Pohjustajat vertailussa: Alima Smooth + Prime vs. 100% Pure Mattifying Primer

* Sis. mainoslinkkejä

Nyt vuorossa kahden kovan luonnonkosmetiikan matta-primerin vertailua.

Tämä mieletön kaksikko ei käytännössä eroa ihotuntumaltaan synteettisen kosmetiikan blurraavista, silikonipohjaisista primereista, mutta ovat ainesosiltaan täysin luonnollisia. Fantastinen vaihtoehto synteettiselle primerille: Alima Pure Smooth + Prime ja 100% Pure Mattifying Primer.

Olen saanut pohjustajat testiin House Of Organic -verkkokaupalta.

Alima Pure Smooth + Prime *

49€ / 30 ml – tarjoushinta 41,65€

Aliman kehuja saanut primer luo iholle erittäin mattaisen pinnan ja sopii näistä kahdesta paremmin rasvoittuvalle, helposti kiiltelevälle ja epäpuhtaalle iholle. Se sisältää antibakteerista muskatellisalviaa joka rauhoittaa ihoa, vähentää tulehdusta ja punoitusta ja tasapainottaa öljyn tuotantoa.

Mattaisesta efektistä vastaa silica. Lisäksi primerissa on mm. kosteuttavaa skvalaania ja glyserolia. Koostumus on hienostuneen tuntuinen eikä sitä käytännössä erottaisi synteettisen primerin ihofiiliksestä. Toki silikonien tietynlainen liukkaus ja kalvomaisuus puuttuu.

Kuivalle iholle en Alimaa suosittelisi sillä se tosiaan jättää ihon pintaan selvästi kuivan pinnan, ja Alima itsekin puhuu tuotetiedoissa vain rasvoittuvasta ja sekaihosta. Rasvoittuvalle iholle Alima suosittelee hieman runsaampaa annostelua, noin 10-senttisen kolikon kokoista nokaretta koko kasvoille levitettynä ja sekaiholle herneen kokoista nokaretta vain rasvoittuville alueille, kuten T-alueelle, levitetynä.

Ennen – jälkeen Aliman primerin

Ihoni ei kiiltele herkästi joten primerin mattaisuusefektiä oli vaikea kuvata ennen/jälkeen-kuviin. Näen kuitenkin itse ihollani selvän eron Aliman jälkeen; iho on hyvin mattainen ja sen sävy aavistuksen tasoittunut.

Kutsuisin Aliman primeria mattaiseksi ”kaunistusvoiteeksi”, joka näkymättömasti fiksaa ihon pinnasta paremman näköisen. Ikäänkuin matta-versio yleisistä kuultoa tuovista, valoaheijastavia pigmenttejä sisältävistä pikakaunistajista. Heille, jotka eivät halua mitään kuultojuttuja iholleen. Olen testannut Alimaa pariin otteeseen yksinään, niin että en laittanut päälle mineraalipohjaa. Iho pysyi päivän ajan kiitettävän mattaisena.

Hinta tässä hienossa luonnonmukaisessa pohjustajassa kyllä vähän kirpaisee, hintaa on kuin jonkin selektiivisen sarjan luksusprimerilla.

100% Pure Mattifying Primer *

44,90€ / 30 ml – tällä hetkellä tarjouksessa hintaan 38,70€

100% Puren mattaprimeri on näistä kahdesta kosteuttavamman ja hoitavamman tuntuinen. Tätä vahvistaa myös ainesosaluettelo, 100% Puren primerissa mattaisuutta tuovat ainesosat (silica ja riisitärkkelys) eivät ole yhtä ylhäällä kuin silica Aliman primerissa.

100% Pure blurraa mielestäni paremmin kuin Alima ja muodostaa ”täyteläisemmän” pinnan iholle. Se ei jätä lainkaan kuivaa tunnetta kuten Alima, ja sopii siis myös kuivemmalle iholle.

