”Pöllövoide” meni läpi: valmistuin luonnonkosmetiikan tuotekehityksen kurssilta!

Sain tänään tiedon, että luonnonkosmetiikan tuotekehityksen lopputyöni meni läpi ja olen nyt valmistunut kurssilta! ☺️

Olen tosi iloinen :)

Olen opiskellut viimeiset kaksi vuotta luonnonkosmetiikan verkko-opisto Formula Botanicassa. Minun ei ollut alkujaan tarkoitus edes tehdä lopputyötä, sillä menin kursseille vain syventämään tietojani kosmetiikan raaka-aineista. Ajattelin, etten tee itse tutkinnolla mitään, koska eihän minusta tule kosmetiikan tuotekehittäjää.

No, ei tulekaan, mutta lopulta kaikki kurssit käytyäni aloin miettiä, että olisinhan aika tyhmä, jos en edes yrittäisi tehdä lopputyötä. Mitä siinä menettää. (Itse asiassa perfektionisti voi menettää aika paljonkin hermojaan ja mielenrauhaansa, jos ei saa viilattua hommaa standardiensa mukaiseksi… 🙈)

Lopputyömotivaatiota heikensi sekin, että olin opintojen aikana suunnitellut mielestäni ihan tosi hyvän kaksifaasisen unelma-kasvoveden, jonka kuvittelin tekeväni loppukokeeseen jos siihen osallistuisin, – ja sitten kävikin ilmi, että lopputyöhön vaadittiin emulsio. Tämä tuntui todella tylsältä, sillä kurssilla harjoitellaan paljon brändin rakentamista, ja olin rakentanut oman brändini voiteettomien tuotteiden varaan. Koko brändini idea siis tyhjeni lopputyön muodon myötä.

Päätin kuitenkin yrittää. Kehitin ruusunmarja-teemaisen kasvovoiteen, jonka aktiiviaineina on ruusunmarjaa kolmessa muodossa: öljynä, uutteena ja jauheena. Kaikki nämä tuovat voiteeseen myös herkullisen kelta-oranssin sävyn. Täydensin ruusunmarjatrion vielä bakuchiolilla, koska tykkään siitäkin ainesosasta. Voidepohjassa on argan- ja makadamiansiemenöljyä, kaakaovoita, appelsiininkukkavettä ja helichrysum- eli italianolkikukkavettä. Kaikki ihoa kosteuttavia sekä ihon ikääntymisen merkkejä lievittäviä ainesosia.

(Lopputyön palautettuani mua alkoi harmittaa, etten tunkenut joukkoon vielä kastepapu-uutetta..! Sitten olisi ollut ultimaattinen luonnollinen anti-age-voide… Kastepapu vain on hankalasti saatavilla oleva ainesosa enkä tälläkään hetkellä löydä sitä niiltä toimittajilta, joita koulun aikana käytin.)

Mulle oli myös selvää, että mun tuotteeseen tulee jollain tapaa liittyä pöllö. ❤️ Pöllöstä tuli mun kuvitteellisen brändin anti-age-linjan tunnushahmo, ja mun anti-age-linja kantaisi nimeä The Wise Owl. Koska pöllöt ovat viisaita, ja ihonhoito luonnon ainesosilla on vanhaa kansan viisautta. (Ja lisäksi pöllöt ovat sympaattisia. Mun ihonhoitolinja olisi ystävällinen ja helpostilähestyttävä.)

Mun kuvitteellisen brändin nimi olisi Sanning Skincare. Sanning on ruotsia ja tarkoittaa ’totuutta’. Mun alkuperäisessä brändäysideassa tuotteet keskittyisivät siihen mikä on olennaista ja ”totta” iholle. Totta on se, että iho tarvitsee vettä ja lipidejä. (Iho ei tarvitse voiteita.) No, tätä mä en sitten avannut lopputyön vastauksissa, koska oli pakko suunnitella voide. :D

Jännitti kamalasti menisikö lopputyö läpi, koska ajattelin, että ehkä mun työssä näkyy, että en ole niin kiinnostunut voiteista. Lopulta tietysti vain sillä on läpäisyn kannalta merkitystä, onko resepti toimiva ja turvallinen, mittasuhteet ja prosentit oikein jne. Ja että tuote on oikein säilötty ja eteeristen öljyjen osalta noudatetaan lakisääteisiä turvarajoja.

Mun Triple Rosehip -voiteeseen tuli muuten neljää eteeristä öljyä: laventelia, greippiä, mandariinia ja porkkanaa. Näistä syntyi persoonallinen ja juureva tuoksu. Porkkanansiemenen eteerisen öljyn vahva tuoksu jakaa mielipiteitä, mutta mä kuulun sen faneihin. Ihastuin tähän porkkanakellarimaiseen tuoksuun muinoin Honoré des Présin Love Les Carottes -hajuvedessä, ja oli hauskaa päästä itse luomaan jotain tällä jännällä raaka-aineella. Porkkanansiemenöljy on myös anti-age-vaikutteinen.

Nyt on mielenkiintoiset opinnot läpikäytynä ja repussa paljon uutta osaamista ja ammattitietoa.  :)

Suunnittelen jo ilmoittautuvani uudelle kurssille: luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteiden tuotekehitys. ☺️ Tiedonjano kasvaa syödessä….

Ehkä sen kurssin lopputyöhön löydän jo jostain kastepapu-uutetta..! 😀

.

P.S. Ostaisitteko Pöllö-voiteen?  

P.P.S. Muille tuotekehityksestä kiinnostuneille: Formula Botanicaan otetaan uusia oppilaita kahdesti vuodessa, tammikuussa ja heinäkuussa. Alkuvuoden kurssi-ilmoittautuminen alkaa huomenna. Jos purkit ja mömmöt kiinnostavat, ei muuta kuin tutustumaan kyseiseen kouluun, sieltä ovat monet alalla menestyneet tyypit Suomessakin valmistuneet. :) Kurssit eivät ole halpoja, mutta koulun taso ja sen tarjoama tieto mielestäni hintansa väärti.

kauneus ihonhoito
Kommentit (52)
  1. Onnittelut tutkinnon läpäisemisestä! Harmillista, että jouduit tekemään ”väärän leirin” tuotteen, mutta voide itsessään kuulostaa mielenkiintoiselta ja saattaisin sitä ostaakin. Viisaan pöllön totuusseerumeita 🤭 ostaisin vielä todennäköisemmin.

    1. 🙏🏻☺️

  2. Onnittelut, mahtavaa! Pöllöt aina vetoaa jostain syystä minuun, joten varmasti tulisi valittua pöllö brändin voide testiin 😄.

    1. 🥳✌️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *