl.blogspot.fi/2013/03/maybelline-fit-me-peiteaine.html

     Erityisesti kohta: ”Vaaleanpunaiseen taittava peiteaine sopii yleensä keltapohjaista paremmin silmänalusiholle, sillä jos silmänalusissa on selkeää sinistyyttä saattaa keltapohjainen peiteaine tehdä silmänalusista kirkkaan sijasta harmaan ja vihertävän näköiset.”

     Toinen bloggaaja, Nude, ohjeistaa näin:
     http://nude.costume.fi/2012/12/18/peitevoidetrion-kaytto/

     Tuossa kuvassa hän osoittaa punertavaa/oranssihtavaa sävyä juuri nimenomaan sinertäville alueille ja keltaisen vihertävää punoittaville.

     Tässä MUS:n ohje Cover All Mixille:

     http://www.makeupstore.se/fifi/products/base/concealer/coverallmix

     Sama ohjeistus myös tuossa.

     Täälläkin neuvotaan käyttämään lohenpunaista silmien alle:

     http://www.kicks.fi/beauty-guide-i1333/taydellinen-pohjustus-i1339

     Googletellasi kuitenkin huomasin, että tässä on eri koulukuntia olemassa. Vaaleanpunerva lohenvärinen sävy nähdään sinertävän-vihertävän ja tumman silmänalusen vastaparina (kuten minäkin näen), mutta toiset taas kokevat, että vaikka se on väriympyrässä vastapari, se ei välttämättä aina sovi silmän alle ja jotkut vannovatkin kellertävän sävyn nimeen. Toiset varoittavat keltaisen tuovan silmänaluseen tunkkaisen lookin. Lohenpunertavasta taas varoiteltiin, että se saa silmänalusen näyttämään lilalta, toiset taas sanoivat sen selkeästi kirkastavan silmänalusta (näin koen minä).

     Kaipa näissä pitää katsoa sitä ihan omaa värivirhettä ja tarvetta, eikä ole olemassa yhtä oikeampaa tapaa käyttää näitä sävyjä. On suosituksia, totta kai, mutta tämä vapauttaa meidät ns. eipäs-juupas-väittelystä toistaiseksi. :D

     P.S. Lily Lolon sivusto neuvoo muuten peittämään kuten sinä teit, mutta ilmeisestikin sävyjä voi ja saa miksailla keskenään. Minulla on ollut esim. Too Facedilta juuri kellertävä silmämeikinpohjustusaine tasoittamaan luomen punertavaa väriä.

     Ei siis ollenkaan niin yksinkertainen asia kuin kuvittelin!

     • Sanni

      eli siis peiteaineiden värimaailman käyttöä ohjeistetaan myös siten, miten tuossa aiemmin jo toin esille

      (…)

      Ei siis ollenkaan niin yksinkertainen asia kuin kuvittelin!

      No ei voi tosiaan muuta todeta :D

      Perusteellista selvitystyötä, Larilyn. :)

      Kaipa näissä pitää katsoa sitä ihan omaa värivirhettä ja tarvetta, eikä ole olemassa yhtä oikeampaa tapaa käyttää näitä sävyjä. On suosituksia, totta kai, mutta tämä vapauttaa meidät ns. eipäs-juupas-väittelystä toistaiseksi. :D

      Amen ^_^

 9. Heidi V.

  Mä ostin tuota Lolon primeria viimeks kun tein sinne tilauksen, ja mulla on todella, todella rasvoittuvat luomet. Tämä ei siis toiminut mulla alkuunkaan. Harmi kyllä koska vähän toivoin että se olis loistava tuote, mutta yksilöitähän me ollaan eikä kaikille toimi kaikki. Mulla siis luomi rasvoittuu paitsi paljon niin myös nopeasti. Sen sijaan UDPP on toiminut mulla aivan täydellisesti. :)

 10. Tiina

  Heips!
  Blascon orange Highlight on loistava sinertävyydelle..eikä mielestäni kovin paksuakaan..
  Huutiksessa esim. joskus ollut kokelu kokojakin..

  Ei kylläkään lähellekkään luonnonkosmetiikkaa:-)

 11. Miia

  Olipa hieno juttu tämä postaus ja onnekas sattuma! Nimittäin juuri eilen katselin ko. tuotetta ja mietin, että pitäisi kysyä sinulta, kun Lily Lolo expertti olet, että oletko testannut!

  Täytyypä laittaa tilaukseen, koska minulla ongelma on tummien silmänalusten lisäksi erittäin kuiva iho silmänaluissa.

  Ja erityiskiitos myös siitä Nivea -vinkistä! Eipä ole itselle tullut mieleen laittaa Niveaa silmänalusiin. Kaiken maailman kalliita silmänympärysvoiteta ole sinne holvannut purkkitolkulla, mutta Niveasta löytyi apu jo parin käyttökerran jälkeen!

  • Sanni

   Aina kiva kuulla kun on pystynyt olemaan avuksi! :)

 12. Tinni

  Tuo sävyjen käyttöä alleviivaava opastus tuli tarpeeseen. Kiitos! Tilasin nimittäin tämän tuotteen, kun se julkaistiin. Olen virheellisesti sekoittanut sävyjä toisiinsa.