Huokosten blurrausefekti ei ole niin tehokas kuin synteettisissä primereissa, mutta kuitenkin havaittava. Blurraavat tuotteet ovat luonnonkosmetiikassa ylipäänsä poikkeuksellisia, sillä efektiä on vaikea saavuttaa luonnonkosmetiikan keinoin. En tunne toista vastaavaa tuotetta.

100% Puren primer on kirkasta, pehmeäntäyteläistä geeliä, Alima on vaaleaa ja ohuempaa. Alima kuivuu todella nopeasti, 100% Purella menee hetki asettua iholle. 100% Puren ainesosaluettelo on niin hoitava, että periaatteessa sitä voisi käyttää ainakin kesäisin jopa yksinään hoitavana pohjustajan ja seerumin yhdistelmänä.

PRIMERIT PÄHKINÄNKUORESSA:

ALIMA

 • Rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle
 • Erittäin mattainen
 • Hoitaa tulehtunutta ja ärtynyttä ihoa
 • Antibakteerinen

100% PURE

 • Normaalista kuivalle iholle, ikääntyneelle iholle
 • Blurraa huokosia ja pieniä juonteita
 • Hoitava ja kosteuttava
 • Antioksidanttinen
 • Ylellisemmän tuntuinen

 

Löydät Aliman primerin täältä * ja 100% Puren primerin täältä *.

House Of Organic tarjoaa kaikista Aliman tuotteista * 15% alennuksen 15.8. saakka koodilla ALIMA18. Esittelin Aliman upeat mineraalimeikkipuuterit aiemmin täällä. 100% Puren tuotteista kirjoittelin tammikuussa.

.

P.S. Jos synteettiset pohjustajat ovat enemmän sinun juttusi, katso suosikkini täältä:

Halpa ja hyvä primer rasvoittuvalle, suurihuokoiselle iholle: NYX Pore Filler

Kosteuttava blur-primer normaalista kuivalle iholle: IsaDora Undercover

Kosteuttava ja silottava primer ennakkoluulottomille: Nivea After-Shave Balm !

kauneus meikki
Kommentit (16)
 1. Paras synteettinen pohjustaja todella helposti kiiltelevälle iholle on kyllä Urban Decayn De-Slick! Blogistasi bongasin ja en voisi olla tyytyväisempi! Elämäni aikana olen useita kymmeniä kokeillut, ja tämä tekee sen minkä lupaa!

  1. Kivaa kuulla että mieleinen ja toimiva löytyi juuri Karkkipäivän kautta :)

 2. Moi, pitkästä aikaa. Lukenut ja seurannut olen, mutta kommentteja ei ole ihan äskettäin juolahtanut mieleen. (Sähköpostini on tällä välin muuttunut.)

  Nyt kiinnostaa tietää näiden tuoksuista. Onko voimakas tai mieto? Yrttinen ehkä Alimassa, jos siinä on salviaakin..?

  Kuvauksen perusteella 100% puren koostumus sopisi iholleni. Joskus käytin yhtä blurraavaa synteettisen kosmetiikan tuotetta jopa ihan pelkältään, koska tykkäsin sen jättämästä pinnasta. Vähän kohennettu, mutta meikittömän näköinen. Samantyyppinen tuote luonnonkosmetiikan puolelta olisi kiva.

  Ps. Kiitos jälleen Kreikka-jutuista! Matkakuume sen kuin kohoaa.

  1. Hei Ammi! Kumpikin primer on tuoksuton. 100% Puressa voi ”hyvällä tahdolla” haistaa oiiiikein miedon vihreän tuoksun jos nyt oikein nuuhkuttelee nenä kiinni ihossa mutta käytännössä se ei tuoksu millekään. Alimassa oleva salvia ei tuoksu lainkaan.

   Kiitos jälleen Kreikka-jutuista! Matkakuume sen kuin kohoaa

   :) Mukava kuulla :)

   1. Kiitos vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *