Karkkipäivä
Karkkipäivä

Pitääkö voiteen edes imeytyä?

Nopea juttu tänään:

eilen kosmetiikkahörhöjen lounaalla keskustelun aiheeksi nousi niinkin arkinen asia kuin ”miltä voiteen kuuluu tuntua iholla”. Minulle valkeni, että kaikki eivät suinkaan toivokaan voiteen imeytymistä. Itselleni voiteen optimaalinen katoaminen ihoon, niin yö- kuin päivävoiteen, on aina ollut itsestäänselvästi hyvä juttu. Tahmeaksi jäävä ihonpinta on ehdoton ei-ei.

Kollegani Virve ja Erika kuuluvat toiseen leiriin.

”Mitääh, ei tietenkään kaikki voide saa imeytyä!”

Jos kaikki voide imeytyy, se on merkki siitä että tarvitsee lisää, sain kuulla.

”Yövoidetta pitää laittaa sen verran että aamulla iholla tuntuu vielä rasvaa, se on ihanaa”, tytöt sanoivat. ”Päivävoiteestakin kuuluu jäädä sopivan tahmeus, meikkivoide levittyy tällöin kauniimmin.”

Karitevoi_Noel_kasivoide3

Kuuntelin Virven ja Erikan voidefiilistelyä mielenkiinnolla, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi että joku (poislukien oikein kuivan tai atooppisen ihon omaavat joille paksut rasvakerrokset ovat ihon hyvinvoinnin kannalta välttämättömyys) haluaisi ihon jäävän kosmetiikan jäljiltä tahmeaksi.

Ehkä itse olen jopa alikosteuttanut ihoani…? Olen aina tykännyt levittää voiteita niin ohuelti kuin mahdollista ja kaikkein ohuimmat ja raikkaimmat koostumukset ovat aina olleet eniten mieleeni. Olen perustanut hoitotuotteen kosteuttavuustehon ihon fiilikseen: jääkö sitä kiristämään voiteen jäljiltä, näkyykö pinnalla pintakuivuuden korostamia juonteita, tuntuuko iho kaiken kaikkiaan mukavalta. Jos ihoa jää kiristämään voide/seerumikerroksen jälkeen, lisään uuden kerroksen. Mutta tahmeaa pintaa en halua, kaiken on imeydyttävä. Kun iho tuntuu sileältä ja ”tuotteettomalta” noin 10-20 minuuttia hoitotuotteen levittämisen jälkeen, tykkään :)

Toisaalta – kosmetologit ovat hoitojen yhteydessä aina huomauttaneet, että ihoni on reilusti pintakuiva ja selvästi janoinen ja kaipaisi tuhdimpia koostumuksia. Heidän mukaansa ihon konkreettinen tunne (kiristääkö) ei kerro kaikkea.

Lounas_RueMontorgueil_IMG_0337

Lounaskeskustelu oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiinnostava. (Kuva ei liity voiteisiin mutta lounaaseen :D)

Niinpä kysynkin myös teiltä:

tykkäättekö että hoitovoide imeytyy kokonaan ja jättää ihon mahdollisimman tuotteettoman/rasvattoman tuntuiseksi? Vai saako sille jäädä voiteen tuntua ja jopa tahmeutta?

Kommentit (72)

 1. Emmi M

  Minulla on pintakuiva, mutta öljyinen iho.. Käytän myös mineraalimeikkipohjaa, joten päivävoiteena tuotteen on ehdottomasti imeydyttävä nopeasti ja hyvin, mutta yövoiteena käytän tuhdimpaa ja rasvaisen fiiliksen jättävää tuotetta.

 2. Elli A

  Voiteen pitää ehdottomasti imeytyä kokonaan ja senkin pitää tapahtua heti. :-) Aamuisin en malta odottaa 10 minuuttia voiteen imeytymistä. Iltaisin voin odotella vaikka lukiessa 10-15 min. mutta sen jälkeen voiteen pitää imeytyä, muuten on sellainen ”likainen” olo nukahtaessa. Mulla on myös sellainen ongelma, että esimerkiksi naamioiden kanssa tuntuu että niiden ollessa naamalla paksuna kerroksena, niin iho tuntuu olevan tukossa ja on melkein hankala hengittää. Tosi vaikea selittää sitä tunnetta. Naamion paras osuus on sen poispesu! :-)

 3. Juuli

  Pintakuivuuteen taipuvalla sekaihollani yövoide saa kyllä olla tuhdimpaa ja jäädä tahmaseksi illalla, aamulla naama tuntuu ihanan kostutetulta ja pehmeältä:) aamulla laitan kevyempää voidetta, koska en tykkää, että naama kiiltää ennen meikkipohjaa (olipa se mineraalipohja tai normi meikkivoide). Ja vaikka omaan sekaihon, käytän talvisin päivävoiteenakin kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita (kuitenkin kevyempää mitä yöllä) mutta kesällä pärjään sekaihon päivävoiteella. Ostin muuten juuri favoran 24h ravitsevan voiteen muka yövoiteeksi lumene labin tilalle ja petyin kyllä, kun ekana iltana hujahti ihoon heti ja jäi kiristävä tunne:(

 4. Ella/Edgy Beauty

  Mä en koe sitä tahmaisuusfiilistä oikeen ikinä, paitsi Kiehl’sin Ultra Facial voiteella, jos käytän sitä aamulla JA jos laitan liian paksun kerroksen. Illalla tuo tunne saa ja pitääkin jäädä, koska muuten en koe voiteen olevan tarpeeksi mun kuivalle iholle. Aamulla tuote saa olla kevyempi ja jättää vain sen kosteutetun fiiliksen, mutta ei öljyisyyttä. En koe sitä mitenkään inhottavana, mutta jotenkin tulee ehkä sellainen fiilis, että meikki pysyisi paremmin jos öljyisyyttä ei ole…Mutta toisaalta taas ei mulla oo kyllä meikki ikinä karkaillut, vaikka käytin tuota Kiehls’iä aamulla. Mene ja tiedä :D

 5. Myy / Nutturapää

  Tahmeus on väärä termi! Ihon pitää jäädä hoidetun ja rasvatun tuntuiseksi, mutta ei tahmeaksi. :)

 6. maria

  Oh god, todellakin pitää. Yövoide saa jäädä tuntumaan jos on tosi kuiva iho ollut, mutta päivävoide ei missään tapauksessa saa jäädä semmoseksi tahmakerrokseksi. Muuten tulee sulhaselta heti palautetta että ei voi edes suukottaa tai halata kun mun naamasta jää kerros sen naamaan. :D

 7. Katri

  Tätä postausta jo aiemmin lukiessani aloin miettimään että saako ihoni tarpeeksi kosteutusta, ja nyt päätin kokeilla laittaa yövoidetta useamman kerroksen ja huomasin että saisi olla kyllä vähän tuhdimpaa rasvaa tälle naamalle!

  • Sanni

   Noniin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.