  • Sanni

   En usko että sekoittaminenkaan on virheellistä! :) Tuunaamalla saa ainakin juuri itselleen sopivan peiteaineen sävyn (pohjustuksen sävyllähän ei ole niin väliä kunhan on neutraali ja lähellä ihon sävyä :)).

 13. Nimetön

  Oh wow…Joutuukohan sitä itsekin tilaamaan tuon UDPP:n loputtua? …eli arviolta vuoden päästä :D
  Aihetta hieman sivuten; ostin muuten kokonaiset 4 Sleekin luomiväripalettia Lontoon reissullani ja yksi näistä on se primer-palette. Mielestäni hirmu kätevää kun voi syventää eri väristen luomivärien hehkua saman värisellä primerilla.
  Ei yksinään pidä luomiväriä paikoillaan, mutta UDPP:n avulla oikein kelvosti kestää :)

  • Sanni

   Mielestäni hirmu kätevää kun voi syventää eri väristen luomivärien hehkua saman värisellä primerilla.

   Kuulostaa kyllä hyvältä. :)

   UDPP:hen tottuneelle Lolon primer tuntuu varmasti toooosi oudolta koska on niin rasvaista. :) Eikä se missään nimessä yhtä hyvä primer olekaan. Mutta todellakin yllättävän hyvä koostumuksen huomioon ottaen, ja kuivaihoinen varmasti kiittää. :)

 14. sk

  Silmämeikinpohjustus olikin juuri loppunut ja päätin tilata Lily Lolon Primerin tämän jutun perusteella. Tilasin samalla Lily Lolon meikkipohjan, jota olen suunnitellut pitkään. Laitoin juuri molempia ja reaktioni oli ”herran jumala miten hyvin toimii!” Kestävyydestä en toki vielä tiedä, mutta levittyy hyvin ja näyttää hyvältä.

  • Sanni

   Ooo, onpa kiva kuulla! :) Toivottavasti yhteinen taipaleenne Lolon kanssa jatkuu yhtä auvoisissa merkeissä ^_^

 15. Lurjus

  Tämä Lilyn primerin rasia on susi, siis tosi tiukka avata. Onko se tekniikkalaji, vai onko tosiaan vain huonosti suunniteltu rasia? Hieman pettymys, sillä hyvän tuotteen soisi olla myös vaivaton käyttää, eli, että purkin saa auki ilman kynsiä ja hampaita…

  • Sanni

   Kyllä se purkki mullakin on aika tiukassa…. Mutta löystyy käytössä. :) Aiheesta puheen ollen, L’orealin luomivärirasiat oli (ainakin ennen) niin tiukassa että jouduin alussa käyttämään aina veistä saadakseni ne auki ennenkuin mekanismi löystyi.

 16. Annika

  Idiootti kysyy, että millä tätä primeria on tarkoitus levittää luomelle ja silmänalusille, sormellako? (:
  Näkyy olevan nyt Lily Lolon brittisivuilla tarjouksessa £5, joten pistän tilaukseen ja kokeiluun, nyt kun peruspohjat sieltä tilaan.

  • Sanni

   Idiootti kysyy, että millä tätä primeria on tarkoitus levittää luomelle ja silmänalusille, sormellako?

   Sormella juu :) On vähän liian ”kovaa” koostumukseltaan jotta sitä saisi hyvin otettua siveltimellä. Sormella levittäessä se ikäänkuin ”sulaa” ihon lämmössä ja levittyy tasaisesti.

 17. Minna

  Hei mitenköhän tuo toimii kun olen hyvin, hyvin vaalea? Jääkö se pahasti kellertävän näköiseksi silmänalusille?

  • Sanni

   Voi jäädä kellertäväksi, etenkin sillä kohtaa ihoa jossa ei ole sinistä. Täytyy siis olla tarkka ”annostelussa” ja levittää pienellä siveltimellä vain sinisyyden kohdalle.

 18. Annukka

  Hei!

  Mitä mieltä olet tuosta duon säilyvyysajasta ja kosmetiikkatuotteiden säilyvyydestä muutenkin?
  Tuotteeseen merkattu vähimmäissäilyvyysaika 6 kk tuntuu tosi lyhyeltä, ja näin varovaisempana ”vanhentuneiden” tuotteiden käyttö etenkin silmänympärysiholla arveluttaa. Heititkö itse tämän duon pois puolen vuoden jälkeen?

  • Sanni

   Hei Annukka! Toimin kosmetiikan säilyvyysjuttujen kanssa pelkän maalaisjärkeni varassa, eli niin kauan kuin tuote ei aistinvaraisesti vaikuta pilaantuneelta, käytän sitä ihan tyytyväisenä. En piittaa pakkauksiin merkityistä säilyvyysajoista. Tuotteisiin merkitty aika on yleensä minimisäilyvyysaika eli aika, jonka ajan valmistaja takaa että tuote ainakin pysyy käyttökelpoisena (toki ottaen huomioon, että tuotteen ostanut kuluttaja säilyttää sitä asianmukaisesti eikä esimerkiksi aurinkoisella ikkunalaudalla tai keittiön uunin päällä ;))

   En ole heittänyt Lily Lolon Eyelid Primeria pois. Se toimii edelleen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.