Karkkipäivä
Karkkipäivä

Play it again

Pyörän voi keksiä vain kerran. Ja tietyt meikki- & kauneus”totuudet” eivät koskaan muutu. Oletteko huomanneet lukevanne lehdistä vuodesta toiseen samoja artikkeleita ihonhoidosta ja meikkinikseistä?

Tajuan kyllä, että joka vuosi jutut lukee myös joukko uutta kohdeyleisöä, ja olenhan itsekin joskus ollut 12-vuotias ja kuullut ensimmäistä kertaa että ihoa olisi hyvä kuoria säännöllisesti. Jollekulle tieto on aina uutta. Ja osa meistä kaipaa välillä muistutustakin perusasioista.

En siltikään voi välttää haukotusta kun naistenlehdet esittelevät jokakesäisiä nudemeikkiohjeitaan tai antavat vinkkejä kestävälle meikkipohjalle. ”Voit levittää ihon sävyistä luomiväriä koko luomelle ja harjata ripsiin yhden kerroksen maskaraa.” Aijaa? ”Huulimeikin kestoa voi lisätä rajaamalla huulet.” Ihanko totta?

Entäpä oletteko huomanneet vuodenaikojen vaihtumiseen liittyvät kauneudenhoidon standardiartikkelit? Jos ette, niin kiinnittäkääpä huomiota mitä lehdissä neuvotaan joka kevät ja syksy. Yllättäen ohjeet niin talven kuin kesänkin kuluttamalle iholle ovat lähes samat.

Talven jälkeen: ”Kirkasta pimeän vuodenajan ja pakkasten samentama ihosi kuorinnalla ja valmista hipiäsi kesään syväkosteuttavalla naamiokuurilla. Vaihda päivävoiteesi kevyempään ja meikkivoiteesi ohuempaan.” Kesän jälkeen: ”Uudista auringonpaahtaman ihosi pinta tehokkaalla kuorinnalla ja palauta ihon kosteus ravitsevilla kosteusnaamioilla. Valmista iho talveen päivittämällä kevyet kosteusemulsiot suojaavampaan, täyteläisempään voiteeseen ilmojen viilentyessä.”

Oli vuodenaika tai tilanne mikä hyvänsä, aina suositellaan kuorintaa ja naamioita. Kesälle sitten ne kevyemmät kosteusvoiteet ja talvelle tanakammat…. Olenkohan kuullut tämän joskus aiemminkin..? Ei mutta niinhän se vain on että ihonhoito ja perusehostus eivät ole niin kuin esimerkiksi vaatemuoti joka vaihtuu joka sesonki. Muotitoimittajien ei tarvitse kahtena syksynä peräjälkeen nostaa esiin samoja asusteita ja trendivärejä. Kaneusreporttereilla on tylsempää… Onneksi on sentään catwalkien inspiroimat trendimeikit ja eri merkkien kausilookit!

Olen havahtunut pohtimaan tätä vakioartikkelien toistumista kirjoittaessani silloin tällöin editorial-juttuja Indiedaysin etusivulle. ID:n päätoimittajan tilatessa minulta juttuja olen usein päätynyt vastaamaan, ”Mutta minähän olen jo kirjoittanut sellaisen viime vuonna…” johon päätoimittaja naurahtaa takaisin että ”Kuules Sanni, tällaista se journalismin maailma on.” Ja tiedänhän minä sen. Hän on tietysti ihan oikeassa ja minä en vain osaa nähdä asiaa ammattitoimittajan näkökulmasta. Minun täytyisi oppia sujahtamaan kirjoittajana eri rooliin kun teen editorial-materiaalia.

Tykkään hurjasti kirjoittamisesta, ja blogiympäristö on minulle se kaikkein luontevin ”media”. Tämähän on tosiaan vähän kuin oma lehteni jota toimitan, ja täällä kirjoittamistani ohjaa halu tehdä juttuja joista itse kokisin saavani hyötyä/kiinnostavaa tietoa/naurunpirskahduksen tai hymynkareen arjen keskelle. Jos olisin fiksu, kierrättäisin vanhoja suosituimpia postauksiani. Minun kannattaisi epäilemättä kirjoittaa aika ajoin uudelleen jutut vaikkapa eri muotoisten silmien meikkauksesta, klassisesta smoky-meikistä, vanhojen tansseihin sopivasta juhlameikistä tai silmien rajauksesta. Mutta en tee niin.

On tietysti melko lailla mahdotonta pitää monta vuotta kauneusblogia sivuamatta koskaan samaa asiaa useamman kerran, mutta punaisena lankana on koko ajan ollut pyrkimys välttää itsensä toistamista. Niinpä olen vähemmän fiksu ja linkkaan smoky- & juhlameikkien kyselijöille vanhoja postauksiani. Eikä Karkkipäivässä tulla koskaan neuvomaan kuinka ihon saa joka kevät kuulaaksi kuorinnalla. Siitä voitte lukea naistenlehdistä.

Kommentit (32)

 1. Magia

  Moi. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta ajattelin kysyä, jos osaisit auttaa. Olen jo vuosia käyttänyt Maybellinen pure cover mineral -peiteväriä silmänalusten peittämiseen. Muuten käytän EM:n mineraalimeikkejä. Nyt en löydä tuotetta enää mistään. :( Se on ollut paras tuote, jolla olen saanut mustat silmänaluset oikeasti piiloon.
  Nyt ostinkin Maybellinen jonkun uuden anti age peitevärin, joka oli tarkoitettu nimenomaan silmänalusille. Aivan järkyttävä kirvely silmissä. Samoin kävi aiemmin ostamani Estee Lauderin peitevärin kanssa. Herkät silmät ei kestä.

  Mietinkin, osaatko sanoa, mikä noissa kahdessa tuoteessa aiheuttaa tuon herkistävän reaktion, jota tuossa luottotuotteessani ei ole. Tarvitsisin ehdottomasti uuden luotettavan peitevärin tuon poistuneen tilalle, mutta minulla ei ole varaa enää maksella kymppejä kokeiluista, jotka sitten osoittautuvatkin herkille silmilleni huonoiksi. :(

 2. Piia

  Minua on alkanut hirvittävästi häiritsemään naistenlehtien piilomainonta, johon iänikuiset kuorintavoideneuvotkin perustuvat. Talvella luin Elle-lehdestä, että päänahkakin pitäisi jo kuoria jollain tietynmerkkisellä tökötillä.

  Välillä on hyvä pitää tykkänään taukoa naistenlehtien lukemisesta. Todellisessa elämässä kun iho pärjää perusvoiteilla, tukan voi pestä vaikka tervashampoolla ja kesän ”must-hankinnat” ovat jotain ihan muuta kuin lehdessä listatut sandaalit, itseruskettavat ja rantakassit.

 3. Tiltu Kultu

  Minä se naiivisti luen aina nuo samat jutut joka vuosi toivoen, että niissä oliai joku uusi oivallus :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.